Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Skådespelare som skulle passa en viss roll

Startat av Gustav Jonsson, 15 juni 2020 kl. 23:03:53

Föregående ämne - Nästa ämne

Skokaka och 3 gäster tittar på detta ämne.

Skokaka

Citat från: Disneyfantasten skrivet 20 april 2024 kl. 09:48:38Nja, jag visste faktiskt inte att Sorken och Gojan hade samma röst förrän du nämnde det, egentligen inspirerades jag av Gstones förslag (det var antagligen han som kom på idén av just den anledningen), men Steve Kratz är annars bra på att förställa rösten och brukar göra bra dubbningsprestationer.

Var har Willy Boholm dubbat Brad Garrett?

Och jo, jag skrev fel i hastigheten.

Förresten så tror jag att du kan gissa varför jag hade med Nina Hjelmkvist, Sara Edwardsson & Ylva Hällen hos både Kängu och Magica De Hex?
Willy Boholm dubbade honom i The Country Bears

Och jag tror att du hade med dessa eftersom det hade något med Ayla Kabaca att göra?

Skokaka

#2881
Citat från: Disneyfantasten skrivet 20 april 2024 kl. 10:27:25Får se nu...

Jag börjar med Steffan Rudvall, jag förmodar att det är för att han imiterat karaktärer?

- Leo Hallerstam för att hans far Staffan dubbat Snurre?

- Christian Hedlund och Bertil Engh hos Daffy, i båda fallen för att jag hade med dem som Snurre och Mel Blanc var röst till båda, liksom Mikael Roupé på svenska?

- Dick Eriksson som Pelle Gris, jag antar att det är för att han dubbar nervösa karaktärer? (plus så var han Ollie i Kogänget och båda är grisar)

- Anders Öjebo för att Mel Blanc och Mikael Roupé dubbat både honom och andra Looney Tunes karaktärer där jag hade med Anders?

- Sif Ruud för att hon dubbat äldre damer?

- Peter Sjöquist som Speedy Gonzales för att han dubbat möss?

- Hans Lindgren med sin Långben-röst antagligen? (samt som du tidigare var inne på med Stan Freberg som var bävern i Lady och Lufsen)

(men, jag trodde att Mel Blanc gjorde all Looney Tunes karaktärer utom Pip och kvinnorna?)

- Jan Åström för att ni föreslagit honom som karaktärer som Gunnar Ernblad dubbat?

- alla de du nämner hos Pepe för att de - liksom personerna jag har med i mitt inlägg - dubbat karaktärer med fransk accent? (LePelt från 102 Dalmatiner, Jacquimo från Don Bluth's Tummelisa, Louis från Disney's Den Lilla Sjöjungfrun, Skinner från Råttatouille samt Le Quak från Bortspolad)

(Jan Malmsjö dubbade Lumiere i Skönheten och Odjuret som Jan Modin sedan dubbade i DVD-filmen Prinsess-Sagor Vol 1 och Roger Storm dubbade Louis i TV-serien samt Den Lilla Sjöjungfrun 2 Havets Hemlighet och karaktärens gästframträdande i Hos Musse, och även Francois i Lady och Lufsen 2 Ludde På Äventyr)

(förresten så TROR jag att Gunnar Ernblad dubbat honom vid ett tillfälle, om han inte gjort det så tror jag definitivt att han hade varit ett bra alternativ, detsamma gäller nog Ture Tupp)

- personerna hos Lola Kanin förslag från antingen mig själv eller dig?

Då är jag nyfiken: hur kom du på resten?

(jag kom förresten på en till hos Peter Puma som jag glömde nämna, nämligen Steve Kratz, kan även passa på att slänga med honom som Cecil och Buzzard)

(kom även på en till hos Lola Kanin som jag glömde: Sofia Rågenklint)
Ja, Steffan har i hela fall gjort en imitation av Snurre, annars... Jag tog med Daffy eftersom de delar många röster, särskilt Mel Blanc och Mikael Roupé. Jag tror att han kanske vore lika bra som Daffy. Dessutom så tror jag att både Steffan och Christian Hedlund kunda passa som båda, medan hos Musse och Kalle så kan väl Steffan (som sagt) vara Kalle, då han gjorde en imitation av honom, medan Christian kan vara Musse. (Eftersom när han härmade Kalle så var det då bara på engelska, så för att vara säker så blir det då så här...) Christian verkar funka som ikoniska karaktärer, tycker jag, också... Och då så kan jag slänga in Knattarna samt Piff och Puff hos Steffan, eftersom han härmade dom, också... Hos Gråben var det för att när jag frågade vem som var bäst som Gråben så la jag in Steffan, bara för att jag inte visste hur man tar bort så att det inte blir bara fem förslag just då, men då fick det mig att tänka att han kunde kanske ha gjort en bra imitation här också... Annars så gjorde jag det lite för att busas, men tycker ändå att han kanske kunde funka... Och att jag hade honom hos Pepe så var det förstås bara för att han härmade Lumiére, som är fransk och håller på med romantik, även.

Så du vet redan varför jag har Christian hos Daffy, då. Men jag tog med Bertil Engh eftersom Will Siv hade honom som BÅDE Snurre och Daffy i sin dubbning.

