Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Skådespelare som skulle passa en viss roll

Startat av Gustav Jonsson, 15 juni 2020 kl. 23:03:53

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Skokaka

Citat från: Disneyfantasten skrivet 19 april 2024 kl. 07:54:21Det var konstigt, jag kunde nästan svära på att jag hade 10.

Nåja, men som tur är så kommer jag ihåg vem den saknade är, så nästa hög kommer att ha 11 istället för 10 på grund av detta.

Nåja, i vilket fall;

- Amelia för att jag hade med Lady Kluck i mitt inlägg och båda gjorts av Carole Shelley?

- Madame Adelaide Bonfamille för att jag hade med Ellen från Mary Poppins i mitt inlägg och båda gjorts av Hermione Baddeley?

- Tweedle Dee & Tweedle Dum av samma anledning som jag hade med Buzzie och Otto? (han dubbade Jeppe i originaldubbningen och alla dessa gjorts av J. Pat O'Malley)

- Änkan Kanin för att jag hade med karaktärer i mitt inlägg som spelats av Barbara Luddy? (som också är orsaken till att jag hade med dem i mitt inlägg och hon dubbade Lady i originaldubbningen)

- Kängu av samma ovannämnda orsak?

- Peter Pan för att jag hade med Pongo i mitt inlägg och båda dubbades av Anders Öjebo när filmerna dubbades om på 1990-talet?

- Bianca för att jag hade med Duchess i mitt inlägg och båda gjorts av Eva Gabor? (samt Margareta Sjödin på svenska)

- Baloo för att jag hade med Danny i mitt inlägg och Jan Koldenius dubbade Baloo i Luftens Hjältar och var även castad som Danny innan han hoppade av rollen och filmerna som båda ursprungligen var med i är 1960-talsklassiker från Disney?

- Berättaren i Peter Pan för att jag hade med Collien från Dalmatinerna i mitt inlägg och båda gjordes av samma skådespelare i original och även på svenska av Ingemar Carlehed när filmerna dubbades om på 1990-taket?
Wow, den här gången så kunde du allt och visste hur jag tänkte. Så ja. ;D

Skokaka

Citat från: Disneyfantasten skrivet 19 april 2024 kl. 08:48:55Okej, då ska vi se...

Nils Eklund för att någon annan medlem kom med förslaget förut, Branne Brännström en idé av dig själv, Evert Taube inspirerat från Steffan, Nassim Al Fakir som förslag av dig, samt Hans Wahlgren som förslag av Will Siv?

Då är jag nyfiken: hur kom du på Hans Wahlgren och Jakob Stadell?

Branne Brännström som förslag av dig själv, Lasse Bagge och Bert-Åke Varg för att båda dubbade Paul Winchell förut i Aristocats (Shun-Gon) och Micke och Molle (Bombom), Jarl Kulle av samma orsak som du nämnde förut i tråden samt Jan Modin som förslag av Will Siv?

Då återstår bara Johan Hedenberg, hur kom du på honom?

Hans Lindgren för att han dubbade John Fielder i Robin Hood (Sixten), Christian Hedlund för att han själv kom på det, Sven Björklund som förslag av dig (för att jag hade med Botvid och båda dubbats av Pontus Gustafsson), Andreas Nilsson och Steve Kratz för att båda är bra på att förställa rösten, Peter Sjöquist p.g.a. Totte?

Då är jag nyfiken: hur kom du på resten?

Peter Harryson för att hans far John dubbade Ior, Hans Gustafsson, Sten Ljunggren, Reine Brynolfsson, Peter Haber, Bengt Järnblad, Ingemar Carlehed och Stellan Skarsgård am samma orsaker som du nämnde tidigare i tråden, Allan Svensson som inspiration från mig (som jag kom på dels p.g.a. Jonatan från 1988-års Folk och Rövare i Kamomilla Stad som givits ut på CD och dels p.g.a. Einstein i Oliver och Gänget), kanske föreslog du också Björn Granath & Gedda någon gång? Jan Koldenius för att John Harryson som dubbade Joakim Von Ankas samvete lät en del som Koldenius, plus att både Koldenius och Sten Carlberg har röstlägen som liknar Gunnar Ernblad som testade för rollen? Samt Johan Hedenberg för att hans röstläge liknar Reine Brynolfsson?

Då återstår Willy Boholm, vem är det?

Christian Hedlund som var mitt förslag, Magnus Härenstam som var en idé av dig, Ulf Brunnberg för att han och Charlie Elvegård har liknande röster, Dan Bratt, Sven-Erik Vikström, Mille Schmidt, Thomas Banestål och Claes Eriksson av samma orsaker som du nämnde tidigare, Johan Ulveson, Robert Gustafsson, Anders Öjebo, Jonas Malmsjö, Per Eggers och Håkan Mohede som förslag av andra på forumet samt Guy De La Berg för att han dubbade Junius Matthews i Svärdet i Stenen (Archimedes?)

Då är jag nyfiken: hur kom du på resten?

Maud Hansson för att hon dubbat Barbara Luddy i Törnrosa (Magdalena), Lena-Pia Bernhardsson, Åsa Jonsson-Bergfalk och Emy Storm av samma orsaker du tidigare nämnde i tråden, Lena Endre som inspiration från forumsmedlemmen Eriksson?

Sen gällande Sanna Ekman, Anna Blomberg, Alida Morberg, Cecilia Wrangel Schoug, Grynet Molvig, Frida Normark, Anna Lindholm, Gunilla Röör och Carina Lidbom, många av dessa tror jag var förslag från mig, några av dem kanske du kom på? (många av dessa för att Barbara Luddy karaktärer vad med i mina inlägg) (gissningsvis gäller detsamma även Agneta Bolme-Börjesson)

Irene Bejstam tror jag också var förslag från mig? (för att hon dubbade Lady i 1997-års musiksaga och båda gjordes av Barbara Luddy)

Jörgen Düberg för att han dubbade Clint Howard i Djungelboken (Junior) och resten var förslag antingen från dig, mig eller Steffan Rudvall?

