Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - JKchan

#16
Precis... Känns som att det finns grejer för bäbisar och för tonåringar, men inte för något därimellan ;) Iallafall inte på de vanliga TV-kanalerna som jag har.

Det var ju en himla dålig lag, om det förhindrar att barnserier får sändas. :(

Okej, låter bra! Det ser jag fram emot! :)
Hmm, det finns ju hela episoder man kan se online. http://www.gogoanime.com/mahou-shoujo-madoka-magica-episode-1
Madokas pappa dyker upp vid 04:33
Tatsuya vid 04:44
Elev vid 09:13

Sen dyker Kamijou upp i episod 3 http://www.gogoanime.com/mahou-shoujo-madoka-magica-episode-3
vid 0.18!

Jag tror inte att det kommer rinna ut i sanden; Jag har fått in provspelningar ifrån 3 personer som provade för sammanlagt 8 olika roller. Sen är jag ju själv en hobby röstskådespelare, så jag kan ju fylla i lite roller själv, plus att jag har jag en hel del som har nämnt sitt intresse för att provspela också! :) Så det känns fullt möjligt! ^^
#17
@Soscla;
Det gör du rätt i, en riktigt bra serie IMO ;)

Om hennes önskan;
//MINDRE SPOILERS//
Madoka frågar Kyubey mycket tidigt om önskningen att "bara vilja bli en Puella Magi" duger, men han säger att så kan hon inte göra. Mami, en annan Puella Magi föreslår då att "men önska dig bara en stor tårta som vi alla kan äta för att fira att du blivit en Puella Magi". Strax efteråt händer det som får Madoka att ändra sig om att vilja bli en Puella Magi. Ett flertal gånger i serien så börjar hon be Kyubey om att förvandla henne (såsom när hennes vänners liv är på spel), men Akemi Homura stoppar alltid henne i sista sekunden.

//SPOILERS FÖR HELA SERIEN!!! LÄS INTE OM NI INTE VILL HA SISTA AVSNITTET SPOILAT!//
Alla Puella Magis blir en gång - förr eller senare - en häxa när deras "Soul Gems" har blivit helt svarta. Madoka gör sin önskan i det sista avsnittet och ber Kyubey om kraften att förhindra alla häxors existens, något som bara en gud kan klara.

@ Daniel Hofverberg;
Jag tycker att det är tråkigt överhuvudtaget att Sverige inte alls tar in lika mycket tecknat som de gjorde "på den gamla & goda tiden"! ;)

Det var ju synd, men i vissa fall gå det värsta av det vita bruset att redigera ut, om det skulle vara fallet. :) Manliga rollkaraktärer finns det tyvärr inte många av, vi har Madokas Pappa, Madokas lillebror Tatsuya (som låter som en tjej, då han är väldigt liten), en elev i klassrummet och en rätt så stor biroll som heter Kyousuke Kamijou. Kyousuke är en ung pojke i Madoka & Sayakas ålder som älskade att spela fiol. Efter hans olycka så fick han reda på att han inte kunde spela fiol längre, och blev helt förkrossad. Sayaka är förälskad i honom, och

//SPOILER//
Sayaka gör sin önskan för att återställa hans hand så hans betydelse är mycket större än vad folk tror
#18
Kort sammanfattning av animen (nästan direktöversättning från den engelska wikin);
I Mahou Shoujo Madoka existerar varelser som har kraften att uppfylla vad som helst som en flicka önskar sig. I utbyte mot detta så tvingas flickan att bli en Puella Magi, eller en magisk flicka, som översättningen blir. Dessa Puella Magi måste slåss mot häxor, onda varelser som är ansvariga för många mord och självmord i staden.

I staden Mitakihara så stöter åttaklassaren Kaname Madoka och hennes skolkamrat Miki Sayaka på en liten varelse som kallar sig själv för "Kyubey". Kyubey erbjuder flickorna att önska sig något i utbyte mot att de båda blir Puella Magi. En annan Puella Magi, Akemi Homura försöker till varje pris förhindra att Madoka gör sin önskan, medans Kyubey yrkar på att Madoka skulle bli den starkaste Puella Magi någonsinn. Alla förväntade sig en glad, skojig och söt serie vid första anblicken av Mahou Shoujo Madoka Magica. Så blev det inte. Madoka är betydligt mörkare, och dess återkommande element är nästan så att man blir depprimerad. Madoka inser snabbt den dåliga delen med att bli en Puella Magi, och är inte lika säker på om hon själv vill bli en längre.
#19
Ursäkta, håller fortfarande på att lära mig navigationen på sidan! Tackar för flytten! ;) Och info finns ju i video, men det är nog en bra ide att ha lite nerskrivet här också, ja! Tack för tipset :)
#20
Hej! Jag vet inte riktigt om jag är i rätt forum här, men jag tänkte höra om det finns någon av er som är intresserade av att dubba anime serier? Jag har nämligen ett litet projekt på G - en svensk översättning av den japanska animen Mahou Shoujo Madoka Magica.

Jag söker hobby röstskådespelare som är engagerade och duktiga.

Här är provspelningsvideon med mera info

http://www.youtube.com/watch?v=NMLEsEbIQX4

Provspelningsreplikerna finner ni i beskrivningen av videon.

Ser fram emot att höra era provspelningar, lycka till! :)

EDIT; Första delen av episoden är uppladdad nu! Den hittar ni här;

http://www.youtube.com/watch?v=kF4vanGkWFA