Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Lillefot

#1
Dubbningar och röster / SV: Vaiana 2
Igår kl. 20:14:50
Citat från: gstone skrivet Igår kl. 20:05:51Det kom en affisch idag , imorgon kommer en trailer
Intressant sätt som de valde att forma tvåan på.
#3
Tragiskt att få höra, hans bidrag till både Djungelboken samt flera av Nalle Puh-filmerna kommer jag aldrig glömma bort i hur de lyfter produktionerna.

Ännu en legendar har lämnat vår jord. Hoppas att han får chansen att träffa sin bror samt de andra av Disneys tidigare kreatörer i efterlivet.
#4
Citat från: MOA skrivet 25 maj 2024 kl. 21:15:35Idag grillade vi för första gången i år, köttet blev lite bränt men det var gött
Smaskens, hoppas det blir några fler gånger som ni gör det i sommar. :)
#5
Johan Schinkler, han fångar verkligen den faderliga instinken i Mufasa perfekt.

Han gjorde förresten också en förvånansvärt bra Darth Vader i Star Wars Rebels, vilket är roligt med tanke på att han då har fått dubba James Earl Jones mer än en gång.
#6
Off-topic / SV: Personliga bekännelser
24 maj 2024 kl. 22:39:59
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 24 maj 2024 kl. 22:29:29Frågan är väl om någon verkligen kan använda papperssugrör fullt ut...? Okej, nu överdriver jag en aning, men papperssugrör fungerar verkligen uruselt - när jag gått på bio har jag än så länge inte stött på en enda gång att sugrör har hållit under en hel föreställning, utan de brukar alltid gå av innan filmen är slut; och det hände ju aldrig med plastsugrör. :(

Jag förstår givetvis syftet med att vilja undvika plast, men det måste verkligen gå att hitta bättre material än papper att göra sugrör av...
Håller fullständigt med. Miljötänket må vara fint, men papperssugrören fungerar så dåligt till och med för sitt ändamål att det knappt är värt det. Som exempel har det fler gånger än jag vill erkänna, hänt att de går av eller täpps igen buslätt när jag köpt Lyxshake på Max - med konsekvensen att drickan blir nästan omöjlig att dricka upp utan att ta av locket och istället dricka den ur muggen (och just milkshake är problematiskt med sugrören, då de är mycket tjockare än mer "vanliga" drickor som läsk och vatten).

Så nä, sugrörsbytet känns bara som en ogenomtänkt lösning i slutändan.

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 24 maj 2024 kl. 22:29:29Jag har i alla fall aldrig stött på metallsugrör - förekommer sådant verkligen...?
Restauranger brukar inte erbjuda det (åtminstone inte de som säljer snabbmat från vad jag sett), däremot går de att köpa på exempelvis Clas Ohlson. Det är väl praktiskt att ha hemma om man vill dricka ur egen mugg eller glas, men jag tvivlar på att de flesta tänker tanken på att ta med sig det hemifrån till andra ställen.
#7
Citat från: MB skrivet 24 maj 2024 kl. 22:20:55Vad är grejen med att Leo Hallerstam byts ut mot tjejer när det kommer till sång? Det har hänt både i Landet för längesedan och Arthur julspecialen. Tyckte verkligen folk att Leo lät som en tjej?
Svårt att säga, men min misstanke är att dubbningsstudiorna i samtliga fall hade svårt att hitta manliga sångare som hade ett tillräckligt likt röstläge till Leos. Och då har de fått nöja sig med en kvinnlig motsvarighet.

