Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Disneyfantasten

#16
Citat från: Will Siv skrivet 19 maj 2024 kl. 14:04:05Lena;
- Alexandra Nylén Bonnier.
- Dominique Pålsson Wiklund.


Tingeling; (även för hennes egna filmer)
- Emelie Clausen.
- Mimmi Sandén.
- Carla Abrahamsen.
- Amanda Renberg.
- Norea Sjöquist.
- Frida Sandén.


Krok;
- Gunnar Uddén.
- Tord Stål.
- Peter Wanngren.


Smee;
- Bert-Åke Varg.
- Johan Lindquist.


Mr. Darling;
- Bo Maniette.
(+ alla du nämnde för Krok)


Sjöjungfrur;
- Maria Weisby.
- Emelie Clausen.
- Elina Raeder.
- Anna Engh.
- Mikaela Ardai Jennefors.
- Amanda Jennefors.
- Jasmine Heikura.
- Hannah Hedlund.
- Annika Barklund.


Jane;
- Dominique Pålsson Wiklund.
- Amanda Jennefors.
- Dorothea Norling.
- Linda Blomgren.
- Emelie Clausen.


förresten, om Peter hade ett mer "androgonys"/icke-binärt utseende och en mer feminin röst/eller faktiskt spelades av en tjej (som i pjäsen), vilka tror hade passat som honom/hen?  ???
Förlåt att mitt svar dröjde, jag hade så mycket att stå i och prioritera under dagen, men;

Bo Maniette har spelar Herr Darling i en Disney On Ice föreställning.

Du hade med Johan Lindqvist som Smee för att både han och Hans Lindgren dubbat Långben?

Och Maria Weisby är för att hon dubbade en av Ariels systrar? (detsamma gäller nog även Emelie Clausen?)

Tord Stål och Peter Wanngren som Krok för att båda dubbade Pappa Darling i respektive dubbning?
#17
Off-topic / SV: Disney DVD & Bluray reklamer
19 maj 2024 kl. 20:11:48
Mulan (1998)014-års Bluray-utgåva;

1.   Språk-alternativ
2.   Disney Bluray logo
3.   Info
4.   Frost biotrailer (svensk biopremiär 31 januari 2014) (speakerröst: ?)
5.   Den Lilla Sjöjungfrun videotrailer (Diamond Edition) (på DVD & Bluray 2013)
6.   Monsters University videotrailer (på DVD & Bluray)
7.   Super Buddies Valpgänget Världens Hjältar videotrailer (på DVD (speakerröst: ?)
#18
Citat från: BPS skrivet 19 maj 2024 kl. 12:24:31Det låter väldigt likt men det är bara tre ord så det skulle kunna vara någon annan. I början trodde vi ju att Scar också var arkivinspelningar tills någon jämförde och det inte var samma.
Fast det är ju skillnad där, i filmen säger Scar "jag tycks vara omgiven av idioter, och i jubileumsfilmen säger han "jag är omgiven av idioter".

Lyssna förresten på Rafikis skratt också.
#19
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 19 maj 2024 kl. 11:49:24Om Disney gjort arbetet centralt för flertalet länder samtidigt, ja - men är det dubbningsstudion som fått i uppdrag att leta fram det i Sverige, så måste de ju göra det från scratch.
Jag har inte orkat leta fram de replikerna från respektive film, så jag kan inte uttala mig om exakt samma repliker förekommer där och låter på samma sätt.
Rafikis replik kan jag iallafall bekräfta;

https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=16170.msg185110#msg185110

https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=16170.msg172360#msg172360

På den sistnämnda sidan förekommer dessutom flera andra ljudklipp som TonyTonka fixat, lyssna noga på dem och jämför med karaktärerna och namnen i rollistan.
#20
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 19 maj 2024 kl. 11:40:55Det finns i mina ögon två förklaringar till det: Antingen spelar han även ytterligare någon rollfigur i samma kortfilm, eller också var han ändå i studion för att dubba något annat från Disney, så att han hade tid över på sitt dubbningspass (eller bådadera).

