Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Jabberjaw

Sidor: [1] 2 3 ... 44
1
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: 2 december 2021 kl. 18:00:39 »
Det kommet bli kaos, frågan är dock hur mycket som kommer hända med den här vågen...

Exempelvis
Citera
Du behöver inte ett vaccinationsbevis för att besöka nöjesparken eller våra julbord.
https://www.liseberg.se/planera-besoket/Fragor-och-svar/

90% av dom restauranger som jag besökt för take-away senaste månaderna har INTE haft några särskilda restriktioner. Det är väl typ MAX och Mc Donalds som valt att spärra av hela bord till ingen logik så att gästerna som äter där får sitta uppdelade med flera meters mellanrum  ;D  :)

Tror som sagt inte att det kommer bli särskilt bra det här. Man har fullt upp att bråka med dom som inte vaccinerar sig så man ser inte problematiken med att vaccinerade och även då såklart ovaccinerade beter sig som att pandemin är borta. Restriktionerna borde man tagit till vara på. När alla väl hade förstått principen med att inte bära med sig bakterier och smitta till omgivningen ja då väljer man att ta bort det som man lagt krut på. Ungefär som att starta upp ett nytt företag och stänga ner det ett år senare när affärerna börjat ta fart och man blivit varm i kläderna..  ::) :-\

Man jösslar med pengar på vaccin och på rutiner. Och sedan tar man bort rutinerna och skänker bort vaccin. Vi har tydligen hur mycket pengar som helst i det här lilla landet. Men det lär alla märka som skall gå i pension i framtiden :)

2
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: 2 december 2021 kl. 17:37:29 »
Ny börjar mängden vaccinerade öka igen och spridningen av covid är på gång.... hur dålig kommer den här vintern se ut när det kommer till smitning av covid 19?..... det ser bara mörkt ut. Man blir irriterad.

Det tråkiga i allt är ju som vanligt att det är dom "drabbade" som råkar illa ut. Tror lösningen är att lugna ner samhällets begär på JAG JAG JAG... och stress stress stress.

Kan tyvärr inte svara på annat än i Västra Götalandsregionen som endå är ganska så omfattande och har många institut, sjukhus och områden. Och där valde man ju exempelvis att helt för bara några månader sedan ta bort Securitas hjälp vid ingångarna samt kravet på munskydd. Vad jag förstår det som så kan även bekanta och släkten följa med in på själva sjukhusen, men inte på mottagningen i sig eller avdelningarna.  ::) :-\

Och nu senast idag uppe i Vara i Skaraborgs området så hade Vårdcentralen krav på munskydd nu igen där personalen även bar masker. Vad jag kunde se idag och på det interna Nyhetsflödet så verkar det som att detta var något lokalt beslut, vilket jag tycker var ett väldigt klokt sådant. Åkte exempelvis bussen idag i Göteborg där minst en person hostade med symptomen för Covid19.

I mina ögon så har man antingen varit extremt korkad på regeringsnivå med att meddela regionerna hur dom skall förhålla sig. Eller så har det administrativa stått ivägen för alla beslut som man tagit. Det skulle exempelvis behövts automatiska handsprit maskiner direkt.. och inte 11 månader efter det att smittan börjat ta fart. Och man skulle inte valt att ta bort restriktionerna såhär nära inpå julen. Nu kommer det slå hårt på alla håll igen förmodligen, och då skyller man väl på dom ovaccinerade eftersom man måste ha en syndabock. Sanningen är dock att folk är FOLK. Man måste nödvändigtvis stå på varandra, handla sammtidigt, julhandla på lördagar i gallerior, äta lunch ute, kasta sig om andra bilar i trafiken när man endå skall blinka in 5 meter senare igen. Det är så människan har utvecklats i samband med fokus på sig själva och alla appar som man går och tittar i dagarna i ända. Man tappar fokus på verkligheten och räknar istället minuter och sekunder som man kan "tjäna" överallt genom att fuska sig fram bara för att komma först själv. Egoismen breder ut sig och särskilt i storstäderna där ingen säger något om någon går före i kön. Hade det funnits 100 vaccinsprutor så kan jag sätta allt jag äger på att gamarna hade sprungit över lik för att sno en sådan rakt i ögat på dom med sämre immunförsvar som faktiskt behöver den bättre.