Personligen har jag inte mycket emot det, duktig som Leo är när det gäller skådespel så har han (i mitt tycke) aldrig haft någon suverän sångröst. Och är det bara under några minuter brukar det inte göra så värst mycket att rösten byts ut tillfälligt. Det förunderliga är att ibland har han bara blivit utbytt i en sång i en produktion, medans han sen får sjunga själv (Landet för Längesedan 7 är det främsta exemplet på det).
#8
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 24 maj 2024 kl. 22:10:31Att alla rösterna skulle vara utbytta stämmer ju uppenbarligen inte sen att de inte kunde få Rikard Wolff och Peter Rangman och Jan Rippe beror väl på budgeten även om de dubbar för kollektivavtalets minimilöner måste ju någon betala resorna till Karlskoga.
Peter Rangmar hade dock gått bort vid året som filmen först kom ut, och Jan Rippe ville enligt uppgifter inte reprisera sin roll utav respekt för honom. Så i det fallet var det knappast på tal om pengar och röstbyten var oundvikliga.
#9
Mycket tragiskt, även om han inte var en skådespelare som jag kände till särskilt bra.

Må han få vila i den eviga friden. :'(
#10
Citat från: gstone skrivet 23 maj 2024 kl. 14:27:00Hur laddar man ner ?
Högerklicka på länken och välj "spara länk som...".
#11
Citat från: DingoPictures2005 skrivet 22 maj 2024 kl. 10:02:48Anders Öjebo som Musse, Musse Piggs Julsaga
Efter att ha sätt båda dubbningarna så måste jag medge att Anders är bättre än Sven-Erik Vikström som Musse Pigg.
Anders är relativt lik originalet och han har betydligt bättre inlevelse än Sven-Erik Vikström.
Håller med dig delvis, Anders Öjebos insats som Musse Pigg är snäppet vassare i min åsikt än Sven-Eriks. Deras inlevelse är jämförbar, men Sven-Erik har ofta låtit en aning hes i mina öron, medans Anders inte gör det. Sen har det säkert också med vana att göra.

Kan också säga att jag föredrar Stephan Karlsén över Björn Gedda som Svarte-Petter/de kommande jularnas ande i samma kortfilm. Det kan ha med vana att göra här med, men jag uppfattar Björns röst som mer "speciell" än önskvärt just för att gestalta Svarte-Petter.
#12
Citat från: Ovanliga dubbningar skrivet 20 maj 2024 kl. 20:51:21Här kommer Cosgrove Halls brittiska stop motion-animerade familjeserie Det susar i säven (The Wind in the Willows) från 1984 - 1986 med svenskt tal, som visats på SVT några gånger. :)
https://archive.org/details/det-susar-i-saven-1984

Inte den allra mest sällsynta dubbningen, men den går i alla fall inte att tillgå på laglig väg just nu - dessutom är den i full-HD, och givetvis med den svenska bildversionen från SVT. Dubbningen tycks vara gjord 1985, och är enligt min ringa mening mycket välgjord. Med bland andra Jan Blomberg, Sven Lindberg, Peter Harryson, Ingvar Kjellson, Stellan Skarsgård, Heinz Hopf och Birgitta Valberg.

Hela 37 avsnitt av serien saknas, men dessa har dessvärre inte dubbats till svenska eller visats i svensk TV. Så dom ynka 15 avsnitten som finns på ovan länk är allt som finns och har funnits i Sverige.

Snart hoppas jag kunna erbjuda även den "tillhörande" långfilmen från 1983, men där saknar jag i dagsläget bra bildkällor. Jag tar också mer än gärna emot hjälp med synkning, om någon känner sig manad.
Stort tack, även mindre ovanliga dubbningar är värda att lägga ut om de har liknande status som den här. :)
#13
Off-topic / SV: Generationer.
19 maj 2024 kl. 21:39:47
Ibland känns man olyckligt lottad av att man inte är född samma år som Nintendo 64 släpptes första gången.😅
#14
Off-topic / SV: Gnälltråden
19 maj 2024 kl. 13:12:21
Citat från: BPS skrivet 19 maj 2024 kl. 12:53:24Varför det? Det här är ju trots allt gnälltråden
Plus att det (inget agg) visar hyckleri, när det är så att gstone själv är en flitig användare av tråden.
#15
Off-topic / SV: Bästa Låtar I Andra Filmer
17 maj 2024 kl. 20:34:21
Ballongsången från Den lilla brödrostens resa till Mars svänger också ganska hårt om något ska nämnas. :)

Den tillför ingenting till handlingen visserligen, men är åtminstone underhållande.