Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Sesame Street dockor i Fem myror är fler än fyra elefanter

Startat av Steffan Rudvall, 16 september 2022 kl. 17:46:03

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Steffan Rudvall

I ett avsnitt av Snedtänkt med Kalle Lind nämner Ingrid Edström att segment från Sesame Street var med i Fem myror är fler än fyra elefanter. Stämmer detta eller har hon med åldern blandat ihop? Möjligtvis kan hon ha blandat ihop det med Svenska Sesam eller med att Sesame Street visade några av Fem myrors animationer.

Erik Friman

Citat från: Steffan Rudvall skrivet 16 september 2022 kl. 17:46:03I ett avsnitt av Snedtänkt med Kalle Lind nämner Ingrid Edström att segment från Sesame Street var med i Fem myror är fler än fyra elefanter. Stämmer detta eller har hon med åldern blandat ihop? Möjligtvis kan hon ha blandat ihop det med Svenska Sesam eller med att Sesame Street visade några av Fem myrors animationer.
Det är helt klart att hon blandade ihop. Fem myror är ju ett svenskproducerad program som skapades efter idén från Sesame Street. De hade dessutom deras egna karaktärsdockor Knysten och Fräs som bara medverkade i första omgången från 1973-1974.

Steffan Rudvall

Citat från: Erik Friman skrivet 16 september 2022 kl. 18:59:10Det är helt klart att hon blandade ihop. Fem myror är ju ett svenskproducerad program som skapades efter idén från Sesame Street. De hade dessutom deras egna karaktärsdockor Knysten och Fräs som bara medverkade i första omgången från 1973-1974.
Jag har inte lyssnat själv men hon ska tydligen ha sagt något till still med att de från början inte fick licensiera segmenten från Sesame Street men att de senare lyckades och hon säger att detta hände i Fem myror är fler än fyra elefanter.

Adam L

Citat från: Steffan Rudvall skrivet 16 september 2022 kl. 19:01:34Jag har inte lyssnat själv men hon ska tydligen ha sagt något till still med att de från början inte fick licensiera segmenten från Sesame Street men att de senare lyckades och hon säger att detta hände i Fem myror är fler än fyra elefanter.
I det bifogade klippet talar hon om detta.

Erik Friman

#4
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 16 september 2022 kl. 19:01:34Jag har inte lyssnat själv men hon ska tydligen ha sagt något till still med att de från början inte fick licensiera segmenten från Sesame Street men att de senare lyckades och hon säger att detta hände i Fem myror är fler än fyra elefanter.
Citat från: Adam L skrivet 16 september 2022 kl. 19:15:50I det bifogade klippet talar hon om detta.
Om Sesame Street skulle ha sänt som delar av Fem myror, rör "det senare försöket" sig om precis innan inspelningen av Fem myrors första omgång från 1973 eller inför andra omgången som sändes våren 1975? Senare på hösten sändes Sesame Street sitt program med titeln "Sesam" och med svensk dubbning.

När jag fick kontakt av SVT om Fem myrors första sändningar så hade de bara första omgången från 1973 i deras databas medans de saknar det andra omgångens sändningar och repriser från 1975 och 1976. De har inte nämnt ett ord om Sesame Street.

Will Siv

Magnus är ju med i "Svenska Sesam" ( som även har animerade sekvenser ) så hon kan ha blandat ihop dom