Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Soscla

#376
Dubbningar och röster / SV: Bamse
27 maj 2012 kl. 21:07:50
Man vet aldrig vem som kan vara intresserad! För övrigt tror jag att här i Sverige är intresset för Bamse många gånger större än det för 91:an eller Hälge.

Citat från: Ariel skrivet 25 maj 2012 kl. 16:23:33
Premiär: December 2013

Hm, förut var det ju premiär sommaren 2013. Latmaskeri!
#377
Off-topic / SV: The Angry Video Game Nerd
23 maj 2012 kl. 22:15:35
Jag har sett några klipp, och jag tycker det är väldigt roligt när han blir frustrerad och spyr ut massa galla över hur dåligt spelet är! xD Hihihihihi
#378
Dubbningar och röster / SV: Bamse
15 maj 2012 kl. 21:45:03
Jag blir lite besviken när de säger att den ska animeras i Taiwan. Jag vet att det är så det görs nuförtiden, men jag vill se svenska händer slita på det här! Inte för att taiwanesisk animering är dålig, den är jättebra och de vet verkligen vad de håller på med, men jag gillar inte den västerländska inställningen att nu ska "VI" göra en film, men vi gör bara lite storyboards så får några med lite mindre pengar göra grovgörat och skitjobbet. En inställning som jag inte tycker Bamse skulle stå för!
#379
Dubbningar och röster / SV: Cardcaptor Sakura
24 april 2012 kl. 21:12:58
Citat från: SwedishKuriboh skrivet 22 april 2012 kl. 19:17:24
Det är mycket riktigt att CardCaptor Sakura INTE dubbades, och jag håller med dig om att det var lite tråkigt att de inte gjorde det.

Gällande vad för anime som sänds på svensk TV så är det nog begränsat till diverse produktserier (Beyblade, Bakugan etc). Vet att TV4 Science Fiction har tre animeserier de brukade sända förut (Death Note, Neon Genesis Evangelion och Last Exile) men då jag inte har den kanalen vet jag inte om de sänds längre...

Men visst är Beyblade och Bakugan dubbade? (Yu-gi-oh också kom jag på nu!) Men de där andra tre kan väl inte vara dubbade, de är väl inte direkt barnvänliga? (Inte för att det egentligen skulle vara ett hinder.....)

Också: SwedishKuriboh, visst gör du massa amatördubbningar på YouTube? Ska vi köra? ;)
#380
Dubbningar och röster / Cardcaptor Sakura
22 april 2012 kl. 18:33:09
Finns det inga ämnen om det här?? Jag sökte, men inget kom upp, jag kunde svära på att jag har sett nåt...

Nåja, men visst har väl inte Cardcaptor Sakura dubbats? Den tycker jag verkligen de kunde dubba, de sände den på barnkanalen typ 2005 i textad originalversion, och vissa här på forumet är stora entusiaster av dubbad anime.
Jag har inte så mycket koll då jag inte tittar på så mycket TV numera, men det är väl inte särskilt många animeserier som har sänts på svensk TV? Då borde de ju göra nåt med de serier som faktiskt visas....... kan man tycka...
#381
Off-topic / SV: Vad säger personen i klippet?
21 april 2012 kl. 21:16:46
För mig låter det som "You got *sshleighr* at your back dooooor". Undrar vad det där prassliga ljudet är för nåt... för övrigt vet jag inte om jag tror på att det kom från rymden :P
#382
Mononoke Hime är nog min favoritfilm alla kategorier. Om den skulle dubbas skulle det vara en väldigt intressant upplevelse, jag tycker faktiskt inte den engelska dubben är så hemsk som alla andra gör.... Men "problemet" med om den skulle dubbas är att föräldrar kanske tror att den därmed är barnvänlig, vilket jag skulle säga att den INTE ÄR! Spoilervarning men 12 minuter in får en snubbe armarna avskurna. Den är väldigt grafisk, mina barn skulle få men för livet.
#383
Citat från: Mathias skrivet 23 mars 2012 kl. 13:40:53
Tack så mycket för ditt svar.

Efter att ha läst detta svar gjorde jag det enda jag inte provat. Skruvade isär Videon och med bomullspads och cleaning fluid rengjorde jag varenda mojäng där inne.

Bilden är tillbaka och allt funkar som det ska.

