Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Bilagor och andra tillval
Bilagor:
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Tillåtna filtyper: doc, docx, gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, mp4, mkv, avi, pdf, png, txt, zip, xls, mp3, mp4, mkv, wav, ogg, xls, xlsx, odt, srt, sub, bmp, tif, tiff
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Skriv ordet "dubbning" (utan citattecken) i textfältet:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Daniel Hofverberg
 -  6 januari 2022 kl. 22:33:41
Citat från: Anders M Olsson skrivet  6 januari 2022 kl. 20:39:26
Om jag hade besökt Antikrundans inspelning och stött på Måns som expert är det nog risk för att jag hade trott att det var ett skämt från SVTs sida...
Ja, nog hade jag helt klart trott att det varit ett mindre lyckat skämt om man stött på Måns Nilsson som konstexpert...

Konstexpert hade nog varit det sista jag hade gissat om honom.
Skrivet av gstone
 -  6 januari 2022 kl. 21:33:58
Citat från: Anders M Olsson skrivet  6 januari 2022 kl. 20:39:26

Men det är uppenbarligen helt seriöst. Måns är tydligen väldigt kunnig inom sitt specialområde.

Han kankse har autism.
Skrivet av Anders M Olsson
 -  6 januari 2022 kl. 20:39:26
I säsongens första avsnitt av Antikrundan medverkar Måns Nilsson som gästexpert. Förutom att han är komiker är han tydligen även antikhandlare, har haft butik och har 25 års erfarenhet av svensk keramik från 60- och 70-talen.

Om jag hade besökt Antikrundans inspelning och stött på Måns som expert är det nog risk för att jag hade trott att det var ett skämt från SVTs sida...

Men det är uppenbarligen helt seriöst. Måns är tydligen väldigt kunnig inom sitt specialområde.
Skrivet av Anders M Olsson
 - 18 oktober 2021 kl. 11:47:35
SVT har lagt upp några sidor med vanliga frågor där en av frågorna lyder "Varför dubbar och översätter SVT program?"

Det roliga är att de som illustration har valt en bild ur Anders och Måns där Måns låtsas dubba en tecknad fårfigur medan han själv successivt blir mer och mer lik ett får. :)

https://kontakt.svt.se/guide/varfor-dubbar-och-oversatter-svt-program
Skrivet av Elios
 -  9 juli 2021 kl. 19:20:29
Ser nu med att denna finns på SVT Play.  ::)
Skrivet av Daniel Hofverberg
 -  1 maj 2021 kl. 11:47:00
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  1 maj 2021 kl. 11:02:34
Jag såg om avsnittet och märkte att de har blandat ihop Scooby Doo på Zombieön och Scooby Doo och Legenden om vampyren.
Ja, tyvärr. Jag gav rätt information till producenten, men vid redigeringen har de sen klantat sig. :(

Jag har för mig att det förekommer fler felaktigheter under avsnittet också. Dessutom visar de bilder på fel avdelning på Dubbningshemsidan när jag berättar om avdelningar på sajten - en följd av att de inte ville spela in skärmbilder från datorn på plats med mig, utan skulle ordna det från SVTs redaktion i Malmö senare; så att de alltså bara spelade in det jag pratade om utan att notera vilka sidor jag visade på datorn samtidigt. När de spelade in mig satt jag alltså framför datorn och visade dem Dubbningshemsidan, men de spelade bara in mig och inte det jag visade.

