Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Hur mycket kostar Dubbningshemsidan?

Startat av TonyTonka, 30 januari 2020 kl. 08:19:05

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

TonyTonka

Jag förstår om Daniel inte känner för att svara, men hur mycket kostar det att driva en hemsida som Dubbningshemsidan?  ???
https://djtonytheking.wordpress.com/ - Min blogg
(bloggen uppdateras senast: 2022-01-30)

Äntligen tillbaka på bloggen! :D

TonyTonka

Kan lägga till att jag undrar för att jag funderat på att starta en hemsida.  :)
https://djtonytheking.wordpress.com/ - Min blogg
(bloggen uppdateras senast: 2022-01-30)

Äntligen tillbaka på bloggen! :D

Daniel Hofverberg

Exakt hur mycket Dubbningshemsidan kostar har jag faktiskt inte räknat ihop eller kollat upp noggrannare än, men det kan jag återkomma om. :)

Men generellt sett kan jag säga att det är två utgifter som (i stort sett) alla webbsajter drabbas av, och som är svårt att undvika:

Det första är kostnaden för webbhotell/hosting/server, som kan gå på allt från ett par tior i månaden till över tusenlappen i månaden (för stora företag). Där finns en uppsjö av olika företag och alternativ, men de flesta privata webbsajter (alltså inte företagssidor) klarar sig nog åtminstone på under hundralappen per månad; så länge de inte är oerhört välbesökta.

Det andra är kostnaden för domännamn, som varierar lite beroende på vilken toppdomän man vill ha och vilket företag man registrerar domänen hos. För .se-domäner ligger kostnaden hos de flesta domänregistratorer mellan 130 och 160 kr per år, och de flesta toppdomäner ligger någonstans däri krokarna.

Därutöver tillkommer mer frivilliga och oregelbundna utgifter, som kan variera mycket mellan olika sajter och även mycket mellan olika månader/tidsperioder. Det kan exempelvis röra sig om inköp av eventuella programvaror man kan tänkas behöva (ex. texteditorer eller bildbehandlingsprogram, om inte gratisprogrammen duger), porto/fraktkostnad för utskick av vinster till tävlingar, biobiljetter, inköp av DVD/Blu-Ray-filmer, abonnemang på streamingtjänster (om man behöver tillgång till fler än man gjort annars), o.s.v. Flera av de här exemplen är ganska Dubbningshemsidan-specifika, men du förstår i alla fall vad jag syftar på.

Som exempel kan jag nämna att porto och fraktkostnader för alla vinster till Dubbningshemsidans tävlingar under 2019 har gått på strax under 1000 kr... :(

Så har du inte tänkt att ha tävlingar, så sparar man in ganska mycket pengar där...