Dels utav dessa anledningarna hos Pelle... Också kan vara för att jag hade med honom hos Nasse, som också är en nervös gris. Plus så spelades både Pelle och Barney Granit utav Mel Blanc, vilket kan vara därför Mikael Roupé har spelat Barney, också... Jag vet att du tycker att han är malplacerad i rollen, men eftersom de delar röster så tycker jag att det vore logiskt. Plus så har jag nostalgi för denna rollen samt Thomas Engelbrektsson som Fred Flinta. Men såklart, annars så föredrar jag helt klart Johan Wahlström och Dick Eriksson i rollerna.

Jag hade med Anders Öjebo hos Ture eftersom han har spelats utav Bill Farmer, och Anders dubbade honom i Amphibia.

Ja, plus så tycker jag nog att Stefan Frelander som Speedy har lite likheter med Peter Sjöquist. Också för att Staffan Hallerstam var honom, så, ja...

Om han lät som Långben kunde nog också funka. Och jo, jag inspirerades utav Bävern, här också.

(Tydligen så har Mel Blanc även varit Pip, jag vet annars dock inte vilken karaktär han inte har spelat. Men Petter medverkade bara i en kortfilm, tror jag säkert på, och Mel var mest de som medverkar i många kortfilmer, så... Mest de stora karaktärsrollerna, ja. Annars så återkommer Petter i framtida sammanhang, såklart...)

Kan ha varit att någon också föreslog Jan Åström som Taz förut. Och ja, han har vad det krävs som en ersättare till Gunnar Ernblad.

Precis. Plus så har Johan Hedenberg även varit Pepes kusin i ett avsnitt av Sylvester och Pips mysterier. Pepe har själv medverkar som en cameo-roll i serien, dock så vet jag inte om Johan dubbade honom, här också... Och hans kusin var väl annars mer indisk, men jag tycker att han låter fortfarande fransk, så han skulle vara lika bra.

Och Gunnar Ernblad har annars varit både Pepe och Ture. Har i hela fall hört honom som Ture, och det var rätt bra. Undrar hur han låter som Pepe...

Steve Kratz som Cecil påminner mig lite om Skalman.

De andra som du frågade efter stämmer. Och gstone kom väl på Ellen Bergström som Lola...

Rösterna hos Snurre Sprätt: Eftersom du nog tyckte att Staffan Hallerstam och Pontus Gustafsson har liknande röster? Peter Harryson låter som ett konstigt val annars, jag vet, men anledningen är att både Snurre och Katten Nisse spelades utav Mel Blanc. De låter även lika på engelska, och jag har sett folk jämföra deras röster. Plus så är båda busiga och listiga, då de lurar sina fiender. Hasse Jonssom var för att jag inspirerades utav Sonic och Knäppiga Kurre, eftersom de är också busiga och lurar sina fiender. Plus så är Sonic och Robotnik i AoStH rätt lika Snurre och Sam. Plus, när jag var liten så tyckte jag att Robotnik/Eggman såg ut som Sam. Och Johan Hedenbergs insats som Sam låter precis som Robotnik, då så tyckte jag nog att Hasse kanske kunde ha lika bra charm hos Snurre som hos Sonic. Och Kim Sulocki är nog på grund utav hans röstläge. Inte bara ironiskt att Steve Kratz dubbade både honom och Musse och att Anders Öjebo är ett förslag hos honom, också... Det vore ironiskt om Snurre och SvampBob delade en svensk röst, också. ;D

Rösterna hos Daffy Anka: Niclas Wahlgren är för att Mel Blanc spelade både honom och Hacke Hackspett. Plus så är båda galna fåglar. Och Linus Wahlgren är uppenbarligen för att han är bror till Niclas, plus så dubbade Linus faktiskt Hacke i filmen som kom ut i denna månaden i detta året.

Rösterna hos Ture Tupp: Beppe Wolgers är inspiration från Baloo och Lille John, såklart. Båda är stora snubbar, och Ture är ju också det. Plus så tror jag att Beppe kunde ha charm till rollen, också, och Ture skapades i 1946, så Beppe var vid liv och kunde ha fått förmågan att vara Ture innan han dog. Allan Svensson är nog för att John Goodman var Baloo, och av samma anledning som hos Beppe. Plus så brukar Allan vara stora typer av karaktärer. Kan vara inspirerad utav Fred Flinta, också. Han är ju muskelbygd som Ture och har delat engelska röster med honom... Detta är ett av de få tillfällen där jag tycker att Allan och Fredrik Hiller kan passa som samma karaktär, eftersom Allan passar mest John Goodman medan Fredrik passar mest Patrick Warburton. Kanske John och Patrick kunde vara bra engelska röster för Ture, också... Det är nog för att Fredrik brukar vara macho typer av karaktärer, och han är ju muskelbygd. Fredde Granberg kan vara för att Per Sandborgh var honom, och jag nog tycker att de har likheter med varandra... Johan Wahlström är också inspiration från Fred Flinta. Johan Lindqvist är inspiration från Långben, då båda spelades utav Bill Farmer. Stephan Karlsén är för att han passar som tuffa typer, han ser i hela fall lite tuff ut eftersom han är större än en vanlig tupp... Kan också vara för att Anders Beckmans röstläge passar överens med Stephan, enligt mig... och Björn Granath och Björn Gedda är på grund utav att Bengt Järnblad dubbade honom, och att Will Siv kom upp med Ingemar Carlehed i hans KM Studio dubbning, och utav samma anledningar som jag nämnde förut hos I-or och Berättaren, såklart...

