Forumnyheter:

VIKTIGT! Dubbningshemsidan har nyligen flyttat till en ny server. Förhoppningsvis ska allt fungera, men du kan läsa mer och rapportera om ev. problem i den här tråden.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Adam

#1
Hej, Daniel!
Det är helt ok. Jag vill bara önska lycka till på mötet, och hoppas att allt går bra. Jag själv begär inte någon uppdatering av sidan i nuläget.

/mvh Adam ✌
#2
Om vi ska snacka "crushar" angående röster, så kan jag nämna att jag vanligen blivit rätt kär i Anneli Heeds stämma (som jag egentligen beundrar som dubbare/röstskådis generellt), framförallt när hon dubbat kvinnliga karaktärer som Tigrinnan i Kung Fu Panda-franchisen, Wendy i Gravity Falls, samt Spitfire i My Little Pony: Vänskap är magisk (som jag nämnt närmare dussintals gånger förut). Hon är även en superduktig sångerska, vilket har framkommit flera gånger, i synnerhet den sistnämnda.

Många andra röster i den serien har jag också varit rätt förtjust i, däribland Lina Hedlund som Twilight Sparkle, och i vissa enstaka fall även Emma Lewin Segelström som Applejack, i vilken hon inte riktigt håller högklass precis, men hon har i övriga fall en mycket fin tal- och sångröst.
#3
Filmer och TV-serier / SV: Carlo Bonomi (1937-2022)
10 augusti 2022 kl. 09:24:43
Citat från: Elios skrivet 10 augusti 2022 kl. 08:57:14Varför blandar du in mig i detta?
Ta det inte så personligt. Jag ville bara säga just det.
#4
Filmer och TV-serier / SV: Carlo Bonomi (1937-2022)
10 augusti 2022 kl. 06:47:23
Att han både var rösten till huvudrollen i Linus på linjen och Pingu säger plötsligt en hel del om varför bägge två karaktärer lät så lika. Hur som helst så spelade Pingu en stor del av min barndom också, så det här kom ju lite som en förvåning även för mig,
...och Elios, hur tråkigt det än är att många kändisar nyligen gått bort, framförallt de som blivit äldre än 66 eller 70-80 (som Sven Melander, Olivia Newton-John och Carlo Bonomi), så kan man ju samtidigt tänka att dessa i alla fall fick leva långa liv, och förhoppningsvis lite lyckliga med för den delen.💗
#5
Off-topic / SV: Grattis på födelsedagen!
9 augusti 2022 kl. 18:31:30
Grattis till Henrik Karlsson! 
...och TrondM i efterskott!
#6
Dubbningar och röster / SV: Don Bluths filmer
7 augusti 2022 kl. 10:51:11
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  7 augusti 2022 kl. 01:26:04Varför det...? Trollet i parken är en bra film, enligt min ringa åsikt. Och har en väldigt bra dubbning.

