Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Lilla My

#2671
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
2 november 2012 kl. 00:13:56
Citat från: TonyTonka skrivet  1 november 2012 kl. 23:44:31
Coolt, då kanske man ska ta och köpa den då.  :D
Broster Broster verkar också intressant att se då alla tyckte att den var så dålig på den tiden, (jag gillar att kolla om saker verkligen är så dåliga som folk säger)

Det gillar jag också att göra, och vice versa. Jag gillar när folk säger "det är asdåligt/asbra" till mig, för då blir jag bara mer sugen att kolla in det själv :)
Mamma säger att hon inte ens minns Broster Broster, så den kan inte ha vart så minnesvärd i alla fall (då hon minns t.ex. Julens Hjältar som hon inte ens gillade). Jag tycker det verkar vara en väldigt slapp story, så om dem inte konstant lägger på med färgstarka karaktärer eller händelser tror jag den kan vara väldigt seg och tråkig.

Citat från: TonyTonka skrivet  1 november 2012 kl. 23:44:31
Hur många kalendrar har förresten gått efter att det sänts som just kalendrar (jag menar alltså vilka som inte sänts som julkalender efter att de sänts som julkalender)? Jag känner till Mysteriet på Greveholm och Kaspar i Nudådalen

Trolltider och Teskedsgumman har ju sänts ett ex antal gånger efter dem gått som kalendrar.
En småstad vid seklets början gick ju som sagt under en tid, tror det var på tvåan, för några år sedan. Tror det är den tidigaste dem släppt efter det att den gick som kalender, för de tidigare har aldrig visats i repris förutom små-snuttar.
Herkules Jonssons storverk har också sänds på TV ett ex antal gånger, men mer via betal-TV än ettan/fyran.
Mumindalen har sänts på Barnkanalen några gånger, men det var ett tag sedan nu, likaså Tomtemaskinen.
Jag är 50% säker på att Pelle Svanslös har visats också, men det var länge sedan. Kan nog ha vart runt 2000-skiftet, i samband med den andra Pelle-filmen som kom ut.

EDIT:
Jo! Stjärnsmällar & Julpussar har också gått på repris i SVT. Minns den mycket väl.

Citat från: TonyTonka skrivet  1 november 2012 kl. 23:44:31
En fråga till, finns det någon speciell anledning till att du vill se just dom kalendrarna från 60-talet eller är de bara intressanta?

Det finns flera anledningar. Dels för att jag är så otroligt intresserad av svensk film från 60-talet, och då lägger man till att jag har ett ännu större intresse för äldre barnprogram (det är därför det är så bra med en mamma som är uppvuxen på den tiden  ;) ). Sedan verkar dem intressanta, speciellt Lill-Stina på reportage i Storskogen (som jag tror jag glömde nämna i mitt tidigare inlägg) för sin unika stil med att det nästan bara är barn med och Klart spår till Tomteboda eftersom den blev så hatad av recensörer.
_____________

Föresten, jag antar att ni redan vet detta men Söndagsöppet sände småsnuttar från alla kalendrar 1995;


http://youtu.be/EhQGagB4-PU - 1960 - 1969

http://youtu.be/V6t-Mll3N7o - 1970 - 1979

http://youtu.be/EdBcj6Axuao - 1980 - 1989

http://youtu.be/CcQWS3ezn8k - 1990 - 1995
#2672
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
1 november 2012 kl. 23:24:13
Citat från: TonyTonka skrivet  1 november 2012 kl. 22:14:54
Den enda som vore intressant att se som inte finns på dvd är I Regnbågslandet. Sedan vore det ju inte fel att se den allra första kalendern. Är det förresten någon av de äldre medlemmarna här som sett någon Julkalender  som inte finns tillgänglig på dvd än?