Rösterna hos Råbarkar-Sam: Lennart Jähkel har jag tagit upp för honom förut, och det var för att jag tycker att Lennart och Per "Ruskträsk" Johansson låter lika varandra. Björn Andrésen eftersom som jag har nämnt så tänkte jag ta upp Sam hos honom men tog Mr. Big eftersom du hade Mortimer. Alla tre spelades utav Maurice LaMarche, vilket är vart jag fick idéen ifrån... Reine Brynolfsson eftersom både han och Johan Hedenberg har liknande röster. Undrar dock om Reine kan låta lika arg?... Nåja, vore lika bra... Fredrik Hiller är också inspirerad utav Mr. Big. Och Steve Kratz eftersom han dubbade Bill Farmer i De 7D.

Johan Hedenberg och Johan Wahlström som Helmer Mudd: Eftersom jag har hört att Reine Brynolfsson har dubbat Helmer, och det är mycket riktigt på grund utav deras liknande röster. Den andra Johan, Wahlström, är nog för att jag tycker att han kan göra en bra insats. Något säger mig att han har varit Helmer, men om inte så är jag bara ute och cyklar... Förresten så har Mel Blanc spelat både honom och Herr Rymdling från Jetsons, vilket jag nog också fick inspiration ifrån... Jo, förresten, jag glömde att lägga in Ingemar Carlehed, Björn Granath och Björn Gedda här eftersom Bengt Järnblad har dubbat Helmer, och på grund utav samma anledningar som jag nämnde hos Ture, I-or och Berättaren. När jag hörde Bengt som just Helmer så hörde jag likheter med Gedda och Ingemar, i hela fall... :)

Hans Lindgren som Sylvester: Eftersom både han och Långben spelades utav Bill Farmer. Såklart, detta fick bli det närmaste som jag kunde komma på, ja...

Irene Lindh som Pip: Eftersom både Pip och Hacke Hackspett spelades utav Mel Blanc. (Som sagt hos båda...) Plus så är båda fåglar, och Irene använder en pitchad röst för Hacke, och båda har feminina röster, även om båda är killar. Förresten, jag brukade tro att Pip var en tjej när jag var liten, tills jag fick reda på att han egentligen var en kille. 😅

Roger Storm som Mars-Marvin: Eftersom jag tänker typ på hur han låter som Bulan från Piff och Puff - Räddningspatrullen, och att Will Siv hade Anders Öjebo som honom så antar jag att han skulle låta P.J.? Jag tror att dessa röster kanske passar som Marvin, eller så var det en annan typ av röst hos Roger som passar mer?...

Fredde Granberg och Staffan Hallerstam som Peter Puma: Jag tror just på grund utav att du hade Jonas Kruse, igen... Och Staffan är för att du hade med Peter Sjöquist som ett förslag. Jag tänker också på hur Staffan låter som Strut från Landet för länge sedan II, och han låter korkad, vilket är också vad puman är...

Rösterna hos Taz: Samma anledningar hos Ture, typ... Och då kanske jag slänger in Björn Granath, Björn Gedda och Bengt Järnblad här också, på grund utav att du hade med Ingemar Carlehed som ett förslag. Stephan Karlsén är i hela fall som inspiration från Petter, och båda spelades utav Jim Cummings. Jag tyckte nog att Allan Svensson och Fredrik Hiller kanske har förmågan att passa som Taz på grund utav deras röstlägen...

Peter Kjellström och Peter Sjöquist hos Gråben: Två Peter här... Båda är inspiration från Mortimer, för båda spelades utav Maurice LaMarche. Plus så ser båda lika ut med sina långa nosar.

Anders Öjebo som Sköldpaddan Cecil: Nog på grund utav att Roger Storm var ett förslag, och jag tror att Anders kunde vara lika bra. Tänker nog på vissa insatser, så...

Jo, förresten. Richard Carlsohn kan väl också vara Speedy på grund utav Tito...

Elina Raeder som Tina Anka: Eftersom Elina brukar väl vara sura eller bråkiga tjejer, och Tina kan bli det ibland.

Sharon Dyall som Petunia Gris: Eftersom både hon och Daphne spelades utav Grey DeLisle. Förresten... Elina Raeder kan väl då passa också, eftersom hon har dubbat Grey några gånger...

Staffan Hallerstam som Beaky Buzzard: Samma anledning som hos Petter Puma, och för att du hade med Peter Sjöquist som ett förslag, här också...

och Louise Raeder som Hazel: Medan Louise brukar vara snällare karaktärer så har hon även varit skurkar. Tänker främst på hennes roll som Motherbrain från Captain N: The Gamer Master.

Skokaka

Citat från: Disneyfantasten skrivet 20 april 2024 kl. 10:48:16Nästa specialare;

Karaktärer från Scooby-Doo;

(har valt att begränsa mig till enbart de större karaktärerna eftersom det vimlar med filmer och serier med Scooby-Doo vilket gör att det sticker ut helt unikt)

Nåväl, till saken;

Scooby-Doo;
- Anders Öjebo
- Andreas Nilsson (faktiskt så omnämner han själv i Christian Hedlunds intervju att han dubbade Scooby vid ett tillfälle när Steve Kratz var sjuk eller otillgänglig)
- Christian Hedlund

Shaggy Rogers;
- Pierre Lindstedt
- Lars Dejert
- Markus Granseth
- Erik Ekstrand
- Christian Hedlund
- Tomu