Det krävs ingen einstein för att se allt detta. Det händer dagligen bara man stannar upp och vågar se verkligheten för så som den är och inte så som man vill att den skall vara. Skillnaden på dessa två är att den som vill inse denna faktan har makten att göra något åt det. Tyvärr så har vi nog för många självupptagna medmänniskor så jag lägger min röst på att det kommer bli rent kaos och fullständig lockdown igen. :)
 

3
Omröstningar, listor och sammanställningar / SV: När är ni födda
« skrivet: 28 november 2021 kl. 00:30:37 »
1990-tal. Men hade gärna blivit född ~1985 just för att få med hela TV3 uppstarten som barn istället för se allt nu i efterhand.  :)

Tycker mycket bra gjordes mellan 1980-2000 nämligen.

4
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: 26 november 2021 kl. 20:05:07 »
Nej,  precis. Lösningen är inte bara att hålla avstånd, bara att vaccinera sig eller bara använda munskydd. Det behövs en kombination av flera åtgärder.

På vilket sätt menar du att jag inte respekterar grundlagen? Men det kanske är en god idé att åka till Nordkorea, för där har de ju ingen eller väldigt låg smittspridning enligt dem själva. Så de måste vara väldigt duktiga på att hålla avstånd! :)

Nej så klart. Om du väljer att inte vaccinera dig är det ditt eget beslut. Jag varken vill eller kan tvinga någon. Däremot måste jag ju kunna få framföra min egen åsikt att det är bra om så många som möjligt vaccinerar sig. Jag kommer för övrigt själv att ta min tredje dos i morgon. Om jag hade haft den allra minsta misstanke om att det skulle kunna vara farligt hade jag inte gjort det.

De som envist tror på konspirationer, misstror media, tror politiker och läkemedelsbolag om onda avsikter o.s.v. lär varken jag eller någon annan kunna övertyga, och jag har ingen ambition att göra det heller.

Däremot finns det förmodligen en ganska stor grupp kvar som egentligen vill vaccinera sig, men som av olika anledningar inte har kommit till skott. Där finns en outnyttjad möjlighet att få upp vaccinationsgraden och få ner smittspridningen.

Sen anser jag att det är självklart att de som jobbar i yrken där de oundvikligen måste ha nära kontakt med andra människor bör och ska vara vaccinerade. Det kan vara läkare, sjuksköterskor, taxichaufförer, personal i äldrevården m.m. Inte heller där kan man tvinga någon att vaccinera sig, men de som väljer att inte göra det får finna sig i att bli omplacerade till andra arbetsuppgifter.

Absolut. Det håller jag med om till 100%, så länge du menar att det även gäller dem som har andra åsikter än du själv.

Det jag menar är att det blir som en ond spiral att peka problemet på dom människor som har en annan tro. Det är väl klart att media ser detta som sin chans att göra stora rubriker, det är så dom arbetar. Så varför ska man inte INTE misstro media tycker du så som dom historiskt sett skött sina kort.

Skillnaden på sista meningen du skriver är att jag inte tycker så himla mycket om vad andra bör göra som jag inte hade gjort själv. Och även om jag hade tyckt att sprutan är en bra idé så skulle jag inte sitta dag och natt och uttrycka min frustration över att så få andra tagit den, bara för att jag själv anser det vara en bra gärning. :-\

Du skriver att alla får tycka som dom vill, och göra dom ingrepp som dom själva anser vara "rätt". Men sedan skriver du att man baserat på sin tro skall få en bestraffning, jag får inte riktigt det till att bli helt logiskt faktiskt är jag rädd.

Citera
"Sen anser jag att det är självklart att de som jobbar i yrken där de oundvikligen måste ha nära kontakt med andra människor bör och ska vara vaccinerade. Det kan vara läkare, sjuksköterskor, taxichaufförer, personal i äldrevården m.m. Inte heller där kan man tvinga någon att vaccinera sig, men de som väljer att inte göra det får finna sig i att bli omplacerade till andra arbetsuppgifter."

