Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Jabberjaw

#1
Citat från: gstone skrivet  4 april 2024 kl. 19:13:13Jag hade igen aning om att den gamla 80-tales Strawberry Shortcake hade dubbat !😮😮😮
Inte jag heller faktiskt, på SMDB står det

CitatStrawberry Shortcake
[Stockholm] : Vestron video, 1988
 1. The wonderful world of Strawberry Shortcake = Strawberry Shortcakes underbara värld / directed by Charles Swenson 
2. Strawberry Shortcake in Big Apple = Strawberry Shortcake i den stora Äppelstaden / directed by Hal Silvermintz
#2
Citat från: Ovanliga dubbningar skrivet  5 april 2024 kl. 13:56:08Jag försöker rannsaka mig själv: varför låter Bio Fantasi så bekant? ??? Jag undrar om jag kanske har den inspelad, eller om det är något annat med någon snarlik titel.
Det skulle kunna vara "Midvinterbio" du tänker på som sändes mellan 1988 - 1990 på kanalen. Eller så är det samma kortfilm som du har. Jag har för mig att jag sett den på något band, men det var så många år sedan så jag har glömt vart det tagit vägen.. :( Har kanske det uppskrivit i något av mina pappersblock.

#3
Fick efter många års letande äntligen tag på hyrvideo utgåvan Krambjörnarna's VideoShow. Plus några andra titlar som jag också köpte av en äldre dam i Skaraborg.
 
Det står att filmen är utgiven av Vestron Video International, men vet någon vilket dubbningsbolag och röster som förekommer på denna VHS-kassett? Jag väntar fortfarande på tillfälle att köpa en ny maskin så kan för stunden varken digitalisera något. Och vågar inte spela upp filmer då maskinen vissa gånger vid tillbakaspolning förstör tapen :(





#4
Citat från: DingoPictures2005 skrivet  1 april 2024 kl. 17:30:19Så det är troligtvis ip och slumpmässigt.
Dom vet ju inte vilken IP det är som lagt upp. Så nej det är förmodligen bara algoritmerna som dom använder sig utav som hittar materialet baserat på någon taggning, slumpen eller genom att någon människa med kopplingar till Disney läser här på forumet.

Det är heller inte omöjligt att skicka in "falska" DMCA takedowns. Det är ganska laglöst när det kommer till YouTube så jag förmodar att samma princip gäller Archive. Det går att skicka in en ansökan om anspråk på material till vilken kanal som helst. Och ger du lite data som verkar stämma så finns möjligheten att Youtube plockar ner materialet. Någonting som hände mig nyligen var exempelvis att alla klipp på YouTube innehållande "Saban Peter Pan" togs bort, medan mitt intro fick logga kvar på YT. Och då var alla dom andra klippen som togs bort nästintill identiska med mitt. Så ibland finns det helt enkelt inte speciellt mycket logik mer än att en algoritm körs. Det är inte speciellt svårt att filtrera fram klipp på Archive som är på Svenska.

Har Disney AI så kör dom igenom tusentals sidor i sekunden, så då är det inte så konstigt om det helt plötsligt blir en träff på just era saker...  Ni märker ju inte direkt när andra material tas bort eftersom ni bara ser erat eget. ;)
#5
Citat från: gstone skrivet  1 april 2024 kl. 17:22:48Den DVD utgåva ag har är utguven av Noble Entertainment ;)
Rösterna är samma som jag skrev ovanför. Men visste inte att Noble hade givit ut en DVD box så sent som 2008. Men den finns också länkad nu.
#6
Det är nog snarare att dom hittar via indexing eller läser här, än att dom går på vilken IP en uppladdare har... Det delas ju inte på det sättet, och när någon laddar ner så går det genom Archive.
#7
Jag undrar om filmen "10+2: De hemmelige tallene" finns dubbad även på Svenska. Filmen finns utgiven i Norge av SF på både DVD och på VHS, men jag hittar ingenting hur jag än söker här i Sverige :( - utgivningsdatum i grannlandet är 10. mars 2004 för (DVD).

Information om filmen på Norska
norske-dubber.fandom

Det finns även en TV-serie tydligen;
wiki tv serien

#8
Hm ser nu att denna film är något nyare än de äldre. Det gavs tydligen ut en DVD box innehållande 12-filmer som heter Filmtajm, som går att köpa på länken nedan. Leverantör verkar varit Ozon media och Film Factory. Dessa sändes nog aldrig på TV1000, då kanalen endast sände Burbanks filmer mellan 1990 - 1992. Så på dessa finns nog 1 - 2 dubbningar. Men faktiskt aldrig sett någon utav dom filmer som ingår i boxen, så kan inte säga med säkerhet. Denna listan innehåller de som sändes på TV1000 IMDB burbank movies
 
DVD-box: Filmtajm - 12 barnfilmer på dvd! (12-discs) (INPLASTAD)

#9
Citat från: gstone skrivet  1 april 2024 kl. 16:24:45Rolllistan är alltså för omdubbningen ?