Daphne Blake;
- Lizette Pålsson
- Myrra Malmberg
- Anna-Lotta Larsson
- Birgitta Larsson
- Sandra Caménisch
- Sanna Nielsen
- Pernilla Wahlgren
- Carola
- Malin Olsson
- Sara Edwardsson
- Ylva Hällen
- Nina Hjelmkvist
- Ayla Kabaca
- Doreen Månsson
- Philoméne Grandin
- Molly Sandén
- Mimmi Sandén
- Wiktoria Johansson
- Ellen Bergström
- Ida On
- Carro Hermansson-Persson
- Laura Ukaj
- Johanna "Dotter" Jansson
- Kitty Jutbring
- Isabelle McAllister
- Agnes Hammar
- Julia Messelt
- Julia Wiberg
- Hilda Henze
- Linda Olsson
- Sofia Rågenklint
- Monica Forsberg
- Christel Körner
- Yamineth Dyall
- Alexandra Goncalves
- Farah Abadi
- Amelie Nörgaard
- Linda Ihreskog
- Dominique Pålsson Wiklund
- Emelie Clausen
- Vanna Rosenberg
- Johanna Ljungberg Di Sivo
- Gunilla Backman
- Alexandra Rapaport
- Louise Raeder
- Helen Sjöholm
- Cecilia Wrangel Schoug
- Lena Philipsson

Velma Dinkley;
- Angelika Prick
- Annika Herlitz
- Sandra Kassman
- Mia Barlöv
- Leila Trulsen
- Stran Cetin
- Marsha Songcome
- Daniela Sörensen
- Amanda Wickman
- Anna Braun
- Maria Rydberg
- Annelie Berg Bhagavan
- Beatrice Järås
- Anna Dieden
- Yumi

Fred Jones;
- Alex Hermansson
- Dante Zia
- Anders Öjebo
- Martin Timell
- Anton Olofsson Raeder
- Joakim Jennefors
- Jakob Stadell

Scrappy-Doo;
- Ulf Källvik
- Ulf Peder Johansson
- Leo Hallerstam

Scooby-Dum;
- Roger Storm
- Jonas Kruse
- Mattias Knave
- Peter Sjöquist
- Magnus Schmitz

Några fler förslag?
Jag kände på mig att det blev Scooby-Doo, eftersom både detta och Looney Tunes är Warner Bros. och att de är lika ikoniska, typ. Nåja, även HÄR så har jag många förslag... Undrar hur mycket jag kommer på...

Scooby-Doo:
Steffan Rudvall
Magnus Schmitz
Allan Svensson
Gunnar Uddén
Johan Wahlström
Staffan Hallerstam
Per Sandborgh
Peter Wanngren
Tommy Nilsson
Hasse Jonsson
Peter Sjöquist
Mattias Knave

Shaggy Rogers:
Martin Redhe Nord
Joakim Tidermark
Jakob Stadell
Johan Hedenberg
Felipe Leiva Wenger

Daphne Blake:
Charlotte Ardai Jennefors
Matilda Smedius
Ana Gil De Melo Nascimento
Vivian Cardinal
Lena Willemark
Maria Rydberg
Anki Albertsson
Mikaela Tidermark
Anna Engh
Elina Raeder
Mikaela Ardai Jennefors

Velma Dinkley:
Molly Sandén
Clara Henry
Cecilia Wrangel Schoug
Kayo Shekoni
Claudia Galli

Fred Jones:
Figge Norling
Steve Kratz

Scrappy-Doo:
Acke Svensson
Dick Eriksson

Scooby-Dum:
Staffan Hallerstam 
Tommy Nilsson
Hasse Jonsson

(Förresten, vänta nu lite... Jag trodde att Peter Sjöquist var redan Scooby-Dum? ???)

Skokaka

Citat från: Will Siv skrivet 20 april 2024 kl. 22:28:40Motivering:

- Dan Ekborg har ju, som vi vet, dubbat Dan Castellaneta och är skicklig på att förställa rösten.

- Niclas Whalgren kunde använda sin Kung Julien röst (utan brytning)

- Steve Kratz var ju @Steffan Rudvall's förslag och är

- Stefan Frelander kunde använda sin Scooby-röst om Sun Studio hade gjort dubbningen (på tal om det! kom nu på att Mikael kanske också kunde)

- Bo Maniette var @Adam´s idé.

- Tommy Nilsson var ju lite av ditt förslag för att han och Anders Byström låter lika och Homer och Patrick är rätt lika.- Inga Ålenius har ju dubbat Julie Kavner

- Annica Smedius testade ju som Marge inför dubbningen av filmen.

- Annelie Bhagavan, Vicki Beckhert och Charlotte Ardai Jennefors har lika röster och kunde nog.

- Vanna Rosenberg kan också förställa rösten.
- Anna Engh har dubbat Nancy Carthwright och är bra på pojkröster (som Ben 10)

- Maria Rydberg är också bra med pojkröster.

(funderade på att kanske ta med Myrra Malmberg, men är inte säker om hon kan förställa rösten)

Nu när du säger det, Elina kunde också funka.- Annelie Bhagavan dubbade Yeardley Smith i "Rex och hans vänner" och jag tycker hon hade passat bättre i original dubbningen än Louise.

- Emelie Clausen (förresten! gratis på namnsdagen till henne!) är för att Malina, Yin, Gwen och Amity påminner mycket om Lisa.

- Cecilia Wrangel Schoug är bra på flcikröster (som exempelvis: Mabel).

