Forumnyheter:

VIKTIGT! Dubbningshemsidan har nyligen flyttat till en ny server. Förhoppningsvis ska allt fungera, men du kan läsa mer och rapportera om ev. problem i den här tråden.

Huvudmeny

Senaste inlägg

#1
Filmer och TV-serier / SV: Carlo Bonomi (1937-2022)
Senaste inlägg av Adam - Idag kl. 06:47:23
Att han både var rösten till huvudrollen i Linus på linjen och Pingu säger plötsligt en hel del om varför bägge två karaktärer lät så lika. Hur som helst så spelade Pingu en stor del av min barndom också, så det här kom ju lite som en förvåning även för mig,
...och Elios, hur tråkigt det än är att många kändisar nyligen gått bort, framförallt de som blivit äldre än 66 eller 70-80 (som Sven Melander, Olivia Newton-John och Carlo Bonomi), så kan man ju samtidigt tänka att dessa i alla fall fick leva långa liv, och förhoppningsvis lite lyckliga med för den delen.💗
#2
Dubbningar och röster / Scooby Doo avsnitt dubbat sena...
Senaste inlägg av Marcusen - Idag kl. 03:03:53
Jag har hört att Scooby Doo och De 13 gasterna ska ha ett avsnitt som är dubbat betydligt senare än de andra och ska då innehålla röstbyten. Vet någon om det stämmer? Vem är rösterna i det avsnittet?
#3
Hmm, det verkar faktiskt ganska lovande... Nu har gästpostning varit påslaget i nästan fyra dygn, och fortfarande inte ett enda spaminlägg. Och pluginet som söker i Stop Forum Spam-databasen verkar helt klart göra något, då loggen visar att 23000 försök (?!) att skriva inlägg av gäster har blockerats.

Det är väl aningen tidigt att dra några säkra slutsatser, då det är möjligt att det går i vågor så att inte spammare försöker oavbrutet, men än så länge ser det lovande ut. :)

Dock finns det en viss risk att även oskyldiga personer har drabbats, för som vi alla vet är ju IP-adresser ingen exakt vetenskap och framförallt inte knutet till en enskild individ - det är ju fullt möjligt att en spammare tidigare haft en IP-adress som sedan tagits över av någon helt oskyldig person, och att den IP-adressen finns kvar i spamdatabasen även om den inte använts av spammare på ett tag.

Då pluginet även jämför namn man anger med namn på kända spammare kan även det medföra att oskyldiga drabbas, för namn kan ju vara ganska ospecifika - att en spammare postat en massa spam under namnet "Kalle" betyder ju liksom inte att alla som försöker posta under namnet "Kalle" är skumma... Det finns dock en hel del inställningar för pluginet och även möjlighet att justera känsligheten, så om någon här har försökt att posta som gäst men inte lyckats så meddela mig så kan jag försöka justera ned känsligheten lite. :)

Även om vissa oskyldiga drabbas är det ju i alla fall betydligt bättre att många gäster kan skriva inlägg, än att ingen kan göra det. Så en viss felmarginal kan man nog acceptera, om det betyder att man kan ha gästpostning påslaget...
#4
Dubbningar och röster / SV: Kim Possible Sound?
Senaste inlägg av Elios - Idag kl. 02:18:48
Visste inte helt säkert om det var på denna avdelningen detta ämne hörde hemma annars är det väl bara att flytta det.  ::) ::)
#5
Filmer och TV-serier / SV: Carlo Bonomi (1937-2022)
Senaste inlägg av Elios - Idag kl. 02:16:50
Pingu känner man ju igen. Visste inte vem personen var men tråkigt förstås.
Först Olivia Newton-John och nu rösten bakom Pingu. Blir bara mer tråkigt med det här för varje dag som går. Vila i frid.  :'( :'(
#6
Dubbningar och röster / SV: Någon som kan hjälpa mig a...
Senaste inlägg av Elios - Idag kl. 02:14:36
Är det inte en världsomsegling under havet? 
#7
Dubbningar och röster / SV: Trailers sökes
Senaste inlägg av Elios - Idag kl. 02:12:55
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  8 augusti 2022 kl. 19:18:57Jodå, visst släpptes svenska trailers till både Tummelisa och Busungarna. Trailers för båda fanns med på Filmbranschens trailerkassett från 1994 respektive 1997, som SF Bio skickade ut varje år till bland annat journalister och biografer. Då bör samma trailers även ha visats på bio, och sannolikt även visats på TV (även om TV-versionerna kan ha varit nedkortade som de ofta var).
Nu när du säger det så minns jag iaf Tummelisa på svenska som en trailer. Var väl på någon av VHS:erna till Warner Bros. Busungarna har jag dock aldrig sett. 
#8
Filmer och TV-serier / SV: Carlo Bonomi (1937-2022)
Senaste inlägg av Steffan Rudvall - Idag kl. 00:37:26
Mycket sorgligt må han Vila i frid
#9
Filmer och TV-serier / SV: Carlo Bonomi (1937-2022)
Senaste inlägg av Skokaka - Idag kl. 00:30:51
Näe, han som var så rolig! Må han vila i frid. :( :'(
#10
Filmer och TV-serier / Carlo Bonomi (1937-2022)
Senaste inlägg av TonyTonka - Idag kl. 00:28:00
Mannen bakom rösten rill Pingu och Linus på Linjen har gått bort.  :(

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/0GMklB/pingu-s-och-linus-pa-linjens-rost-carlo-bonomi-dod

Vila i frid.  :'(