För som du säger låter det väldigt oekonomiskt att anlita någon bara för att yla i 10 sekunder, och därmed få betalt för en timme fastän han bara jobbat i max en minut... Hur påkostad dubbningen än verkar, så kan jag inte tänka mig att Disney skulle slösa med pengar riktigt på det sättet.
(Plus också att det låter tråkigt och oekonomiskt för Jan Johansen att resa ganska långa vägar till dubbningsstudion för att jobba i en minut och sen resa hem igen - han bor väl mest troligt inte granne med dubbningsstudion...)
Det låter troligt, i mina ögon - precis som vi kan misstänka var fallet med Peter Jöback, då kortfilmen förmodligen dubbades samtidigt som Önskan.
Det är väl inte helt omöjligt, men det låter ganska jobbigt att leta fram något parti där Dodger ylar på ett sätt som passar in och sen klippa in det i dubbningen. Om inte Disney haft som krav att det måste vara Jan Johansen, för att bara han är godkänd för rollen, så borde det i så fall ha varit mer ekonomiskt att anlita vem som helst som ändå var i studion för att göra det ylandet - att yla lär ju trots allt inte vara svårt, oavsett vem skådisen är...

Men jag ska försöka kontakta en annan person på Disney Character Voices, och se om det går att få fram ett Contract Inventory Sheet, så kanske man kan bli lite klokare på hur det förhåller sig - okej, chansen är nog inte jättestor att jag får svar, men försöka duger...
Det verkar dock ha varit precis vad de gjorde med Svante Thuressons Rafiki från Lejonkungen, det låter iallafall mer logiskt eftersom det till skillnad från Dodger är en fast replik, Kuszos replik är också fast om än kortare, båda verkar dock vara undantag som bekräftar regeln då dessa är arkivinspelningqr vilket resten inte alls är.
#21
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 19 maj 2024 kl. 11:25:24Det låter väldigt egendomligt och tämligen ologiskt, men jag ska jämföra och kolla. :)
När du gör det, kan du även fixa flera av rösterna som fattas, åtminstone de vi kan känna oss säkra på, vilket vid det här laget borde gälla de flesta.
#22
Citat från: BPS skrivet 19 maj 2024 kl. 11:17:03Varför skulle man lägga tid på att dubba alla läten? Man skulle väl bara göra det om de inte låg på m&e-spåret men det borde det ju göra eftersom att det ju bara är läten. Förlåt Disneyfantasten men det är mycket ologiskt i mina ögon att de tagit in Jan Johansen bara för att yla.
Varför stod han med då och vem spelar han mer förutom Dodger? Eller kan det vara så att han haft tid över på sitt dubbningspass när han spelat in en annan dubbning?
#23
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 19 maj 2024 kl. 11:15:38Jag måste medge att jag inte jämfört sida vid sida med originalversionen, men jag skulle gissa att Abu ligger i M&E-spåret. Trots allt är det ju bara i undantagsfall som Abu inte legat i M&E-spåret, och då bara när han haft konkreta repliker; och sådana hade han väl inte här vad jag kan minnas...?
Men bara relativt sällan - i 8 fall av 10 var ju Abu i M&E även i TV-serien Aladdin.
(Och i åtminstone den första långfilmen vill jag minnas att Abu alltid låg i M&E, även när han faktiskt hade konkreta repliker)
Om du sett både originalversionen och svenska dubbningen så kan du höra att även lätena är dubbade. (det gäller Peter Pans galande, Långbens skrik, Sisus skratt, Jim Hawkins "yo-hoo", Vaniljas "who-hoo", Dodger ylande, Elliotts nynnande, Strombolis babbel, Kalle Ankas muttrande, Filurkattens skratt, Plutos skall, Joakim Von Ankas skrik, Kaas skrik, Stitchs läten, osv.)

Förresten så är det långt ifrån första gången som man valt att dubba läten, det har hänt många gånger förut.

Om jag inte missminner mig så har även exempelvis Flins läten i Lejonkungen 3 Hakuna Matata dubbats av Daniel Bergfalk, detsamma gäller även exempelvis Plutos och Mårten Gås läten i Hos Musse.

På tal om Pluto, Stefan Berglund dubbar hans läten i Hos Musse medans Lawrence Mackrory dubbar honom i Musses Klubbhus.
#25
Kan det kanske vara så att Bjarne Heuser dubbar Abu läte i denna?
#26
Citat från: Skokaka skrivet 19 maj 2024 kl. 00:26:16Anna Nylén som Lolly var egentligen eftersom hon var också din idé när du gjorde din egna dubbning. Men resten som du frågade efter stämmer.

Många andra utav mina förslag är egentligen också dina förslag från den tråden.

Och allt annat som jag kom på:...

Allan Svensson som Pappa Björn: Eftersom jag inspirerades utav Baloo. Jag vet att han inte dubbade Baloo, men poängen är att John Goodman spelade honom, och Allan brukar ju dubba honom.