I Regnbågslandet (1970, har jag för mig?) blev aldrig en hit. De jag hört som har sett den har sagt att den antingen vart dålig eller allmänt tråkig. Så dröjer nog innan dem säljer den.
De jag är mest sugna på att se är Titteliture (1960), Den tänkande brevbäraren (1963), Farbror Pekkas handelsbod (1965) och Klart spår till Tomteboda (1968). En småstad vid seklets början (1966..?) gick faktiskt på TV för något år sedan, men jag såg bara en titt och glömde sedan bort att kolla. Insåg en vecka senare att det var just den, och blev otroligt deppig över att jag missade ögonblicket!

Citat från: TonyTonka skrivet  1 november 2012 kl. 22:14:54
En fråga, är Robert Gustafsson också dålig i En Decemberdröm ?

Han är faktiskt också en besvikelse. Det säger mycket för jag älskar vanligtvis Robban, men i kalendern är även han smådryg och inget att ha.

Citat från: TonyTonka skrivet  1 november 2012 kl. 22:14:54
En fråga till, är det hela kalendern eller bara utdrag ur den som finns på boxen med Fem Myror är fler än fyra elefanter ?

Både ja och nej. Själva kalendern Fem Myror var ju egentligen bara ihopsatta delar med gemensam bokstav (till exempel, lucka 3 har bokstav B eller liknande) plus en lucköppning som gjordes speciellt för kalendern. DVD-boxen (som jag är stolt ägare till) har mycket riktigt alla lucköppningar, vilket jag blev glad över! Sedan har den även varje lucka för sig ifall man vill se hur dem såg ut när det sändes.
#2673
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
1 november 2012 kl. 18:15:57
Jag kan ju lika väl nämn alla jag har sett då. Varning för långt inlägg;

1967 / 1976 - Teskedsgumman
- Underbar kalender. Går inte att få mer gammaldags julkänsla än så!

1969 - Herkules Jonssons storverk
- Inte sett hela däremot, men det jag har sett har vart helt ok. Tage Danielsson ju <3

1973 - Mumindalen
- Som sagt, lite seg men helt ok.

1977 - Fem myror ...
- Då jag fullkomligt älskar Fem Myror så är det ju klart jag älskar kalendern!

1979 / 1985 - Trolltider
- Troll, skog, miniatyr-värld, sagoväsen, Eva Rydberg, Birgitta Andersson, behöver jag ens säga något mer? <3

1982 - Albert & Herberts julkalender
- Älskar Albert & Herbert! Kalendern var lite seg vid vissa platser men överlag var den helt ok.

1990 - Kurt Olssons julkalender
- Inte sett hela, men har älskat det jag sett!

1991 - Sunes jul
- Faktiskt så tycker jag den är lite överskattad. Alla älskar den men jag tycker den är lätt hafsig. Vissa saker är underbara däremot, och det är ju ingen dålig kalender. Sista episoden är dock ganska dålig, ett riktigt antiklimax-slut.

1993 - Tomtemaskinen
- Underbar! Pettson & Findus-freak här, och Ika och Ingvar är underbara motspelare!

1995 - Jul i Kapernaum
- En favoritkalender <3 Så extremt, extremt bra! Bra skådisar, bra sånger, bra story, riktigt spännande och helt enkelt underbar! Det enda jag inte gillar är scenerna med dockorna (som roligt nog verkar vara alla andras favoriter) eftersom jag tycker dem är väldigt barnsliga och allmänt dryga.

1996 - Mysteriet på Greveholm
- Också en favorit <3 Jag gillar den dock inte lika mycket som alla andra, men den är fortfarande underbar!

(Nu kommer vi till dem jag minns att jag kollade på när dem gick)

1997 - Pelle Svanslös
- Älskar Pelle Svanslös, älskar Björn Kellman, älskar kalendern <3 Kan vara småseg här och var, men det är inget större problem.

1998 - När karusellerna sover
- Favoritkalender <3 Den är dock sämre än jag minns den, för när jag var liten var detta min absoluta favorit. Men den är fortfarande extremt bra, med många bra skådespelare och riktigt intressant och annorlunda story.

