Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Barntrean Old School

Startat av Cadpig, 15 maj 2006 kl. 23:28:34

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Cadpig

Jag saknar gammla goa barntrean och är ute på en liten nostalgitripp, jag försöker lista de mest klassiska (för mig) serierna som barntrean visat, mellan 1991 och 2001 typ. Hitills går det rätt segt så ni får gärna hjälpa till, jag bortser från alla disneyserier då jag aldrig kommer förknippa de med barntrean.
Här är guldkornen jag hitills kommit ihåg.

Smurfarna
Dennis
Peter Pan och Piraterna
Lilla Björn
Gullivers resor
Björnen Rupert
Jim Guldknapp
Bethoven
Katten Eek
Billy the Cat
Transylvania Petshop
Monsterfarmen
James Bond Jr
Vicke Viking
Walter Melon

PAAATE

Power Rangers. Gick kanske inte på barntrean (minns inte???), men nostalgi är den.  :D
Vissa tycker det är för provokativt att man vill bli grillad & uppäten när man är död._.

Är det så mycket konstigare än att bli uppbränd & nergrävd?

Cadpig

Jo, faktiskt, men tyvärr var det innan min tid så jag har aldrig sett den serien, någonsin =(

Erika

Tyvärr hade inte jag trean när jag var yngre (har bara haft den kanalen i 1½ år), men flera av de barnprogram som TV3 visade har jag som tur fått sett på andra sätt. :)

En mycket bra serie som TV3 visade ganska tidigt (omkring 1987) var "De mystiska guldstäderna", en mycket bra fransk-japansk serie från 1982. Jag skulle gärna vilja se serien på svenska någon gång alt. på franska eller japanska, den engelska dubbningen är verkligen inte den bästa dubbningen om man säger så. 

På tal om TV3 och de barnprogram som de visade ...
Jag har för mig att TV3 visade "Jorden runt med Willy Fog" omkring tidiga 90-talet (jag har nämligen för mig att jag har sett något avsnitt hemma hos min kusin som har haft TV3 i hela sitt liv), stämmer detta eller minns jag fel?   

Cadpig

Känner inte igen Willy Fog, tyvärr. Eller? Jag sökte just på Google bilder och tycker mig svagt känna igen vad jag ser, men jag kan inte ha sett mycket av den serien eftersom jag inte minns den mer än så.

Daniel Hofverberg

#5
Jag kommer mycket väl ihåg Jorden runt med Willy Fog, men jag är inte säker på om TV3 visade den (men det är mycket möjligt). Själv kommer jag mest ihåg serien från gamla goda (och sedan länge nedlagda) TCC.

Citat från: 10 or a 2-way skrivet 16 maj 2006 kl. 17:17:48
Power Rangers. Gick kanske inte på barntrean (minns inte???), men nostalgi är den.  :D
Jo, Power Rangers gick ursprungligen i Barntrean, under den tiden som serien visades i svenskdubbad form. Efter alla klagomål om hur fruktansvärt våldsam och olämplig serien var, flyttades den till efter barnprogrammen på helgförmiddagar, och övergick då till att visas i svensktextad originalversion. Men tydligen räckte inte det, för det kom fortfarande in så mycket klagomål att serien efter bara några månader lades ner helt och hållet... Jag tycks minnas att det var omkring 1994 - 1995, och sen dess har vi inte sett till den alls i Skandinavien - tråkigt, då det var en rätt vettig serie, som ju har gått i olika former i USA ända fram tills idag (nästan 600 avsnitt!).

Erika

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 17 maj 2006 kl. 12:12:26
Jag kommer mycket väl ihåg Jorden runt med Willy Fog, men jag är inte säker på om TV3 visade den (men det är mycket möjligt). Själv kommer jag mest ihåg serien från gamla goda (och sedan länge nedlagda) TCC.

Jag brukade också se "Jorden runt med Willy Fog" på TCC och någon annan kanal som jag tror var tysk.

