Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Erika

#1
Har hittills lyckats hitta (tack vare KB:s tidningstjänst) åt sändningen på TV1000, där den sändes under titeln Den lilla fången. Mycket riktigt sändes den 1989 där.  

https://tidningar.kb.se/search?q=%22den%20lilla%20f%C3%A5ngen%22%20gross&searchGranularity=part&_sort=datePublished

Däremot hittar jag inte åt någon vhs- eller betamax-utgåva på Svensk Mediedatabas, men inte alls omöjligt att det kan finnas - trots allt saknas mycket där. Yoram Gross film Kamelpojken, t. ex.
#2
Citat från: TonyTonka skrivet 22 juli 2024 kl. 19:03:14Läste nyligen att Gunilla Dahlman, som stod angiven som övrig röst i omdubbningen av Askungen avled för ett tag sedan. :(
Det hade jag helt missat. Tack för att du har uppmärksammat det, ska lägga till henne i listan.

Vila i frid, Gunilla Dahlman. :'(
#3
Citat från: gstone skrivet 21 juli 2024 kl. 20:52:15Vilken "Biker mice"dubbning gillar ni mest Gamla seriens dubbning eller dom nyare avsnittens dubbning gjord av KM Studios ?
Skulle behöva se (om) mer av båda dubbningarna, för att kunna ge ett mer rättvist svar. Minns bara att båda hade sina för- och nackdelar.
#4
Lite kompletteringar till Biker Mice From Mars (originalserien från 1993):

Annica Smedius
Hans Wahlgren

Har tittat snabbt på dubbelavsnittet "Biker Knights of the Round Table" (som creditlistan är från), och märkte att även Peter Sjöquist är med.

bikerknightoftheroundtable.png


https://www.youtube.com/watch?v=sbehqtQZZ4I


https://www.youtube.com/watch?v=eYjcap1RcwA

Inte riktigt rätt tråd, men tar ändå upp det här... Tänkte även passa på och önska en creditlista till 2006 års uppföljarserie Biker Mice från Mars (som den verkar heta på dvd; vill dock minnas Cartoon Network sände den under originaltiteln...?).

Om man utgår från uppgifterna i Svensk Mediedatabas ska det finns credits utsatta på dvd-volymerna, men har ingen aning om hur pass kompletta de är. Om jag minns rätt, användes samma dubbning på Cartoon Network.
#6
Citat från: gstone skrivet 13 juli 2024 kl. 23:09:56I en annan tråd står det vem som spelar vem( med några undantag)
Japp, och nu vet vi vem som spelar bl. a. Madame Bonbec. Enormt stort tack till Oscar Isaksson! :)
#7
Citat från: Disneyfantasten skrivet 12 juli 2024 kl. 19:41:59Kan det ha varit samma film du länkade till mig för något år sedan som du nämnde var Suzanne Reuters första dubbning? (då filmen kom 1988)
Ja, det är samma. :)

Vill dock påpeka 1987 års filmatisering av Frankensteins faster (bygger på en barnbok av Alan Rune Pettersson) är en tv-serie i sju delar, den finns visserligen även omklippt till en långfilm, men mig veterligen har endast tv-serie-versionen dykt upp här.
#8
Citat från: MOA skrivet 12 juli 2024 kl. 19:26:11Skaparen till karaktärerna, har Eva & Thorsten Flinck medverkat i en riktig dubbning?
Citat från: Disneyfantasten skrivet 12 juli 2024 kl. 19:31:04Thorsten vet jag inte, men Eva medverkade iallafall i American Dragon.
Thorsten Flinck var med i Frankensteins faster.
#9
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  8 juli 2024 kl. 17:55:38Det innebär senare avsnitt av Batman: The Animated Series. Det är nog närmare bestämt de avsnitt som TV4 beställt dubbning av - tidigare avsnitt beställdes av TV1000 för programblocket Whats Up Doc, medan senare avsnitt sändes första gången på TV4.

Jag vill minnas att vissa röster bytts ut till The New Batman Adventures, även om delar av rollistan kanske stämmer även för den - inte helt lätt att veta, då The New Batman Adventures helt saknade utsatta dubbcredits på Kanal 5. Kanske @Erika har bättre koll på det...?
Har inte sett någon av tv-serierna på evigheter, men vill minnas någon enstaka rollfigur (t. ex. Fågelskrämman som jag vill minnas spelades av Joakim Jennefors i The New Batman Adventures) hade en annan röst medan vissa (t. ex. Mr. Freeze och Harvey Bullock) istället hade samma röster som i Mediadubb Internationals dubbning av de tidigare avsnitten av Batman The Animated Series.