Jasmine Heikura och Mia Kihl som två utav De Fem Tigerungarna: Eftersom jag försökte mitt bästa med att komma på två unga tjejröster, då det sägs att två utav dom är tjejer.

Kom att tänka på det, bara tre lejonhonor nämndes och Lizette Pålsson var en utav dom. De andra två var Myrra Malmberg och Vivian Cardinal, så de kan väl också funka.

Kanske Benke Skogholt som Pappa Gorilla kan funka, också...

Rösterna hos De Fyra Apungarna: Anders Öjebo och Mia Kihl är på grund utav Benny och Clyde från Lilla Djungelboken och Mariam Wallentin är på grund utav Louie i samma serie. Och Dick Eriksson är på grund utav huvudkaraktären från Camp Lazlo, som också är en apa.

Rösterna hos Fyra Strimmiga Hyenaungarna: Anna Isbäck är på grund utav Jasiri, och de andra (Nick Atkinson, Dick Eriksson och Maria Rydberg) är helt enkelt bara för att jag kunde nog tänka mig att de kunde spela hyenaungar.

Louise Raeder som Sjölejonunge: Eftersom hon kanske kunde funka som små barn, också. Osäker på karaktärens kön, dock... Och plus så är Louise redan mamman, men i hela fall, kanske Elina Raeder kunde vara ungen då? Förresten, i din dubbning så kallades de för "sälar" dock, och det är ju några skillnader mellan sälar och sjölejon, just saying...

Rösterna hos Leopardungarna: Nick Atkinson är på grund utav Bagheera som unge, och angående Elina Raeder och Staffan Hallerstam så är det för att de har varit barnkaraktärer, också. Så tyckte nog att det vore bäst att lägga till dom, mitt bästa försök.

Cecilia Olin som Schimpansungar: Eftersom jag tror att det var hon som var aporna från Sagor från Zoo.

Annelie Berg som Mamma Schimpans: Eftersom du hade med Annica Smedius som ett förslag.

Lawrence Mackrory som Noshörningunge: Eftersom jag försökte komma på någon som kunde passa både som vuxna och unga karaktärer, då så kom han i tanken. Förmodligen eftersom han var Snurre Sprätt som barn och lite inspiration från Pandan Po, då jag förmodligen tror att noshörningen vore en liknande karaktär. Nåja, jag vet inte könet på karaktären egentligen, heller... Så Lawrence fick bli min bästa gissning.

Louise Raeder som Mamma Noshörning: Eftersom jag tror att hon förmodligen skulle låta som Birdo i det första avsnittet från Super Mario Brödernas Super Show!.

Leo Hallerstam som Hästunge: Eftersom han brukar... Tja, brukade att dubba barnkaraktärer.

Och Lina Hedlund som Mamma Häst: Eftersom jag inspirerades utav Twilight Sparkle från My Little Pony: Vänskap är Magisk.
Förresten så kan du säkert gissa varför jag hade Malin Berghagen som Mamma Björn och Mamma Gorilla, Sharon Dyall som Mamma Känguru och Steve Kratz som Pappa Gorilla?
#27
Karaktärer från resan till en plats där man aldrig åldras, nämligen;

Peter Pan (1953) + Peter Pan 2 Tillbaka Till Landet Ingenstans (2002)

(oroa er inte för Peter Pan & Lena (2023), den tar jag hand om senare)

Peter Pan;
- Dick Eriksson
- Staffan Hallerstam
- Alex Hermansson
- Nick Atkinson

Lena;
- Lizette Pålsson
- Sanna Nielsen
- Ida On
- Carro Hermansson-Persson
- Linda Åslund
- Mimmi Sandén
- Emelie Clausen
- Johanna Ljungberg Di Sivo
- Chelsie Dickson
- Elina Raeder (gör rollen i 2003-års spelfilm av Columbia Pictures men skulle mycket väl kunna fungera som Disneys tecknade version också)
- Alexandra Alm Nylén
- Malin Olsson (i karaktärens vuxna ålder)

John;
- Erik Lindgren
- Adrian Macéus
- Mats Åhlfeldt
- Johan Halldén
- Kalle Lundberg
- Alexander Lundberg
- Anton Olofsson Raeder