Cadpig

Fler bra barntreanserier:

Cory Feldoes fantastiska resor
Rackarunge
Prinsessan Cissi
Ivanhoe
Bikermice from mars
Zonic



Soscla

Räknas Pirater i mörka vatten? För den var riktigt bra, jag såg den igen för några år sen på Nickelodeon eller Cartoon Network
Och är det någon mer som minns Ketchupvampyrerna? Den serien var lite...corny, men jag var tillräckligt ung för att acceptera allt  :P
It's so fluffy I'm gonna die!

PAAATE

Pirater I Mörka Vatten minns jag. Jag minns den som väldigt flummig. :S

Kan nån ta huvudhandlingen så jag minns nånting? :P
Vissa tycker det är för provokativt att man vill bli grillad & uppäten när man är död._.

Är det så mycket konstigare än att bli uppbränd & nergrävd?

Erika

Prins Ren får i uppdrag att finna tretton (jag tror det var tretton stycken) försvunna skatter (som liknar medaljonger och annat liknande) som tillsammans ska förhindra det mörka vattnet att "ta över" planeten Mer. Ren har även tre kompanjoner, Tula, Ioz och apfågeln Niddler (alla tre har i det förflutna tillhört den onda sidan) som hjälper honom. Självklart finns det även en ondskefull skurk vid namn Bloth som också är intresserad av de tretton försvunna skatterna och under seriens gång förekommer det även andra skurkar, somliga av dessa är också intresserade av skatterna och andra "utnyttjar" det mörka vattnet för egen vinst fast de brukar få betala ett stort pris i slutändan. 

Serien är ganska flummig på sina ställen, men ändå mycket underbar.Pirater i mörka vatten tillhör en av de få bra tecknade tv-serier som gjordes under 90-talet. 

Cadpig

Aaah, givetvis räknas Pirater i mörka vatten! Hade totalt glömt bort den pärlan. Den må vara mycket flummig men lika mörk och våldsam. En kanonserie helt enkelt.

Ketchupvampyrerna minns jag svagt. Inga namn, eller utseenden men den var okej.

Marcus

Jag minns att det gick en tecknad serie som hette Three Stooges på barntrean. Den var bra.

Cadpig

#13
Vad handlade den om?

Bob i flaskan rockade också, sjuk japansk serie om en idiotisk pojke som hittar en flaska med en ännu mer idiotisk ande i.
Serien hade ett förvånansvärt hjärtskärande slut då de båda vännerna mot sin vilja skiljs åt. Rörde mig till tårar.

Erika

#14
Three Stooges var en trio komiker som gjorde många filmer och på 60-talet (tror jag att det var) gjordes en tecknad tv-serie med dem i huvudrollerna.

Bob i flaskan har jag bara sett 4-5 avsnitt av (jag hade inte TV3 då så det blev bara när jag var borta hos någon som hade kanalen), men det lilla jag fick sett var faktiskt fruktansvärt roligt. Göran Berlander (Bobs svenska röst) rockar. 

Tre små spöken som visats i flera omgångar på Fox Kids/Jetix och även en del på TV3 gillar jag också. Särskilt när det handlade om Bulan.

Igthorn

Har foer mig att jag saett noagra av de ovan naemda visas poa Jetix (fd. Foxkids) foer ett tag sedan, de kanske fortfarande goar daer aennu?
Det goar inte att poavaerka Trean att boaerja reprisera gamla "old school" saker? Eller blir det massa kroangel med raettigheter foer dem doa?

Daniel Hofverberg

TV3 har mig veterligen inte kvar visningsrätter till någon av de här serierna. Men jag tror inte det vore omöjligt för TV3/Viasat att köpa in nya rättigheter, om de skulle vilja. Så visst kan det vara värt ett försök att kontakta TV3, men knappast alltför stor chans...

Generellt sett går det att köpa in rättigheter till alla serier som inte just nu visas på andra kanaler (av andra ägare). Det förekommer vissa fall där flera kanaler kunnat köpa in samma serier samtidigt, men oftast brukar distributörerna vilja teckna exklusivavtal.

