Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Senaste inlägg

#1
Citat från: Skokaka skrivet 21 april 2024 kl. 21:36:36Du kom faktiskt på alla utav dom. Förutom Johan Hedenberg, förstås, och jag tog med Johan eftersom både han och Reine Brynolfsson låter lika. Du hade även med Ulf Peder Johansson på den tiden, men gstone tog ju redan upp honom i den här tråden. Det var när du hade ditt gamla konto och nämnde detta i tråden om Ducktales (2017).

Anders Nyström och Nils Eklund nämndes också som förslag där och jag var på väg att lägga till dom här, men då mindes jag att du redan tog med båda av dom på samma gång förut...

Men ja, de fyra tycker jag vore bra, också.
Jo, det är förstås fullt möjligt att jag hade med dessa som spontana förslag i den tråden.

Dock var det inte mitt "gamla konto" utan snarare mitt "gäst-konto", egentligen loggade jag in mig redan maj 2015 men av någon anledning så gick det inte med nästa inlägg så att jag därför bara var gäst fram till december 2016 då jag gjorde ett nytt inlägg och det gick att skriva som medlem.

Hursomhelst så hade nog Mattias och Ulf kunnat göra skapliga insatser som Joakim med rösterna till Jeager Clade och Wardolf och justerade.

Av de som brukar dubba hos Sun Studio tror jag att Thomas hade klarat rollen bäst, hos KM Studio Ingemar och Hans.

Reine och Felix hade nog kunnat göra skapliga insatser också.
#2
Citat från: Skokaka skrivet 21 april 2024 kl. 21:25:57Ja, Steffan har även gjort en imitation av Scooby.

Och du hade med Magnus Schmitz som Scooby förut, ja. ;)

Scoobys andra röster: Allan Svensson och Gunnar Uddén är inspirationer av Einstein, medan Johan Wahlström är inspiration av Astro. Och alla tre är samma hundras: Grand danois. Förresten så var jag ärligt talat osäker först, men när jag sedan upptäckte att båda spelades utav Don Messick, då så blev jag mer villig att tro att det skulle funka. Staffan Hallerstam, Per Sandborgh, Peter Wanngren och Tommy Nilsson är för att TonyTonka gjorde en röstning tråd om vem vi helst INTE skulle vilja höra som Scooby, dock så tyckte jag själv att dessa fyra skulle funka, och jag gjorde en motsats tråd om vem som skulle passa honom bäst. Jag tror att de fyra kan göra bra insatser, de har förmodligen gjort liknande roller förut. Hasse Jonsson är inspiration från Bo-Ko och Kommissarie Gadget. Peter Sjöquist är nog för att Staffan Hallerstam var ett förslag, för att han har varit Scooby-Dum OCH för att både Fred och Scooby spelades utav Frank Walker och dubbades utav både Stefan Frelander och Gunnar Ernblad. Det kanske är på grund utav detta för att Stefan och Gunnar var Fred... Och Mattias Knave, of course, är också på grund utav Fred, också...

Ja, jag kom på dom, förut. Och jag är väl mycket medveten om att Johan Hedenberg faktiskt dubbade Shaggy, men då var det bara honom i ung ålder. Han kanske borde ha dubbats utav ett barn här, jag vet inte. Men jag tror att Johan kanske kunde funka bättre som Shaggy i vuxen ålder. Plus så var jag inspirerad utav Luigi, eftersom båda är lättskrämda och har gröna tröjor på sig. Samma som med Joakim Tidermark. Och Jakob Stadell är nog en gammal idé... Nu för tiden så har Shaggy en ljusare röst än Peter Harryson, så jag tyckte att Jakob vore det bästa som jag kunde komma på, så, ja, varför inte?

Antingen så kom du eller jag upp med några förslag hos Daphne, tror jag, så...

Daphnes andra röster: Maria Rydberg är nog en gammal idé, jag tyckte nog att hon passar tjejer som vill vara fina. Anki Albertsson och Mikaela Tidermark var dina idéer när du gjorde din "Vem är bäst?" recension om Daphne. Då kom du på att de skulle göra mycket bra tolkningar. Anna Engh är Steffans förslag när han gjorde sin "Vem är bäst?" recension. Elina Raeder är dels för att du hade med Louise Raeder som ett förslag, men också för att hon brukar dubba Grey DeLisle karaktärer. Och då kanske hon kan passa som Petunia Gris, också, för den delen... Och Mikaela Ardai Jennefors är på grund av att du hade med Mimmi Sandén som ett förslag, och de låter ju lika varandra, såklart.

Jag är också mycket väl medveten egentligen om att Clara Henry var Velma i trailern, men jag minns att du tog upp Velma ändå hos Clara Henry, bara för att det var en trailer-röst. Nåja, hon har ju då varit redan Velma, som sagt... Men hon borde nog ha blivit en officiell röst hos henne...

Och ja, det är därför jag tog med Molly Sandén från samma film.

Cecilia Wrangel Schoug och Kayo Shekoni är båda förslag från dig i din egna "Vem är bäst?" recension om Velma.

Och Claudia Galli är för att jag inspirerades utav Mindy från SvampBob Fyrkant - Filmen. De ser nämligen väldigt lika ut.

