Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Senaste inlägg

#1
Dubbningar och röster / SV: Super Mario Bros. Filmen (...
Senaste inlägg av Adam - Idag kl. 22:21:19
Citat från: Steffan Rudvall skrivet Idag kl. 18:42:11Jan Åström
Instämmer helt 100! Är det någon som kan matcha Jack Blacks Bowser-röst och den exakta känslan så är det Åström himself, helt tveklöst! 
#2
Filmer och TV-serier / SV: Charlie Chaplin
Senaste inlägg av Will Stewart - Idag kl. 21:17:04
Alla och jag menar ALLA måste höra honom!


https://youtu.be/J7GY1Xg6X20
#3
Dubbningar och röster / SV: Den lilla Sjöjungfrun (Dis...
Senaste inlägg av moviefan - Idag kl. 21:16:36
Vilka avsnitt gillas ?  Mina favorit avsnitt är

The Island of fear

Tail of two crabs

Resigned to it

Urchin

Trident True 
#4
Filmer och TV-serier / SV: Diskutera gamla tecknade t...
Senaste inlägg av moviefan - Idag kl. 21:10:15
Jag gillade skarpt  Simba Lejonkungen, som visades på kanal 5.  Jag gillar även de äldre disney serierna, Aladdin, Den lilla sjöjungfrun samt Bumbibjörnarna.  Finns många avsnitt av de som är bra.  ;)
#5
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
Senaste inlägg av Daniel Hofverberg - Idag kl. 20:51:04
Citat från: Anders M Olsson skrivet Idag kl. 15:26:46I dagens avsnitt av Kometernas jul framgår att översättaren har valt att hitta på det egna ordet "nisare". Kopplingen till julen har gått förlorad, och det är inte ens speciellt tydligt att ordet hör ihop med nian i Planet 9. Varför inte säga "nissar"?

En ännu roligare variant skulle det ha blivit om översättaren hade bortsett från nian och helt enkelt kallat rymdvarelserna för "tomtar"! :) Som du skriver, Daniel, går det ändå inte att rädda ordvitsen på svenska, så varför inte vara lite "crazy", liksom Bolette-Henriette tycker att Panda-Sören ska vara?
Märkligt att översätta "9ser" med "nisare" - förutom att julkopplingen går förlorad, så känns det inte alls solklart att ordet hör ihop med talet 9. På danskan, där ju 9 uttalas som "ni", blir det uppenbart att "niser" hör ihop med 9; men när man i svenskan uttalar talet med nio istället för ni blir det inte alls lika tydligt vad ordet nisare åsyftar... :(

Det går som sagt tyvärr inte att rädda ordvitsen i det svenska språket hur mycket man än hade velat, men ärligt talat hade väl nästan vad som helst varit mer lyckat än "nisare"...

Man kan ju undra hur översättaren (Eva Brise) har resonerat...?

Jag tycker att din idé om tomtar var bra, för varelserna påminner ju faktiskt om gammaldags hustomtar varför man kan köpa att de skulle kalla dem för det. Det vore också smart för att vid något passande tillfälle kunna smyga in uttryck som "tomtar på loftet"...
#6
Off-topic / SV: Irriterande Karaktärer
Senaste inlägg av Disneyfantasten - Idag kl. 20:44:53
Citat från: gstone skrivet Idag kl. 20:37:44Dom blir dock travilgare mot slutet.

Ja, och det är iallafall en positiv grej.
#7
Off-topic / SV: Irriterande Karaktärer
Senaste inlägg av Disneyfantasten - Idag kl. 20:44:10
Citat från: gstone skrivet Idag kl. 20:41:43Jag gillar i alla fall live-action Lejonkungen

Du har rätt att göra det, och jag har rätt att tycka att den suger skrot! (har fortfarande inte sett den, men utav bilder, klipp, trailers och recensioner så tycker jag inte alls att den ser vidare bra ut)
#8
Off-topic / SV: Irriterande Karaktärer
Senaste inlägg av Disneyfantasten - Idag kl. 20:42:34
Citat från: gstone skrivet Idag kl. 20:39:56Du skulle nog gilla Peter Pan i hook heller.

Jag har aldrig sett den, men den verkar inget vidare.
#9
Off-topic / SV: Irriterande Karaktärer
Senaste inlägg av gstone - Idag kl. 20:41:43
Jag gillar i alla fall live-action Lejonkungen >:(
#10
Off-topic / SV: Irriterande Karaktärer
Senaste inlägg av gstone - Idag kl. 20:39:56
Citat från: Disneyfantasten skrivet Idag kl. 20:19:27Christoffer Robin (bara i Christoffer Robin & Nalle Puh 2018) och Michael Banks (bara i Mary Poppins Kommer Tillbaka 2018), då karaktärerna har förvandlats från godhjärtade och omtyckbara till rena tråkiga elakingar, iallafall Michael, sen har jag ännu inte sett Avförtrollad 2022 men av vad jag läst så har även Morgan Phillip försämrats markant mot hur hon var i första filmen när det gäller personlighet.

Naturligtvis tycker jag inte det är något fel med att gestalta karaktärer på ett nytt sätt, men då ska det vara åt det bättre och inte åt det sämre.
Du skulle nog gilla Peter Pan i hook heller.