Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Disneyfantasten

Sidor: [1] 2 3 ... 976
1
Men varför vill du påverka människornas smak? Låt dom gilla de filmer och serier som DU tycker är skräp.

Varför ifrågasätta mig, jag har inte sagt något om att påverka så var lite schysst och låt mig ha mitt anseende!  ;)

2
Dubbningar och röster / SV: Pongo och de 101 dalmatinerna
« skrivet: Idag kl. 07:19:52 »
Det håller jag med om. Originaldubben är utan tvekan bättre, och det tror jag nog ärligt talat att Disney också tycker. Det är säkerligen kravet på surroundljud som gjorde att filmen "tvingades" dubbas om, då det säkerligen bara finns bevarat en monomix av originaldubben.
Förvisso sant, men jag har sett hela originaldubben och tycker också så.
Det beror på hur man definierar möjligt. Originaldubben har läckt ut på nätet, och finns på åtminstone en (illegal) torrentsajt. Men det är förstås inte strikt sett lagligt, och på laglig och officiell väg har originaldubben aldrig släppts på VHS, DVD eller Blu-Ray.

Det finns obekräftade uppgifter om att originaldubben kan ha släppts på 16 mm-film officiellt en gång i tiden, men 16 mm-rullar (som antagligen släpptes i väldigt liten upplaga till att börja med) är ju allt annat än enkla att få tag i nuförtiden - och heller inte så jättemånga som har kvar projektorer för 16 mm...

Enligt Oscar Isaksson var det från början tänkt att originaldubbningen skulle användas men på grund av tekniska problem tvingades man dubba om filmen med väldigt kort varsel.

Av det jag hört tycker jag dock att Cruella De Vils röst i omdubbningen är så mycket bättre än rösten i originaldubbningen.

Dock får jag säga att smale bovens röst i omdubbningen är medelmåttig, samma med Tuff och Mulles röster, men i övrigt är jag nöjd med rösterna...

Sen har jag inte sett originaldubbningen i sin helhet, men av det jag hört tycker jag att Cruella De Vils röst är medelmåttig, samma med båda bovarnas röster, sen spelas Terriern av en kvinna i originaldubbningen så jag skulle misstänka att rösten antagligen är feminin, men det mest rättvisa borde vara att höra mer av originaldubbningen...

Men det bästa vore liksom hos andra filmer om originaldubbningen fanns med som alternativt ljudspår på DVD & Bluray.

3
Jag håller nästan med att jag tycker dem borde sluta med remakesen (vet inte ens om det är ett ord hahah). Mestadels eftersom några av dem har inte tillfört något nytt. Lejonkungen och Djungelboken tyckte jag inte om för att tycker det fortfarande ser konstigt ut när djuren talar haha  ;D Jag gillade dock den otecknade skönheten och odjuret.

Men på något vis tycker jag de otecknade filmerna är lättare att relatera till än de tecknade även om jag älskar dem. Jag kom ihåg när jag såg den otecknade Peter Pan från 2003 (osäker på årtal och är tekniskt sätt ingen remake) och jag älskade den. Det är något när riktiga människor spelar fantasifigurer som gör det mer relaterbart och lättare att fantisera ihop saker själv (min åsikt). Jag fick till exempel inte alls samma känsla när jag såg den gamla tecknade Peter Pan.

Detta låter säkert helflummigt haha! Men det är min åsikt :)

Dock är 2003-års Peter Pan inte alls producerad av Disney utan ett helt annat företag!  ;) (i vilket fall som helst får jag säga att jag tycker 2003-års film är okej, men inte mycket mer än så)

Däremot kommer Disney att lansera Peter Pan & Wendy på Disney+ i år...

Men jämfört med nyversionerna av Djungelboken, Lejonkungen Lady och Lufsen, Mulan samt Alice i Spegellandet (troligtvis också Bambi, Robin Hood och AristoCats) så tycker jag iallafall att Tim Burton's Alice i Underlandet, Maleficent, Berättelsen om Askungen, Skönheten och Odjuret, Dumbo, Aladdin och Cruella är okej... (troligtvis samma med Peter Pan & Wendy, Den Lilla Sjöjungfrun och Snövit)

Annars tycker jag att de två Dalmatiner-spelfilmerna från 1996 & 2000 är mycket bättre än de senare remake-filmerna även om jag liksom alla andra fall fortfarande tycker att den tecknade är klart bäst!

4
Tvingen inga & gilla filmer!

Självfallet inte, det var inte poängen.

Jag ville bara konstatera och understryka att jag ser stor vikt att värna om Disneys anseende likaväl som värna om vår planet!  ;) (det var min poäng)

5
Du kan inte tvinga folk att gillar gamla filmer. Men det kommer alltid finnas fans till gamla Disney-klassiker, precis som det alltid kommer finnas fans till Chaplins stumfilmer.

Jag har väl inte påstått att "tvinga" heller...?  ??? (jag kan dock uppmuntra, men det är något helt annat)

6
"bevara" ? De tecknade filmerna kommer inte gå någonstans så det är inget du behöver bekymra dig över.

Fast det som Anders M Olsson säger oroar mig ordentligt och ger mig återfall...

