Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Daniel Hofverberg

#7021
Om Dubbningshemsidan / SV: clara liljeberg
25 juli 2021 kl. 21:28:02
Citat från: gstone skrivet 25 juli 2021 kl. 20:44:54
Undrar hur Clara regerar ?

Vore kull att se henne nu.
Själv är jag mest konfunderad hur någon överhuvudtaget orkar skriva så många inlägg samma dag som gäst...? :o

Att svara på CAPTCHAn (skriva ner bokstäverna som visas på den förvrängda bilden) och på de två säkerhetsfrågorna som visas när man postar som gäst borde ta så pass lång tid för bara 1 - 2 inlägg att man på den tiden borde hinna registrera sig som medlem - och för 35 inlägg borde det röra sig om timmar bara för säkerhetsfrågorna...
#7022
Om Dubbningshemsidan / SV: clara liljeberg
25 juli 2021 kl. 20:14:21
Citat från: Elios skrivet 25 juli 2021 kl. 19:35:47
Kan du ta bort alla 34 och behålla då det hon skrev här så det inte blir en enorm jävla soptipp!?^^
Jag och Erika ska försöka ta bort de inlägg som inte innehöll något användbart värde utöver "hej då". :)
#7023
Citat från: Anders M Olsson skrivet 25 juli 2021 kl. 18:31:09
När det så småningom är dags att släppa på gästpostning igen:
- Kan man ställa in det så att gäster inte kan använda emojis? Om det är möjligt skulle det kanske göra det mera attraktivt att registrera sig.
Det vet jag faktiskt inte, men det är ingen dum idé om det går. Jag hittar inget sådant inbyggt i forumprogramvaran SMF, men det kanske finns något plugin för ändamålet...? Jag ska undersöka saken. :)
#7024
Citat från: Anders M Olsson skrivet 25 juli 2021 kl. 05:15:11
Frågan är var Moviezine får den här informationen från? Dubbningshemsidan och Disneyania borde ha direkt tillgång till pressinformation från Disney+ utan att gå via tredje part.
Jag är också väldigt nyfiken var Moviezine får dessa uppgifter från varje månad, då jag inte sett skymten av några pressreleaser från Disney angående Disney+ - och tydligen inte Disneyania heller då...
#7025
Om Dubbningshemsidan / SV: clara liljeberg
25 juli 2021 kl. 14:05:52
Citat från: Lilla My skrivet 25 juli 2021 kl. 12:43:12
Hon sade i alla fall hejdå  ::) haha!
Jo, men det hade väl räckt med att göra det i en tråd, istället för 35...
#7026
För att få stopp på missbruk den senaste tiden kan oregistrerade gäster inte längre skriva inlägg, utan från och med nu måste alla registrera sig som medlem för att kunna skriva. Det här genomförs högst motvilligt, och kommer bara ligga i kraft under en begränsad period - förhoppningsvis bara ett par veckor, för att få bukt med problemen den senaste tiden. :(

Tyvärr drabbar detta även många oskyldiga, som inte ställt till med problem, och jag ber så mycket om ursäkt för detta.

Härmed vill jag alltså be alla som brukar skriva inlägg mer eller mindre regelbundet som gäster att registrera er som medlem. Det tar bara en minut, och det är tid ni snabbt tjänar in genom att slippa behöva svara på CAPTCHA-kontroller (vilka bokstäver som visas) när man skriver inlägg. :)

Om någon inte lyckas att registrera sig av någon anledning, så maila mig på , så kan jag förhoppningsvis lösa det och även registrera er manuellt.
#7027
Om Dubbningshemsidan / SV: clara liljeberg
25 juli 2021 kl. 11:30:14
Efter nattens eskapader, då 30 snarlika inlägg av Clara postades under loppet av en timme, råder det väl inte längre någon tvekan om att något måste göras. För att förhoppningsvis få bukt med det här har jag nu tillfälligt stängt av möjligheten för gäster att skriva inlägg, så att alla nu måste registrera sig för att kunna skriva inlägg. Det är inte särskilt roligt, då det förstås påverkar många oskyldiga också och exempelvis skådespelare som ibland postar enstaka inlägg utan att för den skull vilja registrera sig som medlem; men jag känner inte att jag har något val just nu. :(

