Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Steffan Rudvall

#1
Citat från: gstone skrivet Igår kl. 17:34:34MEN HUR VARFÖR ?
Jag vet att det är konstigt, man tänker ju att han bör ha spelat in de nya replikerna innan dubbningen var klar och mixad men tydligen inte.

Som det ser ut nu verkar det som att de mixade den första versionen med hans elaka röst och sedan har de fått direktiv om att ta ner elakheten och så har man mixat en till version med de nya replikerna.

Därför har man alltså använt den fixade versionen på VHS men eftersom att man då hade två färdig mixade svenska ljudspår har man råkat ta originalversionen för DVD.
#2
Citat från: gstone skrivet Igår kl. 17:18:14Ni hittar alla på >:(
Citat från: gstone skrivet Igår kl. 17:19:27tror ni på deta ? ???
Varför skulle jag inte tro det när det är så uppenbart när man lyssnar på klippen?

Jag har ingen anledning att hitta på något, Det är helt klart två olika tagningar och rolltolkningar. När självastes Steve Kratz dessutom sagt att han har spelat in en elakare och en mildare version så finns det ingen anledning att tvivla på det jag hör.
#3
Det där är två ganska olika tolkningar av Steve så det råder det ingen tvekan om. Jag undrar dock vilken som är originalversionen som Steve var för elak i för i alla fall jag tycker att han låter elakare i DVD versionen.
#4
Stort Grattis till dig idag kära Gstone! :)
#5
Off-topic / SV: SV: Diagnoser
Igår kl. 10:07:15
Citat från: TBT_STR_QR skrivet Igår kl. 09:56:18Detta är en missvisande term som lätt kan missuppfattas.

Låt oss ta delstaten Alabama som ett exempel.

Alabamas abortlagstiftning tillåter abort endast om kvinnans liv är akut hotat genom, till exempel, äggledarna.

Detta är inte ett totalförbjud.

Alabamas lagstiftning förbjuder abort som rör, till exempel, sexistiska skäl.
Vilket ändå i praktiken betyder att det är totalförbjudet då man ju inte får göra abort om det inte är livshotande.
#6
Off-topic / SV: Personliga bekännelser
18 april 2024 kl. 23:23:16
Citat från: gstone skrivet 18 april 2024 kl. 22:57:38Folk som stödjer Palestina tycker ha noll business att samtidigt vara arg på Rowling för att hont inte respektera minnet av förintelsen.

Att både stödja Palestina och var arg för Rowling är en förintelseförnekare  känns så absurt motsägelsefullt enligt mig !

Jag kan inte för mitt liv fatta hur det går ihop !

Jag ser så förivrade  ??? ??? ???
Folk som stödjer Palestina behöver inte vara judehatare, tvärtom skulle jag nog säga. Det är människor som ser lidande och vill göra någonting åt det och då spelar det ingen roll vem det är som lider.
#7
Dubbningar och röster / SV: Frågor om dubbningar
18 april 2024 kl. 19:58:35
Citat från: gstone skrivet 18 april 2024 kl. 19:55:42men varför ?


Hur skadar det Disney ? ???
Jag vet inte, informationen finns ju ändå ute och är inte direkt hemlig när de har creditslistor på de olika utgåvorna. Men Disneys kontrakt över lag verkar vara väldigt hårda till exempel att de äger rättigheterna till röstinspelningarna i hela universumet.
#8
Dubbningar och röster / SV: Frågor om dubbningar
18 april 2024 kl. 19:28:53
Citat från: Disneyfantasten skrivet 18 april 2024 kl. 19:22:48Det bästa vore om KM Studio kunde strunta i sekretessen och lämna ut uppgifterna till mig iallafall, då hade jag inte behövt undra längre, jag gillar inte olösta mysterier.

Ja men vi kan ju inte förvänta oss att KM Studio numera Plint ska göra kontraktsbrott. Det är ju så för de flesta eller alla dubbningsbolag som dubbar för Disney att vill man ha information så får man gå via Disney Character Voices.
#9
Dubbningar och röster / SV: Frågor om dubbningar
18 april 2024 kl. 19:19:55
Citat från: gstone skrivet 18 april 2024 kl. 19:17:55om du inte vill fråga dom för du väl skylla dig själv ::)

Dessutom kan man ju inte bara anta saker ;)
De har ju inte svarat på Daniels mejl på flera år som jag har förstått det. Så jag tror inte att det skulle leda till något om Disneyfantasten försökte.
#10
Citat från: gstone skrivet 18 april 2024 kl. 18:22:34Två credits som skiljer sig lite  ;)
Du tror det, men jag finner det konstigt om Daniels information kommer från distributörerna att det skulle stå något annat på vhs-utgåvan.
#11
Dubbningar och röster / SV: Ny Katten Gustaf film
18 april 2024 kl. 17:50:39
Citat från: gstone skrivet 18 april 2024 kl. 17:00:41Underbart  :D

Mem källa ?
Eurotrolls egna Instagramkonto.
#12
Dubbningar och röster / SV: Ny Katten Gustaf film
18 april 2024 kl. 16:53:36
Gustaf - Filip Berg 

Jinx - Sanna Nielsen 

Jon - Charlie Gustafsson 

Märta - Nour El Refai 

Vic - Magnus Roosmann 

Otto - Johan Schinkler 

Ruben - Kim Sulocki 

Roland - Jan Åström 

Liz- Lia Larsson 

Kadaver - Daniel Norlin
 
Översättning -Mikael Regenholz 

Regi - Charlotte Ardai Jennefors

Dubbproduktion: Eurotroll AB
#13
Citat från: DingoPictures2005 skrivet 17 april 2024 kl. 22:53:45Fick svar från Linn på Discord.
Hon kände igen dubben från barndomen i ljudklippen jag skickade så dom använde första dubben på vhs.
@Daniel Hofverberg
Men det betyder ingenting att hon känner igen den  frågan är ju om det är samma version som finns på DVD och streaming.
#14
Off-topic / SV: Diverse frågor
18 april 2024 kl. 16:37:40
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 18 april 2024 kl. 01:54:52Den norskdubbade versionen som släpptes i Sverige anger Svensk Mediedatabas har en speltid på 78 minuter, vilket jag tycker låter som hela filmen.

Men jag är nästan hundra på att jag ska ha den utgåvan här hemma, så jag ska ta och försöka hitta åt den och dubbelkolla med egna ögon. :)
Så den har släppts med norskt tal i Sverige? Känns väl tvärt om mera vanligt att filmer släpptes med svensk dubb och norsk undertext i Norge.
#15
Dubbningar och röster / SV: Frågor om dubbningar
18 april 2024 kl. 16:06:49
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 18 april 2024 kl. 15:57:00Det var mycket märkligt måste jag säga, med tanke på att KM Studio/Plint alltid brukar hjälpa mig med allt jag frågar dem om. När det gäller Netflix-produktioner brukar jag i och för sig få ungefär samma svar som du, då tydligen deras kontrakt med Netflix inte tillåter att de lämnar ut fler uppgifter än de som (vanligtvis) står efter sluttexterna, men från alla andra kunder brukar det inte vara några problem.

Är det här några nya direktiv som tillkommit på sistone (väldigt oroväckande i så fall), eller beror det på vem som svarar på ens mail...? Eller beror det på vad man efterfrågar för uppgifter (då jag sällan vill ha mer än helt vanliga creditlistor)...?
Om Disneyfantasten efterfrågat information om deras Disney dubbningar kanske de gamla kontrakten fortfarande förbjuder dem för att dela med sig av information om de produktionerna?