Det du menar är väl snarare att det är högst olämpligt och moraliskt fel att medvetet sköta patienter som kan dö om dom råkar smittas med Covid19, ifall du inte tar största försiktighet när du utövar din yrkeskunskap. Ingen skall bli omplacerad bara för att någon stolle i hatt tycker att det skall och bör vara så. Som att stå och säga att någon är efterbliven bara för att man röstat på vänsterpartiet och därav borde bli omyndigförklarad. Det är ett känsligt ämne då det såklart i största möjliga aspekten skall och bör handla om patientsäkerheten. Men att hålla på och frånta taxi chaffören sitt arbete bara för att han är ovaccinerad låter som ren och skär smörja är jag rädd.

Har du över huvudtaget varit i en storstad dom senaste månaderna?  Eller varit i en större stad på ett sjukhus och besökt och sett hur det ser ut i dagsläget. Jag misstänker att så inte är fallet nämligen baserat på hur du skriver.  ??? ::)

5
Om Dubbningshemsidan / SV: Delvis frånvaro på grund av dödsfall
« skrivet: 26 november 2021 kl. 16:17:06 »
Alltid är det lika tråkigt när någon nära som man känner går bort... finns ingen quickfix eller lösning.
Men jag försöker att ha något fysiskt föremål runtomkring mig på personen i fråga. En tavla eller något annat bra minne från personen som man kan tända ett ljus för under helgen nu till exempel eller liknande.  :)  :(

Uppdateringar får ske när det finns tid och plats i livet. Ingenting som måste ske nu på stört oavsett vad det än må vara.
Kul att se att alla bryr sig om varandra dock det är en fin egenskap!

6
Filmer och TV-serier / SV: Favorit film(eller filmer) från året ni föddes ?
« skrivet: 26 november 2021 kl. 16:13:51 »
Utav dom jag kommer på direkt så är det nog följande tre filmer  :)

Schindlers list
Free Willy
Jurassic Parkpåminner mig när jag googlar att jag inte ens har sett filmen We're Back! A Dinosaur's Story ...  :-[ :o men den är nog inte någon oscars film.
Men tycker om alla gamla tecknade filmer med lite spänning, humor och det "gamla" tecknade stuket från 80-90-talet.

7
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: 26 november 2021 kl. 16:04:36 »
Det är väl inte regeringens bestämmelser som hindrar ovaccinerade från att gå på "VIP-bio" om det är färre än 100 personer i salongen, utan biografägarna som för enkelhets skull har valt att kräva covidbevis på alla föreställningar. Det skulle antagligen bli väldigt rörigt med olika regler beroende på salongens storlek och antal besökare.

Sen ligger det naturligtvis en stor poäng i att många tveksamma eller slöa äntligen får tummarna loss och väljer att vaccinera sig om det krävs för att gå på bio eller andra publikarrangemang.

Man ska inte bara se sin egen lösning som den bästa. Det är det som skapar den här splittringen vi ser runtom i världen idag. Där några svagsinta individer springer ärenden åt dom stora pojkarna som driver alla dessa medicin bolagen. Dom skrattar säkert högt över hur många doser dom lyckats sälja på EU vid det här laget.

Respektera grundlagen eller åk till Nordkorea Anders. Vi som inte vill vaccinera oss vi väljer att inte göra det, man skall inte stå och gapa öppet högt dag ut och dag in att lösningen är vaccinering. För alla ser inte på smittspridningen på samma sätt. Jag börjar oroa mig att detta forumet håller på att bli en stor farlig smitta i sig för personlig propaganda ifrån admins och "vänner" snarare än ett forum där man kan komma som man är med olika åsikter och diskutera tecknad film och dubbning.  :-\ ???

Det jag försöker säga är att alla skall få tycka och tänka olika utan att någon skall uppmana denna att tänka om. För det är i princip så hjärntvätt fungerar och härskartekniker. Vilket inte biter på mig men säkerligen gör det på flera andra individer som läser detta forumet. Så utan att veta till 110% vad för effekter och konsekvenser det kan bli av att vaccinera eller inte vaccinera sig, så tycker jag alla borde följa rekommendationerna med att hålla avstånd och göra det som känns bäst för just den enskilde och hur deras situation ser ut.

