Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - Steffan Rudvall

#1
Dubbningar och röster / Per Myrberg (1933-2023)
30 december 2023 kl. 14:05:54
Den 28 december avled Per Myrberg 90 år gammal efter att han tidigare i år fått en stroke.

https://www.expressen.se/noje/artisten-och-skadespelaren-per-myrberg-dod/

Vila i frid.


#2
Dubbningar och röster / TransPerfect (Dubbningsbolag)
18 december 2023 kl. 07:16:44
TransPerfect/MediaNEXT expanderar till Norden och tar hjälp av Annika Rynger för att etablera sig i Sverige. Nyheten är från februari men den verkar hålla på just nu med att starta upp den svenska filialen.

https://www.transperfect.com/about/press/dubbing-industry-veteran-annika-rynger-joins-transperfect
#3
Att filmen varit i produktion har varit känt i ett bra tag nu men vad som skulle hända med den var ovist efter sammanslagningen av Warner & Discovery.

Nu vet vi i alla fall att filmen inte bara kommer släppas utan också att det kommer bli en biofilm.

Det var längesen man kunde gå på bio och se en film animerade i riktigt 2D.

https://m.imdb.com/title/tt15352542/?ref_=ext_shr_lnk
#4
Plint har gått ut på deras Instagram och sagt att de det söker finlandssvenska röster.


https://www.instagram.com/p/C0O51JSMYvc/?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==
#6
Filmer och TV-serier / Ny Jönssonligan film 2024
25 oktober 2023 kl. 10:19:28
Det blir en helt ny rollsättning, frågar ni mig så är jag säker på att de har med Robert Gustafsson som Sickan.

https://www.moviezine.se/nyheter/jonssonligan-ny-film-julen-2024

Filmens producenter Rebecka Lafrenz och Anna Anthony utlovar "en film för hela familjen"

Spoiler
Efter år på flykt återförenas Sickan med Vanheden, Harry och Doris för en ny kupp. Planen, tajmad in i minsta detalj, är att stjäla ett komplett T-Rex-skelett från Naturhistoriska museet och sälja det till den skrupelfrie affärsmannen Wall Enberg för 320 miljoner kronor. De har dock inte räknat med Rigmor Gren, en åldrad kriminalare, besatt av idén att ställa Jönsson inför rätta innan hon själv går i pension.
[close]
#7
Vi har säkert alla hört om strejkerna i Hollywood där både manusförfattare och skådespelare strejkar för bättre villkor och stadgar som skyddar mot AI.

Men hur ser det ut för svenska röstskådespelare? Med modeller som till exempel Goliat använder går det ju att skapa hyfsat realistiska AI-versioner av olika personer röster.

#9
Vad tycker ni om att man dubbar om enstaka karaktärer istället för att göra hela omdubbningar? Detta har hänt i Danmark med både Pinocchio och Den lilla sjöjungfrun antagligen för att Disney Character Voices inte var nöjda.

Jag hade tyckt att den här lösningen hade varit bättre för tillexempel Oliver och gänget där Disney hamnade i bråk med en enskild skådespelare.
#11
Tv-serien baserad på böckerna heter ju på svenska Hitta Hugo. Enligt Wikipedia ska han på svenska ha kallats Waldo, Valle & Hugo men vilket av dessa är det etablerade svenska namnet?

Här är bilder på utgåvor som kallade honom Valle respektive Hugo. Jag har dock inte hitta någon svensk utgåva som kallar honom Waldo.

#12
Dubbningar och röster / Bill Hugg (1955-2023)
24 januari 2023 kl. 20:12:04
Skådespelaren Bill Hugg har avlidit.

https://www.sydsvenskan.se/2023-01-24/malmoskadespelaren-bill-hugg-har-avlidit

Han har inte medverkat mycket inom dubbning men har varit med i Djungeldjuret Hugo serien och jag har för mig att han var med i ett julkalenderspel...
#13
Disney har tydligen skrivit nytt kontrakt med Dan Povenmire angående 40 nya avsnitt av Phineas och Ferb huruvida Jeff "Swampy" Marsh återkommer vet jag inte.

https://variety.com/2023/tv/news/phineas-and-ferb-revival-dan-povenmire-disney-branded-television-1235488876/
#14
Lasse Lönndahl har gått ur tiden, 94 år gammal. Inom dubbningssammanhang har han endast medverkat i Svanprinsessan...

https://www.svt.se/kultur/sangaren-och-skadespelaren-lasse-lonndahl-har-avlidit

Vila i frid
#15
Dubbningar och röster / Clark
2 december 2022 kl. 17:19:06
I den engelska dubbningen av tv-serien Clark är det så konstigt att man hör svenska röstskådespelare dubba till engelska.

Passar sådant in på Dubbningshemsidan?
#16
Skulle du kunna tänka dig att bo i ett före detta fängelse? Jag frågar för att det har varit tal om att Kirsebergsanstalten här i Malmö ska bli lägenhetshus.
#17
Idag gick tyvärr Robbie Coltrane ur tiden, Han är mest känd som Hagrid men har även gjort ett antal röstjobb. Må han Vila i frid...


#18
Det är med en stor sorg ja meddelar att Angela Lansbury avled igår den 11 oktober, hon blev 96 år. Inom Röstskådespeleri är hon mest känd för Mrs. Potts.
#19
Asterix & Obelix: I drakens rike är nästa live action Asterix och Obelix film. I Sverige kommer filmen distributeras av Noble Entertainment och premiär datumet verkar vara 10 februari 2023.

Lustigt nog medverkar självaste Zlatan Ibrahimovic i denna film och han dubbar sig själv!

Svenska röster av Zlatan Ibrahimović, Kim Sulocki, Andreas Rothlin Svensson, Anton Olofson Raeder, Steve Kratz, Ayla Kabaca, Ole Ornered, Christian Hedlund, Kristian Ståhlgren, Matilda Smedius, Jennie Jahns, Niklas Falk, Daniel Sjöberg, Björn Bengtsson m.fl

http://nobleentertainment.com/movie/Ast_rix_Ob_lix_L_Empire_du_Milieu

asterix_se.jpg
#20
I ett avsnitt av Snedtänkt med Kalle Lind nämner Ingrid Edström att segment från Sesame Street var med i Fem myror är fler än fyra elefanter. Stämmer detta eller har hon med åldern blandat ihop? Möjligtvis kan hon ha blandat ihop det med Svenska Sesam eller med att Sesame Street visade några av Fem myrors animationer.