1999 - Julens hjältar
- Ni kanske tycker det är ganska underligt, men detta är faktiskt min absoluta favorit-kalender. Jag vet inte vad det är, men den är så extremt bra! Riktigt annorlunda story, men den fungerar. Bra skådisar, extremt bra karaktärer, spännande och (när man är liten) läskig stämning då och då. Minns att jag var så extremt rädd för Hemska Tuggen som liten!

2000 - Ronny & Julia
- Som sagt, ingen favorit, men så minns jag inte så mycket ifrån denna också.

2001 - Kaspar i Nudådalen
- Allmänt mysig kalender.

2002 - Dieselråttor & Sjömansmöss
- Här kommer vi till min andra absoluta favorit! Har aldrig sett en kalender som fångat mig så. Jag var iförsig åtta när jag såg den, men jag tror inte det spelar någon roll för mina lärare älskade också den, och min mamma. Jag älskar den fortfarande än idag! Jag tror det är storyn som gör allt här, jag fullkomligt älskar tanken på halvmänskliga möss och råttor och att allt var i sådan miniatyr. Jag ville alltid hoppa in i TV'n så fort kalendern kom igång, och musiken är så extremt hemtrevlig och medryckande. Solklar favorit <3

2003 - Håkan Bråkan
- .... Och det är därför det är så synd att detta året blev en sådan katastrof! Jag avskyr denna kalendern,  den så billig och nedlåtande. Usch!

2004 - Allrams Höjdarpaket
- Denna var däremot helt ok! Älskar Allram! Fast jag föredrog bitarna med Tjet och Allram än Höjdarna, men det kanske beror på att Höjdarna var för yngre barn och jag var 10 när denna kom ut.

2005 - En Decemberdröm
- Detta är nog de värsta jäkla kalender jag sett. Usla skådespelare, hopplöst idiotisk story, extremt tråkig och dessutom nedlåtande. Jag var 11 och tyckte redan då att detta var uruselt. Såg kanske tre avsnitt innan jag slutade, jag satt och garvade för den var så dålig! Försökte ge den en chans till för att tag sedan, men det gick inte. Den är så extremt dålig!

2006 - Lasse-Majas Detektivbyrå
- Jag hade nog inte hört så mycket om Lasse-Maja innan denna kalender, så det var kul att bli introducerad. Den var riktigt bra faktiskt. Det tråkigaste av allt var nog ändå julspelet som polismästaren höll på med hela tiden. Det blev väldigt uttjatat med tiden.

2007 - En riktig jul
- Har som sagt bara sett något avsnitt så kan inte uttala mig om denna.

2008 - Skägget i Brevlådan
- Usch! Det är allt jag säger; Usch! Så banal, så tråkig, så dålig! Inte i klass med En Decemberdröm, men den kommer nära.

2009 - Superhjältejul
- Jag tycker det är synd att dem riktade denna kalender åt yngre barn (för det hoppas jag dem gjorde med den barnsliga taktiken på en julkalender) för denna kunde vart så mycket bättre än vad den är. Har som sagt inte sett slutet dock, slutade kolla i samma veva som det "spännande" kom, just för att jag hade tröttnat. Därför som jag pratade innan om att man måste ge sig ut i äventyret direkt, annars tröttnar man och äventyret i sig blir snabbt hafsigt och kort.

2010 - Hotell Gyllene Knorren
- Skönt med en kalender som gick åt rätt håll för en gångs skull! Det enda jag kan klaga på här är att den var lite småtråkig här och var, men det hände i alla fall något hela tiden och det var ingen dålig kalender.