Därmed vill jag alltså be alla som brukar skriva inlägg som gäst på forumet att registrera er som medlem, för att fortsätta kunna skriva - det tar bara en minut, och ni sparar snabbt in den tiden genom att inte behöva svara på CAPTCHA-kontroller när ni skriver inlägg. :)


Med detta sagt är jag dock inte helt positiv till den här sortens trådar - även om Clara Liljeberg (och även andra personer) har gått för långt mellan varven, så blir det ju per definition personangrepp mot henne att skriva en ny tråd om den saken. Har ni klagomål om enstaka medlemmar (eller gäster) är det bättre att ni kontaktar jag och Erika om det via PM, utan att det behöver gå via offentlighetens ljus.
#7028
Goda nyheter! Den 18 augusti ska skandinaviska Disney+ äntligen släppa säsong 1 av den italienska Disney-serien Alex & Co., som sänts flitigt på Disney Channel genom åren men som aldrig funnits på någon streamingtjänst. Det är alltså originalserien som Penny på M.A.R.S. är en spin-off till, men till skillnad från Penny på M.A.R.S. är Alex & Co. italienskspråkig i original. :)

Jag förutsätter att serien kommer släppas med svenskt, norskt och danskt tal samt finsk text, precis som på Disney Channel - och säkerligen även med engelsk dubbning och italiensk originalversion. Jag hoppas att det även kommer finnas svensk text, men sett till hur Disney+ gjort med det mesta annat känns det ju tyvärr lite mer tveksamt...

Jag hoppas innerligt att det här betyder att säsong 2 och 3 av Alex & Co. också kommer släppas tids nog, som aldrig dubbats till svenska eller sänts på skandinaviska Disney Channel, men jag har ärligt talat ingen aning hur stor den chansen är... Allra helst med (nygjord) svensk dubbning, men även om det "bara" blir i textad originalversion vore det ändå oerhört värdefullt för att äntligen få en chans att se resterande säsonger, som alltså aldrig sänts i svensk TV och som det hittills inte funnits något realistiskt sätt att kunna få tillgång till.


Den 25 augusti släpps också äntligen Kejsarens nya skolaDisney+ i Skandinavien, som tidigare bara funnits i andra länder och som man tvingats använda utländsk VPN för att få del av. :)
https://www.moviezine.se/nyheter/mer-an-50-nya-filmer-och-serier-pa-disney-i-augusti
#7029
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
24 juli 2021 kl. 00:04:17
Citat från: gstone skrivet 23 juli 2021 kl. 17:36:34
Daniel, Kan du ta reda på vem som dubbar John Cleese i live action  Clifford, den stora röda hunden ?
Långfilmen Clifford, den stora röda hunden verkar väl inte få premiär i Sverige förrän den 10 december (enligt UIPs webbsida), men när premiären närmar sig ska jag absolut göra allt jag kan för att få tag i creditlista - UIP brukar vara hjälpsamma, så det borde inte vara några problem. :)

Olika källor verkar dock lite oense om vilket releasedatum som faktiskt gäller i Sverige - distributören UIPs webbsida anger som sagt den 10 december, Moviezine uppger den 3 november medan den svenskdubbade trailern på Paramounts Facebook-sida uppger redan den 8 oktober... ???

Jag har lite svårt att förstå varför tre olika källor uppger tre olika datum, som rimligtvis måste komma någonstans ifrån, men tills man hör motsatsen är det väl (tyvärr) troligast att UIPs datum 10 december är det som gäller... :(
#7030
Citat från: gstone skrivet 23 juli 2021 kl. 23:01:57
Hoppas dom har Familjen Flinta och Batman the animated seriers !

