Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Ale

Sidor: [1] 2
1
Pinocchio och nattens furste, utgiven av Scanbox
Pinocchio - Jannike Grut
Sylvester - Håkan Mohede
Igor - Kenneth Milldoff
Puppetino - Håkan Mohede
Nattens furste - Kenneth Milldoff
Jisses - Håkan Mohede
Geppetto - Kenneth Milldoff
Humelman - Kenneth Milldoff
Den goda fen – Helen Sjöholm
Stjärnljus - Helen Sjöholm

Filmen har också getts ut av Musikservice men jag vet inte om den har samma dubbning.


Tummelisa från Golden Films, utgiven av Scanbox
Tummelisa – Anja Schmidt
Tummelisas far - Håkan Mohede
Häxan - Jannike Grut
Kvinnan - Anja Schmidt
Grodmor - Jannike Grut
Grodson - Jannike Grut
Blå fisk - Dan Bratt
Röd fisk - Håkan Mohede
Svala -  Dan Bratt
Fjäril - Jannike Grut
Skalbagge kille 1 - Dan Bratt
Skalbagge kille 2 - Håkan Mohede
Två skalbagge flickor - Anja Schmidt
Stora björn - Dan Bratt
Billy björn och Bertil björn - Håkan Mohede
Räven - Håkan Mohede
Mona mus - Jannike Grut
Herr mullvad - Dan Bratt
Prinsen - Håkan Mohede

Är du säker på att det är Jannike Grut som gör Pinocchio? Har hört någon säga att det var Anders Öjebo eller Nina gunke. Har själv svårt o avgöra rösten även om jag sett filmen 100 gr haha!  8)

2
Dubbningar och röster / SV: Jag mötte jultomten
« skrivet: 17 maj 2022 kl. 00:04:15 »
Nä han var inte heller med. Det var som sagt väldigt många okända röster. De enda jag vet att jag har hört innan var Karen cheryls roll och trollet/vaktmästaren. Simons röst var osså bekant.


Dock så kanske kanske Håkan Mohede spelade tomten men bröt på grov finska då det skulle föreställas att tomten bodde i Rovaniemi i Finland. Men hans röst kändes lite djupare än Håkans.

Känns som om filmen är en av de minst kända med svensk dubb. I stil med Bobo och kaninerna eller typ pagemaster men den har iallafall creditlista.

3
Dubbningar och röster / SV: Jag mötte jultomten
« skrivet: 16 maj 2022 kl. 22:06:08 »
Nä Håkan Mohede var inte med vad jag kan minnas o har ändå sett filmen ca 30 gr. Senast för typ 10 år sedan. De flesta röster kändes unika o var svåra o känna igen så antar att man inte castade så många kända röstskådisar. Utom då Nina ifall hon var med.

4
Dubbningar och röster / SV: Jag mötte jultomten
« skrivet: 16 maj 2022 kl. 09:55:28 »
Finns lite info på filminstitutet. Men ja märkligt nog är det mycket få info om filmen generellt på internet. Jag känner ändå några i min generationsom hade den på vhs men den är rätt bortglömd idag.

Jag har för mig att Nina Gunke gör rösten till fen/läraren som spelas av Karen Cheryl. Rösten låter rätt likt iallafall.

Trollet/vaktmästaren lät lite som Thomas Hellberg men kan inte spika det.

Tomten pratade med grav finsk brytning så han var oigenkännlig o lista ut haha! 🤣

Simons röst låter som jag hört från nån annan barnröst skådis tidigare men vet inte vem!

Kan inte minnas att det stod nån Credit i eftertexterna tyvärr!

5
Dubbningar och röster / SV: Darkwing Duck
« skrivet: 15 maj 2022 kl. 14:19:05 »
Du kan inte ha sett Darkwing Duck på TV3? Jag minns inte när, men jag har ett tydligt minne av att TV3 har sänt serien vid något skede; och närmare bestämt samma avsnitt som tidigare hade sänts på SVT (d.v.s. inte alls hela serien).

Jo det kan mycket väl ha varit på Tv3. Vet bara med 100 att det inte var disney channel. Jag hade erkänt att jag kan ha minns fel om det inte vore för att jag pratat med andra om det som också påstod att de såg det på SVT. Eller ja tv3.

6
Dubbningar och röster / SV: Darkwing Duck
« skrivet: 14 maj 2022 kl. 23:48:53 »
Ärligt vad vill du komma fram till? Inte dumförklara men är precis det du gör! Jag som sagt till o med har pratat med andra om Darkwing duck för nån vecka sedan o de båda var instämmande på att de såg den på tv runt 2004. Någon sa visserligen att de såg den på Disney Channel men andra sa att de såg på SVT eller om det var tv3 eller något. Jag lägger ned diskussionen nu då vi inte kommer någon vart.

Med all välmening

7
Dubbningar och röster / SV: Darkwing Duck
« skrivet: 14 maj 2022 kl. 21:00:39 »
Kanske inte var på SVT men är hundra på att det var på tv. Hade inte Darkwing på vhs o mina vänner i samma generation mindes också att de såg Darkwing duck runt den tiden.

8
Dubbningar och röster / SV: Darkwing Duck
« skrivet: 14 maj 2022 kl. 20:35:42 »
Jag är som sagt 100 på att jag såg serien runt 2004 och det var inte Disney Channel för jag hade inte den kanalen då. Är rätt säker det var nån Disneydags! 😛

Men ja jag håller med att det var löjligt o förbjuda serien på SVT på 90 talet. Det är ju märkligt att man tillät Tom och jerry,Oggy och Kackerlackorna, Batman osv men inte just Darkwing duck. Jag är född 1995 så jag fanns inte när den gick 1994. Jag är rätt säker det var nån av de svenska kanalerna jag såg på!