2011 - Tjuvarnas Jul
- YES! ÄNTLIGEN! Har lidit i sju år med halvdana eller urkassa kalendrar och så kommer detta, äntligen!! Underbara karaktärer, superba skådespelare och helt otrolig story! Satt och längtade efter nästa avsnitt efter varje dag. Här märker man av en bra kalender för den gjorde liksom allting rätt; Direkt på med karaktärer och story, härlig detaljrik omgivning, karaktärer med bakgrund och mysig musik. Inget billigt skräp eller tjafs riktat till tre-åringar. Detta är en riktig julkalender, och gud som jag längtat efter en bra kalender!



Jag önskar verkligen att dem släpper de allra första kalendrarna på DVD snart, för det är dem jag är sugen på att få se allra mest.
#2674
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
31 oktober 2012 kl. 23:54:36
Citat från: TonyTonka skrivet 31 oktober 2012 kl. 23:45:22
Okej, vad tycker du om dessa då?

LasseMajas Dektektivbyrå (2006)

Den var faktiskt riktigt bra. Såg den utan problem och den lyckades förmedal julkänsla också.

Citat från: TonyTonka skrivet 31 oktober 2012 kl. 23:45:22
En riktig jul (2007)

Såg aldrig hela så kan inte säga något om den. Såg kanske två avsnitt, sedan tröttnade jag.

Citat från: TonyTonka skrivet 31 oktober 2012 kl. 23:45:22
Skägget i Brevlådan (2008)

Usch! Också en av de värsta. Så extremt banal och tråkig, satt i sängen och skrek "vad i helvete är detta!?"

Citat från: TonyTonka skrivet 31 oktober 2012 kl. 23:45:22
Superhjältejul (2009)

Meh. Helt ok, men inget speciellt. Tröttnade efter halva kalendern, så har aldrig sett slutet.

Citat från: TonyTonka skrivet 31 oktober 2012 kl. 23:45:22
Tomtemaskinen (1993)

Åh <3 Kärlek!

Citat från: TonyTonka skrivet 31 oktober 2012 kl. 23:45:22
Jul i Mumindalen (1973)

Sådär. Jag är Mumin-fantast så jag älskar ju att dem försökte få med Mumintrollet i en kalender, men den blev lite småtråkig här och var.
#2675
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
31 oktober 2012 kl. 23:42:24
Citat från: TonyTonka skrivet 31 oktober 2012 kl. 23:23:08
Vad tycker ni om Ronny & Julia (2000 års Julkalender)

Minns typ ingenting från den kalendern. Men tyckte den var smådryg.

Citat från: TonyTonka skrivet 31 oktober 2012 kl. 23:23:08
Kaspar i Nudådalen (2001 års Julkalender)

Tycker den är gudamysig <3 Men det kan vara för att det är så otroligt många underbara skådespelare i den.

Citat från: TonyTonka skrivet 31 oktober 2012 kl. 23:23:08
Håkan Bråkan (2003 års Julkalender)

Usch, fy fan, få bort skräpet... En av de värsta, tyckte den var patetisk redan som 9-åring.

Citat från: TonyTonka skrivet 31 oktober 2012 kl. 23:23:08
Allrams Höjdarpaket (2004 års Julkalender) ?

Underbar! Älskar den! Men sedan älskar jag Allram Eest också.
#2676
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
29 oktober 2012 kl. 14:02:07
Citat från: TonyTonka skrivet 29 oktober 2012 kl. 13:22:56
Jag har sett kommentarer på Youtube-klippen av Mysteriet på Greveholm där det står att han skrämde personer i deras barndom.

Hur skulle han sett ut från början då?

Jo visst skrämde han många, skrämde dem rejält. Men ingen har liksom fått men för livet av det, det har ju inte vart ett trauma senare i livet, utan mer en sådan grej som man var rädd för som liten och som man därav sedan kan kolla tillbaka och skratta åt. Om man har sådana grejer i barnprogram och barnfilmer brukar det sitta mycket längre och bli mer intressant. En halvläskig film är alltid mer intressant för barn än en Teletubbies-film där allt är färgglatt och inget spökligt händer.