Michael;
- Gabriel Odenhammar
- Leo Hallerstam
- Erik Berglund

Tingeling;
- Pernilla Wahlgren
- Ida On
- Carro Hermansson-Persson

Kapten Krok;
- Per Sandborgh
- Dan Bratt
- Johan Hedenberg
- Johan Wahlström
- Tommy Blom
- Jan Blomberg
- Dan Ekborg
- Fredde Granberg
- Steve Kratz
- Hans Josefsson
- Stefan Ljungqvist
- Hans Wahlgren
- Bengt Bauler

Herr Smee;
- Sten-Johan Hedman
- Torbjörn Harr
- Olof Wretling

Mary Darling;
- Ayla Kabaca
- Gunnel Fred
- Louise Raeder
- Lena Ericsson
- Annelie Berg Bhagavan
- Gunilla Orvelius
- Sharon Dyall
- Jennie Jahns

George Darling;
- Dan Ekborg
- Johan Wahlström
- Jan Blomberg
- Dan Bratt
- Hans Wahlgren

Starkey (Pirat);
- Leif Andrée
- Fredde Granberg

Pirat med röda polisonger;
- Leif Andrée
- Peter Harryson
- Pierre Lindstedt
- Sture Ström
- Thomas Engelbrektson
- Lars Dejert
- Allan Svensson
- Börje Ahlstedt
- Hans Gustafsson

Bill Jukes (Pirat);
- Anders Pontén
- Johan Ulveson (så länge han låter som den rosa tjockisen i Herkules)
- Kim Sulocki
- Dick Eriksson
- Jakob Stadell
- Peter Sjöquist
- Hasse Jonsson

Black Murphy (Pirat);
- Gunnar Ernblad
- Gunnar Uddén
- Jan Åström
- Fredrik Hiller
- John Harryson
- Olof Thunberg
- Stephan Karlsén
- Kenneth Milldoff
- Olli Markenros
- Jan Sjödin
- Magnus Ehrner
- Tommy Nilsson
- Brasse Brännström
- Johan Hedenberg
- Jan Koldenius
- Bill Hugg
- Per Myrberg
- Ingvar Kjellson
- Åke Lagergren
- Christian Fex
- Fredrik Dolk

Turk (Pirat);
- Loa Falkman
- Sigge Fürst
- Ivar Wahlgren
- Dan Bratt
- Stefan Berglund
- Niclas Ekholm
- Claes Ljungmark
- Mats Qviström

Mullins (Pirat);
- Hans Lindgren
- Charlie Elvegård
- Svante Thuresson
- Stefan Frelander
- Andreas Nilsson
- Bert-Åke Varg
- Guy De La Berg
- Per Eggers
- Jan Modin
- Anders Öjebo
- Steve Kratz
- Mikael Roupé
- Pontus Gustafsson
- Jörgen Düberg
- Robert Gustafsson
- Stig Grybe
- Olof Lundström
- Lennart R. Svensson
- Ulf Brunnberg
- Magnus Härenstam
- Niclas Ekholm
- Johan Wilhelmsson
- Ulf Peder Johansson
- Jan Mybrand
- Ola Forssmed
- Niclas Wahlgren
- Jan Nygren
- Claes Malmberg
- Joakim Jennefors
- Ole Ornered
- Jakob Stadell

Wibbles (Pirat);
- Gunnar Uddén
- Björn Granath
- Björn Gedda
- Per Sandborgh
- Stephan Karlsén
- Tommy Blom
- Leif Andrée
- Johan Hedenberg
- Allan Svensson
- Börje Ahlstedt
- Johan Wahlström
- Roger Storm
- Stefan Berglund
- Benke Skogholt
- Torsten Wahlund
- Fredrik Beckman
- Mattias Knave

Pirat med varmvatten;
- Hasse Alfredsson
- Sven Melander
- Thomas Lidnblad

Skylights (Pirat med concertina-dragspel);
- Mille Schmidt
- Jan Jönsson
- Jan Sjödin
- Magnus Ehrner
- Mats Qviström
- Olli Markenros
- Olaf V. Andersen

Cubby;
- Hasse Jonsson

Foxy;
- kommer tyvärr inte på...

Toodles;
- kommer tyvärr inte på...

Nibs;
- kommer tyvärr inte på...