- Jennie Jahns.

- Maria Rydberg.

- Tuvalisa Rangström.

- Pernilla Whalgren förklarade du ju.

- Carla Abrahamsen.
- Hasse Jonsson.

- Joakim Jennefors eftersom Moe och Bläckvard är väldigt lika

- Andreas Nilsson.
- Kristian Ståhlgren.
- Mikael Roupé.
- Jan Mybrand.
- Rolf Lydahl.
- Stefan Frelander.
- Dan Bratt.
- Fredrik Dolk.
- Steve Kratz.
- Jan Modin.
- Pontus Gustafsson.
- Jonas Bergström.
- Henrik Dorsin.
- Jasmine Heikura.
- Mikaela Ardai Jennefors.
- Dorothea Norling.
- Vanna Rosenberg.
- Anna Engh, Lena Ericsson och  Åsa Jonsson för dom har dubbat Tress MacNeille.
- Anna Rydgren
- Lizette Pålsson för att hon dubbat Russi Taylor och Grey DeLisle.

- Elina Raeder med.
- Sharon Dyall.
- Anna-Lotta Larsson.
- Anna Nordberg.
- Myrra Malmberg.
- Jennie Jahns.
Tycker bara dom skulle passa.- behöver jag ens förklara Hans Whalgren och Johan Hedenberg?- Leif Andrée för att han dubbat Albert Brooks.


Får förklara mer sen.
Jag visste ju såklart några utav dessa.

Och då kan jag också gratta Emelie på namnsdagen. :)

Ja, Moe och Bläckvard har jag tyckt är lika, båda är sura och blir irriterade över en del saker. Plus så har båda av dom blivit snygga sammanträffande nog i ett avsnitt i varsin serie. Plus så gjorde Patrik Stjärnas Show en referens att Bläckvard svarar en telefon där någon frågar honom efter någon, vilket bevisar bara vara någon som busringde honom att säga något pinsamt som får andra att skratta åt honom. Detta händer ju Moe hela tiden när Bart trollar med honom. ;D

Skokaka

#2884
Citat från: Skokaka skrivet 13 april 2024 kl. 21:06:50Joakim Von Anka:
Peter Harryson
Stefan Ekman
Claes Ljungmark
Ulf Peder Johansson
Jonas Karlsson
Jo, förresten, även: Ingemar Carlehed, Hans Gustafsson, Thomas Engelbrektsson, Mattias Knave, Reine Brynolfsson, Johan Hedenberg och Felix Engström. :)

Skokaka

Citat från: Skokaka skrivet 13 april 2024 kl. 23:53:06Claes Ljungmark och Ulf Peder Johansson som Joakim Von Anka har jag tyvärr glömt bort varför. Kan vara förslag från någon annan, kanske gstone tog upp dessa förslagen, jag vet inte...
Och jag har förresten kollat tillbaka igenom tråden, och det var, mycket riktigt, gstone som kom upp med dessa. Undrar om de gjorde Alan Young eller någon utav hans engelska röster...

Disneyfantasten

Citat från: Skokaka skrivet 21 april 2024 kl. 01:40:42Ja, Steffan har i hela fall gjort en imitation av Snurre, annars... Jag tog med Daffy eftersom de delar många röster, särskilt Mel Blanc och Mikael Roupé. Jag tror att han kanske vore lika bra som Daffy. Dessutom så tror jag att både Steffan och Christian Hedlund kunda passa som båda, medan hos Musse och Kalle så kan väl Steffan (som sagt) vara Kalle, då han gjorde en imitation av honom, medan Christian kan vara Musse. (Eftersom när han härmade Kalle så var det då bara på engelska, så för att vara säker så blir det då så här...) Christian verkar funka som ikoniska karaktärer, tycker jag, också... Och då så kan jag slänga in Knattarna samt Piff och Puff hos Steffan, eftersom han härmade dom, också... Hos Gråben var det för att när jag frågade vem som var bäst som Gråben så la jag in Steffan, bara för att jag inte visste hur man tar bort så att det inte blir bara fem förslag just då, men då fick det mig att tänka att han kunde kanske ha gjort en bra imitation här också... Annars så gjorde jag det lite för att busas, men tycker ändå att han kanske kunde funka... Och att jag hade honom hos Pepe så var det förstås bara för att han härmade Lumiére, som är fransk och håller på med romantik, även.

Så du vet redan varför jag har Christian hos Daffy, då. Men jag tog med Bertil Engh eftersom Will Siv hade honom som BÅDE Snurre och Daffy i sin dubbning.

Dels utav dessa anledningarna hos Pelle... Också kan vara för att jag hade med honom hos Nasse, som också är en nervös gris. Plus så spelades både Pelle och Barney Granit utav Mel Blanc, vilket kan vara därför Mikael Roupé har spelat Barney, också... Jag vet att du tycker att han är malplacerad i rollen, men eftersom de delar röster så tycker jag att det vore logiskt. Plus så har jag nostalgi för denna rollen samt Thomas Engelbrektsson som Fred Flinta. Men såklart, annars så föredrar jag helt klart Johan Wahlström och Dick Eriksson i rollerna.

Jag hade med Anders Öjebo hos Ture eftersom han har spelats utav Bill Farmer, och Anders dubbade honom i Amphibia.

Ja, plus så tycker jag nog att Stefan Frelander som Speedy har lite likheter med Peter Sjöquist. Också för att Staffan Hallerstam var honom, så, ja...