Johannes Brost, Lennart Jähkel, Calle Carlswärd och Axel Düberg för att de dubbat karaktärens originalröster förut?

(du menar förresten Acke, inte Lasse)

Nils Eklund för att jag praktiskt taget nämnde det samt Anders Nyström för att båda har liknande röster?

Andreas Nilsson som var förslag av Will Siv?

Då återstår Per "Rutkträsk" Johansson, hur kom du på honom?

Peter Harryson är en gammal idé från dig, Olof Wretling och Sten-Johan Hedman för att jag hade med Hans Lindgren karaktärer i mina inlägg, Måns Westfelt för att jag hade med Mullvaden från Bernard och Bianca i mitt inlägg, samt Adam Fietz som förslag av Will Siv?

Då återstår Johan Hedenberg och Håkan Mohede, hur kom du på dessa?

Pontus Gustafsson för att han dubbade Bruce Reitherman i Djungelboken (Mowgli), Leo Hallerstam för att hans far Staffan dubbat honom och resten som förslag från antingen mig eller dig?

Per Sandborgh för att någon här på forumet kom på det, Bengt Järnblad som förslag av Steffan Rudvall, Ingvar Kjellson för att han dubbade Sebastian Cabot i Svärdet i Stenen (Sir Hector), samt Björn Gedda & Granath som förslag av dig själv?

Fortsättning följer i nästa inlägg.
Tja, många utav dessa var förslag från oss och andra i den här tråden och andra anledningar, så... Och jag kan ha glömt en del anledningar, men i hela fall...

Du menar väl hur jag kom på Bert-Åke Varg som Nalle Puh? Du nämnde ju redan Hans Wahlgren för att Will Siv kom upp med idén, och ja, dessa är därför jag kom på de i rollen, så...

Bert-Åke Varg och Jakob Stadell som Nalle Puh: Eftersom elefanten som smaskar på löv från Djungelboken förmodligen dubbas utav Bert-Åke Varg, både han och Puh har spelats utav Hal Smith, som ni pratade om förut i tråden i sida 17. Jakob var för att när du först var osäker vem som dubbade Puh i en trailer en gång så trodde du att det var Jakob eller Nassim Al Fakir, men det var egentligen Ole Ornered, men både Nassim och Jakob skulle nog funka bättre än Ole, kanske...

Johan Hedenberg som Tiger/Tigger: Eftersom både Tiger och Dick Dastardly spelades utav Paul Winchell.

Rösterna hos Nasse: Också för att Hans Lindgren lät som Nasse när han var Musse Pigg, vilket även Will Siv pekade ut. Om han använder den rösten till Nasse så skulle den funka. Steve Kratz glömde jag varför, men det är nog för att han också gjorde en bra insats som Musse, så, ja... Kim Sulocki, Dick Eriksson, Staffan Hallerstam, Niclas Wahlgren, Göran Gillinger och Anton Olofsson Raeder var för att jag var osäker, men någon med en ljus röst borde vara Nasse, det var svårt att hitta någon för honom, ärligt talat... Och jag frågade ju efter om någon av dessa skulle passa, förut... Sven-Erik Vikström för att han har ju en ljus röst, Melker Duberg för att han låter som Andreas Nilsson och Linus Wahlgren för att jag hade med hans bror Niclas som ett förslag.

Jag visste dock inte att du hade Allan Svensson som I-or förut... Jag tyckte att hans röst hade ett rätt bra läge för rollen. Björn Granath var för att både han och Skrattis spelades utav Bud Luckey, och då tog jag Björn Gedda för att båda dubbade Ilska, plus så tycker jag att Gedda har likheter med Bengt Järnblad och Ingemar Carlehed... Jag valde Jan Koldenius egentligen eftersom hans röst är det närmaste utav vad jag kunde komma på, typ om någon annan var I-or i den första filmen. Och Sten Carlberg var även eftersom du kom med honom som ett förslag som Droopy, som I-or har likheter med, både personalitet och röst.

Willy Boholm som I-or: Eftersom i den första sidan i tråden så kom gstone upp med det förslaget eftersom han har dubbat Brad Garrett.

Rösterna hos Kanin: Adam kom dock upp med Johan Ulvesson, Robert Gustafsson, Anders Öjebo, Kim Sulocki, Jonas Malmsjö, Andreas Nilsson och Per Eggers som Kanin. Oskar kom också på Johan Ulvesson i rollen, och du hade ju annars också Andreas Nilsson i dina förslag, såklart. Plus så har Kanin spelats utav Tom Kenny, rösten till SvampBob, så Kim kunde kanske göra en bra insats, här också. Elios kom på både Peter Sjöquist och Håkan Mohede som förslag, också. Henrik Ståhl för att någon annan kom på förslaget i tråden och Staffan Hallerstam för att hans röst har likheter med Peter Sjöquist.

Du har rätt angående förslagen med Kängu av Ru, så långt som jag vet, åtminstone...

Åh, ja, jag skrev visst fel i hastigheten.😅 Några utav dessa är originalröster eller så hade jag andra anledningar till dessa.

Per "Ruskträsk" Johansson som Uggla: Eftersom jag, som sagt, tycker att hans röst har likheter med Lennart Jähkel, som också var ett förslag...

Johan Hedenberg och Håkan Mohede som Sorken: Eftersom jag inspirerades utav en galen pelikan från ett avsnitt utav Adventures of Sonic the Hedgehog, Johan dubbade honom och precis som Sorken så visslar han när han pratar. Plus så blir ju Sorken också rätt galen när det gäller dynamit, vilket han är rätt tokig i, av någon anledning. Håkan var för att Bävern från Lady och Lufsen spelades utav Stan Freberg, som också var Petter Puma från Looney Tunes, som Håkan dubbade. Sorken och Bävern liknar ju varandra och dubbas både utav Hans Lindgren, plus så har deras engelska röster likheter med varandra, också. Du hade väl Steve Kratz för att både han och Gojan från Tom & Jerry gör stan osäker har samma engelsk röst?