9
Dubbningar och röster / Jag mötte jultomten
« skrivet: 13 maj 2022 kl. 23:51:59 »
Tjenare. Jag undrar om det är någon som sitter på svaren vilka som gör rösterna till filmen Jag mötte jultomten.

Det är en fransk film som dubbades till Svenska och kom ut på VHS av scanbox. Handlar om 8 årige Simon vars föräldrar är försvunna i Afrika och det enda han önskar sig till jul är att de kommer tillbaka. Han åker då till tomtens land med sin tjejvän för att träffa tomten och få sin önskan uppfylld!

Nån som har ett svar? Vet att det är en gammal bortglömd film vid det här laget men skadar inte o fråga.

10
Dubbningar och röster / SV: Är Hasse Jonsson en gamer?
« skrivet: 13 maj 2022 kl. 23:41:45 »
Han har inte gjort rösten till Meowth mig veterligen. Men han var även Bentley i Sly Cooper serien! 😛

11
Dubbningar och röster / SV: Darkwing Duck
« skrivet: 13 maj 2022 kl. 23:29:50 »
Jag har själv inget minne av det, men tydligen ska Darkwing Duck ha sänts på Disney Channel och Toon Disney under kanalernas barndom i Sverige; vilket bör ha varit runt 2003 - 2005 (Disney Channel lanserades 2003 och Toon Disney 2005). Jag har dock ingen aning om hur många eller vilka avsnitt de sände, men troligtvis blev det inte alltför långvarigt.

Det märkliga i sammanhanget är ju att våldshysterin bröt ut strax efter att serien började sändas på SVT, men före det hade betydligt fler avsnitt sänts på FilmNet 1992 - 1993 och då var det ingen som helst våldsdebatt. Nu var det ju visserligen inte lika många som kunde få in FilmNet, men det är ändå märkligt att våldsdebatterna bara uppstått efter SVTs sändning medan ingen verkar ha reagerat alls när serien i åratal gick på FilmNet.

Tyvärr blev det ju "bara" 50 avsnitt som SVT sände, vilket verkar ha varit blandade avsnitt från säsong 1 och 2. FilmNet bör däremot troligtvis ha sänt hela säsong 1 och 2 (78 avsnitt), även fast det är några säsong 1-avsnitt som jag inte lyckats hitta åt från FilmNet och heller inte har något konkret minne av att ha sett.


Jag är 100% säker på att jag såg Darkwing Duck på Disneydags på SVT som sändes runt 2004-2005. Märkligt att de förbjöd på 90 talet men ändå visade den senare iallafall. Har ett par vänner som  kan intyga på att de såg Darkwing duck på SVT 1 runt 2004. Men har för mig(kan ha helt fel) att Disneydags på den tiden var knuten till Disneychannel!

12
Off-topic / SV: Spel som dubbas
« skrivet: 20 april 2010 kl. 11:10:56 »
Isch... jag var rädd att Nick Atkinson skulle få rollen som Jak... visst, jag vet inte hur dant han förställer sin röst i rollen, men jag kan verkligen INTE tänka mig att han passar i rollen alls.
Och Ole Ornered som Daxter... det första jag tänker på är hans roll som hunden i American Dragon, och hans roll i Ratchet and Clank...han har ju värsta ciggaret rökar rösten...

Jag var intreserad att skaffa det spelet, eftersom jag älskar Jak & Daxter serien, men har inte hört så gott om det tyvärr. Men när jag fick höra att det skulle vara svenskdubbat blev intresset högre, för jag tyckte det var en kul idé. men nu efter att ha fått veta vilka som är med... så är jag inte lika intreserad. Ledsen Jak, du och gänget får klara er utan mig den här gången.
 

Man kan välja det till engelska om man vill.Och jag säger det att när jag först spelade spelet så kände jag inte igen Ole ornereds röst. Alla rösterna i spelet låter inte som i filmerna dom här låter lite annorlundare.

13
Off-topic / SV: Spel som dubbas
« skrivet: 1 februari 2010 kl. 21:08:01 »
Ratchet and clank Tools of Destruction var dubbad som många säkert vet jag tror dom här personerna gör rösterna.


Ratchet-Leo Hallerstam
Clank-?
Tachyon-Annica Smedius
Qwark- Dick Ericksson
Kapten Slag-Per sandborgh
Ruste pete-Hans Jonsson
Zonier-Annica Smedius
 Talwyn-Elenor Telcs
Cronk-?
Zephyr-Nick Atkinson
Smugglaren-Anders Öjebo
vapenbutiken-Ole Ornered
tachyons robotar-Gunnar ernblad
 ;)

14
Off-topic / SV: Spel som dubbas
« skrivet: 9 januari 2010 kl. 21:15:43 »


keiras röst görs av Elina Raeder och myrra malmberg gör rösten till piratflickan på far drop

15
Off-topic / SV: Spel som dubbas
« skrivet: 11 december 2009 kl. 22:55:59 »
vadå Eric Donell har ju gjort sonic så varför skulle han då inte passa som jak men vi alla har olika åsikter.Anders Öjebo skulle passa som Daxter tycker jag och Jenny Wåhlander som Keira. ::)

Sidor: [1] 2