Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Val

Startat av gstone, 12 september 2022 kl. 17:15:26

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Mathilda Gustafsson

Det skrämmer mig att sjukvårdsministern är begravningsentreprenör.

Bib

Om alla mätningar säger att förtroendet hela tiden sjunker för regeringspartierna och deras ledare varför är de kvar? Kan man inte göra samma sak som man gjorde med Stefan Löfven?

Daniel Hofverberg

Citat från: Bib skrivet 28 januari 2023 kl. 18:28:43Om alla mätningar säger att förtroendet hela tiden sjunker för regeringspartierna och deras ledare varför är de kvar? Kan man inte göra samma sak som man gjorde med Stefan Löfven?
Visst kan man begära misstroendevotum, men i dagsläget vore det ganska meningslöst då det är riksdagen som ska rösta om det - och riksdagens mandat kommer ju inte förändras förrän nästa val. Och partierna som sitter i regeringen tillsammans med Sverigedemokraterna har ju majoritet i riksdagen, så enda sättet att ett misstroende skulle lyckas är om något parti i regeringen (i så fall troligast Liberalerna) eller SD skulle vara så missnöjda att de är beredda att rösta mot sin egen statsminister - eller minst ett par ledamöter från något av partierna. Och vi kan ju ana ungefär hur sannolikt det är... :(

Med Stefan Löfven var det en annan femma, i och med att Vänsterpartiet ingick i regeringsunderlaget men satt inte med i regeringen och fick i stort sett inget inflytande överhuvudtaget. De hade således incitament att rösta bort Stefan, för att få fram ett budskap att de också vill ha något att säga till om. SD sitter ju visserligen inte i regeringen heller, men då de genom Tidöavtalet har fått oerhört stort inflytande över politiken - avsevärt större än Liberalerna - har de knappast anledning att göra något som riskerar att göra att de inte längre får något inflytande.

gstone

Är ni höger eller vänster poltiska ?


Är ni konservativa eller liberala ?

Är ni goda eller onda ? ;D
[[George]]
I care about many things-

[[Dot]]
Things-not people.

[[George]]
People, too. I cannot divide my feelings up as neatly as you,
and I am not hiding behind my canvas-I am living in it.

Lilla My