Jo, förresten. Jag glömde att ha med Ole Ornered hos Sorken!

Ja, detta är precis hur jag tänkte med Christoffer Robin.

Åh, jaså? Någon annan tyckte också att Per Sandborgh kunde funka? Jag tyckte nog att han och Sture Ström, som du hade med som ett förslag, har liknande röster, i hela fall när Per gör sin roll i till exempel Allt om Djur. Jag vet att Sture låter äldre, men Per låter som en yngre variant, tycker jag. Björn Granath, Björn Gedda och Bengt Järnblad var för att Ingemar Carlehed var ju Berättaren, som sagt, och Gedda och Bengt tycker jag låter lika som honom, som sagt. Och Granath är ju uppenbarligen på grund utav Gedda, igen. Men jo, det var just därför jag tog upp Ingvar Kjellson. 

Alla dina andra frågor gissade du rätt i.

Skokaka

Citat från: Disneyfantasten skrivet 19 april 2024 kl. 08:58:06Norra Sjöquist och Jasmine Heikura för att båda dubbat liknande röster förut (och båda dubbade Hermione Granger i Harry Potter), Tea Stjärne av samma orsak som du tog upp tidigare i tråden, samt Annica Smedius för att hon är bra på att förställa rösten?

Mattias Knave för att han dubbat liknande karaktärer förut?

Då är jag nyfiken: hur kom du på resten?

Mattias Knave för att han dubbat liknande karaktärer förut, Tommy Nilsson med sin Patrick-röst samt Fredde Granberg för att han brukar dubba komiska karaktärer?

Jan Koldenius för att jag hade med Gunnar Ernblad och Kenneth Milldoff i mitt inlägg och alla tre har använt liknande röstlägen?

(vill även passa på att slänga in Johan Hedenberg för den karaktären)

Emil Smedius för att han dubbat barnkaraktärer?

Nu minns jag inte vem som kom på Mamma Heffaklump, men det kan ha varit antingen du eller jag eller någon annan.

(vill även passa på att slänga in Annica Smedius p.g.a. Emil)

Norea Sjöquist & Jasmine Heikura för att båda dubbat barnkaraktärer?
Annica Smedius var mer för att du hade med Annelie Berg Bhagavan, deras röster är något liknande med varandra.

Rösterna för Steff: Ja, typ Plankton eller någon. Charlie Elvegård var för att Ken Sansom var både honom och Kanin, Roger Storm var för att jag TROR att han har varit en Disney vessla vid ett tillfälle? Och Carl Johan Rehbinder var för att jag inspirerades utav Scratch från Adventures of Sonic the Hedgehog. Nåja, han låter nog inte direkt som Steff, men jag tog ändå med honom som ett förslag, för säkerhets skull. Plus så kan han kanske göra en bra förändring i sin röst...

Patrik Stjärna är precis hur jag kom upp med Tommy Nilsson i rollen, riktigt gammal idé från mig, också. Tycker att Tommy kunde passa som korkade karaktärer, rätt ofta. Och med Mattias Knave så inspirerades jag utav Grounder från samma serie som Scratch. Han är den korkade utav de två, och jag tror faktiskt att han kunde funka bra. Vet inte dock om Mattias kunde funka som båda på samma gång, men det beror på. Fredde Granberg var nog för att du hade med Jonas Kruse som ett förslag. Förresten, jag tänkte faktiskt först att ha med Gunnar Ernblad, men upptäckte sen att du redan hade med honom. Både Heff och Albert från Ducktales delar nämligen en engelsk röst: Chuck McCann. Det kanske är på grund utav detta som du också kom upp med honom som ett förslag? 

Jo, förresten, jag glömde att ha med Fredde Granberg hos Steff, även om han också är redan Heff. (Samma som med Mattias Knave.) 

Ja, och jag tänkte faktiskt på Johan Hedenberg, men jag trodde nog att Jan Koldenius var närmast till dessa två. Tycker att han var KM Studios Gunnar Ernblad, också att Kenneth Milldoff var Sun Studios Gunnar. 

Charlotte Ardai Jennefors dubbade Brenda Blethyn i Den vilda familjen Thornberry - filmen, vilket är hur jag kom upp med henne hos Mamma Heffaklump. Och smart tänkt med Matilda Smedius som en referens. ;)

De andra som du frågade efter stämmer. :)

Skokaka

Ivar Wahlgren:
Hästen Kapten 

T. Weber & Lisbeth Schunker:
En/några av Blommorna från Alice i Underlandet och Sjöjungfrurna från Peter Pan    

Rune Halvarsson:
Påskharen/Marsharen 

Folke Rydberg:
Bror Duktig 

Lisa Ekdahl:
Kessie 

Tareq Taylor:
Fagin 

(Okej, hur du kom på detta är jag osäker på varför.) 

John Alexander Eriksson:
Mushu och Åsnan 

Jonas Vissberg:
Gaxton 

Daniel Karlsson:
Luigi 

Karl Ytterberg:
Smolk 

Så... Tekniskt sätt så är det väl 11, om man räknar att du hade med två personer ihop...

Skokaka

#2854
Citat från: Disneyfantasten skrivet 19 april 2024 kl. 10:16:52Nästan specialare...