Sen finns det ju några enstaka serier som av olika skäl inte går att köpa in längre, exempelvis vissa serier gjorda av bolag som inte finns längre och som ingen längre äger rättigheterna till. Men dessbättre är det sällsynt...

Igthorn

Loater som vaersta svart hoal med gamla serier med andra ord. Noagot exempel poa en soadan serie?

Daniel Hofverberg

#18
På rak arm kommer jag inte ihåg någon TV-serie som inte längre går att köpa in av sådana skäl. Däremot finns det ett klassiskt exempel på en film som lider av det problemet - tecknade Trolltyg i tomteskogen (originaltitel: Gnomes) från 1980, som SVT brukade visa för många år sedan. Det holländska produktionsbolaget som gjorde den filmen har gått i konkurs, och de flesta inblandade lever inte längre. Såvitt man kan avgöra finns det därför inte längre någon som äger rättigheterna. Det gör att filmen inte går att köpa in, men den är fortfarande upphovsrättsskyddad (och kan alltså inte visas kostnadsfritt). Alltså kan den inte visas/släppas/distribueras offentligt överhuvudtaget tills dess att upphovsrätten går ut.

Lemanic

Som hängivet Sonic-fan ger jag Sonic hela 5/5 taggar av mig och jag vill se den serien igen.
Då blir det Tårta för TV3 från mig.

Lemanic

ÄR det INGEN som kommer ihåg dom sexiga katterna i SWAT Kats: the Radical Squadron a.k.a Katter med Klös?
Själv tycker jag dom är värda att titta på än idag. En nutida berättelse FÖRE Internets intåg d.v.s tidigt 90-tal.

Erika

Jag kommer väl ihåg Swat Kats, ganska bra tv-serie. :)

TonyTonka

Vilka gör rösterna i Tre små Spöken?
https://djtonytheking.wordpress.com/ - Min blogg
(bloggen uppdateras senast: 2022-01-30)

Äntligen tillbaka på bloggen! :D

robin

Är det någon som kommer ihåg ett program om en lila utomjording som bodde i en grotta?

Daniel Hofverberg

Kan det vara Widget du syftar på...? Den kommer jag mycket väl ihåg, och det var en rätt trevlig serie.

Erika

#25
Citat från: Tonytonka skrivet  1 mars 2009 kl. 19:02:33
Vilka gör rösterna i Tre små Spöken?

Det är ett tag sedan man såg den tv-serien, men jag gör ett försök.  ;)

Annelie Berg som Sally
Nick Atkinson som Bulan
Linus Wahlgren som Kipper*
Irene Lindh som Tanten som Sally bor hos
Annica Smedius som Sallys lärare
Johan Hedenberg som Rektorn på Sallys skola
Maria Rydberg som Bulans tjejkompis

Utöver det minns jag att Staffan Hallerstam, Gunnar Ernblad, Mattias Knave och ett gäng till medverkade.


*Är lite osäker på om han verkligen hette så.

Citat från: Cadpig skrivet 11 juni 2006 kl. 22:22:29

Ivanhoe




Blev lite nyfiken, var det den här "Ivanhoe" som TV3 visade: http://www.planete-jeunesse.com/sources/show_fiche.php3?cle=1303?


Dessutom blir jag lite ledsen när jag läser den här tråden. Varför slutade TV3 att visa barnprogram? Dåliga tittarsiffror? Eller något annat? Jag tycker de kan åtminstone visa lite tecknat på helgerna i stället för tråkiga komediserier.  :'(

Magnus Bertilsson

Jag var också ett stort fan av barntrean och har funderat över en serie jag inte kommer på namnet till och tror inte den finns med på wikipedia sidan för barntrean. Va en serie om två killar den ena va alltid klädd i rött och den andra i blått och så hade de någon äldre man med som bodde på en gård. Minns att i vinjetten så följde man huvudpersonen som var klädd i rött som i en serietidning från ruta till ruta. Har inget minne av vad serien handlade om eller om den var bra. Har inte hittat något namn på den efter googlande och ni verkar ha lite bättre koll. Någon som vet vilken serie jag pratar om??


