Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Olika texteditorer?

Startat av Anders M Olsson, 18 februari 2023 kl. 08:17:11

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Anders M Olsson

När man skriver ett nytt inlägg får man ett fullt grafiskt användargränssnitt med knappar, emojis och möjlighet att ladda upp och bifoga filer och bilder.

Men om man skulle vilja gå tillbaka och ändra i ett redan skrivet inlägg hamnar man i en betydligt enklare och helt avskalad editor utan finesser alls. Om man t.ex. skulle vilja kursivera ett ord får man göra det genom att manuellt lägga in koder före och efter ordet. Ladda upp filer tycks inte alls gå att göra.

Är det här avsiktligt, en bugg eller kanske något som går att ställa in? Jag tror att det blev så här efter den senaste uppgraderingen av forumet.

Lillefot

Det har varit så ända sedan den stora uppgraderingen av forumet skedde.

Nu är inte jag insatt i hur programvaran för forumet är kodad, men det skulle vara konstigt om det är avsiktligt att den simplifierade inläggseditorn ska vara påtvingad vid vanlig redigering. Utan det rör sig troligen om en bugg eller omöjlighet att ställa in det individuellt.

Det finns en workaround än så länge, och det är att klicka på knappen "mer" i inläggets nedre högra hörn, och sedan välja "ändra". Då får du upp den fulla inläggseditorn och kan använda den för att redigera ditt inlägg.

Det är inte en smidig lösning, men tills det (eller om) kommer en ordentlig lösning på problemet så får det duga.
Om jag är en Apatosaurs.
Hur kan jag då vara här i Cenozoiska eran?
Kloning, teleportering, eller tur?
I alla fall, ni får ha en dino till äran

Anders M Olsson

Citat från: Lillefot skrivet 18 februari 2023 kl. 08:53:04Det finns en workaround än så länge, och det är att klicka på knappen "mer" i inläggets nedre högra hörn, och sedan välja "ändra". Då får du upp den fulla inläggseditorn och kan använda den för att redigera ditt inlägg.
Tack, det hade jag helt missat. Märkligt att det finns två helt olika sätt att redigera gamla inlägg där den stora och väl synliga knappen inte ger den mest önskvärda funktionen, samtidigt som den riktiga editorn är gömd under en nerdragsmeny.

Daniel Hofverberg

Ja, jag håller fullständigt med att det är märkligt. Jag har försökt att lyfta det här med utvecklingsteamet, men de verkar anse att det är avsiktligt - men exakt hur man resonerar då är bortom mitt förstånd...

Det borde gå att lösa genom att flytta ut den fullständiga Ändra utanför Mer och byta ut den enklare Redigera mot den fullständiga. Med lite tur kan det gå att lösa bara genom att ändra i mallfilerna, utan att behöva ändra i själva källkoden, men det har jag tyvärr inte hunnit sätta mig in i än.

Jag ska försöka titta på det så fort jag hinner, då jag håller med att det är väldigt störande och ologiskt. :)

Viktor

Varför finns det två olika knappar? Och varför är den ena gömd? Den som är gömd är ju den som är bra

Steffan Rudvall


Daniel Hofverberg

Citat från: Viktor skrivet  2 april 2023 kl. 13:02:04Varför finns det två olika knappar? Och varför är den ena gömd? Den som är gömd är ju den som är bra
Varför det egentligen är så som default i den nya forumprogramvaran är bortom mitt förstånd... Jag har försökt att ta upp det med utvecklingsteamet men utan framgång, då de anser att den snabba redigeraren är bättre då den laddar snabbare och inte är lika krävande för vare sig klienten eller servern - vilket mycket väl kan stämma, men i mina ögon är det ett märkligt resonemang då man kanske inte kan hitta åt den fullständiga editorn och den enklare ju saknar så mycket funktionalitet...

Men nu har jag gått in och ändrat i källkoden, och jag tror att det nu äntligen fungerar som jag hade velat att det ska fungera - d.v.s. den fullständiga Ändra har flyttats ut utanför Mer, och den enklare Redigera är borttagen. :)
(Om någon faktiskt brukade använda och tycka om den enklare redigeringen så ber jag om ursäkt - men det här löser så pass många problem att jag anser det är värt en aning besvär och något längre laddtid för de fåtal individer som brukade använda den)

Viktor

Tack så mycket att du fixade det!