Det vet jag inte, har bara hört i intervjuer m.m. att han skulle vart mycket, mycket läskigare från början. Så jag antar att han inte hade sina buckteeth eller stora, snälla ögon.
#2677
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
29 oktober 2012 kl. 12:19:52
Citat från: Elios skrivet 28 oktober 2012 kl. 17:25:09
Ja det är det nog tänker mest så att inte dagens barn blir för rädda den här gången.

Egentligen skulle ju original-Greven vara mycket, mycket hämskare än vad han är. Dem gjorde honom riktigt läbbig, men kom sedan på att det kanske skulle skrämma barnen. Det var då de gav honom tänderna, ögonen och gjorde om honom så han såg snällare ut, och gav honom en mjukare röst till på köpet. Trots detta var det många, många barn som blev rädda för honom.

Men  så vitt jag har hört är det ingen som tyckt han vart läskig och som sedan sagt något i stil med "han förstörde min barndom", utan alla minns det som något roligt och spännande och är ju en av grejerna som gör kalendern så bra. Jag hoppas för Guds skull dem inte gör honom ännu mesigare, isåfall kanske lite farligare eller läbbigare isåfall.
#2678
Citat från: Experten skrivet 28 oktober 2012 kl. 08:55:57
Ted Åström (inte mycket till dubbare, men för mig ganska okänd): Sotaren i Madicken på Junibacke och Olyckan i Tarzan och Banane

Fast han är ju en ganska känd skådespelare.
#2679
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
27 oktober 2012 kl. 23:13:32
Citat från: TonyTonka skrivet 27 oktober 2012 kl. 22:35:13
Har någon av er spelat spelen med Mysteriet på Greveholm? Minns att jag hade två av spelen när jag var kanske 6-9 år gammal, men jag minns ingenting av spelen förutom bakrundsmusiken.


http://www.youtube.com/watch?v=KdnvtC03cGk

Men nej, jag spelade dem aldrig. Skulle aldrig spela dem som liten i vilket fall som helst, för jag blir livrädd för spel där ingen säger vad man ska göra utan man själv får upptäcka och lära sig.
#2680
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
27 oktober 2012 kl. 00:24:59
Citat från: TonyTonka skrivet 26 oktober 2012 kl. 11:07:59
Leif är inte heller så dum. Hur kan förresten Greven vara med? Han dog ju av julmusten i ettan?

Ja eftersom kalendern heter "Grevens Återkomst" så antar jag att han kommer vara med.

Citat från: TonyTonka skrivet 26 oktober 2012 kl. 20:58:27
Om någon mer familjemedlem skulle dyka upp, vem skulle ni vilja se då?  :)

Jag hade gärna sett Lillan igen. Avskydde henne när jag såg kalendern första gången men har börjat gilla henne mer och mer.
#2681
Dubbningar och röster / SV: The Racoons
27 oktober 2012 kl. 00:00:00
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 26 oktober 2012 kl. 00:53:31
Förvisso, men samtidigt bjöd jag egentligen för högt och 155 kr är i mina ögon mer än vad filmen är värd och mer än jag hade tänkt lägga ut. Men i stridens hetta är det lätt att bjuda lite för entusiastiskt...

Jo jag håller med. Därför som jag själv aldrig bjuder på auktioner.
#2682
Dubbningar och röster / SV: The Racoons
26 oktober 2012 kl. 00:41:38
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 26 oktober 2012 kl. 00:22:42
Det blev egentligen alldeles för dyrt och mycket mer pengar än jag hade tänkt att lägga ut (155 kr plus frakt), men till sist vann jag i alla fall auktionen.

Men Gud vad underbart! Roligt också att se att det är uppskattat också och att folk bjuder  :)
#2683
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
26 oktober 2012 kl. 00:40:35
Citat från: TonyTonka skrivet 26 oktober 2012 kl. 00:06:32
Jag tycker ändå att Ivar skulle varit den enda karaktärer ur Familjen Olsson att medverka i årets kalender och inte Leif, det var ju faktist Ivar som besegrade Greven och räddade prinsessan. Jag struntar i att Gustaf Åkerblom (Som spelade Ivar) i år är 30 år, jag tycker ändå att Ivar kunde hjälpt de nya barnen med lite information från hans egna upplevelser.