Och som svar på det här med skolorna så var det bara ett snabbt exempel ifrån den praktiska vardagen. Jag föredrar att jämföra just det praktiska eftersom jag insett att Media och regeringen inte riktigt alltid rapporterar och får med det som faktiskt är. Utan hela tiden trycker på skräck propaganda och springer andra högre makters ärenden. Sverige är ett skit land men vi har j*vligt bra friheter och en grundlag som jag tycker man skall värna om. Det var ju inte speciellt längesedan man skulle låsa in dom äldre mot sin vilja, för att "några" här i samhället tyckte att det var för deras eget bästa..... 

Sveriges hantering på Covid har varit totalflopp. Man har skjutit sig själv i foten gång på gång. Och skulle vi bara stoppat i tid så skulle smittan förmodligen aldrig ens kommit in i landet. Men så går det när det är hönshjärnor och hycklare som bestämmer. Som sitter i sina fina villor och vill att alla andra skall göra saker medan dom bara sitter av tiden här i livet och fuskar sig fram genom gråzoner och fallskärmar.  :)

8
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: 22 november 2021 kl. 22:39:11 »
Hursomhelst tror jag inte att vaccination av personer mellan 12 och 17 år gör någon avgörande skillnad för smittspridningen, utan för det är det nog viktigast att nå ut till gruppen mellan 18 och 40 år och få dem att vaccinera sig. Vaccination av personer under 18 år är däremot säkerligen värdefullt för att minska risken för större utbrott i skolor; framförallt om lärare skulle vara ovaccinerade då det ju annars väldigt lätt kan uppstå ganska stor smittspridning (jag hoppas och tror att de flesta lärare och annan skolpersonal är vaccinerade, men förmodligen inte alla).

Men jag hoppas att kravet på vaccinpass på offentliga tillställningar från den 1 december (under förutsättning att det går igenom riksdagen, vilket jag tror då inte många partier verkar vara emot det - tvärtom tycker ju åtminstone Moderaterna att det borde utökas till att även innefatta restauranger) ska göra att fler väljer att vaccinera sig. Trots allt är väl personer mellan 18 och 40 år, där vaccinationsgraden är som lägst, de som mest brukar vilja gå på bio, konserter, idrottsevenemang, nattklubbar och liknande. Plus att vaccinpass borde vara ett effektivt sätt att minska smittspridningen från liknande tillställningar, samtidigt som det blir säkrare för besökarna så att fler personer vågar gå på bio, konsert och liknande igen (som det just nu förmodligen är relativt många som inte vågar). :)

Och även fast det blir lite bökigare och tar längre tid vid stora köer, så är nog de flesta (inklusive arrangörer som förstås lär drabbas av ökade kostnader och merarbete) överens om att vaccinpass är betydligt bättre än att återinföra publiktak och begränsningar igen, som ju är det enda realistiska alternativet när smittspridningen börjar öka.

Ser inte poängen med att man måste vara vaccinerad för att gå på exempelvis VIP-bio, där du uteslutande har en hel fotölj och massa avstånd mellan dig och dom andra i biosalongen. Det är betydligt mycket värre trängsel och "icke tänkande" på lunchrushen här i Göteborg där människor är helt galna och går i klungor och står på varandra i köerna. Föredrar att ta takeaway och beställa via restaurangernas appar och äta med kollegorna på kontoret istället där man har möjligheten att sitta med en skrivbordslängd i avstånd utan problem.

Bussarna med skolungdomar är dessutom knökade eftersom alla naturligtvis skall börja exakt sammtidigt varje morgon. Hade varit betydligt mycket effektivare både för trängseln men även för alla inblandade i kollektivtrafiken om man valde att sprida ut så att vissa klasser börjar 8:15 och några 8:30 och några 8:05 etc. Men så långt har väl inte skol ledningen tänkt uppenbarligen.  ??? ::)

Människan är ju som sagt jordens största existensiella hot. Och dumheten blir bara värre ju längre fram 2000-talisterna kommer i åren och mot "arbetslivet". Hell... jag tyckte vi på 90-talet var bråkiga och respektlösa. Men dagens ungdomar har ju noll koll och tittar helst rakt ner i sina telefoner och går rakt ut i gatan. Så skall bli spännande att vara pensionär i framtiden.  :o

9
Dubbningar och röster / SV: Hey Arnold svenska avsnitts.
« skrivet: 22 november 2021 kl. 22:32:14 »
Vilka fem (Eller fler)bästa strategi för att få tag på fler svenskdubbade avsnitt från Hey Arnold!?

