Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Skriv ordet "film" i rutan (utan citattecken).:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Lilla My
 - 24 juni 2019 kl. 17:32:45
Det är dock dum att dela upp efter könsorienterad passform även för vuxna personer, för kläder "till män" sitter som oftast bekvämare än kläder "till kvinnor". Visst finns det klänningar, tröjor och skjortor etc. som är skapta med viss kroppsbyggnad i tanke, men tyvärr blir det allt för oftast så att de "kvinnliga" kläderna ska sitta åt, strama, framhäva och trycka till medan de "manliga" ska se snygga ut och går absolut bättre att röra sig i. Dessutom kommer människor i alla former och för en hel del är passformen som är formad efter deras "kön" helt åt helvete medan den motsatta fungerar desto bättre. Så vem är tröjan formad efter egentligen? Vanlig Svensson-mamma, bodybuilder-Sara eller supermodell-Kate? "Kvinnlig tröja", tilllåt mig skratta.

Gör hellre då kläder efter kroppsbyggnad istället för kön säger jag ;D länge leve unisex-kläder.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 24 juni 2019 kl. 13:06:46
Jag håller med. För vuxna och tonåringar finns det absolut en skillnad i passform, men för yngre barn vågar jag nog påstå att båda könen har nästan exakt samma kroppsform och kan använda samma kläder utan svårigheter.
Skrivet av Soscla
 - 24 juni 2019 kl. 12:43:12
Citat från: Elios skrivet 23 juni 2019 kl. 23:01:00
Jo det är det jag menar. Dem har tillverkat kläderna baserat på hur vi ser ut.  ::)

Nja men alltså före puberteten ser väl ändå alla typ likadana ut. Och så tajt och exakt passform har ju inte barnkläder? Tror vi snackar mer om tryck och färger här, inte en icke-existerande skillnad i kroppsbyggnad. Jag är helt för att alla ska få köpa alla kläder! Pojkar måste kunna få ha fler ljusa kläder!
Skrivet av Elios
 - 23 juni 2019 kl. 23:01:00
Citat från: TonyTonka skrivet 23 juni 2019 kl. 22:51:39
Nu vet jag inte om jag har fel, men är det inte så att tjejer och killar har olika klädavdelningar för att deras kropp är olika byggda och därmed har olika passform på kläder?  ???

Jo det är det jag menar. Dem har tillverkat kläderna baserat på hur vi ser ut.  ::)
Skrivet av TonyTonka
 - 23 juni 2019 kl. 22:51:39
Nu vet jag inte om jag har fel, men är det inte så att tjejer och killar har olika klädavdelningar för att deras kropp är olika byggda och därmed har olika passform på kläder?  ???
Skrivet av Varsågod
 - 23 juni 2019 kl. 21:33:10
Citat från: moviefan skrivet 23 juni 2019 kl. 17:13:52
Skulle det bli ramskrik om en pojke har tex en Elsa tröja ?  Hade jag varit småbarns förälder, så skulle jag inte tycka att det var fel att en pojke gillar Frost, eller rosa kläder osv.

Du menar nog "ramaskri".
Skrivet av moviefan
 - 23 juni 2019 kl. 17:13:52
Skulle det bli ramskrik om en pojke har tex en Elsa tröja ?  Hade jag varit småbarns förälder, så skulle jag inte tycka att det var fel att en pojke gillar Frost, eller rosa kläder osv. 
Skrivet av Lilla My
 - 23 juni 2019 kl. 16:50:19
Citat från: Sabelöga / Raltseye skrivet 23 juni 2019 kl. 16:42:59
Jag finner nu för tiden att det ganska sällan står utmarkerat "TJEJ", "KILLE" på avdelningar annat än i klädbutiker, och dit går inte jag så ofta.

Sant, Sverige har kommit ganska långt med könsneutralitet. Men det finns fortfarande och om du tar dig utomlands (framförallt utanför Europa) är det äckligt uppenbart :(
Skrivet av Sabelöga
 - 23 juni 2019 kl. 16:42:59
Jag finner nu för tiden att det ganska sällan står utmarkerat "TJEJ", "KILLE" på avdelningar annat än i klädbutiker, och dit går inte jag så ofta.
Skrivet av Elios
 - 23 juni 2019 kl. 12:39:49
Jag tycker att det är designern som tillverkar kläderna som det är upp till om det vara ett kill- eller tjejplagg. Sen om det motsatta könet köper det bestämmer dem själva som ska köpa plagget. Oftast tänker jag om det är små barn så bestämmer oftast föräldrarna att om det t. ex är en pojke att "nej det är tjejkläder."
Att dem vill inte att sitt barn ska bära det plagget för dem vet hur mobbade dem kan bli i skolan etc.  :(
Skrivet av Lilla My
 - 23 juni 2019 kl. 05:28:45
Citat från: Jabberjaw skrivet 21 juni 2019 kl. 13:10:36
Ser inte "problemet"?  ???

