Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Dubby-Doo

#1
Såg denna forumtråd och kände mig tvungen att nämna Skeeter Davis - End of the World.

https://www.youtube.com/watch?v=xHa6a3FtPJg
#2
Tack för buggfixarna. :)
Det kanske har gjort att du lärt dig lite mer JavaScript som du kan ha användning för vid framtida tävlingar, så det inte känns som helt bortkastad tid menar jag. :)
#3
Förutom problemet med att Space Invaders kan hålla på i evigheter, är det en sak till du kanske skulle kunna titta på: Nu blir spelet lika brett som browserfönstret, så spelar man i maximerat fönster på en monitor med upplösning 2048x1080 har invaderarna längre väg att vandra och man har mer tid på sig att skjuta ner dem, än om browserfönstret har mindre/smalare storlek. Det kanske kan vara en förklaring till varför du inte stött på evighetsproblemet.
Går det att sätta någon maxstorlek på spelplanen? T.ex. 800x800, eller vad som kan vara lämpligt? Så spelet inte blir större än angivet, medan det i mindre upplösning kan fungera som idag.
#4
Nu när Frogger legat ute en vecka, har det märkts någon ökning i antal inskickade bidrag?

Låter intressant och roligt med de två kommande tävlingarna. Kan den ena vara Mission Impossible, med en webvariant av det klassiska spelet?  ;)
#5
I de senaste versionerna av webläsare jag har dyker det upp en liten ikon, på varje flik som spelar ljud. Den ikonen kan man klicka på för att stänga av ljud från den specifika fliken. Det är en funktion jag använder ofta. Dessutom börjar jag få spel-abstinens ;) och är spänd på vad som ska komma härnäst.
#6
Jag kan förstå att riktigt bra resultat kan vara avskräckande. När det gällde Tetris såg jag det däremot själv som en sporre. Tillexempel, om jag inte sett att någon gjort 32000, skulle jag kanske vara glad och nöjd med 18000. Istället kämpade jag vidare tills jag fick mer än 32000. Fast det är förstås inte alla som har tid, möjlighet och lust att lägga den tid det tar.

Det är svårt att veta vilken variant som är bäst. Oavsett vad du väljer, ser jag fram emot nästa spel. :)
#7
Först och främst tycker jag inte att Flappy Bird har varit lika roligt som de tidigare spelen. Dessutom anser jag personligen att collision-detecioning har kännts lite off, fast det är kanske bara jag. Ofta när jag tyckte jag varit igenom hindret så föll fågeln rakt ner i alla fall. Efter en halvtimmes spelande var mitt bästa resultat 1 poäng.
Dessutom har jag redan filmen. :) Det har dock inte hindrat mig från att delta i tidgare tävlingar som Maze Runner, 3 Billboards memory och andra spel jag tyckt varit roliga.
Den, förhoppningsvis, tillfälliga nergången beror nog mer på själva spelvalet än att folk tröttnat på spel. Även om Flappy Bird var en stor mobil-hit.
Avslutningsvis kan jag säga att för den juridiska sakens skull är jag villig att registrera ett resultat. :)
#8
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 24 juli 2018 kl. 02:22:27
Nu håller jag för fullt på att färdigställa en ny tävling, som bör kunna publiceras inom några dagar. Efter det ska jag försöka sammanställa resultaten för Justice League-tävlingen (som är ännu mer overdue...), och efter det står nog Maze Runner på tur.

För att inte nämna Westworld, Ferdinand och The Greatest Showman.  ;)

Ha en bra dubb! :D