Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - moviefan

#2056
Dubbningar och röster / SV: Berättelsen Om Narnia
20 april 2017 kl. 17:51:15
Vilken Narnia film gillar ni mest ? Jag gillar mest ettan.  :D
#2057
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 20 april 2017 kl. 12:37:29
Hmm, intressant... Jag tycker det ser ut som ungefär samma situation som med Micke och Molle och Bernard och Bianca - d.v.s. att bildformatet är någonstans mellan 1,37:1 och 1,66:1, så att både 4:3-versionen och Widescreen-versionen är beskuren (den förstnämnda i bredd och den sistnämnda i höjdled). Så Peter och draken Elliott är kanske också inspelad i något bildformat i närheten av 1,50:1, eller hellre aningen över det.

Hursomhelst tycker jag spontant att bildkompositionen fungerar bättre i Widescreen med den filmen, åtminstone utifrån de här scenerna.

Hur infogar man en sådan bild i ett inlägg ?
#2058
Om Dubbningshemsidan / SV: Färg på namnet
17 april 2017 kl. 22:35:47
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 17 april 2017 kl. 22:31:55
Jag kan inte se att själva namnet har olika färger - alla verkar visas med samma orangefärgade text, såvitt jag kan se.

Antal fyrkanter och färgerna på fyrkanterna under namnet beror på vilken medlemsgrupp man tillhör, vilket till största delen beror på antalet inlägg man gjort (förutom jag som är administratör och Erika som är moderator, och därmed automatiskt ser olika ut).

På framsidan av forumet, vid andvändare online, så är bla ditt namn rött.
#2059
Om Dubbningshemsidan / SV: Användare online
17 april 2017 kl. 22:21:17
Citat från: TonyTonka skrivet 29 juni 2012 kl. 22:09:04
Jag bara undrade rent allmänt, när man kollar på Användare Online ser man ju till exempel vilken tråd användaren för ögonblicket läser. Jag bara undrade vad "Okänd Handling" och "Ingenting, eller inget som du kan se.." som man kan se ibland innebär? Vad gör man när det står så?

Det undrar jag också  ;)
#2060
Citat från: Alexander skrivet 10 april 2017 kl. 13:34:02
Har ni sett de nya glittriga pappersfodralen som Disney klassikerna har fått i butikerna?  ;)
Har endast sett de på DVD utgåvorna så jag vet inte om de även finns på Blu-ray.
De klassikerna på DVD jag såg med de nya pappersfodralen var:
Snövit och de sju dvärgarna, Pinocchio, Askungen, Peter Pan, Djungelboken, Robin Hood, Den lilla sjöjungfrun, Skönheten och Odjuret, Lejonkungen, Pocahontas, Vilddjuren, Trassel, Röjar-Ralf,  Frost, Big Hero 6 och Zootropolis.

Dessa pappersfodral har tidigare funnits i England och ser ut så här:

https://m.youtube.com/watch?v=T03ecmK5Igo

Där fanns de både på DVD och Blu-ray och har själv några av dem på Blu-ray som jag har handlat när jag var på semester i London.  ;D De är väldigt fina och glittrar.

Är det bara pappersfodralen som har ny bild, eller har dvd omslagen ny frambild också ?
#2061
Om Dubbningshemsidan / Färg på namnet
17 april 2017 kl. 22:06:51
Hur gör ni för att ändra färg på visnings namnet ? Ser att du Daniel har röd färg ibland. Har även sett att en del har mörkblått.
#2062
Dubbningar och röster / SV: Disneydags serier
17 april 2017 kl. 21:40:29
Citat från: Disneyfantasten skrivet 17 april 2017 kl. 21:37:54
Hitills har jag varken Sofia Den Första, Lejonvakten eller Elena från Avalor i min samling, men jag ska framöver införskaffa allihopa.

