Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Steffan Rudvall

#1
Off-topic / SV: Personliga bekännelser
Igår kl. 23:23:16
Citat från: gstone skrivet Igår kl. 22:57:38Folk som stödjer Palestina tycker ha noll business att samtidigt vara arg på Rowling för att hont inte respektera minnet av förintelsen.

Att både stödja Palestina och var arg för Rowling är en förintelseförnekare  känns så absurt motsägelsefullt enligt mig !

Jag kan inte för mitt liv fatta hur det går ihop !

Jag ser så förivrade  ??? ??? ???
Folk som stödjer Palestina behöver inte vara judehatare, tvärtom skulle jag nog säga. Det är människor som ser lidande och vill göra någonting åt det och då spelar det ingen roll vem det är som lider.
#2
Citat från: gstone skrivet Igår kl. 19:55:42men varför ?


Hur skadar det Disney ? ???
Jag vet inte, informationen finns ju ändå ute och är inte direkt hemlig när de har creditslistor på de olika utgåvorna. Men Disneys kontrakt över lag verkar vara väldigt hårda till exempel att de äger rättigheterna till röstinspelningarna i hela universumet.
#3
Citat från: Disneyfantasten skrivet Igår kl. 19:22:48Det bästa vore om KM Studio kunde strunta i sekretessen och lämna ut uppgifterna till mig iallafall, då hade jag inte behövt undra längre, jag gillar inte olösta mysterier.

Ja men vi kan ju inte förvänta oss att KM Studio numera Plint ska göra kontraktsbrott. Det är ju så för de flesta eller alla dubbningsbolag som dubbar för Disney att vill man ha information så får man gå via Disney Character Voices.
#4
Citat från: gstone skrivet Igår kl. 19:17:55om du inte vill fråga dom för du väl skylla dig själv ::)

Dessutom kan man ju inte bara anta saker ;)
De har ju inte svarat på Daniels mejl på flera år som jag har förstått det. Så jag tror inte att det skulle leda till något om Disneyfantasten försökte.
#5
Citat från: gstone skrivet Igår kl. 18:22:34Två credits som skiljer sig lite  ;)
Du tror det, men jag finner det konstigt om Daniels information kommer från distributörerna att det skulle stå något annat på vhs-utgåvan.
#6
Citat från: gstone skrivet Igår kl. 17:00:41Underbart  :D

Mem källa ?
Eurotrolls egna Instagramkonto.
#7
Gustaf - Filip Berg 

Jinx - Sanna Nielsen 

Jon - Charlie Gustafsson 

Märta - Nour El Refai 

Vic - Magnus Roosmann 

Otto - Johan Schinkler 

Ruben - Kim Sulocki 

Roland - Jan Åström 

Liz- Lia Larsson 

Kadaver - Daniel Norlin
 
Översättning -Mikael Regenholz 

Regi - Charlotte Ardai Jennefors

Dubbproduktion: Eurotroll AB
#8
Citat från: DingoPictures2005 skrivet 17 april 2024 kl. 22:53:45Fick svar från Linn på Discord.
Hon kände igen dubben från barndomen i ljudklippen jag skickade så dom använde första dubben på vhs.
@Daniel Hofverberg
Men det betyder ingenting att hon känner igen den  frågan är ju om det är samma version som finns på DVD och streaming.
#9
Off-topic / SV: Diverse frågor
Igår kl. 16:37:40
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Igår kl. 01:54:52Den norskdubbade versionen som släpptes i Sverige anger Svensk Mediedatabas har en speltid på 78 minuter, vilket jag tycker låter som hela filmen.

Men jag är nästan hundra på att jag ska ha den utgåvan här hemma, så jag ska ta och försöka hitta åt den och dubbelkolla med egna ögon. :)
Så den har släppts med norskt tal i Sverige? Känns väl tvärt om mera vanligt att filmer släpptes med svensk dubb och norsk undertext i Norge.
#10
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Igår kl. 15:57:00Det var mycket märkligt måste jag säga, med tanke på att KM Studio/Plint alltid brukar hjälpa mig med allt jag frågar dem om. När det gäller Netflix-produktioner brukar jag i och för sig få ungefär samma svar som du, då tydligen deras kontrakt med Netflix inte tillåter att de lämnar ut fler uppgifter än de som (vanligtvis) står efter sluttexterna, men från alla andra kunder brukar det inte vara några problem.

Är det här några nya direktiv som tillkommit på sistone (väldigt oroväckande i så fall), eller beror det på vem som svarar på ens mail...? Eller beror det på vad man efterfrågar för uppgifter (då jag sällan vill ha mer än helt vanliga creditlistor)...?
Om Disneyfantasten efterfrågat information om deras Disney dubbningar kanske de gamla kontrakten fortfarande förbjuder dem för att dela med sig av information om de produktionerna?
#11
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Igår kl. 15:50:2315 kr lät billigt. Här uppe i Skellefteå brukar DVD-filmer på second hand-affärer oftast gå på runt 30 kr (ibland t.o.m. 40 kr), medan VHS-filmer oftast kostar 5 - 10 kr.
I Malmö är nog det högsta jag har sett 20 kr för vanliga DVD utgåvor. Jag skulle säga att priset på de flesta Second Hand butikerna brukar ligga någonstans mellan 5-15 kr. I en viss second hand butik som jag dock inte har besökt på länge brukade de ha 3 dvd:er för 10 kr.
#12
Citat från: Lillefot skrivet 13 februari 2024 kl. 10:40:481. Nja, riktigt så billigt blev det inte för mig. Trippolo tog 20-30 kronor per film, medans Artikel2 tar 10-25 kronor styck
Är det vanliga priser där uppe? Här har jag aldrig sett någon film på en second hand butik som kostar mer än 15 kr.
#13
Off-topic / SV: Diverse frågor
17 april 2024 kl. 20:52:19
Citat från: gstone skrivet 17 april 2024 kl. 20:41:15Vad hete filmen The Adventures of the American Rabbit på svenska ?

Finns VHSn på Tradera ?
Det verkar inte finnas någon svensk titel men två VHS utgåvor...

https://smdb.kb.se/catalog/search?q=The+Adventures+of+the+American+Rabbit&x=0&y=0
#14
Dubbningar och röster / SV: Pank och fågelfri.
17 april 2024 kl. 19:15:27
Citat från: TonyTonka skrivet 17 april 2024 kl. 19:07:12Är det någon som vet varför Edgar Bergen inte fick dubba sig själv i originaldubbningen? Han hade ju svenska föräldrar, och enligt vad jag läst mig till kunde han svenska.  ???
Dubbningen är ju till skillnad från Saludos Amigos och Tre Caballeros gjord i Sverige.
#15
Citat från: Disneyfantasten skrivet 17 april 2024 kl. 18:59:03Det var @Will Siv  som bidrog med den infon om att han var det i Kalle Anka Möter Ödet.
Det är ingen info, jag sa att det lät som Tor Isedal sen har ni tydligen tolkat det som fakta...