Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Igthorn

#31
Citat från: Erika skrivet  8 april 2018 kl. 14:56:49
Mycket tråkigt att höra.  :'(

Jo, "Pom Poko" finns dubbad till svenska. :)
Nej men! Det har jag helt missat. Den måste jag se.
#32
Filmer och TV-serier / Isao Takahata (1935-2018)
7 april 2018 kl. 18:04:35
Nåddes igår av den tragiska nyheten att den japanske regissören Isao Takahata lämnat oss.

Ligger bakom ett antal animerade inom främst ramen för Studio Ghibli, såsom Pom Poko, Eldflugornas Grav, Mina Grannar Yamadas och Sagan om prinsessan Kaguya.

Kan inte minnas att någon av dessa fått en svensk dubbning likt hans "rival" Miyazakis filmer men merparten har släppts på DVD här i väst.

Vila i frid!
#33
Nu är jag inte hundra på vad det innebär att "synka" till Bluray. Jag har spelat över gamla VHSer till DVD via datorn för många år sedan, men jag vill minnas att när jag funderade på att överföra till Blåstråle insåg jag att kostnaderna för en skiva var så pass höga att det inte var gångbart plus att Blåstråle-brännarna var väldigt dyra.

Jag gjorde en inspelning men det blev något tjall med bilden efter halva filmen (gammal hyrvideo). Jag skulle kunna tänka mig att det är större chans att hitta bättre bildversion med en engelsk version (som säkerligen finns via *host* torrents *host*, men det delar jag inte här.

Nu misstänker jag att en ljudfil blir ganska stor så finns det något vettigt sätt att skicka filen så kan jag när jag får lite tid över försöka föra över från DVDn.



#34
Dubbningar och röster / Peter Sjöquist
7 mars 2018 kl. 10:38:34
Hallojsan,
Råkade snubbla över den här igår:


https://www.youtube.com/watch?v=TWM1cFbZh58

En kort dokumentär om Peter Sjöquist.
#35
Numera pensionerade Jan Koldenius medverkade tillsammans med sambon Gunilla Orvelius i denna pjäs från 2013:


https://www.youtube.com/watch?v=gvoby5jGe9Y
#36
Möttes precis av den tragiska nyheten att ännu en av vår tids stora, Janne "Loffe" Carlsson, har gått ur tiden.

Har mig veteligen inte gjort några andra dubbningsroller än Vladimir i Anastasia från 1997 men är nog för många känd som kanalfararen Janne i trilogin Göta Kanal.

Vila i frid.
#37
Det här hade jag helt missat. Vila i frid =(
#38
Här hittade jag en kortare lista


http://www.filminstitutet.se/globalassets/2.-fa-kunskap-om-film/filmpedagogik/filmhandledningar/filmhandledningar-pdfer/den-lille-prinsen.pdf

Christian Fex medverkar men det var den enda jag kände till. Men lär ju vara en 7-8 röster totalt.

Svenska röster:
Christian Fex
Laura Jonstoij Berg
Leon Pålsson Wiklund, m fl.
#39
Lånade hem filmen idag igen men nu måste nån klåpare ha haft den för var repor över skivan... Men lyckades se slutet iaf men inga röster nämndes varken i bild eller textning. Och som sagt omslaget är tomt på annat än originalröster.

Ska jag slänga iväg ett mail till utgivaren i Sverige måhända? Scanbox tyckte jag mig se på omslaget...
#40
Dubbningar och röster / Den Lille Prinsen (2016)
28 juni 2017 kl. 23:18:17
Jag lånade hem denna animerade film i helgen, mysig och trevlig men jag har svårt att placera röstskådespelarna som medverkar.

Tycker mig känna igen rösten till Mamman och möjligen Flygaren, men där tar det stopp. Någon mer som sett och kan hjälpa till att identifiera röster? Eller kanske till och med sett en creditslista?

Inte sett några skådespelare nämnas varken i filmen eller på DVD-omslaget tyvärr...
#41
Nej vad är det här för märklig värld. Vi tappar talanger på löpande band. En varm och talangfull skådespelare har lämnat oss. Känns tomt. Känns overkligt.

Vila i Frid!  :(
#42
Filmer och TV-serier / SV: Den lille prinsen
18 maj 2017 kl. 22:08:57
Nu är det här lite efter men lånade filmen idag och såg, väl sevärd. Försöker dock förgäves komma på vad det är för röster i dubbningen. Tycker mig kämma igen flera, om möjligt dyker både prinsen och flickan upp i diverse dubbningar på Barnkanalen. Inte hittat någon credit lista än...
#43
Har ju blivit ett och annat tittande på Nickelodeon och serien Henry Danger har dykt upp med jämna mellanrum. Har lite svårt att identifiera rösterna, förutom Ole Ornered som spelar "Schwoz", bl.a.

Har inte hittat någon creditlista so far. Någon som sett denna serie och känner igen några fler?
#44
Jaså. Jo det var jag som var den kommentaren haha... Alex Oppenheimer?
#45
Jag håller med Daniel att en extern mikrofon gör absolut underverk mot att ha den inbyggda varianten. Nu är jag igen ljudtekniker men inbyggd mic brukar väl dessutom ha en tendens att störas av kringliggande elektromagnetisk strålning från andra apparater i datorn.

När jag lyssnar på gamla kassettband som spelats in med inbyggd mic (ofta ett knappnålsstort hål mitt på bandspelaren) kan man ofta höra surr eller sus eller liknande störningar i bakgrunden.

För övrigt snyggt dubbat. Låter lite som en viss Per Sandberg där i början på Heman...