Om han lät som Långben kunde nog också funka. Och jo, jag inspirerades utav Bävern, här också.

(Tydligen så har Mel Blanc även varit Pip, jag vet annars dock inte vilken karaktär han inte har spelat. Men Petter medverkade bara i en kortfilm, tror jag säkert på, och Mel var mest de som medverkar i många kortfilmer, så... Mest de stora karaktärsrollerna, ja. Annars så återkommer Petter i framtida sammanhang, såklart...)

Kan ha varit att någon också föreslog Jan Åström som Taz förut. Och ja, han har vad det krävs som en ersättare till Gunnar Ernblad.

Precis. Plus så har Johan Hedenberg även varit Pepes kusin i ett avsnitt av Sylvester och Pips mysterier. Pepe har själv medverkar som en cameo-roll i serien, dock så vet jag inte om Johan dubbade honom, här också... Och hans kusin var väl annars mer indisk, men jag tycker att han låter fortfarande fransk, så han skulle vara lika bra.

Och Gunnar Ernblad har annars varit både Pepe och Ture. Har i hela fall hört honom som Ture, och det var rätt bra. Undrar hur han låter som Pepe...

Steve Kratz som Cecil påminner mig lite om Skalman.

De andra som du frågade efter stämmer. Och gstone kom väl på Ellen Bergström som Lola...

Rösterna hos Snurre Sprätt: Eftersom du nog tyckte att Staffan Hallerstam och Pontus Gustafsson har liknande röster? Peter Harryson låter som ett konstigt val annars, jag vet, men anledningen är att både Snurre och Katten Nisse spelades utav Mel Blanc. De låter även lika på engelska, och jag har sett folk jämföra deras röster. Plus så är båda busiga och listiga, då de lurar sina fiender. Hasse Jonssom var för att jag inspirerades utav Sonic och Knäppiga Kurre, eftersom de är också busiga och lurar sina fiender. Plus så är Sonic och Robotnik i AoStH rätt lika Snurre och Sam. Plus, när jag var liten så tyckte jag att Robotnik/Eggman såg ut som Sam. Och Johan Hedenbergs insats som Sam låter precis som Robotnik, då så tyckte jag nog att Hasse kanske kunde ha lika bra charm hos Snurre som hos Sonic. Och Kim Sulocki är nog på grund utav hans röstläge. Inte bara ironiskt att Steve Kratz dubbade både honom och Musse och att Anders Öjebo är ett förslag hos honom, också... Det vore ironiskt om Snurre och SvampBob delade en svensk röst, också. ;D

Rösterna hos Daffy Anka: Niclas Wahlgren är för att Mel Blanc spelade både honom och Hacke Hackspett. Plus så är båda galna fåglar. Och Linus Wahlgren är uppenbarligen för att han är bror till Niclas, plus så dubbade Linus faktiskt Hacke i filmen som kom ut i denna månaden i detta året.

Rösterna hos Ture Tupp: Beppe Wolgers är inspiration från Baloo och Lille John, såklart. Båda är stora snubbar, och Ture är ju också det. Plus så tror jag att Beppe kunde ha charm till rollen, också, och Ture skapades i 1946, så Beppe var vid liv och kunde ha fått förmågan att vara Ture innan han dog. Allan Svensson är nog för att John Goodman var Baloo, och av samma anledning som hos Beppe. Plus så brukar Allan vara stora typer av karaktärer. Kan vara inspirerad utav Fred Flinta, också. Han är ju muskelbygd som Ture och har delat engelska röster med honom... Detta är ett av de få tillfällen där jag tycker att Allan och Fredrik Hiller kan passa som samma karaktär, eftersom Allan passar mest John Goodman medan Fredrik passar mest Patrick Warburton. Kanske John och Patrick kunde vara bra engelska röster för Ture, också... Det är nog för att Fredrik brukar vara macho typer av karaktärer, och han är ju muskelbygd. Fredde Granberg kan vara för att Per Sandborgh var honom, och jag nog tycker att de har likheter med varandra... Johan Wahlström är också inspiration från Fred Flinta. Johan Lindqvist är inspiration från Långben, då båda spelades utav Bill Farmer. Stephan Karlsén är för att han passar som tuffa typer, han ser i hela fall lite tuff ut eftersom han är större än en vanlig tupp... Kan också vara för att Anders Beckmans röstläge passar överens med Stephan, enligt mig... och Björn Granath och Björn Gedda är på grund utav att Bengt Järnblad dubbade honom, och att Will Siv kom upp med Ingemar Carlehed i hans KM Studio dubbning, och utav samma anledningar som jag nämnde förut hos I-or och Berättaren, såklart...

Rösterna hos Råbarkar-Sam: Lennart Jähkel har jag tagit upp för honom förut, och det var för att jag tycker att Lennart och Per "Ruskträsk" Johansson låter lika varandra. Björn Andrésen eftersom som jag har nämnt så tänkte jag ta upp Sam hos honom men tog Mr. Big eftersom du hade Mortimer. Alla tre spelades utav Maurice LaMarche, vilket är vart jag fick idéen ifrån... Reine Brynolfsson eftersom både han och Johan Hedenberg har liknande röster. Undrar dock om Reine kan låta lika arg?... Nåja, vore lika bra... Fredrik Hiller är också inspirerad utav Mr. Big. Och Steve Kratz eftersom han dubbade Bill Farmer i De 7D.