Problemet är att det är en ålderdomlig uppdelning av kön för barn som absolut inte behöver den uppdelningen. Så fort vi föds delas vi in i olika onödiga fack. Det är förlegat.

Citat från: Jabberjaw skrivet 21 juni 2019 kl. 13:10:36
Om man tycker en lila häst på en rosa klänning är snyggt som kille så köp den. Men företagen kommer sätta det som "flickplagg" för att dom vill att deras produkt riktar sig mot kvinnan, simple as that.

Problemet är ju inte att pojken inte får köpa en rosa tröja, utan att den rosa tröjan är marknadsförd till flickor och att om en pojke köper denna måste han göra det medvetna valet att gå emot strömmen och göra något som går emot hans biologiska kön. Fortfarande kan pojkar inte gå i klänning fören media rasar och han får kommentarer runt omkring sig (ofta av föräldrar/släkt eller vänner dessutom) om att det han gör är fel, p.g.a. lite tyg :-\ Uppdelning av kön i affärer och leksakshyllor bidrar till denna klyfta.

En rosa klänning i en könsneutral avdelning som inte har "TJEJ", "KVINNA"-skyltar över hela sig samt inte sitter i en rosaglittrig avdelning kommer fortfarande köpas av flickor dagarna i ända. Det gör det bara lättare för pojkar och ickebinära att också se den och inte känna sig lika förbjuden att ta sig an att köpa den.

Citat från: Jabberjaw skrivet 21 juni 2019 kl. 13:10:36
Hänger ni upp er på att dom flesta skurkarna i actionfilmer är killar också?

Ja
Skrivet av Jabberjaw
 - 21 juni 2019 kl. 13:10:36
Ser inte "problemet"?  ???

Företagen gör ju det som enligt deras undersökningar och gissningar säljer mest. Och gällande att para ihop killar och tjejer så NEJ DET FUNKAR INTE.

Ungefär lika dumt som att försöka para ihop olika religioner och säga "detta funkar vi är alla lika". Det är inte världen det är fel på det är människan. Människan är ondskan. Skövlar krigar och utmanar andras familjer för sig själva. Så varför skulle inte leksaks butikerna göra detsamma? Om dom hade brunnit för att göra barn glada så skulle väl inte ett stackas Lego set ibland kosta över 1000kr. Om man tycker en lila häst på en rosa klänning är snyggt som kille så köp den. Men företagen kommer sätta det som "flickplagg" för att dom vill att deras produkt riktar sig mot kvinnan, simple as that.

Hänger ni upp er på att dom flesta skurkarna i actionfilmer är killar också?  ::) Hela tråden är ett icke existerande problem.

Skrivet av Lilla My
 - 21 juni 2019 kl. 12:47:13
För att världen fortfarande är extremt inrutad på att det finns två kön och dessa ska hållas isär i sina respektive rutor annars blir det världskrig, eller något.

Håller med. Kläder och leksaker borde vara könsneutrala (som i att det inte finns utmarkerat "tjej" respektive "killar" på skyltar och stereotypiska hörn för diverse saker riktade till kön, rosa blommiga kläder och blåa med flammor på måste naturligtvis få finnas). Minns själv som liten hur jag alltid skämdes över att gå över till pojkavledningen i leksaksaffärer, och därför aldrig gjorde det. Trots att jag älskade att leka med småbilar  :-\
Skrivet av Varsågod
 - 21 juni 2019 kl. 09:38:32
Produkter designade med motiv från filmer och annan kulturmedia, etc brukar ofta kallas "merchandise" även om ordet i sig har ett bredare användningsområde.
Skrivet av Elios
 - 20 juni 2019 kl. 23:25:33
Beror väl på hur kläderna från Frost ser ut. Är det Elsas klänning eller Annas kläder så är det ju ganska praktiskt. Eftersom att både Anna och Elsa är av det kvinnliga könet därav att det är på kvinnoavdelningen.  ::) :P