Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - JK Animation

#1
Dubbningar och röster / SV: Disneydags
11 februari 2024 kl. 19:28:45
Jag kanske kan förstå att man konceptet med programblock är utdaterat men jag fortfarande inte att det är bra att Disney blir ett Apple, bara kompatibelt med sig själv. En lösning som högst kan kosta lika mycket som att återupprätta Disneydags skulle kunna vara att SVT bara visar TV-serierna som fristående program. Inte minst Nya DuckTales skulle vara kul att se fler avsnitt av (men snälla, förstör alla kopior som någonsin gjorts av Bumbibjörnarna både på linjär TV och Disney+).
#2
Dubbningar och röster / SV: Disneydags
10 februari 2024 kl. 10:21:35
Varför jag tycker Disneydags är viktigt är för att man inte ska behöva vara beroende av Disney+ för att kunna se TV-serierna. Egentligen skulle det gå bra att visa dom som fristående barnprogram men det finns en annan sak som hamnar "inlåst i valvet" om det inte har ett block att visas i, kortfilmerna (som det förövrigt behövs större variation på).
#3
Dubbningar och röster / SV: Disneydags
10 februari 2024 kl. 08:12:00
Stor katastrof!
Inget Disneydags när SVT:s tablå nu når till första lördagen i mars! Så här får det inte gå till!
#4
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 10 mars 2021 kl. 21:02:52
Det där måste vara VHS-filmen Daffy & Snurre Sprätt, som Film Factory gav ut 1997:
https://smdb.kb.se/catalog/id/001407231

Den har jag inte i min samling, men däremot har jag Stålmannen med vänner på DVD som Film Factory gav ut 2005 och som innehöll några kortfilmer i 1940-talsserien Stålmannen av Dave Fleischer - och som i sin tur verkar innehålla kortfilmer som Film Factory släppte 1994 i form av fyra VHS-volymer med titeln Barnens festival (mest troligt med samma dubbning):
https://smdb.kb.se/catalog/id/001404984
https://smdb.kb.se/catalog/id/001404985

Stålmannen med vänner hade en fruktansvärt usel lektordubbning, där det verkar vara två "skådespelare" - en man och en kvinna - där den ena helt saknar inlevelse och den andra har alldeles för mycket inlevelse och gör till sig så det låter överdramatiskt. Det låter som en usel fandubbning, som två personer gjort mest på skämt utan minsta lilla seriösa ambition; men av outgrundlig anledning har det alltså släppts skarpt av ett seriöst distributionsbolag...  :o

Vågar man gissa att den filmen dubbats av samma företag som Daffy & Snurre Sprätt - kanske till och med samma kvinnliga "skådespelare"...?


Ännu mer skrattretande blir det av Film Factorys skrytsamma uttalande på deras numera borttagna webbsida (innan företaget gick i konkurs):
"Alla dubbar görs av Nordens mer välrenommerade dubbstudior som garanterar kvalitén."

Ett uttalande som nästan känns som att det måste vara ironiskt menat... ::)
Stort tack för denna information! Nu har jag äntligen ett spår!
#5
En gång hade jag en VHS med Daffy Anka jag förtvivlat försöker hitta på loppis. Den hade en dubbning på lägsta tänkbara budgetnivå, lägre än Dingo Pictures. Det var så dåligt att det vart underhållande. I stort sett användes bara en röstskådespelare, nån medelårders kvinna som pratade typ stockholmska. Det fanns 6 Looney Tunes-filmer (alla med Daffy som huvudroll) och, hör och häpna, en Disneyfilm med lika dålig dubbning. Sångnumrena var inte dubbade alls utan där fick man höra Daffys originalröst men så fort han började prata så kom "tantrösten" direkt.

Som jag minns det var filmerna följande:
1: Daffy's Southern Exposure
2: The Henpecked Duck
3: A Coy Decoy
4: Porky Pig's Feat
5: The Daffy Duckaroo
6: Hooked Bear (Disney)
7: Scrap Happy Daffy

Det roligaste med Disneyfilmen var när Humphrey simmade förbi med en modellbåtköl på huvudet och såg ut som en haj och så översatte tantrösten en hel folkmassa genom att säga "Haj! Haj! Haj! Haj! Haj! Haj!" en gång i taget med 0 inlevelse.

Genom att ha hittat andra band med samma trailers och t.o.m. filmerna man gjorde trailer för (bland annat Potatisgänget) så har jag spårat det hela till att troligen vara en utgåva av Film Factory AB. Exakt samma trailers finns faktiskt på ett YouTube-klipp:

https://www.youtube.com/watch?v=rxofGuuCXYo

Har någon annan av er någon gång haft att göra med bandet? Finns det fler band med samma sorts dubbning? Skulle vara kul att veta.
#6
Dubbningar och röster / SV: Disneydags serier
10 mars 2021 kl. 15:02:08
Citat från: MOA skrivet  6 mars 2021 kl. 13:04:28
Hur länge har den funnits?
På SVT användes den först i samband med att Bolibompa sände en Disneyserie varje fredagskväll ungefär 2003-2005 och sedan har den varit svenskt Disneydagsintro sedan 2005.
#7
Dubbningar och röster / SV: Disneydags serier
12 februari 2021 kl. 20:29:47
Citat från: Anders M Olsson skrivet 12 februari 2021 kl. 14:54:33
Var har du hittat en tablå som sträcker sig ända fram t.o.m. den 6 mars? Jag kommer inte längre än till den 5 mars på SVTs hemsida, och de flesta tablåtjänsterna på nätet sträcker sig bara 1-2 veckor framåt.
Om du söker på "SVT Barn tablå" på Google och öppnar upp en tablå för bara SVT Barn så hittar du en tablå som når fram till den 6 mars.
#8
Dubbningar och röster / SV: Disneydags serier
12 februari 2021 kl. 14:33:21
Nu finns det ingen återvändo! Tablån når fram till den 6 mars och Disneydags står med! Serierna som omnämns är Bumbibjörnarna och Trassel. Anmärkningsvärt nog är blocket timmeslångt, vilket kan innebära 2 kortfilmer om vi har tur! Sändningstiden är 9:05-10:05.
#9
Dubbningar och röster / SV: Disneydags serier
6 februari 2021 kl. 10:01:32
Nu är det bara en månad kvar till Disneydags återkomst, och det står fortfarande att det ska bli så på kontakt.svt! Dessutom är det en kort månad, bara 28 dagar! Vad gissar och hoppas ni andra att det blir för serier? Jag skulle gärna se dom ännu ovisade avsnitten av Trassel och "nya" DuckTales.
#10
Dubbningar och röster / SV: Disneydags serier
19 december 2020 kl. 10:19:40
Citat från: gstone skrivet 17 december 2020 kl. 18:49:12
Vilka program tror ni dom visar ?

Nya DuckTales kankse ?
Jag gissar på 101 Dalmation Street och "nya" DuckTales.
#11
Dubbningar och röster / SV: Disneydags serier
12 december 2020 kl. 19:39:30
Vad glad jag blir över att Disneydags kommer tillbaka och den här gången dessutom med ett fastslaget datum (som vi naturligtvis måste bevaka noggrant). En stor seger för alla barn, vuxna med barnasinnet kvar och animationsnördar!
#12
Dubbningar och röster / SV: Disneydags serier
21 november 2020 kl. 11:00:10
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 21 november 2020 kl. 02:47:21
Förvisso sant, men imorgon (lördag) sänder faktiskt SVT Barn Den lilla sjöjungfrun II – Havets hemlighet kl. 18:40, och den kan de ju omöjligen ha köpt in någon annanstans än från Disney. Och det känns väl kanske mindre troligt att Disney skulle ha köpt in både den och Micke och Molle 2 för så länge sedan utan att ha utnyttjat visningsrätten...

Det behöver ju inte nödvändigtvis betyda att ett storskaligt avtal med Disney är på gång, utan det kan ju röra sig om bara enstaka titlar som SVT köpt in separat, men i alla fall ett mer positivt tecken än medan SVT inte visade minsta lilla med Disney-anknytning (under årets första nio månader). :)

Den lilla sjöjungfrun II – Havets hemlighet kan ju också vara av intresse i och med textningen, då SVT mig veterligen blir det första stället där filmen har en svensk textning för hörselskadade som följer dubbningens dialog; istället för att vara nyöversatt från engelskan. :) Dock räknar jag med att filmen inte lär finnas på SVT Play, utan bara kommer sändas linjärt.
Bättre det än ingenting. Dessutom en granska bra film för att vara "direkt till DVD".
Om inte Disneydags kommer tillbaka helt kanske SVT en dag kan landa i en slags mellanväg, liknande den i uppehållet 2002-2005, att visa en TV-serie som fristående program nån gång i veckan. En sån lösning skulle jag tycka vore lite snål men långt bättre än ingenting.
#13
Dubbningar och röster / SV: Disneydags serier
20 november 2020 kl. 18:39:50
Tråkigt att se att det inte längre är någon aktivitet i den här tråden. Vi behöver visa att vi finns och fortsatt efterfrågar Disneydags. Och jag har svårt att tro att vi har slut på saker att prata om.
#14
Dubbningar och röster / SV: Disneydags serier
8 november 2020 kl. 09:59:14
En serie som jag gillade mycket var Milo Murphy's lag. Kommer ni andra ihåg den? I så fall, kan den vara en bra "första nya" TV-serie att visa på SVT om/när de lyckas få ett nytt avtal med Disney?
#15
Dubbningar och röster / SV: Disneydags serier
30 oktober 2020 kl. 16:08:32
Citat från: Anders M Olsson skrivet 30 oktober 2020 kl. 09:16:25
Gigantosaurus finns nu även på Netflix, såvitt jag kan bedöma med samma dubbning som på SVT. Vad jag kan se finns det inga utsatta dubbningscredits på SVT, men väl på Netflix.

Även om Disney har varit inblandade på ett hörn kan de knappast fästa något större avseende vid den här produktionen eftersom de släpper den till en konkurrent i stället för att lägga upp den på Disney+.
Det kan så vara att Gigantosaurus inte är världens bästa exempel men visningen av Micke & Molle 2 tycker jag var en god nyhet i alla fall.