Johan Hedenberg och Johan Wahlström som Helmer Mudd: Eftersom jag har hört att Reine Brynolfsson har dubbat Helmer, och det är mycket riktigt på grund utav deras liknande röster. Den andra Johan, Wahlström, är nog för att jag tycker att han kan göra en bra insats. Något säger mig att han har varit Helmer, men om inte så är jag bara ute och cyklar... Förresten så har Mel Blanc spelat både honom och Herr Rymdling från Jetsons, vilket jag nog också fick inspiration ifrån... Jo, förresten, jag glömde att lägga in Ingemar Carlehed, Björn Granath och Björn Gedda här eftersom Bengt Järnblad har dubbat Helmer, och på grund utav samma anledningar som jag nämnde hos Ture, I-or och Berättaren. När jag hörde Bengt som just Helmer så hörde jag likheter med Gedda och Ingemar, i hela fall... :)

Hans Lindgren som Sylvester: Eftersom både han och Långben spelades utav Bill Farmer. Såklart, detta fick bli det närmaste som jag kunde komma på, ja...

Irene Lindh som Pip: Eftersom både Pip och Hacke Hackspett spelades utav Mel Blanc. (Som sagt hos båda...) Plus så är båda fåglar, och Irene använder en pitchad röst för Hacke, och båda har feminina röster, även om båda är killar. Förresten, jag brukade tro att Pip var en tjej när jag var liten, tills jag fick reda på att han egentligen var en kille. 😅

Roger Storm som Mars-Marvin: Eftersom jag tänker typ på hur han låter som Bulan från Piff och Puff - Räddningspatrullen, och att Will Siv hade Anders Öjebo som honom så antar jag att han skulle låta P.J.? Jag tror att dessa röster kanske passar som Marvin, eller så var det en annan typ av röst hos Roger som passar mer?...

Fredde Granberg och Staffan Hallerstam som Peter Puma: Jag tror just på grund utav att du hade Jonas Kruse, igen... Och Staffan är för att du hade med Peter Sjöquist som ett förslag. Jag tänker också på hur Staffan låter som Strut från Landet för länge sedan II, och han låter korkad, vilket är också vad puman är...

Rösterna hos Taz: Samma anledningar hos Ture, typ... Och då kanske jag slänger in Björn Granath, Björn Gedda och Bengt Järnblad här också, på grund utav att du hade med Ingemar Carlehed som ett förslag. Stephan Karlsén är i hela fall som inspiration från Petter, och båda spelades utav Jim Cummings. Jag tyckte nog att Allan Svensson och Fredrik Hiller kanske har förmågan att passa som Taz på grund utav deras röstlägen...

Peter Kjellström och Peter Sjöquist hos Gråben: Två Peter här... Båda är inspiration från Mortimer, för båda spelades utav Maurice LaMarche. Plus så ser båda lika ut med sina långa nosar.

Anders Öjebo som Sköldpaddan Cecil: Nog på grund utav att Roger Storm var ett förslag, och jag tror att Anders kunde vara lika bra. Tänker nog på vissa insatser, så...

Jo, förresten. Richard Carlsohn kan väl också vara Speedy på grund utav Tito...

Elina Raeder som Tina Anka: Eftersom Elina brukar väl vara sura eller bråkiga tjejer, och Tina kan bli det ibland.

Sharon Dyall som Petunia Gris: Eftersom både hon och Daphne spelades utav Grey DeLisle. Förresten... Elina Raeder kan väl då passa också, eftersom hon har dubbat Grey några gånger...

Staffan Hallerstam som Beaky Buzzard: Samma anledning som hos Petter Puma, och för att du hade med Peter Sjöquist som ett förslag, här också...

och Louise Raeder som Hazel: Medan Louise brukar vara snällare karaktärer så har hon även varit skurkar. Tänker främst på hennes roll som Motherbrain från Captain N: The Gamer Master.
Kan väl passa på att slänga in Anders Öjebo som Pepe också då han dubbade Moliere i Atlantis som också pratar med fransk accent.

Förresten, angående det du säger om Mikael Roupé och Thomas Engelbrektson som Barney och Fred Flinta;

https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=14631.msg183885#msg183885

Disneyfantasten

Citat från: Skokaka skrivet 21 april 2024 kl. 03:17:56Jag kände på mig att det blev Scooby-Doo, eftersom både detta och Looney Tunes är Warner Bros. och att de är lika ikoniska, typ. Nåja, även HÄR så har jag många förslag... Undrar hur mycket jag kommer på...

Scooby-Doo:
Steffan Rudvall
Magnus Schmitz
Allan Svensson
Gunnar Uddén
Johan Wahlström
Staffan Hallerstam
Per Sandborgh
Peter Wanngren
Tommy Nilsson
Hasse Jonsson
Peter Sjöquist
Mattias Knave

Shaggy Rogers:
Martin Redhe Nord
Joakim Tidermark
Jakob Stadell
Johan Hedenberg
Felipe Leiva Wenger

Daphne Blake:
Charlotte Ardai Jennefors
Matilda Smedius
Ana Gil De Melo Nascimento
Vivian Cardinal
Lena Willemark
Maria Rydberg
Anki Albertsson
Mikaela Tidermark
Anna Engh
Elina Raeder
Mikaela Ardai Jennefors

Velma Dinkley:
Molly Sandén
Clara Henry
Cecilia Wrangel Schoug
Kayo Shekoni
Claudia Galli

Fred Jones:
Figge Norling
Steve Kratz

Scrappy-Doo:
Acke Svensson
Dick Eriksson

Scooby-Dum:
Staffan Hallerstam
Tommy Nilsson
Hasse Jonsson

(Förresten, vänta nu lite... Jag trodde att Peter Sjöquist var redan Scooby-Dum? ???)
Steffan Rudvall, återigen, för att han gjort imitationer på karaktärer.