Men smaken är som baken, som alltid...
Jag kan ändå säga att det är Don Bluths sämsta film, utan minsta lilla tvivel. Jag kan också säga att storyn är slö då den innehåller onödigt mycket "fillers", budskapen är stora bakslag som lyder "Om du tjatar om att få det som du vill, så blir det som du vill." (Detta må kanske inte låta så illa först, men låt det verkligen sjunka in. Barn måste lära sig att de inte alltid kan få som de vill och att deras föräldrar måste jobba för att få en inkomst och därmed se till att deras barn får det bra.) och "Om du drömmer så kommer bra saker att ske" (Man kan helt enkelt inte drömma för att exempelvis få A på ett prov, eller att få en bra relation med nära och kära, eller att få ett bra jobb, utan sådant måste man göra sig förtjänt av. Tänk efter, ditt barn kan t.ex inte drömma om att få en riktig hund, för om barnet gör det så blir hen besviken om hen inte får någon sådan i slutändan.).
Kort sagt är filmen hemskt skriven, det finns ingen effektiv moral, och filmen är vid många punkter förvirrande.
Jag vet att jag kom lite off-topic, men allt jag vill ha sagt med detta är enbart för att ge Daniel en inblick i varför folk inte gillar filmen (eller rättare sagt, varför filmen inte fungerar i sin helhet).
Just saying.✌✌
#7
Off-topic / SV: Ebbe Schön (1929-2022)
5 augusti 2022 kl. 16:43:13
Jag hade den här dagen lite på känn den senaste tiden.😔
Själv minns jag honom mest från programmet Historieätarna (lett av Erik Haag och Lotta Lundgren, som vi alla vet).
#8
Off-topic / SV: Nostalgitråden
3 augusti 2022 kl. 11:40:16
Appro på nostalgi, någon som känner till, eller kommer ihåg Sagostigen? Gick den för första, och senaste gången runt typ 20 år sedan med familjen. På senare tid har jag havat en enorm längtan till att gå den igen. Huvudproblemet är bara att det är en bra bit att åka för en som bor i Stockholms län (och jag har dessvärre inte heller någon bil eller körkort).#9
Originalet från 1988! Inget snack om saken!
Den mörka och sorgliga, men ändå balanserade tonen i första filmen är bara det som gör filmen så perfekt lämplig att visa för barn.
Det är bäst för barn redan i tidig ålder att komma i kontakt med sina känslor genom en reflektion av den riktiga världen, vilket är just det som filmen utför med sin ton, sitt budskap, sina karaktärer och sin handling. Jag var faktiskt en av dem som lärde mig mycket om detta tack vare att jag fick se filmen redan som liten.

Många av de efterföljande filmerna i serien har långt ifrån samma effekt och känsla, vilket är just vad som sänker dem, till skillnad från allt det som ettan lyckades med i sin helhet. Det blev dessutom helt uppenbart för varje uppföljare som kom att de med tiden slutade helt med att bry sig om karaktärsutveckling, eller grundliga moraler.

Vissa kanske anser att jag uttrycker mig lite rått, men jag är egentligen bara ärlig.
#10
Off-topic / SV: Grattis på födelsedagen!
30 juli 2022 kl. 00:15:53
Grattis i efterskott till Hey Arnold på svenska!
#11
Off-topic / SV: Husdjur?
29 juli 2022 kl. 12:35:29
När jag och familjen bodde tillsammans för 2 decennier sedan så hade vi först två katter (fastän jag inte minns dessa, då jag bara var runt 3 år då vi hade dem) och några år senare skaffade min syrra flera marsvin, oftast ett nytt varje år.

Sedan de dagarna har det inte blivit några fler (och till det bättre i mitt tycke, minns att det var ett rent h*****e, då marsvinen, framförallt, hela tiden urinerade nästan var man än satte sin fot de gångerna syrran skulle rensa i deras burar).
Under hela mitt liv har jag i och för sig själv gått och tänkt på om man ska ha ett husdjur. Problemet just nu är att jag bor själv i en liten lägenhet, har mycket att göra om dagarna, och att jag av det skälet inte orkar lägga den mesta energin på att se efter ett husdjur.
#12
Off-topic / SV: Grattis på födelsedagen!
26 juli 2022 kl. 22:08:09
Får också önska grattis till Disneyfantasten på födelsedagen.
#13
Off-topic / SV: Hur ser ni ut ?
24 juli 2022 kl. 20:52:12
Citat från: Lillefot skrivet 24 juli 2022 kl. 20:37:35
Du ser verkligen ut som en rockstjärna där.  :)
Man tackar. 😊
#14
Off-topic / SV: Hur ser ni ut ?
24 juli 2022 kl. 20:50:44
Citat från: MOA skrivet 24 juli 2022 kl. 20:35:17
Men har du blivit långhårig,va fin
Jag har varit långhårig sedan 2016, faktiskt. ;D
Vet annars att det är vanligt att missa på mina andra bilder, då jag i nästan alla övriga fall går med hästsvans.
Tack ska du ha, ändå.  :)
#15
Off-topic / SV: Hur ser ni ut ?
24 juli 2022 kl. 20:16:08
Här är en bild på mig med håret utsläppt, tagen från igår kväll när jag var på Rock på Skansen.