Looney Tunes;

Snurre Sprätt;
- Andreas Nilsson
- Bertil Engh
- Anders Öjebo
- Martin Timell
- Christian Hedlund
- Robert Gustafsson
- Ola Forssmed
- Olof Wretling

Daffy Anka;
- Andreas Nilsson
- Anders Öjebo
- Steve Kratz
- Robert Gustafsson
- Mattias Knave

Pelle Gris;
- Andreas Nilsson
- Steve Kratz
- Jan Modin
- Ulf Källvik
- Anders Öjebo
- Olof Wretling

Ture Tupp;
- Fredrik Dolk
- Johan Hedenberg
- Roger Storm
- Dan Bratt
- Kenneth Milldoff
- Rolf Bengtsson
- Kjell Bergqvist
- Ingemar Carlehed
- Fredrik Beckman
- Stefan Berglund
- Oscar Harryson
- Christian Fex

Råbarkar-Sam;
- Gunnar Ernblad
- Stephan Karlsén
- Tommy Blom
- Anders Lönnbro
- Johan Hedenberg
- Hans Gustafsson
- Ingemar Carlehed
- Bo Maniette
- Peter Harryson
- Pierre Lindstedt
- Lars Dejert
- Thomas Engelbrektson

Helmer Mudd;
- Jan Sjödin
- Magnus Ehrner
- Mats Qviström
- Ulf Peder Johansson
- Roger Storm

Mormor;
- Irene Lindh
- Marianne Mörck
- Birgitta Fernström
- Monica Forsberg
- Eva Funck

Sylvester;
- Andreas Nilsson
- Johan Hedenberg
- Anders Öjebo
- Mattias Knave
- Ulf Källvik

Pip;
- Monica Forsberg
- Pernilla Wahlgren
- Annelie Berg Bhagavan
- Maria Rydberg
- Annica Smedius
- Christel Körner

Mars-Marvin;
- Leif Andrée
- David Sundin
- Ulf Källvik
- Steve Kratz
- Claes Ljungmark
- Anders Öjebo
- Gunnar Uddén

Speedy Gonzales;
- Andreas Nilsson
- Anders Öjebo
- Steve Kratz
- Bertil Engh
- Hasse "Kvinnaböske" Andersson
- Ulf Peder Johansson

Peter Puma;
- Ulf Peder Johansson
- Jonas Kruse
- Peter Sjöquist
- Mattias Knave
- Anders Öjebo

Taz;
- Gunnar Ernblad
- Jan Koldenius
- Johan Hedenberg
- Ingemar Carlehed
- Hans Gustafsson
- Sten Carlberg

Gråben;
- Gunnar Ernblad
- Johan Hedenberg
- Mattias Knave
- Kenneth Milldoff
- Sten Carlberg
- Jan Koldenius

Sköldpaddan Cecil;
- Roger Storm
- Peter Sjöquist
- Mattias Knave

Pepe Le Pew;
- Jan Malmsjö
- Roger Storm
- Jan Modin

Lola Kanin;
- Lizette Pålsson
- Myrra Malmberg
- Kitty Jutbring
- Isabelle McAllister
- Ayla Kabaca
- Malin Olsson
- Sara Edwardsson
- Nina Hjelmkvist
- Annelie Berg Bhagavan
- Maria Rydberg
- Annica Smedius
- Ylva Hällen
- Agnes Hammar
- Amelie Nörgaard
- Doreen Månsson
- Philoméne Grandin
- Julia Messelt
- Jasmine Wigartz
- Pernilla Wahlgren
- Carola
- Hilda Henze
- Linda Olsson
- Cecilia Wrangel Schoug
- Sharon Dyall
- Farah Abadi
- Liza Öhman
- Jennie Jahns
- Annika Herlitz
- Anette Belander
- Anna-Lotta Larsson
- Birgitta Larsson
- Sandra Caménisch

Tina Anka;
- Myrra Malmberg
- Annica Smedius
- Annelie Berg Bhagavan
- Maria Rydberg
- Kitty Jutbring
- Amelie Nörgaard
- Sara Edwardsson
- Pernilla Wahlgren
- Hilda Henze
- Agnes Hammar
- Anki Albertsson

Petunia Gris;
- Leila Trulsen
- Mia Barlöv
- Julia Wiberg
- Mikaela Tidermark Nelson
- Jasmine Heikura

Beaky Buzzard;
- Roger Storm
- Jonas Kruse
- Peter Sjöquist
- Mattias Knave

Hazel;
- Monica Forsberg
- Birgitta Fernström
- Irene Lindh
- Marianne Mörck
- Eva Funck

Några fler förslag?
Jo, även hos Looney Tunes gänget så har jag MÅNGA förslag, så jag förmodligen får mer tankar i framtiden. Nåja, åtminstone nu hos de som jag kommer på nu...

Och förresten, många utav dina förslag HAR dock faktiskt varit karaktärerna. Det vill säga: Andreas Nilsson hos Daffy Anka (Som sagt), Gunnar Ernblad och Johan Hedenberg hos Råbarkar-Sam, Johan Hedenberg hos Sylvester (Tror jag?), Steve Kratz hos Speedy Gonzales, Gunnar Ernblad hos Taz, Gunnar Ernblad hos Gråben och Maria Rydberg hos Tina Anka. (Nja, tekniskt sätt så var det en anktjej som heter Melissa, hon var Daffys förra flickvän, och detta gäller dock bara Baby Looney Tunes där de är barn, jag tror att hon och Tina är olika karaktärer...)

Snurre Sprätt:
Leo Hallerstam
Steffan Rudvall
Pontus Gustafsson
Peter Harryson
Hasse Jonsson
Kim Sulocki

Daffy Anka:
Christian Hedlund
Steffan Rudvall
Niclas Wahlgren
Linus Wahlgren
Bertil Engh

Pelle Gris:
Dick Eriksson

Ture Tupp:
Beppe Wolgers
Allan Svensson
Fredrik Hiller
Fredde Granberg
Johan Wahlström
Johan Lindqvist
Anders Öjebo
Stephan Karlsén
Björn Granath
Björn Gedda

Råbarkar-Sam:
Lennart Jähkel
Björn Andrésen
Reine Brynolfsson
Fredrik Hiller
Steve Kratz

Helmer Mudd:
Johan Hedenberg
Johan Wahlström

Mormor:
Sif Ruud

Sylvester:
Hans Lindgren

Pip:
Irene Lindh

(Förresten, jag TROR att Pernilla Wahlgren faktiskt var Pip i några sammanhang, men jag kan ha läst fel...)