TonyTonka

Jag har en video hemma inspelad 2001 med serier från Barntrean, bland annat Familjen Vavaddå, Bob i Flaskan och Katten Eek.

Jag gjorde ett klipp av Bob i Flaskans signaturmelodi, den serien tyckte jag nog bäst om på den tiden. Var det Mediadubb International som dubbade serien?
https://djtonytheking.wordpress.com/ - Min blogg
(bloggen uppdateras senast: 2022-01-30)

Äntligen tillbaka på bloggen! :D

Daniel Hofverberg

Jag är inte 100% säker, men utifrån kanalen och tidsperioden förutsätter jag att det nästan garanterat måste ha varit Mediadubb International som dubbade den serien; och de andra två serierna du nämner.

Nästan alla serier på TV3 och Fox Kids efter 1992 som inte tidigare gått på andra kanaler bör Mediadubb International ha dubbat.

Erika

Citat från: Magnus Bertilsson skrivet 17 september 2009 kl. 18:37:12
Jag var också ett stort fan av barntrean och har funderat över en serie jag inte kommer på namnet till och tror inte den finns med på wikipedia sidan för barntrean. Va en serie om två killar den ena va alltid klädd i rött och den andra i blått och så hade de någon äldre man med som bodde på en gård. Minns att i vinjetten så följde man huvudpersonen som var klädd i rött som i en serietidning från ruta till ruta. Har inget minne av vad serien handlade om eller om den var bra. Har inte hittat något namn på den efter googlande och ni verkar ha lite bättre koll. Någon som vet vilken serie jag pratar om??

Det här inlägget hade jag helt missat. Jag tror tv-serien du letar efter kan vara Nickelodeon-serien "Kablam!".

TonyTonka: Tack för "Bob i flaskan"-signaturmelodin. Mycket svängig och härlig låt. :)

Linnzy

Tre små spöken och Prinsessan Sissi gick ju senare på Fox Kids....

En teori om varför de slutade sända barntrean kan ju vara att man inte får visa reklam riktat till barn i sverige (hur länge den lagen funnits vet jag dock inte)


Apropå barntrean så söker jag en särskild serie (som jag även nämnt i en annan tråd...är det lönta att upprepa?)

CitatNär jag var liten brukade min moster spela in treans morgonpogram åt mig och min bror eftersom vi inte hade den kanalen.

Jag minns ett band jag hade som innehöll en tecknad serie kallad "En liten saga", det började (tror jag) med en verklig gubbe som satt på en vit bänk i en konstgjord park typ...det såg inte verkligt ut och det var nog inte meningen heller...såg ut som kulisser helt enkelt, han var också vitklädd typ kostym och skulle berätta sagor, när han började gick det över till tecknat.

Varje saga hade en rejäl dos av moralkaka inbakat.

Nu minns jag bara en av sagor som handlade om en pojke som var svag och mobbad, en dag fann han en mystisk affär, där fick han en ring som skulle göra honom annorlunda. Han sa någon sorts ramsa typ "Denna ring..." och blev förvandlad till en varulv, då kunde han ge igen på mobbarna, men saker och ting gick överstyr och han mindes inte vad han gjort under natten...tror han hade problem att förvandla sig tillbaka så när han gick till affären igen så var den borta.

En av de andra sagorna jag minns var typ "Råttfångaren från Hameln" eller nåt liknande. I allafall så handlade det om en man som spelade på en flöjt och något magiskt bröd, åt man av brödet så blev man förhäxad av flöjtens toner...

Det är typ vad jag minns. Mina egna sökningar på "En liten Saga" har inte gett något resultat, kanske någon annan här som känner igen det?

