Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Lilla My

#2296
Är fortfarande arg över att Kida (Atlantis) inte räknas som en officiel Disney-prinsessa. Hon är den coolaste av dem alla...
#2297
Citat från: Disneyfantasten skrivet  8 juni 2019 kl. 10:28:54
Jag har dessutom klurat ut vad Merida säger;
"Ah, ett skönt plyte som distral sam en mo en mus aldrig lämnat stugan med en tår i ögonvrån eller barnen flicksmörta"

Skulle snarare satsa på;

"Ett skönt plyte som disktrasan [något skit som inte makear sense] en mus har aldrig lämnat stugan med en tår i ögonvrån, eller va nu flicksnärta?"

Med tanke på orginalet menar jag ( "Ach! Lang may yer lum reek, and may a moose ne'er leave yer girnal with a tear drop in his eye! Haste Ye Back, Me Lassie!" ) är översättningen åt h-e-l-v-e-t-e. Varför kunde inte Brave fått en Norrländsk (eller ännu bättre, Jämtsk) dubbning så kunde de haft så kul med just den här repliken (plus att dubbningen skulle blivit tusen gånger vackrare, men nu spårar jag)  :'(
#2298
Dubbningar och röster / SV: Teen Titans
9 juni 2019 kl. 21:12:54
Citat från: Elios skrivet  8 juni 2019 kl. 11:31:36
I början på varje introt i början på sången så låter det som att dem sjunger: lalalala Barnkalas.  :P


https://www.youtube.com/watch?v=QWaWvQuIVMI

När?  :o
#2299
Citat från: Erik Dahlberg skrivet  9 juni 2019 kl. 18:41:01
Martin Timell dubbade Verne i På andra sidan häcken

Han dubbade väl även i Pocahontas? Minns jag blev förvånad när jag läste det, såg nämligen aldrig Pocahontas som liten (tycker inte om filmen i sig) :D

Citat från: Erik Dahlberg skrivet  9 juni 2019 kl. 18:41:01
Magnus Härenstam dubbade Tantor i Tarzan

Same! Fast jag blev faktiskt mer positivt överraskad när det visade sig vara Povel Ramel som Professorn. Att Povel inte fick mer dubbningsförfrågningar är fan katastrof (fast han kanske fick och tackade nej till alla, vad vet jag)

Citat från: Elios skrivet  9 juni 2019 kl. 20:53:33
Vad var det nu som hände med pappan där i Atlantis nu igen?^^

Om du menar samma karaktär som jag; Han gjorde inte så mycket, berättade mest nyttig information, pratade Atlantiska, blev blind när hans fru blev uppäten av kristallen och var allmänt sjukt mega-awesome (och hade världens coolaste röst då va). Du kan se alla hans scener här;
https://youtu.be/og1l2cfnI_w
#2300
ÄLSKAR hur ni i programmet pratar om en dubbning som gjordes 2004 som "senaste recensionen". Fatta att det är 15 år sedan   :o
#2301
Har ni någon speciell artist eller skådespelare (eller politiker, vafan vet jag) som dubbat i en film/serie som får er att tänka "WOW, jisses vad coolt!" ?

Jag fick ett sådant moment för några veckor sedan när jag återupptäckte att det var Leonard Nimoy som gjorde kungen av Atlantis i Disneyfilmen (Atlantis: The Lost Empire, 2002). Jag är nyvaket Star Trek-fan och även fast jag alltid beundrat Trek-skådespelarna har deras övriga arbeten utanför Star Trek inte gjort någon inverkan på mig. Jag har dessutom bara sett Atlantis i orginaldubb kanske två gånger och inte reagerat på hans röst förut. Så när jag läste rollistan var det som någon släppte en bomb i huvudet på mig. Que fangirl-squee på den! ;D Så jävla coolt!

EDIT:
https://youtu.be/HrrzNDeureo?t=92 - hhhhhhh ♡♡♡♡♡
#2302
Filmer och TV-serier / SV: Likheter
9 juni 2019 kl. 18:12:07
Citat från: Disneyfantasten skrivet  9 juni 2019 kl. 18:08:40
Mulan är inte vilken asiat som helst, hon är en kines!  ;) (Jasmine är också en asiat, hon är nämligen en arab, så dessa två har mer likheter)

Sant. Men i.o.m. att jag bara nämnde Pocahontas kontinent och inte land/område så gjorde jag detsamma med Mulan ;)
#2303
Citat från: Erik Dahlberg skrivet 30 maj 2019 kl. 13:59:01
Nån som vet om Den stora musen från Minsk (mössens hemliga vapen mot katterna) i Resan till Amerika är datoranimerad. För det ser ut som att den är det