Det hade nog vart häftigt. Men som sagt så tog dem den karaktär som överlag var populärast, och det var (tro det eller ej) Leif.
#2684
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
25 oktober 2012 kl. 23:25:18
Fast nu kommer du ju med ganska gammal fakta.

Citat från: TonyTonka skrivet 25 oktober 2012 kl. 22:25:44
Nu har de släppt en trailer för Mysteriet på Greveholm 2 - Grevens återkomst


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Jv8ZGeumKYs

Trailern har vart ute sedan i Juli, ustläppt lite fort medan dem höll på att klippa. Jag fick gåshud när jag såg den första gången, och samtidigt tändes det hopp inom mig eftersom det verkar hända så otroligt mycket! Det värsta som kan hända är att det känns hurtigt och för fort spelat, men jag tror inte det. De bästa kalendrarna är de där det händer en massa saker och där det direkt byggs upp en story. Det värsta kalendrarna är dem som väntar med storyn tills 5'te episoden och sedan drar ut på det och har ett stort anti-climax där man mitt i allt ska känna julglädje torrare än Sahara-öknen. Tacka vet ja kalendrar där det händer en massa!

Citat från: TonyTonka skrivet 25 oktober 2012 kl. 22:25:44
För övrigt så har det avslöjats på deras facebook-sida att Leif är en av familjen från orginalserien som kommer att vara med i år.

Också en gammal nyhet. Dem avslöjade redan i Februari/Mars att åtminstonde en(!) gammal karaktär skulle vara med, och när det avslöjades att det var Leif blev alla hyperglada eftersom det (som väntat) vart en mycket populär karaktär. Är ännu osäkert om det kommer finnas flera gamla karaktärer, men då dem inte avslöjas något mer i varken bilder eller information så verkar det inte det. Fans även rykten om att Leif skulle driva en "spök-utdrivningsfirma" men det har aldrig bekräftats.

Citat från: TonyTonka skrivet 25 oktober 2012 kl. 22:25:44
Fast jag tycker dock att man skulle tagit med hela den gamla familjen och liksom låta dom återkomma till slottet, 16 år senare..

Jag vet inte det. Det skulle krocka med en massa saker:
1) En julkalender behöver barn. Varför? För att det är mycket, mycket svårare för barn att ta till sig något om bara vuxna spelar. Det kan gå, självklart, men när det uppenbart är barn med som spelar (som dessutom är duktiga skådespelare) så rycks man med på ett annat sätt. Den yngsta som var med i Greveholm (Linn Bülow / Lillan) är idag 26 år.
2) Alla skulle kanske inte vilja vara med igen. Då kan man iförsig strunta i de som inte vill vara med, men det blir o-komplett och stelt på något vis.
3) Storyn. Att komma på en till story kanske inte skulle vara konstigt (det har dem ju gjort nu menar jag), men att göra det med karaktärer som redan vart på slottet och känner till allt där kanske inte är lika kul som att utsätta helt nya personer för det.

Finns fler saker man kan ta upp (diskuterade detta med en kompis för inte så länge sedan och det blev en timme lång debatt) men det ska jag inte göra. Det värsta som skulle hända om man tog tillbaka alla gamla karaktärer vore att det bara blir fel och allt skulle då kännas som en halvdan fanfiction. Jag är helt för den nya familjen, speciellt eftersom det verkar vara färgstarka karaktärer och duktiga skådespelare (från det lilla man fått se).
#2685
Citat från: Experten skrivet 25 oktober 2012 kl. 07:56:27
Jag menade att jag inte förstod Belgien's bidrag 2008...

Man ska inte riktigt förstå. En av anledningarna till att dem hittade på ett språk.