Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Franska filmer på SVT Play

Startat av Anders M Olsson, 7 november 2021 kl. 07:28:44

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Anders M Olsson

SVT har i dagarna lagt upp ett helt knippe klassiska franska filmer på SVT Play, och de kommer att finnas tillgängliga under två månader framöver.

Det är lite lustigt att SVT tydligen köper in stora mängder material som de inte tänker visa i de linjära kanalerna, utan bara på SVT Play. Har de verkligen så gott om pengar? Tidigare var SVT Play mest ett komplement till de linjära kanalerna, men numera tycks det i mångt och mycket stå på egna ben som en självständig streamingtjänst.

Här finns många fina filmpärlor, men jag skulle speciellt vilja nämna två av mina favoriter:
Paraplyerna i Cherbourg
och
Flickorna i Rochefort

Båda filmerna har Catherine Deneuve i en av huvudrollerna. I Flickorna i Rochefort delar hon rampljuset med sin syster Françoise Dorléac som omkom tragiskt i en trafikolycka bara ett år efter att filmen hade spelats in, och innan den hade hunnit få biopremiär i Sverige.