Tvillingarna;
- Annica Smedius

Tigerlilja;
- Linda Åslund
- Mimmi Sandén
- Emelie Clausen
- Sanna Nielsen
- Ida On
- Carro Hermansson-Persson
- Pernilla Wahlgren
- Myrra Malmberg
- Johanna Ljungberg Di Sivo

Rödhårig Sjöjungfru 1;
- Vanna Rosenberg
- Sara Edwardsson
- Ylva Hällen
- Nina Hjelmkvist
- Ayla Kabaca
- Christel Körner
- Liza Öhman
- Lena Ericsson
- Åsa Bjerkerot
- Birgitta Fernström
- Pernilla Wahlgren
- Myrra Malmberg
- Carola
- Birgitta Larsson
- Anna-Lotta Larsson
- Gunilla Orvelius
- Maria Rydberg
- Annelie Berg Bhagavan
- Lena Willemark
- Gizela Rasch
- Cecilia Wrangel Schoug
- Hilda Henze

Rödhårig Sjöjungfru 2;
- Johanna Ljungberg Di Sivo
- Mikaela Tidermark Nelson
- Anna Isbäck
- Ida Nolemo
- Hanna Storm-Nielsen
- Mariam Wallentin

Blondhårig Sjöjungfru;
- Hanna Storm-Nielsen
- Ida Nolemo
- Cecilia Schiöld-Olin

Svarthårig Sjöjungfru;
- Johanna Ljungberg Di Sivo
- Mikaela Tidermark Nelson
- Anna Isbäck
- Ida Nolemo
- Hanna Storm-Nielsen
- Mariam Wallentin

Indianhövdingen;
- Gunnar Ernblad
- Jan Åström
- Kenneth Milldoff
- Jan Koldenius
- Hans Gustafsson
- Tommy Blom
- Börje Nyberg

Indiankvinnan;
- Irene Lindh
- Barbro "Lill-Babs" Svensson
- Kajsa Ernst
- Tina Leijonberg
- Iwa Boman
- Sif Ruud
- Margreth Weivers
- Gunilla Åkesson

Berättaren;
- Dan Bratt
- Olof Thunberg

Jane;
- Linnéa Järpestam
- Natalie Famili
- Elina Raeder

Danny;
- Anton Nyman

Edward;
- Joakim Jennefors

Plus, en alldeles särskild heders-karaktär;

Robin (från "Back To Neverland (1989)");
- Dan Ekborg
- Robert Gustafsson
- Andreas Nilsson
- Steve Kratz

Några fler förslag?
#28
Citat från: Skokaka skrivet 19 maj 2024 kl. 02:12:29Alice:
Fylgia Zadig

Storasystern:
Gunn Wållgren

Vita Kaninen:
Jan Molander

Dörrhandtaget:
Peter Harryson

Dodo:
Hans Lindgren

Tweedle Dee & Tweedle Dum:
Bo Maniette

Valrossen:
Tommy Blom

Snickaren:
Dick Eriksson

Ödlan Bill:
Hans Lindgren

Larven:
Reine Brynolfsson
Joakim Jennefors
Bengt Järnblad

Filurkatten/Smilkatten/Cheshirekatten:
Reine Brynolfsson
Johan Hedenberg
Claes Malmberg

Hattmakaren:
Mikael Roupé

Påskharen:
Jan Modin

Sjusovarmusen:
Tor Isedal

Hjärter Dam:
Dagmar Olsson
Margit Andelius

Hjärter Kung:
Jörgen Lantz

Esset:
Charlie Elvegård

Tvåan:
Mats Qviström
Olav F. Andersen
Kenneth Milldoff

Trean:
Gunnar Ernblad

Gripen:
Stefan Frelander

Falska Sköldpaddan:
Anders Öjebo
Får se nu...

Dina val för Alice, Storasystern och Vita Kaninen är väl för att de dubbade Kathryn Beaumont, Heather Angel och BillYhompson i originaldubbningen av Peter Pan?

Hans Lindgren som Dodo för att han dubbade Bill Thompson i Alice i Underlandet och Peter Pan?

Bo Maniette för att han dubbade J. Pat O'Malley i De 101 Dalmatinerna.

Tommy Blom för att jag hade med Stephan Karlsén och båda dubbat Herr Krabba?

Reine Brynolfsson för att jag hade med Johan Hedenberg i mitt inlägg och båda har liknande röstlägen, Joakim Jennefors för att jag hade med Dan Ekborg och du tycker båda har liknande röster samt Bengt Järnblad för att jag hade med Ingemar Carlehed i mitt inlägg och du tycker båda har liknande röster?

Mikael Roupé för att han dubbade Ed Wynn i Mary Poppins?

