Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Gästboken - inte en riktig gästbok

Startat av Richardo, 3 januari 2019 kl. 14:00:53

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Richardo

Trots namnet så är Dubbningshemsidans "Gästbok" inte en riktig gästbok där man bara skriver in ens namn, utan ett kommentarsfält över hela webbsidan överlag.

Lite missvissande.

Daniel Hofverberg

Gästboken är av samma slag som alla gästböcker som cirkulerar på nätet och som har funnits på diverse sajter ända sedan tidigt 1990-tal. Visst är det inte samma som "analoga" gästböcker, men den digitala sortens gästböcker på nätet brukar alltid ha möjlighet att skriva kommentarer.

Däremot kan man väl kanske argumentera för att gästböcker åtminstone delvis har tjänat sitt syfte vid det här laget, och med forum och Facebook fyller det inte riktigt samma funktion som på den "gamla goda tiden" på 1990-talet...

Varsågod

Det finns inget som stipulerar att man bara skriver sin namnteckning i en traditionell gästbok, även om det är vanligt att den bara innehåller datum och namn. Många gånger skriver man en hälsning eller dylikt, helt i linje med den funktionalitet som finns på hemsidan. Vad som nedtecknas i boken kommer väl an på vad man själv vill skriva, hur bekant man är med värden, vad för slags tillfälle eller tillställning det rör sig om, etc.