Mars-Marvin:
Roger Storm

Speedy Gonzales:
Peter Sjöquist

Peter Puma:
Hans Lindgren
Fredde Granberg
Staffan Hallerstam

Taz:
Stephan Karlsén
Allan Svensson
Fredrik Hiller
Jan Åström

(Förresten, Will Siv hade ingen för Taz i sin KM Studio dubbning av Looney Tunes, men om jag gjorde min version, då skulle jag ha haft med Jan Koldenius, som är med i dina förslag. Så jag håller med om att han funkar :))

Gråben:
Steffan Rudvall
Peter Kjellström
Peter Sjöquist

Sköldpaddan Cecil:
Anders Öjebo

Pepe Le Pew:
Steffan Rudvall
Johan Hedenberg
Richard Carlsohn
Hans Josefsson
Göran Engman
Fredrik Lycke

Lola Kanin:
Ellen Bergström
Yumi
Ana Gil De Melo Nascimento
Emma Lewin Sundberg

Tina Anka:
Elina Raeder

Petunia Gris:
Sharon Dyall

Beaky Buzzard:
Staffan Hallerstam

Hazel:
Louise Raeder

Förresten, någon som vet vad Beaky Buzzard och Hazel heter på svenska?

Skokaka

Citat från: Will Siv skrivet 19 april 2024 kl. 13:07:47Snurre/Daffy;
- Lawrence Macrory.


Pip;
- Mia Kihl.
- Carla Abrahamsen.


Lola;
- Jenny Whålannder.


Tina; (förresten, hennes efternamn är egentligen Russo)
- Emelie Clausen.


Petunia;
- Norea Sjöquist.


Hazel;
- Siw Malmqvist.
- Gunilla Orvelius.


PS: vad blir nästa "specialare"? om du inte vet så har jag ett förslag: Mupparna.
Teknist sett så är Lawrence Mackrory redan Snurre i Baby Looney Tunes, men såklart, jag kom upp honom i tråden och syftade på Snurre i vuxen ålder. På tal om det, alla som dubbade barnvarianterna skulle även funka som de vuxna varianterna, också. (Nåja, förutom Annica Smedius som Daffy, förstås... Det vore för feminin för honom.)

Skokaka

Citat från: Will Siv skrivet 19 april 2024 kl. 14:24:35Det var precis därför jag kom på Pernilla som Lisa (och nu när du nämner, det finns en viss likhet mellan Pernilla och Jennys insats, undrar om Jenny skulle passa som Sandy, om KM dubbade "SvampBob", kanske @Disneyfantasten eller jag kan göra en specialare med den ;) )

Vad säger du om dom andra rösterna?

Ska jag förklara dom du inte vet?
Deras ögon ser även lika ut. Tycker nog att Jenny Wåhlander skulle funka lika bra som Sandy på grund av samma anledning. 

Och ja, många utav dom funkar. Förresten, här är ett förslag hos Bart som jag har tänkt för länge sedan men faktiskt glömde att säga: Elina Raeder. 

Jag menar, du hade ju rätt många. Kan väl för skojs skull förklara alla.

Disneyfantasten

Citat från: Skokaka skrivet 20 april 2024 kl. 00:37:56Tja, många utav dessa var förslag från oss och andra i den här tråden och andra anledningar, så... Och jag kan ha glömt en del anledningar, men i hela fall...

Du menar väl hur jag kom på Bert-Åke Varg som Nalle Puh? Du nämnde ju redan Hans Wahlgren för att Will Siv kom upp med idén, och ja, dessa är därför jag kom på de i rollen, så...

Bert-Åke Varg och Jakob Stadell som Nalle Puh: Eftersom elefanten som smaskar på löv från Djungelboken förmodligen dubbas utav Bert-Åke Varg, både han och Puh har spelats utav Hal Smith, som ni pratade om förut i tråden i sida 17. Jakob var för att när du först var osäker vem som dubbade Puh i en trailer en gång så trodde du att det var Jakob eller Nassim Al Fakir, men det var egentligen Ole Ornered, men både Nassim och Jakob skulle nog funka bättre än Ole, kanske...

Johan Hedenberg som Tiger/Tigger: Eftersom både Tiger och Dick Dastardly spelades utav Paul Winchell.

Rösterna hos Nasse: Också för att Hans Lindgren lät som Nasse när han var Musse Pigg, vilket även Will Siv pekade ut. Om han använder den rösten till Nasse så skulle den funka. Steve Kratz glömde jag varför, men det är nog för att han också gjorde en bra insats som Musse, så, ja... Kim Sulocki, Dick Eriksson, Staffan Hallerstam, Niclas Wahlgren, Göran Gillinger och Anton Olofsson Raeder var för att jag var osäker, men någon med en ljus röst borde vara Nasse, det var svårt att hitta någon för honom, ärligt talat... Och jag frågade ju efter om någon av dessa skulle passa, förut... Sven-Erik Vikström för att han har ju en ljus röst, Melker Duberg för att han låter som Andreas Nilsson och Linus Wahlgren för att jag hade med hans bror Niclas som ett förslag.

Jag visste dock inte att du hade Allan Svensson som I-or förut... Jag tyckte att hans röst hade ett rätt bra läge för rollen. Björn Granath var för att både han och Skrattis spelades utav Bud Luckey, och då tog jag Björn Gedda för att båda dubbade Ilska, plus så tycker jag att Gedda har likheter med Bengt Järnblad och Ingemar Carlehed... Jag valde Jan Koldenius egentligen eftersom hans röst är det närmaste utav vad jag kunde komma på, typ om någon annan var I-or i den första filmen. Och Sten Carlberg var även eftersom du kom med honom som ett förslag som Droopy, som I-or har likheter med, både personalitet och röst.