Jan Modin p.g.a. Lycko-Jack (troligtvis också Snurre Sprätt)

Tor Isedal p.g.a. Jack? (båda är möss som dubbades av James MacDonald)

Charlie Elvegård för att du som tidigare nämnt tycker att Dan Bratts röstläge påminner om honom?

Mats Qviström för att de två jag hade med i mitt inlägg har liknande röster? Och Olav F. Andersen för att du tycker att han och Olli Markenros har liknande röstlägen?

då undrar jag: hur kom du på resten?
#29
Citat från: Will Siv skrivet 18 maj 2024 kl. 16:30:21Räcker det inte med att bara uppdatera dom befintliga?
Nja, jag är rädd att det inte gör det, dels tycker jag att det blivit lite rörigt, och dels har det med tiden tillkommit flera röster till olika karaktärer.

Jag gör helt enkelt såhär att jag anteckningar olika avdelningar och återkommer senare...
#30
Och nu, till karaktärer från en resa i världen med de knasigaste innevånarna, nämligen;

Alice i Underlandet (1951)

(oroa er inte för Tim Burton's Alice i Underlandet (2010) & Alice i Spegellandet (2016), de tar jag hand om senare)

Alice;
- Myrra Malmberg
- Ida On
- Carro Hermansson-Persson
- Linda Åslund
- Mimmi Sandén
- Emelie Clausen
- Johanna Ljungberg Di Sivo
- Chelsie Dickson

Storasystern;
- Christel Körner
- Myrra Malmberg
- Ayla Kabaca
- Louise Raeder
- Gunnel Fred
- Lena Ericsson

Vita Kaninen;
- Sten-Johan Hedman
- Torbjörn Harr
- Olof Wretling

Dörrhandtaget;
- Ingvar Kjellson
- Dan Bratt
- Magnus Härenstam
- Steve Kratz

Dodo;
- John Harryson
- Sven-Bertil Taube
- Kenneth Milldoff
- Stefan Ljungqvist
- Gunnar Uddén
- Bo Maniette
- Bengt Bauler
- Christian Fex

Tweedle Dee & Tweedle Dum;
- Andreas Nilsson
- Steve Kratz
- Stefan Frelander
- Börje Ahlstedt
- Stig Grybe

Valrossen;
- Kenneth Milldoff
- Gunnar Ernblad
- Jan Åström
- Stephan Karlsén
- Arne Källerud
- Steve Kratz
- Andreas Nilsson

Snickaren;
- Stig Grybe
- Steve Kratz
- Andreas Nilsson
- Håkan Mohede
- Anders Öjebo

Ödlan Bill;
- Andreas Nilsson
- Steve Kratz
- Jan Nygren

Larven;
- Johan Hedenberg
- Dan Ekborg
- Ingemar Carlehed
- Johan Wahlström
- Olof Thunberg
- Kenneth Milldoff
- Steve Kratz

Filurkatten/Smilkatten/Cheshirekatten;
- Hans Lindgren
- Guy De La Berg
- Svante Thuresson
- Olof Wretling

Hattmakaren;
- Claes Månsson
- Börje Mellvig
- Povel Ramel
- Jonas Malmsjö (gör rollen i Tim Burton's spelfilm från 2010 men skulle mycket väl även kunna fungera som den tecknade)

Påskharen;
- Charlie Elvegård
- Ola Forssmed (samma som med Hattmakaren)
- Olof Wretling
- Bert-Åke Varg

Sjusovarmusen;
- Andreas Nilsson
- Charlie Elvegård
- Steve Kratz
- Peter Sjöquist
- Sven-Erik Vikström

Hjärter Dam;
- Sif Ruud
- Gunilla Åkesson
- Margreth Weivers
- Lill Lindfors
- Tina Leijonberg
- Kajsa Ernst
- Hanny Schedin
- Irene Lindh
- Marianne Mörck
- Eva Funck
- Eva-Britt Strandberg
- Barbro "Lill-Babs" Svensson
- Sharon Dyall (gör rollen i Tim Burton's version men skulle mycket väl kunna fungera som den tecknade också)

Hjärter Kung;
- Kim Sulocki
- Sven-Erik Vikström

Esset;
- Dan Bratt
- Mille Schmidt

Tvåan;
- Jan Sjödin
- Olli Markenros

Trean;
- Jan Nygren
- Mikael Roupé

Gripen (plockades ur filmen);
- Johan Hedenberg
- Roger Storm

Falska Sköldpaddan;
- Roger Storm

Några fler förslag?