Jag saknar Mina Vänner Tiger och Nalle Puh och tycker det är synd att alla volymer är utgågna  :(. Nåja, iallafall så hittade jag en DVD-volym (minns inte vilken titel) begagnad i en Second Hand affär, ibland har man tur att hitta. (fast vissa avsnitt av den serien finns på vissa volymer med Händige Manny och Små Einsteins, så jag antar att jag även måste köpa dessa för att få alla DVD-utgivna avsnitt, för att tvingas stå ut med dessa två serier, jag hittade även DVD-volymen "Playhouse Disney Favoriter", med varsit avsnitt av Händige Manny, Små Einsteins, Musses Klubbhus och Mina Vänner Tiger och Nalle Puh).

Jag samlar även på VHS-volymer av de äldre Disney-serierna (och i vissa fall även på DVD).

När det gäller Hos Musse så finns det inte ett enda avsnitt utgiven på varesig VHS eller DVD, däremot har de två specialfilmerna; Hos Skurkarna och Musse Piggs Magiska Jul Julfest Hos Musse, getts ut på både VHS och DVD och jag har båda dessa på DVD.  :)

Jag har de första volymerna av Sofia. Vet ej om jag skaffar fler. Jag har dom med de avsnitt jag gillar mest.  :D
#2063
Off-topic / Filmklappa Clapboard
17 april 2017 kl. 21:35:36
Används filmklappa när dom gör animerade filmer som te.x Disney ? Eller är det mest vid spelfilmer ? 
#2064
Vilka Disney musikaler har ni sett ? jag såg The Lion King i London.  :D
#2065
Dubbningar och röster / SV: Disneydags serier
17 april 2017 kl. 21:12:31
Hade hellre velat se Lejonvakten istället för Elena.
#2066
Dubbningar och röster / SV: Anders Ekborg (Mose)
17 april 2017 kl. 12:59:11
Citat från: Epiphany skrivet 15 april 2017 kl. 14:21:29
(DreamWorks' Prince of Egypt/Prinsen av Egypten)
Av vad jag har sett, Anders har bara haft en roll i sin dubbningskarriär. Hans insats i den är, i mitt tycke, (ett) av de bästa i Svensk dubbningshistoria: Så grandios och mäktig. Han hade potential och det är därför det känns så tråkigt att han inte har fortsatt i dubbningsbranchen.  - Har Anders gjort ett "officiellt" uttalande om sin karaktär eller status som röstskådis?

"Ja, Aaron, det är sant. Farao har makten. Han kan frånta er mat och era hem; era söner och döttrar. Men det finns en sak som han aldrig kan ta ifrån er; er tro."

Håller med om att  Prinsen Av Egypten är en riktigt bra film. Handlingen är stark, och musiken av Hans Zimmer är mycket passande.
#2067
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 17 april 2017 kl. 11:44:12
En musikal är en teater som huvudsakligen (eller i ett fåtal fall enbart) består av sång; vanligtvis sådana där handlingen förs framåt genom musiken (musiken stannar alltså inte upp handlingen som utfyllnad utan är integrerad i själva handlingen).

Sen brukar ju förstås även filmmusikaler kallas för bara "musikal", men jag förmodar att du inte syftade på filmgenren...

Vad kom först ? Filmerna Grease och Mamma Mia mfl, eller scen uppsättningarna ?
#2069
Citat från: Richardo skrivet 16 april 2017 kl. 11:45:29
Någon som vet skillnaden mellan en revy och en teaterföreställning eller en pjäs?

Det undrar jag med.
#2070
Off-topic / Fantasy tips ?
16 april 2017 kl. 17:24:15
Har ni tips på bra Fantasy filmer och böcker ?  Jag känner till Narnia, Spiderwick , Sagan om Ringen. Vilka bra böcker har ni läst ? och vilka rekomenderar ni ? Jag är ute efter böcker/filmer med te.x  olika fantasy djur. Te.x enhörningar m.m. Det får gärna vara med fantasy miljöer, som te.x fina skogar.  :D :D