Helt klart är det olyckligt att Kanal 5 valde sända tre olika Batman-serier (även om två av dem i kontinuitet med varandra) under samma, neutrala, titel. Lägg därtill att det råder olika meningar om The New Batman Adventures är en egen tv-serie (och uppföljare till tv-serien från 1992) eller snarare en säsong. 
#10
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  8 juli 2024 kl. 11:24:23Då är frågan vad det här är för VHS-utgåva, som jag inte hittar åt i Svensk Mediedatabas...? Vem distribuerade den, och vem distribuerade den andra versionen som finns med i SMDb med Tomas Bolme och Bert-Åke Varg...? För en gångs skull hittar jag inget om distributör vid posten i SMDb, som annars alltid brukar stå utsatt.
För VHS-utgåvan med Gothenburg Sounds dubbning kan det vara GMV Media, hittar nämligen åt andra delar (t. ex. den här) i Svensk Mediedatabas.

För den VHS-utgåvan med den andra dubbningen, lyckades jag hitta en andra volym i Svensk Mediedatabas där det står under anmärkning:
CitatLev: Team Film & Video
#11
Off-topic / SV: Diverse frågor
4 juli 2024 kl. 22:32:24
Citat från: MOA skrivet  4 juli 2024 kl. 22:07:02Vem är det som spelar Prinsessan i Super Mario Bros Show VHS Dubb nu igen?
Jeanette Holmgren, om jag minns rätt.
#12
Resan till planeten Nazar (Reisen til planeten Nazar, 1983)

Berättare: Stefan Böhm
Översättning: Ingvar Lindblom
Svensk bearbetning: Peter Nestler

Källa:

credits.png


https://www.youtube.com/watch?v=gTCkioQBKkw
#13
Off-topic / SV: Diverse frågor
2 juli 2024 kl. 10:52:04
Citat från: gstone skrivet  2 juli 2024 kl. 10:25:20Är ni medvetna om att det kommer en ny Skogsfamiljerna film på bio nästas månade ?
Ja, tror till och med det har nämnts tidigare på forumet.
#14
Dubbningar och röster / SV: Stålmannen
28 juni 2024 kl. 13:14:14
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 28 juni 2024 kl. 00:30:49Jag har tyvärr inte hört någon av deras dubbningar, så jag kan inte uttala mig alls. :(
Har själv sett (om än för många år sedan) Tigermasken och Jorden runt med Bolek och Lolek samt något enstaka klipp ur Kung Arthur (japansk animé). 

Vill minnas samtliga hade dubbningar som visserligen lämnar massor att önska, så var ingen lika dåligt dubbad som Stålmannen med vänner.

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 28 juni 2024 kl. 01:14:05Enligt Svensk Mediedatabas gavs den VHS-filmen ut 1996. Är det tidigt nog, så att det tidsmässigt skulle kunna röra sig om Robert Scholtyssek & Co?
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 28 juni 2024 kl. 01:36:48Skulle inte tro det då ju Tigermasken släpptes här någon gång på mitten av 80-talet.
Jag har också fått intrycket (främst härifrån) de dubbade endast en kort period runt 80-talets mitt.

Ozon Media har släppt en vhs vars innehåll verkar vara nästan identiskt med Film Factorys utgåva. Ozon Medias utgåva är dock från 2001, men det kan ju tänkas att även den är en nyutgåva? Ozon Medias utgåva ligger visst ute på Tradera.
#15
Dubbningar och röster / SV: Stålmannen
27 juni 2024 kl. 23:24:14
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 27 juni 2024 kl. 18:13:52Kan det vara Robert Scholtyssek och hans gäng som står för den dubbningen? Samma typ av Stockholms killar som i Stålmannen med vänner
Nu när du säger/skriver det, finns det vissa likheter... Tyvärr finns knappt deras dubbningar att hitta på t. ex. Youtube, men enstaka klipp från Tigermasken finns. Kan faktiskt tycka (efter en snabb lyssning, ska tilläggas) huvudpersonens röst i Tigermasken bär en viss likhet med den manliga rösten i Stålmannen med vänner.