På samma band hade jag James Bond Jr och Smurfarna, så därför vet jag att det är samma tidsperiod.

Erika

Minns du något mer, t. ex. om det var någon speciell stil (klassisk Hanna-Barbera-stil, animéstuk, typisk fransk stil a la Moebius osv.)?

Jag tror inte jag har sett den tv-serien, men den låter väldigt intressant! :)

Linnzy

Citat från: Erika skrivet 27 november 2012 kl. 06:54:17
Minns du något mer, t. ex. om det var någon speciell stil (klassisk Hanna-Barbera-stil, animéstuk, typisk fransk stil a la Moebius osv.)?

Jag tror inte jag har sett den tv-serien, men den låter väldigt intressant! :)

Oj trodde jag hade svarat på detta...nåja...nja det är svårt at säga av endast minnet. Men jag är ganska säker på att det inte var anime...och människorna var människor alltså inga djur som betedde sig som människor....

Det är fruktansvärt irriterrande att inte kunna hitta en tillstymmelse av den någonstans....

Musse

Är det någon som kommer ihåg vad den där gula ler smurfen hette? Kommer inte på vad den heter.




jimstrom

Borde troligtvis vara Mr. Bogus du pratar om, röster av sunstudio med bla. Håkan Mohede, Nina Gunke och Kenneth "Strimmlaren" Mildoff.
"Det finns ingen varnings skylt dumskalle, därför att jag stal den." - Kung Koopa (Super Mario Brödernas Super Show)

AlexanderM

#35
Ja föregående talare har rätt vad gäller den gula lerfiguren! Utan tvekan Mr Bogus

Jag saknar Barntrean. Även om vissa av Statstelevisionens barnprogram fungerade (tex Disneydags) så var det vissa som kändes bisarra och tom rätt kusliga (både Ika i rutan och Pippi pelikan är nog två bra exempel lol) så TV3 var den kanal jag älskade mest som liten.  Synd att fina serier som Katter med klös, Sabans Gullivers resor etc verkar helst lost när vi pratar de gamla svenska dubbningarna

Visst kan man på ett eller annat sätt få tag på TMNT/TMHT (ja jag syftar på båda varianterna :P) liksom Biker mice och Smurfarna (man får ju leta runt på loppisar, Tradera etc) men sen finns mer knepiga fall.

Eller varför inte svenskdubbade Beethoven? Det var länge sen
"Får jag gissa? Ni snubbar är tandfeèrna inte sant?

Nej det finns inte 4 tandfeèr idiot! Det där är de 7 dvärgarna!"

Bebop & Rocksteady, Teenage Mutant Hero Turtles ("Shredderville")

Linnzy

HEJEHEJ!
Long time no see :P


Ville bara smita in och berätta att jag ÄNTLIGEN hittat den tecknade serie som jag mindes från barnsben på trea, dock hittade jag bara en av episoderna, dock den jag minns mest ;




CBS Storybreak
Monsterringen

http://www.dailymotion.com/video/xys6vz_cbs-storybreak-the-monster-s-ring_shortfilms


Kanske någon här känner igen den?


Mitt tidigare inlägg;

[/size]"När jag var liten brukade min moster spela in treans morgonpogram åt mig och min bror eftersom vi inte hade den kanalen.[/size]Jag minns ett band jag hade som innehöll en tecknad serie kallad "En liten saga", det började (tror jag) med en verklig gubbe som satt på en vit bänk i en konstgjord park typ...det såg inte verkligt ut och det var nog inte meningen heller...såg ut som kulisser helt enkelt, han var också vitklädd typ kostym och skulle berätta sagor, när han började gick det över till tecknat.Varje saga hade en rejäl dos av moralkaka inbakat.Nu minns jag bara en av sagor som handlade om en pojke som var svag och mobbad, en dag fann han en mystisk affär, där fick han en ring som skulle göra honom annorlunda. Han sa någon sorts ramsa typ "Denna ring..." och blev förvandlad till en varulv, då kunde han ge igen på mobbarna, men saker och ting gick överstyr och han mindes inte vad han gjort under natten...tror han hade problem att förvandla sig tillbaka så när han gick till affären igen så var den borta.En av de andra sagorna jag minns var typ "Råttfångaren från Hameln" eller nåt liknande. I allafall så handlade det om en man som spelade på en flöjt och något magiskt bröd, åt man av brödet så blev man förhäxad av flöjtens toner...Det är typ vad jag minns. Mina egna sökningar på "En liten Saga" har inte gett något resultat, kanske någon annan här som känner igen det?På samma band hade jag James Bond Jr och Smurfarna, så därför vet jag att det är samma tidsperiod."
[/size]
[/size]
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Daniel Hofverberg

