Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Oscar Isaksson

#31
Citat från: Jonas9881 skrivet  6 februari 2024 kl. 13:25:01Rätt så enkelt att få fatt i personnumren ändå på internet (även dom 4 sista)

Tack för svaret!
Förtydligande; uppgifter som rör ens person är mycket mer än enbart personnumret. 
#32
Citat från: Jonas9881 skrivet  6 februari 2024 kl. 12:52:36Själv tror jag bara inte att man kan få tag på personuppgifter av ett ord. Men det är bra att du är noga så det inte råkar läcka.
Du som har varit hos Kungliga bibiloteket. Erbjuder dom bara ljudformat eller videoformat också?
Jag misstänker att KB för flera år sedan har haft en läcka.

På SMDB som är en del av KB, så kan man se film och TV som har visats i Sverige. Vilket format materialet ligger på beror på hur det är inspelat och bevarat.
#33
Citat från: Jonas9881 skrivet  6 februari 2024 kl. 12:37:01Även om KB har hand om dina personuppgifter så förstår jag inte hur det kan läcka ut till andra om man inte nämner vilka personuppgifter man har lämnat till KB?

Själva ämnet eller forskarintresset är väl inte detsamma som personuppgifterna?
Vissa uppgifter är bara mellan den enskilda personen och myndigheten det är inte offentlig handlag, om man själv inte gör det såna.

Eftersom jag är en obunden forskare så har jag personligen valt att hålla en väldigt hög integritet.
#34
Citat från: Jonas9881 skrivet  6 februari 2024 kl. 12:18:43Okej. Själv förstår jag inte riktigt. Bör vara att man inte kommer till Kungliga biblioteket och klagar på exempel "varför får han kolla på detta materialet" eller liknande. Det bör vara att dom ska ha ryggen fri från klagåmål. Annars förstår jag inte varför dom sulle uppmana till det.
Det handlar inte bara KB utan alla myndigheter som har hand om personuppgifter. Sen är det upp personer själva att bestämma hur mycket man vill dela med sig till andra vad som rör ens uppgifter.

Förresten hur skulle det se ut om någon tex registrerade sig på SMDB med någon annans forskningssyfte.
#35
Citat från: Jonas9881 skrivet  6 februari 2024 kl. 12:00:41Hur kan det ens vara sekretess att man inte får säga sin forskaruppgift. Om nu du samlar på dubbningslistor eller annat förstår jag inte riktigt hur det inte får komma ut till andra. Sa Kungliga biblioteket anledningen varför du bör hålla det till dig själv?
Det var en uppmaning jag fick när jag blev forskare för över tio år sedan. Eftersom det är en fråga om integritet.
#36
Citat från: Jonas9881 skrivet  6 februari 2024 kl. 11:49:42Jaha. Så vad är din forskaruppgift då?
Den exakta forskaruppgiften bör man hålla för sig själv, då det är en personliga uppgift.

Men det jag gör är i korta drag, helt enkelt att samla information.

#37
Citat från: Jonas9881 skrivet  6 februari 2024 kl. 11:26:17Jag vill fråga hur man kan bli godkänd som forskare om man är privatperson. Om det räcker med ett intresse man forskar på som privatperson. Så det är väl såna frågor jag vill ställa. Du själv är ju privatperson och lyckats bli godkänd.
Häng inte upp dig på detta med privatperson. Du måste framför allt ha en utförlig forskningsuppgift för att bli godkänd.
#38
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  3 februari 2024 kl. 03:15:04Det finns mycket riktigt två dubbningar av Skogsfamiljerna, men ingen är alltför ny. Den första dubbades av KM Studio för flertalet VHS-utgåvor; och som även återanvänts på TV4. Den andra dubben gjordes för TV3, och har även använts på DVD-utgåvor. Den första dubben gjordes troligtvis 1989, och den andra troligen 2000. På TV3 hette serien för övrigt Lyckliga familjer.

