Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Vargar, häxor och jättar/Häxor, jättar och troll (Wolves, Witches and Giants)

Startat av Elios, 11 november 2019 kl. 09:31:14

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.


Bibeln

Spelade någon in serien 2015 när den gick senast? Tänker att den borde vara bra i kvalitet. Hoppas det finns någon som spelade in den 2015 som kan ladda upp på den arkivsidan archive.org

Elios

Citat från: Will Stewart skrivet  7 oktober 2022 kl. 19:15:52Kolla vilka dom svenska rösterna är  :)
Ja det är ju Rolf Skoglund och Claire Wikholm. Detta gjorde dem nog i filmen för det skulle vara roligt med dem som Vi hade iallafall tur med vädret då dem var vilse på semester precis så som dom var i filmen.  ;D ;D ;D ;D

Will Siv

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 28 mars 2020 kl. 18:30:06Kanske inte alla, men i alla fall ganska många. Det finns 52 avsnitt av serien (fördelade på fyra säsonger på 13 avsnitt vardera), plus tre längre specialavsnitt, men jag hittar inget som tyder på att det tredje specialavsnittet (Aladdin) någonsin har sänts eller släppts i Sverige. Jag vet heller inte om alla 52 + 2 avsnitt som sänts på TV även har släppts på VHS/DVD, eller om det var färre. Här kan du se en lista på avsnitten:
https://en.wikipedia.org/wiki/Wolves,_Witches_and_Giants
Det står på Wikipedia sidan att "Aladdin" visades som ett vanligt avsnitt först och sen som ett längre "special avsnitt"

i båda fallen som seriefinalen.


Men var avsnittet ( alltså den "kortare" versionen ) dubbat i så fall?

Sen vet jag inte vad som skiljer sig mellan båda versionerna, hittar bara den "korta versionen"


https://youtu.be/7-itqWzpifc

Steffan Rudvall

I denna visningsomgången nämner de bara 39 avsnitt men Aladdin är faktiskt det sista så den korta versionen har dubbats.

https://smdb.kb.se/catalog/id/003589374

Elios

Citat från: Steffan Rudvall skrivet  5 februari 2023 kl. 17:08:12I denna visningsomgången nämner de bara 39 avsnitt men Aladdin är faktiskt det sista så den korta versionen har dubbats.

https://smdb.kb.se/catalog/id/003589374
Undrar då lite vem som berättade då? ^^

Will Siv

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 28 mars 2020 kl. 18:30:06På gott och ont hade både Hans Lindgren och Jan Nygren en mer "vanlig" och neutral röst, medan både Rolf Skoglund och Claire Wikholm tog i från tårna med en inlevelse som inte är av denna världen; för att få det att låta ännu mer dramatiskt än det faktiskt är. Sissela Kyle (i säsong 2 - 4) hade dock en lite mer neutral och nedtonad röst, som inte tog i lika mycket som de andra två.
Spike Milligan hade också en väldigt dramatisk berättarröst så jag tycker det ändå passar i SVTs dubbning.

fast jag kommer inte ihåg hur Sissela var som berättare och jag har ju inte hört versionerna med Hans Lindgren eller Jan Nygren

Will Siv

Citat från: Elios skrivet 11 november 2019 kl. 09:31:14Är det någon som minns detta program med lite olika sagor som jag tror gick på ettan för längesen.  :-[
Vet att Jan Nygren var berättarröst.
Men här Claire Wikholm dock:


https://youtu.be/thMPdGBrYz4

Har dock några här på Vhs här hemma hos mig.  ;D
Här är original versionen så man kan jämföra  :)


https://youtu.be/ORw_k8fqkGs

Elios