Willy Boholm som I-or: Eftersom i den första sidan i tråden så kom gstone upp med det förslaget eftersom han har dubbat Brad Garrett.

Rösterna hos Kanin: Adam kom dock upp med Johan Ulvesson, Robert Gustafsson, Anders Öjebo, Kim Sulocki, Jonas Malmsjö, Andreas Nilsson och Per Eggers som Kanin. Oskar kom också på Johan Ulvesson i rollen, och du hade ju annars också Andreas Nilsson i dina förslag, såklart. Plus så har Kanin spelats utav Tom Kenny, rösten till SvampBob, så Kim kunde kanske göra en bra insats, här också. Elios kom på både Peter Sjöquist och Håkan Mohede som förslag, också. Henrik Ståhl för att någon annan kom på förslaget i tråden och Staffan Hallerstam för att hans röst har likheter med Peter Sjöquist.

Du har rätt angående förslagen med Kängu av Ru, så långt som jag vet, åtminstone...

Åh, ja, jag skrev visst fel i hastigheten.😅 Några utav dessa är originalröster eller så hade jag andra anledningar till dessa.

Per "Ruskträsk" Johansson som Uggla: Eftersom jag, som sagt, tycker att hans röst har likheter med Lennart Jähkel, som också var ett förslag...

Johan Hedenberg och Håkan Mohede som Sorken: Eftersom jag inspirerades utav en galen pelikan från ett avsnitt utav Adventures of Sonic the Hedgehog, Johan dubbade honom och precis som Sorken så visslar han när han pratar. Plus så blir ju Sorken också rätt galen när det gäller dynamit, vilket han är rätt tokig i, av någon anledning. Håkan var för att Bävern från Lady och Lufsen spelades utav Stan Freberg, som också var Petter Puma från Looney Tunes, som Håkan dubbade. Sorken och Bävern liknar ju varandra och dubbas både utav Hans Lindgren, plus så har deras engelska röster likheter med varandra, också. Du hade väl Steve Kratz för att både han och Gojan från Tom & Jerry gör stan osäker har samma engelsk röst?

Jo, förresten. Jag glömde att ha med Ole Ornered hos Sorken!

Ja, detta är precis hur jag tänkte med Christoffer Robin.

Åh, jaså? Någon annan tyckte också att Per Sandborgh kunde funka? Jag tyckte nog att han och Sture Ström, som du hade med som ett förslag, har liknande röster, i hela fall när Per gör sin roll i till exempel Allt om Djur. Jag vet att Sture låter äldre, men Per låter som en yngre variant, tycker jag. Björn Granath, Björn Gedda och Bengt Järnblad var för att Ingemar Carlehed var ju Berättaren, som sagt, och Gedda och Bengt tycker jag låter lika som honom, som sagt. Och Granath är ju uppenbarligen på grund utav Gedda, igen. Men jo, det var just därför jag tog upp Ingvar Kjellson.

Alla dina andra frågor gissade du rätt i.
Nja, jag visste faktiskt inte att Sorken och Gojan hade samma röst förrän du nämnde det, egentligen inspirerades jag av Gstones förslag (det var antagligen han som kom på idén av just den anledningen), men Steve Kratz är annars bra på att förställa rösten och brukar göra bra dubbningsprestationer.

Var har Willy Boholm dubbat Brad Garrett?

Och jo, jag skrev fel i hastigheten.

Förresten så tror jag att du kan gissa varför jag hade med Nina Hjelmkvist, Sara Edwardsson & Ylva Hällen hos både Kängu och Magica De Hex?

Disneyfantasten

Citat från: Skokaka skrivet 20 april 2024 kl. 01:01:20Annica Smedius var mer för att du hade med Annelie Berg Bhagavan, deras röster är något liknande med varandra.

Rösterna för Steff: Ja, typ Plankton eller någon. Charlie Elvegård var för att Ken Sansom var både honom och Kanin, Roger Storm var för att jag TROR att han har varit en Disney vessla vid ett tillfälle? Och Carl Johan Rehbinder var för att jag inspirerades utav Scratch från Adventures of Sonic the Hedgehog. Nåja, han låter nog inte direkt som Steff, men jag tog ändå med honom som ett förslag, för säkerhets skull. Plus så kan han kanske göra en bra förändring i sin röst...

Patrik Stjärna är precis hur jag kom upp med Tommy Nilsson i rollen, riktigt gammal idé från mig, också. Tycker att Tommy kunde passa som korkade karaktärer, rätt ofta. Och med Mattias Knave så inspirerades jag utav Grounder från samma serie som Scratch. Han är den korkade utav de två, och jag tror faktiskt att han kunde funka bra. Vet inte dock om Mattias kunde funka som båda på samma gång, men det beror på. Fredde Granberg var nog för att du hade med Jonas Kruse som ett förslag. Förresten, jag tänkte faktiskt först att ha med Gunnar Ernblad, men upptäckte sen att du redan hade med honom. Både Heff och Albert från Ducktales delar nämligen en engelsk röst: Chuck McCann. Det kanske är på grund utav detta som du också kom upp med honom som ett förslag?

Jo, förresten, jag glömde att ha med Fredde Granberg hos Steff, även om han också är redan Heff. (Samma som med Mattias Knave.)

Ja, och jag tänkte faktiskt på Johan Hedenberg, men jag trodde nog att Jan Koldenius var närmast till dessa två. Tycker att han var KM Studios Gunnar Ernblad, också att Kenneth Milldoff var Sun Studios Gunnar.

Charlotte Ardai Jennefors dubbade Brenda Blethyn i Den vilda familjen Thornberry - filmen, vilket är hur jag kom upp med henne hos Mamma Heffaklump. Och smart tänkt med Matilda Smedius som en referens. ;)

De andra som du frågade efter stämmer. :)
Egentligen tog jag Gunnar Ernblad för att han dubbade Björnligan, både Big Bämg, Fläng och Kräng, och jag tänkte på den sistnämnda när jag hade honom som Heff.