Jag vill dock minnas att KM Studio aldrig dubbade alla avsnitt av serien, och därför var det väl inte så eftertraktat för TV3 att ens försöka licensiera den dubbningen; i vetskapen att de ändå skulle behöva beställa nydubb av vissa avsnitt.

Har försökt att få grepp om detta och har försökt att undersökt saken kring visning och omdubb.
Jag har alltid haft tanken att omdubben av Sylvanian Families gjordes för visning på Fox Kids. För om den vore dubbad direkt för TV3/TV1000, så borde den ha haft utsatta röster under förtexterna tycker man.
Den visades visst på TV3 först, vilket är förklarligt då de hade visningsavtal med Fox Kids som var en relativt ny kanal i Skandinavien. Det dröjde mer än ett halvår innan serien visades på Fox Kids.
#39
Citat från: gstone skrivet  5 februari 2024 kl. 23:38:32Jag är så otroligt tacksam ☺️
Det är väldigt roligt att höra att du uppskattade.

Citat från: gstone skrivet  5 februari 2024 kl. 23:40:51Jag gissar det nog kan vara Samma team/ bolag som ligger bakom denna dubbningen som även dubbade Greven av Monete Cristo

på baksidan av fodralet står det att musiksercvice gav ut filmen 😉

När det kommer till filmer som Musikservice varit utgivare för, så säger det inte så mycket då de själva aldrig har beställt några dubbningar.
#40
Ja det är ju frågan vad du vill, om det är bara de audiovisuella samlingarna genom Svensk mediedatabas som intresserar: https://smdb.kb.se/smdb/om-smdb/fragor-och-svar/ som man måste vara godkänd för att kunna se. 
Eller det hela biblioteket har att erbjuda. Då är det lättast att börja med är att bli låntagare, som på alla andra bibliotek. https://www.kb.se/hitta-och-bestall/bestall-och-lana.html men det är mer för om man är på plats i Stockholm.
#41
Dubbningar och röster / SV: Frågor om dubbningar
5 februari 2024 kl. 23:03:54
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  5 februari 2024 kl. 22:50:38Finns möjligtvis några efternamn på denna Lasse och denna Micke?
Nej tyvärr inte, det är bara en väldigt svårläst anteckning om replikfördelning på baksidan av noter, där det bara står några förnamn. Som måste ha skrivits ner i all hast under inspelningen i musikstudion.
#42
Citat från: Disneyfantasten skrivet  5 februari 2024 kl. 22:51:12Enligt Oscar Isaksson är det 16 körmedlemmar varav Monica Silverstrand är en av dem.
Det bästa vore ju att få tag i Anders Neglin och se vad han kommer ihåg eller har sparat. Tyvärr har jag inga kontaktuppgifter till honom.
#43
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  5 februari 2024 kl. 22:48:13Men vad spelar det för roll nu? Disneyfantasten höll ju med mig senare. Det som återstår nu är dock Bagaren och det ska tydligen vara någon medlem i kören som vi spekulerat om tidigare...
Ja, alla småroller i Skönheten och Odjuret görs av personerna som ingår i kören. 
#44
Citat från: Jonas9881 skrivet  5 februari 2024 kl. 22:41:01okej det ska jag. Hoppas dom bara svarar på mail för det brukar inte bolagen som jag skickar till göra.
Kungliga biblioteket är vårt nationalbibliotek i Sverige och även en myndighet, så de måste kunna svara på dina frågor.
#45
Citat från: Jonas9881 skrivet  5 februari 2024 kl. 22:12:14Men då kan ju en privatperson som är inriktad i ett ämne. Exempel dubbningar eller utgåvor, som forskar i ämnet bli godkänd av KB. Eller hur går det till, accepterar dom personer som forskar på egen hand privat?
Om du vill ha ett korrekt och utförligt svar så råder jag dig att vända dig till personal på Kungliga biblioteket.

När jag började för längesen så var det rätt omständligt att bli godkänd.