Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Van Gogh Alive

Startat av Daniel Hofverberg, 9 augusti 2023 kl. 01:22:07

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Daniel Hofverberg

Nyligen var jag på utställningen Van Gogh Alive i Skellefteå, och det var verkligen något utöver det vanliga. Jag ser mig själv som måttligt konstintresserad, även om jag kunde det mest grundläggande om Vincent van Gogh och förstås har sett de två filmerna som kommit ut det senaste decenniet (Loving Vincent och Vincent van Gogh - Vid evighetens port) - men det här är något mycket mer än en "vanlig" konstutställning.

Både intressant, häftigt och storslaget, med ett trettiotal filmdukar och projektorer i en större hall som visar stillastående och rörliga bilder (Van Goghs konstverk i orörd form samt animerade varianter av dito), kombinerat med citat och klassisk musik; faktiskt mycket mer märkvärdigt än det låter som.

För alla här som bor i närheten av Skellefteå eller Malmö rekommenderar jag varmt att ni går på Van Gogh Alive; väl värt pengarna. Utställningen finns nämligen kvar i Skellefteå tills slutet av den här månaden, och därefter packar de ihop och flyttar utställningen till Malmö. :)
https://vangoghalive.se/

Den här utställningen har ju turnerat runt om hela världen, så det är mycket möjligt att den varit i andra svenska städer förr om åren - men i år verkar det i alla fall bara vara Skellefteå och Malmö som gäller...

Någon annan här som varit på Van Gogh Alive, antingen i Skellefteå eller någon annanstans?