Forumnyheter:

VIKTIGT! Dubbningshemsidan har nyligen flyttat till en ny server. Förhoppningsvis ska allt fungera, men du kan läsa mer och rapportera om ev. problem i den här tråden.

Huvudmeny

Sun studio köpenhamn

Startat av TonyTonka, 3 november 2008 kl. 21:46:41

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

TonyTonka

Är Sun studio köpenhamn aktiva numera?
https://djtonytheking.wordpress.com/ - Min blogg
(bloggen uppdateras senast: 2022-01-30)

Äntligen tillbaka på bloggen! :D

Daniel Hofverberg

Absolut. Alla Sun Studios studior är aktiva i allra högsta grad. Såvitt jag vet görs dock inga rena svenska dubbningar i Köpenhamn längre, utan Sun Studios svenska filial gör det mesta av de svenskspråkiga dubbningarna. Men alla Sun Studios dotterbolag samarbetar, så delar av svenska dubbningar kan fortfarande göras i Köpenhamn (för ex. de skådisar som bor närmare Köpenhamn än Stockholm).


kurt

Google hittar inte Sun Studio längre:-(

Daniel Hofverberg

Det är väl inte så konstigt, då Sun Studio formellt sett inte finns längre. Sedan årsskiftet 2009/2010 har Sun Studio gått ihop med SDI Media, och sedan dess heter företaget SDI Media trots att de håller till i Sun Studios lokaler och personalmässigt till största delen är identisk med gamla Sun Studio.

I Danmark är det i princip ingen skillnad sedan förut förutom namnet, då SDI Media aldrig funnits i Danmark så att Sun Studio är allt som finns.

Eriksson

Om jag fattat rätt så är SDI Media vad Mediadubb bytte namn till. Att de gått ihop med Sun Studio innebär alltså att Mediadubb och Sun Studio numera är ett och samma dubbningsbolag?
Jag svär högtidligt att jag har nåt rackartyg i kikarn.

Daniel Hofverberg

Stämmer bra. SDI Media köpte upp Sun Studio för några år sedan, och därefter fortsatte båda företagen var för sig en tid innan de slutligen gick ihop.

Elios

Fattar inte riktigt hur man i princip nästan bara kunde lägga ner Sun Studio. Dem har länge varit mitt favorit dubbningabolag.

Daniel Hofverberg

Citat från: Elios skrivet  2 juli 2022 kl. 14:42:04
Fattar inte riktigt hur man i princip nästan bara kunde lägga ner Sun Studio. Dem har länge varit mitt favorit dubbningabolag.
Det är väl inte så märkvärdigt - försäljning och uppköp av företag sker ju varenda dag överallt i världen, så varför skulle dubbningsföretag vara annorlunda...?

Nämnas bör att Sun Studios gamla ägare Svend Christiansen sålde företaget till SDI Media redan 2006, men det behöll ändå de gamla lokalerna och det gamla namnet i några år till innan de helt och hållet gick ihop 2010.

Men när Svend Christiansen sålde Sun Studio 2006 hade han redan i några år ägt och varit VD för ett annat dubbnings- och musikföretag i Köpenhamn - STC Studios A/S, som finns kvar än idag och som under många år samarbetade med Eurotroll. Så antingen fick han ett bra pris när han 2006 till sist sålde Sun Studio, eller också var han missnöjd med utvecklingen inom företaget...?