Intressant! Själv har jag bara väldigt vaga minnen av den där serien, och det är egentligen främst introt jag tydligt känner igen.

Erika

Måste tacka dig, Linnzy, för tack vare dig har jag också hittat tre avsnitt (fast jag har under alla dessa år trott att dessa var kortfilmer) som härstammar just från denna tv-serie. Tack! :D 

Jabberjaw

Gammalt ämne men lika bra ta det där det hör hemma.  :) Har avsnitt utav alla serierna från barntrean utom följande två, som jag nu undrar över.

Ivanhoe sändes den verkligen på Barntrean:o Har inte stött på några avsnitt. Isåfall hör lät dubbningen och vilka röstskådespelare var med. Var det samma röster som i VHS utgåvan som distributören Lundby AB gav ut?

Beethoven animerade serien
har jag också en liknande fråga kring. Sändes den i Barntrean och vilket årtal? Röster någon?  Dubbningsbolaget antar jag var Media Dubb International. Var det samma dubbning som Paramount CiC/Universal gav ut på två KÖP Video volymer?


TecknatÄlskare

Beethoven serien har jag för mig att den sändes på K-TV filmnets block. Men någon annan kanal tror jag inte den sänts på men är nästan hundra på att den har sänts på K-TV.

Ivanhoe tror jag inte har sänts tyvärr.

Richardo

Wow! Kvalitén på omslaget för Beethoven är jättefint!

Daniel Hofverberg

Jag har ett vagt minne av att Beethoven sändes på TV3, men exakt när eller i hur många avsnitt har jag ingen aning om. Jag har inget minne av att den serien skulle ha sänts på FilmNet/K-TV, och hittar heller inget i Svensk Mediedatabas som tyder på det.

Jag har inget minne av att tecknade Ivanhoe skulle ha sänts på TV3.

Richardo

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 25 juni 2018 kl. 09:15:46
Jag har ett vagt minne av att Beethoven sändes på TV3, men exakt när eller i hur många avsnitt har jag ingen aning om. Jag har inget minne av att den serien skulle ha sänts på FilmNet/K-TV, och hittar heller inget i Svensk Mediedatabas som tyder på det.

Jag har inget minne av att tecknade Ivanhoe skulle ha sänts på TV3.

Hur pålitlig är Svensk Mediedatabas med tanke att inte allt och allting finns där?

Daniel Hofverberg

Citat från: Richardo skrivet 25 juni 2018 kl. 09:17:16
Hur pålitlig är Svensk Mediedatabas med tanke att inte allt och allting finns där?
Beror på vilken kanal det gäller. Efter att respektive kanal börjat referensbanda i full skala till Kungliga Biblioteket (eller egentligen dåvarande Statens ljud- och bildarkiv) ska det vara komplett och pålitligt. Det händer att referensbanden är skadade eller tomma eller inte kommit dit, så att de faktiskt inte har allt, men själva tablåerna BORDE finnas med för alla dagar. Sen är det kanske inte alltid som det märks ut innehållet i programblock såsom Barntrean eller K-TV, även om det vanligtvis brukar ske.

FilmNet började referensbanda dit någon gång 1992, så nästan allt som sänts efter det bör finnas med. För TV3 däremot började de inte referensbanda förrän någon gång runt 1999, så där saknas nästan allt som sänts före det.