7
Det är fan sant. Att se de gamla klassikerna i jämförelse med de moderna live action-filmerna får mig att uppskatta de gamla animerade versionerna ännu mer än jag redan gör   ;) haha!

Samma här! Jag ser det som extra stor vikt att bevara de tecknade!  ;)

8
Dubbningar och röster / SV: Pongo och de 101 dalmatinerna
« skrivet: Igår kl. 10:51:35 »
Inte på lagligt sätt.

Samma med Törnrosa...

9
Om Dubbningshemsidan / SV: Frågor till administrationen
« skrivet: Igår kl. 09:16:40 »
Idag bad jag en personal om kontaktuppgifter till KM Studio och vi sökte upp sidan och jag skrev ner kontaktuppgifterna på en lapp, så nu har jag frågor att ställa till månadsskiftet februari/mars!  :D

10
Filmer och TV-serier / SV: Snövit och de sju dvärgarna kontroversiell
« skrivet: 26 januari 2022 kl. 20:49:53 »
Du behöver inte överdriva heller.

Låt folk få göra som dom  vill.

Om dom villl se fiolen får dom villl göra det.

Att bannlysa något media för all evig framtid är ju aldrig något bra.

Och att  förstöra varenda kopia i hela världen med dynamit varesig det är fysisk media, streaming, biovisning  låter rätt galet.

Redigerade nyss mitt inlägg och bytte ut det där med dynamiten!

11
Filmer och TV-serier / SV: Snövit och de sju dvärgarna kontroversiell
« skrivet: 26 januari 2022 kl. 20:23:15 »
Du behöver inte överdriva heller.

Låt folk få göra som dom  vill.

Om dom villl se fiolen får dom villl göra det.

Att bannlysa något media för all evig framtid är ju aldrig något bra.

Och att  förstöra varenda kopia i hela världen med dynamit varesig det är fysisk media, streaming, biovisning  låter rätt galet.

De är dock fortfarande extremt överskattade, jag skulle inte inkludera dem om jag så blev mordhotat till dem, dessa två filmer går emot allt som jag står för, jag känner mig fördärvad bara jag hör talas om dem, jag får sån fruktansvärd huvudvärk... (okej jag överdriver en smula, men de är iallafall allt annat än bra)

12
Filmer och TV-serier / SV: Snövit och de sju dvärgarna kontroversiell
« skrivet: 26 januari 2022 kl. 18:55:31 »
Ja, för oss som är lite extra intresserade av Disneys filmer framstår originalfilmerna som oerhört mycket bättre vid jämförelse.

Men om du frågar barn på stan, eller kanske t.o.m. deras föräldrar, är det inte säkert att de ens har sett de tecknade originalen. De ursprungliga filmerna blir bortglömda när det finns nyare versioner som ersätter dem i folks medvetande. Det är det jag menar med att spelfilmerna sänker värdet på originalen.

Precis, de är EXTREMT överskattade, i synnerhet Djungelboken (2016) tätt följd av Lejonkungen (2019)... (dessa borde vara olagliga och bannlysta för all evig framtid, att inkludera dessa birde vara olagligt och åtalbart, fick jag bestämma så skulle dessa aldrig existera överhuvudtaget, det gör att jag känner att vilja låsa varenda kopia i hela världen i ett topphemligt valv varesig det är fysisk media, streaming, biovisning eller något annat media överhuvudtaget!  >:( )

Som sann Disney-fantast ser jag det som en enorm vikt att bevara Disneys anseende och se till att kommande generationer får växa upp med (de tecknade versionerna av) Snövit och De Sju Dvärgarna, Pinocchio, Dumbo, Bambi, Askungen, Alice i Underlandet, Peter Pan, Lady och Lufsen, Törnrosa, Pomgo och De 101 Dalmatinerna, Djungelboken, Den Lilla Sjöjungfrun, Skönheten och Odjuret, Aladdin och Lejonkungen och INTE med skräp som 2016-års Djungelboken, 2019-års Lejonkungen, Doug, Rasten, Kim Possible, En Jycke i Klassen, Brandi och Herr Morris, Phineas och Ferb, Ersättarna, En Jycke i Klassen, Hannah Montana, Austin och Ally, Violetta, HighSchool Musical och Pepper Ann! Rätt ska vara rätt!

13
Filmer och TV-serier / SV: Snövit och de sju dvärgarna kontroversiell
« skrivet: 26 januari 2022 kl. 17:45:59 »
Jag kom på en lösing som jag tror skulle funka.

Låt höra då?

14
Dubbningar och röster / SV: KM studios bästa dubbare
« skrivet: 26 januari 2022 kl. 16:32:27 »
Ja men nämnde han inte också att han hade praktiserat där innan han började jobba?

Det är i och för sig fullt möjligt, men han började väl som ljudtekniker 1988 och gjorde sin debut i Bumbibjörnarna som började dubbas januari 1989...

15
Dubbningar och röster / SV: KM studios bästa dubbare
« skrivet: 26 januari 2022 kl. 15:15:18 »
Han började redan 86 på KM vill jag minnas att han nämnde i Röstskådespelarna.

Förlåt om jag är petig nu men om jag minns rätt så nämnde han själv "22-års åldern", alltså måste det ha varit 1988!  ;)

Sidor: [1] 2 3 ... 976