Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Ale

#16
Dubbningar och röster / SV: Darkwing Duck
13 maj 2022 kl. 23:29:50
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 25 november 2013 kl. 04:17:52
Jag har själv inget minne av det, men tydligen ska Darkwing Duck ha sänts på Disney Channel och Toon Disney under kanalernas barndom i Sverige; vilket bör ha varit runt 2003 - 2005 (Disney Channel lanserades 2003 och Toon Disney 2005). Jag har dock ingen aning om hur många eller vilka avsnitt de sände, men troligtvis blev det inte alltför långvarigt.

Det märkliga i sammanhanget är ju att våldshysterin bröt ut strax efter att serien började sändas på SVT, men före det hade betydligt fler avsnitt sänts på FilmNet 1992 - 1993 och då var det ingen som helst våldsdebatt. Nu var det ju visserligen inte lika många som kunde få in FilmNet, men det är ändå märkligt att våldsdebatterna bara uppstått efter SVTs sändning medan ingen verkar ha reagerat alls när serien i åratal gick på FilmNet.

Tyvärr blev det ju "bara" 50 avsnitt som SVT sände, vilket verkar ha varit blandade avsnitt från säsong 1 och 2. FilmNet bör däremot troligtvis ha sänt hela säsong 1 och 2 (78 avsnitt), även fast det är några säsong 1-avsnitt som jag inte lyckats hitta åt från FilmNet och heller inte har något konkret minne av att ha sett.


Jag är 100% säker på att jag såg Darkwing Duck på Disneydags på SVT som sändes runt 2004-2005. Märkligt att de förbjöd på 90 talet men ändå visade den senare iallafall. Har ett par vänner som  kan intyga på att de såg Darkwing duck på SVT 1 runt 2004. Men har för mig(kan ha helt fel) att Disneydags på den tiden var knuten till Disneychannel!
#17
Off-topic / SV: Spel som dubbas
20 april 2010 kl. 11:10:56
Citat från: Elden-rucidor skrivet 13 april 2010 kl. 09:50:56
Isch... jag var rädd att Nick Atkinson skulle få rollen som Jak... visst, jag vet inte hur dant han förställer sin röst i rollen, men jag kan verkligen INTE tänka mig att han passar i rollen alls.
Och Ole Ornered som Daxter... det första jag tänker på är hans roll som hunden i American Dragon, och hans roll i Ratchet and Clank...han har ju värsta ciggaret rökar rösten...

Jag var intreserad att skaffa det spelet, eftersom jag älskar Jak & Daxter serien, men har inte hört så gott om det tyvärr. Men när jag fick höra att det skulle vara svenskdubbat blev intresset högre, för jag tyckte det var en kul idé. men nu efter att ha fått veta vilka som är med... så är jag inte lika intreserad. Ledsen Jak, du och gänget får klara er utan mig den här gången.





Man kan välja det till engelska om man vill.Och jag säger det att när jag först spelade spelet så kände jag inte igen Ole ornereds röst. Alla rösterna i spelet låter inte som i filmerna dom här låter lite annorlundare.
#18
Off-topic / SV: Spel som dubbas
1 februari 2010 kl. 21:08:01
Ratchet and clank Tools of Destruction var dubbad som många säkert vet jag tror dom här personerna gör rösterna.


Ratchet-Leo Hallerstam
Clank-?
Tachyon-Annica Smedius
Qwark- Dick Ericksson
Kapten Slag-Per sandborgh
Ruste pete-Hans Jonsson
Zonier-Annica Smedius
Talwyn-Elenor Telcs
Cronk-?
Zephyr-Nick Atkinson
Smugglaren-Anders Öjebo
vapenbutiken-Ole Ornered
tachyons robotar-Gunnar ernblad
;)
#19
Off-topic / SV: Spel som dubbas
9 januari 2010 kl. 21:15:43
Citat från: alexander skrivet 25 december 2009 kl. 19:57:33


keiras röst görs av Elina Raeder och myrra malmberg gör rösten till piratflickan på far drop
#20
Off-topic / SV: Spel som dubbas
11 december 2009 kl. 22:55:59
vadå Eric Donell har ju gjort sonic så varför skulle han då inte passa som jak men vi alla har olika åsikter.Anders Öjebo skulle passa som Daxter tycker jag och Jenny Wåhlander som Keira. ::)
#21
Off-topic / SV: Spel som dubbas
9 december 2009 kl. 19:15:41
På någon hemsida så står det att Jak the lost frontier har blivit dubbad och det skulle ju vara på tiden.Om ratchet and clank har blivit dubbad så varför skulle jak då inte få bli det.En person som skulle passa som Jak är Eric Donell
Citat från: Alexander skrivet  6 december 2009 kl. 19:08:17
Har inte Jak the lost frontier blivit dubbad på svenska
#22
Pangstudios dubbade alla avsnitt för jag minns att jag såg ett avsnitt där shadow var med men jag hörde homon inte prata för att jag bytte kanal.Jag hörde att Sonic,Eggman och Chris hade sama röster men det kan ha varit Steve Kratz som gjorde shadow.  :-\
#23
Det sa dom också på yotube men på dubbningshemsidan så står det inte att kristian stålhgren är med i sonic x men han kanske gjorde en gästframträdare.
#24
Ja shadow är med i sonic x i episoderna 34-38 hans röst blev dubbad till svenska det vet jag.Dick Eriksson är också med men jag tvivlar på att det är han som gör rösten.Jag skulle göra vad som helst för att få höra hans svenska röst vilket jag aldrig har gjort.Alltså shadows.
#25
vem gör shadows svenska röst i sonic x jag bara måste måste få veta
#26
Off-topic / SV: Spel som dubbas
4 november 2009 kl. 21:34:35
Sly 2 och sly 3 dubben har rätt bekanta röster på svenska. Dom här personerna medverkar i
Sly 3

Sly-Mattias Knave
Bentley-Hans Jonsson
Murray-Per Sandborgh
Carmelita-Nina Gunke
Dr M-Ole ornered
Penelope-Annelie Berg
Pandakungen-Gunnar Ernblad
Dimitri-Joakim Jennerfors
Tsao-Johan Hedenberg

Samt
Hans Jonsson
Anders Öjebo
Per Sandborgh
M.fl



Sly 2
Sly-Mattias knave eller Stefan Sauk
Bentley-Hans Jonsson
Murray-Per Sandborgh
Carmelita-Nina Gunke
Neyla-?
Dimitri-Joakim Jennerfors
Rajan-Peter Sjöqvist
Grevinnan-Annelie Beerg
Jean Bison-Johan Hedenberg
Arpeggio-Dick Eriksson
#27
Dubbningar och röster / SV: Tom & Jerry
4 november 2009 kl. 21:27:42
När det gäller dvd dubbningarna för tom och Jerry så kan jag svära på att Kristian Stålhgren,Annica Smedius,Gunnar Ernblad är med och kanske också Annelie Berg  men är inte helt säkert.
#28
Dubbningar och röster / SV: Sonic X
4 november 2009 kl. 21:06:08
Vem gör shadows svenska röst  ???