Disneyfantasten

Citat från: Skokaka skrivet 20 april 2024 kl. 01:43:54Ivar Wahlgren:
Hästen Kapten

T. Weber & Lisbeth Schunker:
En/några av Blommorna från Alice i Underlandet och Sjöjungfrurna från Peter Pan   

Rune Halvarsson:
Påskharen/Marsharen

Folke Rydberg:
Bror Duktig

Lisa Ekdahl:
Kessie

Tareq Taylor:
Fagin

(Okej, hur du kom på detta är jag osäker på varför.)

John Alexander Eriksson:
Mushu och Åsnan

Jonas Vissberg:
Gaxton

Daniel Karlsson:
Luigi

Karl Ytterberg:
Smolk

Så... Tekniskt sätt så är det väl 11, om man räknar att du hade med två personer ihop...
Får se nu...

- Kapten för att jag hade med Billy Boss och båda gjorts av Thure Ravenscroft?

- Blommorna och Sjöjungfruna för att jag hade med Korna i mitt inlägg?

- Bror Duktig för att han dubbade Långben i originaldubbningen av Musse Pigg och Bönstjälken och båda gjorts av Pinto Colvig?

- Kessie för att Anki och Kvacki som är med i mitt inlägg har liknande röstlägen?

- Smolk för att jag hade med Bing Bong i mitt inlägg och båda gjorts av Richard Kind?

Då undrar jag: hur kom du på resten?

(menar du förresten Gaston från Skönheten och Odjuret eller Gaxton som du skrev? Isåfall: vem är Gaxton nu igen?)

(förresten så hade jag med Alan från Trollet i Parken hos Tareq Taylor för att hans dotter Love Taylor dubbar Rosie i Trollet i Parken och Alan är Rosies pappa och tidigare i tråden hade jag med Hillary hos Malin Berghagen Nilsson för att Love även är hennes dotter)

Will Siv

Citat från: Skokaka skrivet 20 april 2024 kl. 03:34:53Teknist sett så är Lawrence Mackrory redan Snurre i Baby Looney Tunes, men såklart, jag kom upp honom i tråden och syftade på Snurre i vuxen ålder. På tal om det, alla som dubbade barnvarianterna skulle även funka som de vuxna varianterna, också. (Nåja, förutom Annica Smedius som Daffy, förstås... Det vore för feminin för honom.)
Jag kom på det efter åt.
- what.

Disneyfantasten

Citat från: Skokaka skrivet 20 april 2024 kl. 03:27:55Jo, även hos Looney Tunes gänget så har jag MÅNGA förslag, så jag förmodligen får mer tankar i framtiden. Nåja, åtminstone nu hos de som jag kommer på nu...

Och förresten, många utav dina förslag HAR dock faktiskt varit karaktärerna. Det vill säga: Andreas Nilsson hos Daffy Anka (Som sagt), Gunnar Ernblad och Johan Hedenberg hos Råbarkar-Sam, Johan Hedenberg hos Sylvester (Tror jag?), Steve Kratz hos Speedy Gonzales, Gunnar Ernblad hos Taz, Gunnar Ernblad hos Gråben och Maria Rydberg hos Tina Anka. (Nja, tekniskt sätt så var det en anktjej som heter Melissa, hon var Daffys förra flickvän, och detta gäller dock bara Baby Looney Tunes där de är barn, jag tror att hon och Tina är olika karaktärer...)

Snurre Sprätt:
Leo Hallerstam
Steffan Rudvall
Pontus Gustafsson
Peter Harryson
Hasse Jonsson
Kim Sulocki

Daffy Anka:
Christian Hedlund
Steffan Rudvall
Niclas Wahlgren
Linus Wahlgren
Bertil Engh

Pelle Gris:
Dick Eriksson

Ture Tupp:
Beppe Wolgers
Allan Svensson
Fredrik Hiller
Fredde Granberg
Johan Wahlström
Johan Lindqvist
Anders Öjebo
Stephan Karlsén
Björn Granath
Björn Gedda

Råbarkar-Sam:
Lennart Jähkel
Björn Andrésen
Reine Brynolfsson
Fredrik Hiller
Steve Kratz

Helmer Mudd:
Johan Hedenberg
Johan Wahlström

Mormor:
Sif Ruud

Sylvester:
Hans Lindgren

Pip:
Irene Lindh

(Förresten, jag TROR att Pernilla Wahlgren faktiskt var Pip i några sammanhang, men jag kan ha läst fel...)

Mars-Marvin:
Roger Storm

Speedy Gonzales:
Peter Sjöquist

Peter Puma:
Hans Lindgren
Fredde Granberg
Staffan Hallerstam

Taz:
Stephan Karlsén
Allan Svensson
Fredrik Hiller
Jan Åström

(Förresten, Will Siv hade ingen för Taz i sin KM Studio dubbning av Looney Tunes, men om jag gjorde min version, då skulle jag ha haft med Jan Koldenius, som är med i dina förslag. Så jag håller med om att han funkar :))

Gråben:
Steffan Rudvall
Peter Kjellström
Peter Sjöquist

Sköldpaddan Cecil:
Anders Öjebo

Pepe Le Pew:
Steffan Rudvall
Johan Hedenberg
Richard Carlsohn
Hans Josefsson
Göran Engman
Fredrik Lycke

Lola Kanin:
Ellen Bergström
Yumi
Ana Gil De Melo Nascimento
Emma Lewin Sundberg

Tina Anka:
Elina Raeder

Petunia Gris:
Sharon Dyall

Beaky Buzzard:
Staffan Hallerstam

Hazel:
Louise Raeder

Förresten, någon som vet vad Beaky Buzzard och Hazel heter på svenska?
Får se nu...