För FilmNet skulle jag således vilja säga att SMDb för själva tablåerna bör vara tillförlitliga och kompletta till minst 95% (troligen mer), även om de inte alltid har själva inspelningarna bevarade. För de faktiska referensbanden skulle jag gissa att det nog kanske snarare ligger runt 80% som verkar finnas.

För TV3 är nog tablåerna efter det att de börjat referensbanda tillförlitliga och kompletta i närmare 95 - 98% av fallen, men det är ganska mycket som saknar referensbandning varför tillgängligheten av själva inspelningarna mellan 1999 och 2005 nog kanske ligger på ett snitt av runt 60 - 70%. På senare år har TV3 börjat att endast referensbanda svenska program, tyvärr.

TecknatÄlskare

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 25 juni 2018 kl. 09:15:46
Jag har ett vagt minne av att Beethoven sändes på TV3, men exakt när eller i hur många avsnitt har jag ingen aning om. Jag har inget minne av att den serien skulle ha sänts på FilmNet/K-TV, och hittar heller inget i Svensk Mediedatabas som tyder på det.

Enligt SMDB så har Beethoven sänts på K-TV

Jag har inget minne av att tecknade Ivanhoe skulle ha sänts på TV3.


sickstew

Förvånad att Swat kats nämns i så få inlägg, visades på barntrean och cartoon network. Jag på god väg att få hela säsong 1 på svenska samlad... efter många års letande

TecknatÄlskare

Citat från: sickstew skrivet 25 juni 2018 kl. 14:47:12
Förvånad att Swat kats nämns i så få inlägg, visades på barntrean och cartoon network. Jag på god väg att få hela säsong 1 på svenska samlad... efter många års letande

Tyvärr väldigt många serier som inte nämns vissa serier är till och med helt bortglömda tills någon hittar det på något band.

Daniel Hofverberg

Citat från: TecknatÄlskare skrivet 25 juni 2018 kl. 12:11:59
Enligt SMDB så har Beethoven sänts på K-TV
Verkligen? Kan du ge exempel på något sådant datum? För jag kan inte hitta något om TV-serien Beethoven på SMDb; bara att FilmNet sände långfilmen Beethoven vid ett flertal tillfällen.

TecknatÄlskare

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 26 juni 2018 kl. 02:44:42
Verkligen? Kan du ge exempel på något sådant datum? För jag kan inte hitta något om TV-serien Beethoven på SMDb; bara att FilmNet sände långfilmen Beethoven vid ett flertal tillfällen.


Blev lite lurad när jag sökte på det då det stod K-TV över så tänkte jag att det borde vara den serien men det var som du sa långfilmen tyvärr.
Men har pratat med några om just denna serien och den ska ha sänts på svensk tv.

Jabberjaw

Finns det någon som har svenska intron för dessa tecknade serierna. Alla sändes en gång i tiden 1994 - 1998 på barntrean Tv3 till 100%. Och har till dagens dato vad jag vet aldrig förekommit på nätet eller på youtube  :-[


Busungarna (The little rascals animated series)

Josies Äventyr (Josie and the Pussycats)

jeannie (Jeanie Hanna-Barbera)

Beethoven (Beethoven animated series)         


Jabberjaw

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 26 juni 2018 kl. 02:44:42Verkligen? Kan du ge exempel på något sådant datum? För jag kan inte hitta något om TV-serien Beethoven på SMDb; bara att FilmNet sände långfilmen Beethoven vid ett flertal tillfällen.
Har en VHS film från CiC video 1994/1995
Och är 99.9% säker på att röstcredits anger Eurotroll som dubbningsbolag.

Var väl samma med alla deras videosläpp, tv-serier som tidigare sänts på Filmnet eller TV3 barntrean? :)


Om jag minns rätt från innan sommaren när jag såg filmen.  Så stog det röstcredits på avsnitten. Dock inga kompletta figurer och röster..