Båda på svenska !
Det hoppas jag med, men det ser ut som att vi kommer få vänta ett halvår till med att få svar på det.. :(
#7031
Väldigt tråkigt... :( Jag som verkligen hade hoppats på att HBO Max skulle vara i nära antågande nu...
#7032
Filmer och TV-serier / SV: Lost Media
23 juli 2021 kl. 02:11:22
Citat från: MOA skrivet 21 juli 2021 kl. 19:20:47
Nåt som var Lost Media under 2 hela decennier var Simpsons svenska dubb
Det tror jag inte - säker kan man förstås inte vara, men jag skulle förmoda att den svenska dubben av alla avsnitt som faktiskt dubbades av Simpsons (hur många det nu var?) finns bevarade hos antingen TV3, Viasat eller nuvarande NENT (f.d. MTG). Sen kan det även tänkas finnas kvar arbetskopior i nuvarande SDI Medias arkiv, men det är väl mer tveksamt.

Att gemene man inte har tillgång till någonting är trots allt inte samma sak som att det skulle vara "borta"...

Det är väl i och för sig upp till var och en att bedöma vad man anser till begreppet "Lost Media", men ska man räkna med allt som inte gemene man har tillgång till (eller som man inte själv har tillgång till) så blir det en oerhört lång lista - plus att listan kommer se olika ut för alla människor på jorden (då jag och du förstås inte har tillgång till exakt samma dubbningar)...
#7033
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 22 juli 2021 kl. 18:34:08
Sen har man inte heller dubbat montagen med arkivfilmer och nyhetssändningar om och med LeBron vilket gör det lite konstigt när man ser på den svenska versionen och LeBron plötsligt börjar prata engelska.
Jag har inte sett filmen än, men det låter väl logiskt att autentiska arkivklipp och nyhetssändningar knappast har M&E-spår - så då är det väl troligt att M&E-spåret till filmen innehåller det engelska talet vid sådana klipp...?

Däremot kan man väl tycka att man ändå borde lektordubba sådana inslag, på samma sätt som man gjort med exempelvis Disney+ och Netflix dokumentärer/realityserier - det vore väl mer logiskt än att lämna partierna helt på engelska. Hade dessa arkivklipp svensk text, eller var det på engelska utan text?
#7034
Citat från: Oskar skrivet 22 juli 2021 kl. 02:47:05
Den tredje dubbning använder bl.a på HBO Nordic.
Jag har nu kollat på HBO Nordic, och tyvärr finns inga som helst utsatta dubbcredits på Barbapapa där. Används samma dubbning någon annanstans, så att det kan finnas en chans till utsatta dubbcredits där?

Jag har ett vagt minne av att jag sett Barbapapa på någon annan streamingtjänst, men lyckas inte hitta åt serien någon annanstans här och nu... :(

Intressant att notera är för övrigt att den här tredje dubbningen faktiskt har svenskdubbat ledmotiv, medan de två tidigare dubbningarna bara haft instrumentalt intro då man bara behållit M&E (musikbakgrunden) utan att lägga på sång. På så sätt är ju den här dubbningen mer som det "ska vara", men förutom det känns det väl tveksamt att dubba om serien ytterligare en gång - trots allt har ju Videobolagets dubb använts i flera olika sammanhang, varför det inte borde finnas rättighetsproblem med den dubben...
#7035
Citat från: Oskar skrivet 22 juli 2021 kl. 02:30:00
Den tredje dubbning gör av bl.a Bengt Järnblad som Barbapapa. Jag tycker är synd att inte använder Börje Ahlstedt dubbning på HBO Nordic eller videobolaget/Kit Sundqvist dubbning med Olav f Andersen som Barbapapa på HBO Nordic dom dubbning är jag uppvuxen med.
Var används den tredje dubbningen med Bengt Järnblad, och vilken dubbningsstudio har gjort den?

Jag tycker också det är synd att originaldubben med Börje Ahlstedt inte längre används, fast den hade kanske inte blivit så uppskattad nuförtiden då Börje gjorde samtliga röster och det inte var individuella röster för varje rollfigur som i Videobolagets mer kända dubb... Fast det borde ju inte finnas något hinder att erbjuda mer än en dubbning via olika ljudspår, men det verkar ju tyvärr vara ett främmande begrepp... :(