Det var för övrigt tre personer som reste hem till mig här i Skellefteå - Måns, en kombinerad producent och kameraman och en scripta.
Skrivet av Steffan Rudvall
 -  1 maj 2021 kl. 11:02:34
Jag såg om avsnittet och märkte att de har blandat ihop Scooby Doo på Zombieön och Scooby Doo och Legenden om vampyren. Hur har de lyckats med det? Det borde väl stå på omslaget vilken film som är vilken.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 -  1 maj 2021 kl. 10:38:22
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  1 maj 2021 kl. 08:50:09
Avsnittet finns faktiskt på SVT Play!

https://www.svtplay.se/video/30958130/anders-och-mans/anders-och-mans-sasong-2-avsnitt-2
Mycket intressant, och trevligt. Det har varit borta i många år, men så sent som nu i natt (kl. 02:00) publicerades tydligen hela säsong 2 på nytt. :)
Skrivet av Steffan Rudvall
 -  1 maj 2021 kl. 08:50:09
Skrivet av Daniel Hofverberg
 -  9 juni 2019 kl. 19:21:58
Jo, och då inslaget spelades in så långt innan det sändes (flera månader) så kändes det ärligt talat tillräckligt inaktuellt redan när programmet faktiskt sändes...
Skrivet av Lilla My
 -  9 juni 2019 kl. 18:39:14
ÄLSKAR hur ni i programmet pratar om en dubbning som gjordes 2004 som "senaste recensionen". Fatta att det är 15 år sedan   :o
Skrivet av Daniel Hofverberg
 -  7 juni 2019 kl. 03:53:37
Citat från: Elios skrivet  7 juni 2019 kl. 01:49:14
Vad var det för serie nu igen?^^
Om inte mitt minne sviker mig tror jag det var Piggley Winks äventyr (Jakers! The Adventures of Piggley Winks), som har sänts i omgångar på Barnkanalen genom åren.
Skrivet av Elios
 -  7 juni 2019 kl. 01:49:14
Vad var det för serie nu igen?^^
Skrivet av Daniel Hofverberg
 -  7 juni 2019 kl. 00:51:00
Citat från: Elios skrivet  7 juni 2019 kl. 00:02:21
Jo tänkte bara på en grej. Det fåret som Måns dubbar i programmet. Användes det i programmet som visades på Tv eller var det bara för skoj skull??^^  8) ;D :D
Nej, det användes inte. Det gjordes för skojs skull och gäller ett får utan repliker (bara läten), som de lade på repliker för det här inslagets skull.

Tanken var ursprungligen att Måns skulle ha en riktig biroll/gästroll i den här serien, och SVT hade gjort upp med Eurotroll om att Måns skulle få någon passande liten roll i något avsnitt. Men i slutändan visade det sig tyvärr att den här serien inte hade några gästroller, utan alla rollfigurer förekom i minst ett dussintal avsnitt - och eftersom Måns bor (eller åtminstone bodde) i Malmö var det därför inte möjligt för honom att kunna komma tillbaka till Stockholm gång på gång vid ett flertal dagars tillfällen (det var alltid bara planerat för en dag på Eurotroll). Därför tog man till den här nödlösningen att spela in repliker till en stum figur, bara för att kunna ha något att visa upp i Anders & Måns.

Det var för övrigt mycket som spelades in, men som tyvärr inte kom med i det färdiga programmet. Måns, producenten och en scripta var hemma hos mig i närmare 5 - 6 timmar, så det måste säkerligen ha blivit minst två timmars inspelad intervju. Plus ett flertal tagningar med sketchen kring mackan och geten. Något jag saknar är bl.a. de scener som spelades in som förklarar vad jag egentligen gjorde på Eurotroll i Stockholm, som gjorde att det blev en smula obegripligt i slutändan. Där spelade vi in scener där Måns bad mig att följa med honom till Stockholm som moraliskt stöd under dubbningen, men att han förklarade att jag inte rymdes på hans minimoped (eller vad det nu var för farkost) så att han tyckte att jag skulle cykla de 100 milen till Stockholm... ;) Tanken var att sen spela in när jag kom cyklandes till Eurotrolls lokaler, men det blev aldrig av att vi spelade in det.
Skrivet av Elios
 -  7 juni 2019 kl. 00:02:21
Jo tänkte bara på en grej. Det fåret som Måns dubbar i programmet. Användes det i programmet som visades på Tv eller var det bara för skoj skull??^^  8) ;D :D