Oj, det är ju helt fantastiskt! :D Men så konstigt också...
#384
Har aldrig hört talas om något liknande! Om jag inte visste bättre skulle jag säga att det vilar en förbannelse över det där specifika VHS-bandet  :o
#385
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 11 mars 2012 kl. 21:30:21
Hade jag bott lite närmare Stockholm så hade jag inte tvekat, men 100 mil är aningen långt att ta sig för det enda syftet...  ::)

Men det hade säkert varit roligt och intressant.
Oj, tufft läge. Då förstår jag fullständigt :P
#386
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 11 mars 2012 kl. 16:25:03
Nja, dubbningsskådisar är aldrig fast anställda utan frilansar; så det är nog inte så lyckat.

Jag skulle nog snarare rekommendera att man förklarar att man är intresserad av att dubba, och fråga om de kan tänkas vara intresserad av röstprover på dig eller att du får provdubba.

Men nu är jag ingen specialist och har inte själv provat, utan det här är bara vad mitt sunda förnuft i kombination med mycket begränsade erfarenhet säger mig...

Den pyttelilla egna erfarenhet jag har är i alla fall att Lasse Svensson för ett par år sedan mailade mig och skrev att han gärna ville att jag skulle komma till Eurotroll för att provdubbade, om jag hade vägarna förbi Stockholm nån gång. Tyvärr har jag dock fortfarande inte varit i Stockholm eller haft möjlighet att ta mig dit, så det rann tyvärr ut i sanden... Tråkigt, då det hade varit roligt att prova.

Ååh du skulle åkt dit och testat! Det hade nog varit mycket roligt och lärorikt.
#387
Men om man lyckas övervinna sin måttliga telefonskräck och knappar in nåt nummer, vad ska man säga då? "Hejsan hoppsan jag vill dubba, anställ mig!" ?  ::)
#388
Om Dubbningshemsidan / SV: Inkorrekta credits
24 februari 2012 kl. 10:26:52
Nu blir jag osäker själv om jag bara hittade på nåt som jag kan ha kommit ihåg fel. Jag borde också kolla filmen igen, så man kan bli säker på sin sak.
Joakim Jennefors är definitivt med, jag tror han är nån bybo nånstans... Likaså med Annelie Berg. Hon kanske är Rosys mamma, som det står att det är Annica Smedius, vilket också kan vara troligt.
#389
Om Dubbningshemsidan / Inkorrekta credits
22 februari 2012 kl. 00:31:31
Jag kollade igenom alla trådnamn utifall det redan fanns en sån här, men jag tyckte alla hette typ likadant -_- men hittade inte vad jag ville ha.
Hursomhelst så tittade jag på creditlistan för Balto och det står att Rosy spelas av Annelie Berg och Rosys pappa spelas av Joakim Jennefors. Jag är osäker på om detta är rätt, jag har fått för mig att Pernilla Wahlgren gör rollen till Rosy, samt att pappan låter (för mig) verkligen inte som Jennefors, men jag har inga förslag om vem det kan vara istället.
#390
Här kommer mina åsikter och tankar! (Så jag hoppas lite att du kommer tillbaka hit och tittar vad jag tycker :P)

Bra grejs:
Bra lista! Väl strukturerad, bra valda personer, bra klipp, bra argument och så vidare och så vidare. Det var så pinsamt när jag försökte komma på vem ettan kunde vara. Det fanns ju inga andra alternativ än den du valde. Men jag lyckades inte komma på det själv.

Dåligt grejs:
Öh, bara en tjej? Jag tror du förstår själv hur dåligt det är :P Men som du sa, många av töserna är mest "Ååh kom och hjälp mig!" FÖRUTOM Esmeralda i Ringaren i Notre Dame, hon sparkar ju så mycket ända så man känner lukten av skinka!
Jag gillade när du skrattade nervöst åt att du inte sett Pocahontas sen biopremiären, yeah you better laugh! xD Hur kom du då ihåg att Stefan Ljungqvist var så bra, undrar jag? :S

Rätta mig om jag har fel nu förresten, men det *känns* som att din favoritfilm är Hercules? Eftersom du valde ALLA där :P
För övrigt tycker jag att Dan Ekborg faktiskt är mycket bättre än Robin Williams, han har mer inlevelse i det han säger, han sjunger bättre och jag tror mer på karaktären som svensk än engelsk (visserligen har jag inte riktigt sett Aladdin på engelska, bara små klipp). Robin Williams prestation bygger mest (tycker jag) på alla imitationer han gör, utan dem faller det lite platt. Dan Ekborg kan ju inte göra dessa imitationer, så i hans fall måste det bytas ut mot riktig HUMOR xD.