Figge Norling hos Fred var ju även Steffans idé, vill jag minnas. Så om han låter som Kuzco, då ja... Och det är därför jag tog med Steve Kratz, men också, som sagt, för att båda även spelades utav Frank Welker och dubbades utav Gunnar Ernblad, också...

Japp, det är så jag kom på Acke Svensson hos Scrappy, fast det är ju som sagt Steffan som kom på den först. Och Dick Eriksson låter nämligen lik Håkan Mohede, enligt mig... Båda har även dubbat Petter Puma, vilket kan också vara bra för att jag hade med Staffan Hallerstam hos honom...

Och hos Scooby-Dum: Jo, du... Men också nog för att jag hade med alla tre hos Scooby-Doo. Det är så Staffan och Tommy kunde låta som honom, också för att Peter Sjöquist har (förmodligen) varit honom, också. Och hos Hasse så är det då, igen, på grund utav Bo-Ko och Kommissarie Gadget.
Det är mycket möjligt att jag kom på de förslagen för Daphne och Velma.

(i och för sig KAN jag ha förväxlat och menat Mikaela Ardai Jennefors för Daphne, men Tidermark skulle mycket väl kunna fungera med om hon låter ungefär som Giselle)

Jakob tror jag skulle kunna fungera för Fred, också.
#3
Off-topic / SV: JGF04 på Archive.org
Senaste inlägg av Steffan Rudvall - Idag kl. 21:20:14
Citat från: Jonas9881 skrivet Idag kl. 21:17:17Okej, låter överkurs för mig, men behöver ju inte kunna det för att använda programmet.

Jag lyckades, men bara synd att inte hela avsnitt finns från dessa jag hade.
Man måste se saker positivt, okompletta avsnitt är ju bättre än inga avsnitt alls.
#4
Off-topic / SV: JGF04 på Archive.org
Senaste inlägg av Jonas9881 - Idag kl. 21:17:17
Citat från: Anders M Olsson skrivet Idag kl. 20:31:17Därför att en normal videofil innehåller en massa viktig data om filen på slutet, den s.k. moov-atomen.

"The moov atom aka movie atom, defines the timescale, duration, and display characteristics of the movie, as well as sub-atoms containing information for each track in the movie."

Om skadan (som här) består i att filen har blivit avhuggen på slutet saknas den informationen. Programmet måste alltså ha en fungerande referens för att kunna bygga upp det datat på nytt.
Okej, låter överkurs för mig, men behöver ju inte kunna det för att använda programmet. 

Jag lyckades, men bara synd att inte hela avsnitt finns från dessa jag hade.
#5
Dubbningar och röster / SV: Agaton Sax och Byköpings g...
Senaste inlägg av Will Siv - Idag kl. 21:14:07
Citat från: MOA skrivet Idag kl. 19:50:00Den dubbades först 1978 & Kenneth Williams gjorde alla röster, omdubben gjordes bara för 2 år sedan med 3 VA av ett bolag som köper upp äldre animerade filmer.
#6
Dessa credits är från omdubben tyvärr så nu är det 100% bekräftat att det troligen är någon som fortfarande använde beta på 90-talet som spelade in bandet.
#7
Citat från: Steffan Rudvall skrivet Idag kl. 20:48:34Är din vän säker då? För som du själv har sagt låter det väldigt konstigt att någon skulle använda Betamax så pas sent även om det är överfört från VHS till Betamax så kom ju dubbningen 94 när beta hade varit dött i runt 10 år.
Yes jag tror det.
Han är väldigt duktig på norska dubbningar.
@Daniel Hofverberg eller @TrondM borde dock veta säkert.

Var också sjukt förvånad över att någon använt Betamax så pass sent.
#8
Citat från: DingoPictures2005 skrivet Idag kl. 20:26:59Frågade min kompis i Norge och han sa att detta var omdubben
Så troligen någon som har kopierat över en vhs kassett till betamax.
Är din vän säker då? För som du själv har sagt låter det väldigt konstigt att någon skulle använda Betamax så pas sent även om det är överfört från VHS till Betamax så kom ju dubbningen 94 när beta hade varit dött i runt 10 år.
#9
Off-topic / SV: JGF04 på Archive.org
Senaste inlägg av Anders M Olsson - Idag kl. 20:31:17
Citat från: Jonas9881 skrivet Idag kl. 20:23:46Okej ska testa det senare, men varför ska man välja en fil som redan fungerar, när man ska reparera en skadad fil?

Kanske inget du vet?
Därför att en normal videofil innehåller en massa viktig data om filen på slutet, den s.k. moov-atomen.

"The moov atom aka movie atom, defines the timescale, duration, and display characteristics of the movie, as well as sub-atoms containing information for each track in the movie."

Om skadan (som här) består i att filen har blivit avhuggen på slutet saknas den informationen. Programmet måste alltså ha en fungerande referens för att kunna bygga upp det datat på nytt.
#10
Citat från: Disneyfantasten skrivet Idag kl. 20:23:44Av vilken film?
Frågade min kompis i Norge och han sa att detta var omdubben 
Så troligen någon som har kopierat över en vhs kassett till betamax.