Inte TV Dubben ?
Exakt, omdubbningen gavs ut i DVD box i serien "De största äventyrsklassikerna" 2006 - 2007. Och är numera väldigt utgångna och sällsynta. men de enstaka filmerna kan man ibland hitta åt på Tradera om man håller utkik. Dock verkar det som att själva boxarna även gick under titeln "Familjens favoriter", och vad jag kan minnas var den ena boxen grön och den andra röd eller gul & innehöll tre filmer från Burbank Film vardera.

Dock står det att två filmer från samma box är från olika bolag, en från Atlantic Film och en från Svensk filmindustri enligt SMDB. Men på själva DVD fodralen står ingenting om något bolag mer än "Scanbox Entertainment Sweden" och innehåller Danska, Svenska, Norska, Finska ljudspår (exempel Skattkammarön). Och vad jag minns så har DVD utgåvorna antingen nya dubbningar från Svensk filmindustri (VHS), eller Atlantic films VHS dubbningar. Och således inte TV1000 versionerna.

Exempelvis så finns dessa utgåvor av "Black Beauty" i fysisk form:
1. Black Beauty - TV1000 1991 (TV-dubbning)
2. Black Beauty - Atlantic AB (Saga Biblioteket)
3. Svarta Hingsten - Svensk filmindustri AB (Klassiska Äventyr)
4. Svarta Hingsten - Familjens favoriter: box 1 (2006) - samma dubb som SF vhs filmen enligt SMDB, men har inte dvd utgåvan så kan inte säga säkert. Står "Leverantör: SF video"



#10
Enligt Svensk mediedatabas så är följande röstskådespelare medverkande i den här dubbningen

CitatJärås Beatrice
Hallerstam Staffan &
Ernblad Gunnar
Av alla filmer jag stött på hittils från Burbank Films Australia så har både DVD och VHS filmerna innehållit en omdubbning, och alltså inte TV1000 dubbningen som jag personligen föredrar. Det verkar också som att vissa av dessa tecknade filmer har 3 dubbningar, hur man nu kommer på tanken att påkosta dessa filmer med hela tre olika.

Omdubbningen för den ena VHS filmen av exempelvis "Black Beauty" har snarlika röstskådespelare som i TV1000 versionen, dvs Staffan Hallerstam, Gunnar Ernblad, Johan Hedenberg, Fredrik Dolk. Men inte samma översättning/text. Sedan finns även utgåvor från andra bolag exempelvis Svensk filmindustri, Atlantic och Egmont Film. DVD utgåvorna gavs ut av Scanbox om jag inte missminner mig.

Så förmodligen finns det alltså två dubbningar utav Sinbad, med snarlika översättningar baserat på informationen på SMDB.


#11
Samma :D Jay får gå vidare av dom hittils. Tyckte det var mycket "bakgrundsinspelat" på den mörka tjejen. Med alla andra hörs att artisten själv lyfter låten, men med henne tyckte jag hennes röst var på 20% och bakgrunden stod för 80% av det man hörde.
#12
Citat från: gstone skrivet 25 februari 2024 kl. 00:00:46Kan vara värt att köpa samtidigt är en del väldigt dyrt,

Misförstå mig inte sakerna är sällsynta så priserna är väldigt förståeliga, mem alla har inte så mycket pengar 💵 dom kan eller är villiga att spendera 🤑💰💸💲
Fördelarna är ju att man får tillbaka pengarna när du säljer filmen igen på Tradera. Så köper man den, digitaliserar och sen säljer igen så har du gått plus minus noll. :D
#13
Väldigt nöjd ikväll. Tycker rätt låtar gick till final. Gillade dock mer Dotters låt än Dannys

Fattade dock inte riktigt Björns trolleri på scenen. Steinar imitationerna var dock kul ;D

Sedan saknar jag konstigt nog Edward af silen i mellon. Tycker dom två som sitter och kommenterar i årets tävling är riktigt tråkiga och lame...
#14
Off-topic / SV: Det här JÄVLA KRIGET!!!
24 februari 2024 kl. 19:08:33
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 24 februari 2024 kl. 19:00:53Har lönen ökat för dig? För de flesta har den inte det.
Ja för i stort sett alla jag känner som öppet diskuterat. Några fick dock inte någonting mer än fickpengar men hade å andra sidan inte bidragit särskilt mycket i utvecklingen på våra plattformar på företaget. Om man har koll på ekonomi så får man vardagen att fungera.

Sätter ungefär 7k varje månad i sparande såsom fonder och ett på sparkonto med förmånlig ränta. Köper saker såsom olivolja, smör och honung precis som jag alltid gjort. Ska man sluta leva bara för priserna gått upp lite grann på mat inköpen. Tror många hushåll i Sverige och i världen behöver lära sig att prioritera. Tror mycket handlar om att folk är vana vid att kunna överkonsumera.
#15
Off-topic / SV: Det här JÄVLA KRIGET!!!
24 februari 2024 kl. 18:55:12
USA skulle väl skicka missiler nu också. Det lär fortsätta med andra ord. Ser inte problemet med priserna dock, lönen ökar ju. Konsumera det ni behöver så räcker nog pengarna..