Magnus Schmitz för att jag tror att jag hade med Scooby i mitt inlägg med honom?

Resten för att de dubbat hund-karaktärer förut?

Martin, Joakim och Felipe för att du tidigare hade föreslagit dem själv?

Johan har faktiskt dubbat Shaggy.

Hur kom du på Jakob som Shaggy?

Några av de du nämner för Daphne är förslag från dig själv, hur kom du på resten?

Clara Henry dubbade faktiskt Velma i trailern till Scoob.

Molly Sandén för att hennes lillasyster Mimmi dubbade henne i Scoob?

Hur kom du på resten?

Sen, angående Fred, du inspirerades av hur Figge lät i Kejsarens Nya Stil, när det gäller Steve så gissar jag att det är för att Stefan Frelander dubbade både Fred och Scooby?

Acke Svensson som förslag av Steffan Rudvall (som i sin tur inspirerades av Scottie i De 101 Dalmatinerna, jag TROR att det eventuellt kan vara Acke som gör den rollen) och Dick Eriksson för att han brukar dubba pojk-karaktärer?

Till sist, Scooby-Dum, Staffan som inspiration från Strut i Landet För Längesedan 2 som du tog upp förut, Tommy som inspiration från Patrick och slutligen Hasse för att han troligtvis dubbat liknande karaktärer förut?

(och jo, det är förstås fullt möjligt att Peter Sjöquist dubbat Scooby-Dum förut, dessvärre tror jag att jag glömde det i hastigheten)

Disneyfantasten

Citat från: Skokaka skrivet 21 april 2024 kl. 03:45:22Jo, förresten, även: Ingemar Carlehed, Hans Gustafsson, Thomas Engelbrektsson, Mattias Knave, Reine Brynolfsson, Johan Hedenberg och Felix Engström. :)
Många av de du nämner för att jag spontant kom på det någon gång (tror det gällde Ingemar Carlehed, Hans Gustafsson, Thomas Engelbrektson och eventuellt också Reine Brynolfsson), hur kom du på resten?

(forumsmedlemmen Eriksson kom på Bert-Åke Varg, Per Sandborgh, Gunnar Ernblad och Steve Kratz har jag för mig)

Alla dessa hade enligt mig varit bättre än Peter Wanngren, som visserligen är en duktig skådespelare men som dessvärre inte lät så värst lyckad som Joakim som han gjorde i några DuckTales-musiksagor, å andra sidan har Wanngren inte varit så värst lyckad de flesta gånger han hoppat in i musiksagor.

Disneyfantasten

Citat från: Skokaka skrivet 20 april 2024 kl. 23:42:58Joachim Assarsson:
Toad

Karin Odermatt:
Toadette

Era Iris Palioura:
Molly från Flykten från kycklingfabriken

Denny Know:
Christoffer Robin

Greta Thunberg:
Sandy Kind

Mikael Grahn:
Thomas från Pocahontas

Sara Ahlsten:
Pärlan från Piff och Puff - Räddningspatrullen

Lars Jauring och Lars Embretzen:
Ett av Spelkorten från Alice i Underlandet

Lena Sundholm-Svansbo:
Bambis mamma
- Molly för att filmen hon debuterade i kom 2023?

- Christoffer Robin för att jag hade med pojk-karaktärer i mitt inlägg och en av dem är Mowgli och båda gjordes av Bruce Reitherman?

- Thomas för att jag hade med Verne och båda dubbades av Martin Timell?

- Pärlan för att jag hade med Giddy i mitt inlägg och båda dubbades av Birgitta Fernström och använde lite ljusare röst för båda karaktärerna?

- ett av Spelkorten för att jag hade med Piraterna från Peter Pan i mitt inlägg och båda är karaktärs-grupper och båda filmerna kom på 1950-talet och dubbades om på 1990-talet?

Då undrar jag: hur kom du på resten?

(vem är förresten Sandy Kind? Jag vet att det finns en karaktär som heter Sandy i Svampbob Fyrkant men kan inte minnas att hon har det efternamnet även om jag mycket väl kan minnas fel)

Disneyfantasten

Anette Johansson hade passat till följande karaktärer;

- Catty och/eller Prissy = Dumbo

Några fler förslag?

Disneyfantasten

Örjan Samuelsson hade passat till följande karaktärer;

- en av Piraterna = Peter Pan

Några fler förslag?

Disneyfantasten

Sara Isaksson hade passat till följande karaktärer;

- Megara = Herkules

- Anastasia

- Kayley = Det Magiska Svärdet Kampen om Camelot

Några fler förslag?

Disneyfantasten

Rebecka Törnqvist hade passat till följande karaktärer;

- Rita = Oliver och Gänget

- Thalia = Herkules

- Gloria = Madagaskar

Några fler förslag?

Disneyfantasten

Nina Alfredsson hade passat till följande karaktärer;

- en av Sjöjungfruna = Peter Pan

Några fler förslag?