Inte riktigt, den är rotoscopad. De har alltså byggt en maskin på riktigt (inte i naturlig storlek dock ;D ) och filmat den, sedan "målat" ovanpå för att få det att passa in i filmen. Det är därför den ser så äcklig ut, den rör sig "för normalt".
#2304
Dubbningar och röster / SV: Dumbo
9 juni 2019 kl. 18:06:44
Citat från: Erik Dahlberg skrivet  4 juni 2019 kl. 20:49:02
Jag har faktiskt aldrig förstått varför alla tycker att 1997-års dubbning av Dumbo är så dålig ??? Jag har sett hela filmen med den dubben och jag tycker att den dubben är utmärkt

Jag är nog inte den enda som tycker det, JRL har sagt i ett ämne att hen också gillar den dubben och det finns säkert fler som tycker det ;)

Alla får ju tycka vad dom vill men ändå

Tror det har att göra med vad man är uppväxt med också. Jag tycker inte den nyaste dubben är fruktansvärd, dock stör jag mig bara på den då jag kan höra den gamla dubben i huvudet samtidigt som jag ser den nya, så jag kommer bara störa mig igenom hela filmen om jag ser den med ny dubb  ;D

Risken är ju dock att detta även händer när man ser en gammal dubb och är van vid den nyare (som i min kompis fall med dubbningen av Bambi, där kan hon inte se den gamla dubben utan att störa sig som in i helvete, och jag är tvärtom). Där kan jag dock koppla av mer eftersom äldre dubb = mer intressant.
#2305
Citat från: gstone skrivet 24 mars 2019 kl. 12:04:10
Jag tror inte Felix kommer dubba. Om du ska kritisera filmer kan du inte vara med i filmer.

Vad är det för logik?  ;D
"Om du ska såga ned träd kan du inte plantera dina egna blommor"
"Om du ska kritisera mat kan du inte laga din egen mat"
"Om du ska kritisera politik kan du inte vara politiker själv"
#2306
Filmer och TV-serier / SV: Likheter
9 juni 2019 kl. 17:57:41
Citat från: Elios skrivet 18 maj 2019 kl. 16:57:44
Nu släpper jag bomben: Jag tycker att Pocahontas och Mulan liknar varandra.  ;D Dem skulle kunna vara tvillingar.  :D

Nah, tycker jag inte. De är otroligt olika, Pocahontas är infödd amerikan/indian och animerad för att vara "sexig" och "tilltalande", ritad och övervakad av Glenn Keane (en av de bästa animerarna Disney någonsin haft). Mulan är asiat och dessutom animerad som stark och självständig, ritad och övervakad av av Mark Henn.

Vad är det i deras utseende du tycker är likt? :P
#2307
Dubbningar och röster / SV: Zootropolis
9 juni 2019 kl. 17:45:51
Citat från: Elios skrivet 15 maj 2019 kl. 10:08:54
Nu vet jag inte om det bara är jag eller tar det inte fruktansvärt lång tid innan man får reda på vem som är skurken och vad det är som händer och så!?  ::)

Det tar tid att göra film. Det tar ännu längre tid att göra animerad film. En film kan dessutom vara näst intill klar innan man avbryter produktionen p.g.a. oväntade hinder på vägen. Därför är stora företag som bl.a. Disney väldigt försiktiga med vilken information de ger ut innan filmen kommit igång på riktigt och alla papper är i ordning. Dels för att inte ge falska förhoppningar om något skulle hända, dels för att det inte är smart att ge ut hela storyn innan man fått se filmen ;)
#2308
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 15 maj 2019 kl. 08:58:58
I särklass sämst var San Marino, och jag kan inte för mitt liv förstå hur de kunde gå vidare... :(

För att han är en levande meme inom ESC-världen  ;D
#2309
Citat från: Elios skrivet 17 maj 2019 kl. 19:54:36
Ja jag kommer iallafall säga Makedonien.

Eller så försöker du anpassa dig till det nya och accepterar att landet heter något nytt?  ;)

På tal om namn på länder; Jag får fortfarande lite ont i magen att Vitryssland fortfarande heter Vitryssland på bl.a. svenska trots att de som bor i Sverige försökt byta till Belarus/Belarusien så länge nu :( Hur svårt ska det vara att bara rösta igenom liksom??
#2310
Off-topic / SV: Greta Thunberg
9 juni 2019 kl. 17:33:08
Citat från: Sabelöga / Raltseye skrivet 12 maj 2019 kl. 23:57:38
Påminnelse om att det är samma snubbe som påstod att pedofilövergrepp inom sin egen organisation var jävulens fel.

Påminnelse om att detta trots det är den bästa påven som funnits hittils. Fortfarande konservativ, men ändå flera steg bättre än de tidigare herrarna.