Jag börjar med Steffan Rudvall, jag förmodar att det är för att han imiterat karaktärer?

- Leo Hallerstam för att hans far Staffan dubbat Snurre?

- Christian Hedlund och Bertil Engh hos Daffy, i båda fallen för att jag hade med dem som Snurre och Mel Blanc var röst till båda, liksom Mikael Roupé på svenska?

- Dick Eriksson som Pelle Gris, jag antar att det är för att han dubbar nervösa karaktärer? (plus så var han Ollie i Kogänget och båda är grisar)

- Anders Öjebo för att Mel Blanc och Mikael Roupé dubbat både honom och andra Looney Tunes karaktärer där jag hade med Anders?

- Sif Ruud för att hon dubbat äldre damer?

- Peter Sjöquist som Speedy Gonzales för att han dubbat möss?

- Hans Lindgren med sin Långben-röst antagligen? (samt som du tidigare var inne på med Stan Freberg som var bävern i Lady och Lufsen)

(men, jag trodde att Mel Blanc gjorde all Looney Tunes karaktärer utom Pip och kvinnorna?)

- Jan Åström för att ni föreslagit honom som karaktärer som Gunnar Ernblad dubbat?

- alla de du nämner hos Pepe för att de - liksom personerna jag har med i mitt inlägg - dubbat karaktärer med fransk accent? (LePelt från 102 Dalmatiner, Jacquimo från Don Bluth's Tummelisa, Louis från Disney's Den Lilla Sjöjungfrun, Skinner från Råttatouille samt Le Quak från Bortspolad)

(Jan Malmsjö dubbade Lumiere i Skönheten och Odjuret som Jan Modin sedan dubbade i DVD-filmen Prinsess-Sagor Vol 1 och Roger Storm dubbade Louis i TV-serien samt Den Lilla Sjöjungfrun 2 Havets Hemlighet och karaktärens gästframträdande i Hos Musse, och även Francois i Lady och Lufsen 2 Ludde På Äventyr)

(förresten så TROR jag att Gunnar Ernblad dubbat honom vid ett tillfälle, om han inte gjort det så tror jag definitivt att han hade varit ett bra alternativ, detsamma gäller nog Ture Tupp)

- personerna hos Lola Kanin förslag från antingen mig själv eller dig?

Då är jag nyfiken: hur kom du på resten?

(jag kom förresten på en till hos Peter Puma som jag glömde nämna, nämligen Steve Kratz, kan även passa på att slänga med honom som Cecil och Buzzard)

(kom även på en till hos Lola Kanin som jag glömde: Sofia Rågenklint)

Disneyfantasten

#2862
Nästa specialare;

Karaktärer från Scooby-Doo;

(har valt att begränsa mig till enbart de större karaktärerna eftersom det vimlar med filmer och serier med Scooby-Doo vilket gör att det sticker ut helt unikt)

Nåväl, till saken;

Scooby-Doo;
- Anders Öjebo
- Andreas Nilsson (faktiskt så omnämner han själv i Christian Hedlunds intervju att han dubbade Scooby vid ett tillfälle när Steve Kratz var sjuk eller otillgänglig)
- Christian Hedlund

Shaggy Rogers;
- Pierre Lindstedt
- Lars Dejert
- Markus Granseth
- Erik Ekstrand
- Christian Hedlund
- Tomu

Daphne Blake;
- Lizette Pålsson
- Myrra Malmberg
- Anna-Lotta Larsson
- Birgitta Larsson
- Sandra Caménisch
- Sanna Nielsen
- Pernilla Wahlgren
- Carola
- Malin Olsson
- Sara Edwardsson
- Ylva Hällen
- Nina Hjelmkvist
- Ayla Kabaca
- Doreen Månsson
- Philoméne Grandin
- Molly Sandén
- Mimmi Sandén
- Wiktoria Johansson
- Ellen Bergström
- Ida On
- Carro Hermansson-Persson
- Laura Ukaj
- Johanna "Dotter" Jansson
- Kitty Jutbring
- Isabelle McAllister
- Agnes Hammar
- Julia Messelt
- Julia Wiberg
- Hilda Henze
- Linda Olsson
- Sofia Rågenklint
- Monica Forsberg
- Christel Körner
- Yamineth Dyall
- Alexandra Goncalves
- Farah Abadi
- Amelie Nörgaard
- Linda Ihreskog
- Dominique Pålsson Wiklund
- Emelie Clausen
- Vanna Rosenberg
- Johanna Ljungberg Di Sivo
- Gunilla Backman
- Alexandra Rapaport
- Louise Raeder
- Helen Sjöholm
- Cecilia Wrangel Schoug
- Lena Philipsson
- Anna Bergendahl

Velma Dinkley;
- Angelika Prick
- Annika Herlitz
- Sandra Kassman
- Mia Barlöv
- Leila Trulsen
- Stran Cetin
- Marsha Songcome
- Daniela Sörensen
- Amanda Wickman
- Anna Braun
- Maria Rydberg
- Annelie Berg Bhagavan
- Beatrice Järås
- Anna Dieden
- Yumi

Fred Jones;
- Alex Hermansson
- Dante Zia
- Anders Öjebo
- Martin Timell
- Anton Olofsson Raeder
- Joakim Jennefors
- Jakob Stadell

Scrappy-Doo;
- Ulf Källvik
- Ulf Peder Johansson
- Leo Hallerstam

Scooby-Dum;
- Roger Storm
- Jonas Kruse
- Mattias Knave
- Peter Sjöquist
- Magnus Schmitz

Några fler förslag?

Disneyfantasten

Joachim Assarsson hade passat till följande karaktärer;

- Pinocchio = Shrek

Några fler förslag?

Disneyfantasten

Karin Odermatt hade passat till följande karaktärer;

- påhittad klon av Pinocchio = Shrek

Några fler förslag?