Tålamod... mitt bästa tips med tanke på att jag samlat i flera års tid på gamla videoband. Tidsnog hittar man det man söker, vanligtvis när man minst anar det.  :P :)
Så fortsätt göra som du gör idag bortsett från att spamma denna tråden konstant. Sociala medier typ Facebook grupper borde ge störst spridning om du lägger en bild i samma inlägg/post.

Jag vill minnas att väldigt många avsnitt fanns på Viaplay runt 2013 - 2015. Men jag spelade i princip bara in Katten Nisse (Heathcliff) därifrån just då..  :-[
så du skulle kunna maila till deras ansvariga och höra så ökar du ju oddsen att dom licensierar in dubbningen igen.

I samma period så hade Viaplay ett antal Nickelodeon serier inklusive Angry Beavers, Rocket Power, Aaahh!!! Real Monsters etc.

10
Streamingtjänster, TV-kanaler och VHS/DVD/Blu-Ray / SV: HBO Nordic/HBO Max
« skrivet: 20 november 2021 kl. 12:15:19 »
Varför har HBO ändrat från när det var Nordic kring möjligheten att se vad som finns i deras utbud utan att vara medlem?  >:( :( Tycker det är väldigt trevligt att scrolla runt på en tjänst och se vilket utbud som finns innan man prenumererar. Annars skulle man ju behöva ha femtioelva olika abonnemang för att en viss serie inte finns här, men finns där osv...

IPTV för en hundring i månaden tillåter ju i princip riskfri konsument tittande till alla världens kanaler 24/7 med en enkel box.
Tycker dom skjuter sig själva i foten här faktiskt HBO  ::) ??? kör Firefox men provade på andra webbläsare och även där kommer jag till

"89 kr44,50 kr/mån.
Registrera dig nu och få 50%
rabatt livet ut*
Detta episka erbjudande från HBO Max löper ut om:
10
DAGAR
11
TIM
45
MIN
23
SEK
"

Känns ju ganska ologiskt att konsumenten skall behöva söka på indexade cache sidor för att se vad som ev finns på tjänsten just nu.....

11
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: 20 november 2021 kl. 11:58:32 »
Jag hoppas bara att vaccinpassen är det som krävs för att locka fler personer att vaccinera sig, så att vi äntligen kan få upp vaccinationsgraden till en vettig nivå. I Danmark blev det ju rusning då väldigt många plötsligt bokade tid för vaccination när de förra veckan återinförde vaccinpass, så chansen är väl hyfsad att det kan hända även i Sverige. :)

Bland annat har jag en kollega på jobbet som inte vill vaccinera sig, som gör att det känns måttligt kul att behöva arbeta nära honom... Jag hoppas verkligen att det här ska räcka för att han och andra ska vilja vaccinera sig.

Vill bara flika in och poängtera vikten av att vara rak här i livet. Om du går och stör dig på din kollega på arbetet för att han inte alls har samma tro som du själv så borde du istället för skriva här på ditt forum säga det rakryggad till personen i fråga. Alla här vet ju endå vem som gömmer sig bakom aliaset och vilka som arbetar i din närhet med lite research.  ???

Största anledningen till varför jag litar så lite på FHM är för att dom som så många andra vänder kappan efter vinden. Det tog exempelvis inte emot när många varnade att detta skulle komma till Sverige och att man bör stänga flygplatserna eller begränsa dom som ankommer till Sverige tillbaka från en resa där smittan kan finnas. Sverige är ursäkta uttrycket men, j*vligt slappa på att ställa krav på sina medmänniskor. Istället sitter man och tisslar och tasslar och går efter vad stormedia skriver.

Vi har en grundlag i Sverige och den tycker jag man skall respektera. Vi vill inte ha ett nytt scenario i liknelse med där judarna gick och bar på gula kors på armen, även om jag inte tror så är fallet så är det ju väldigt oroväckande när människor börjar ställa varandra mot väggen såhär utan möjligheten att försvara sig, bara för att din arbetskollega inte har samma tro som du själv Daniel.  ??? :) Det har ju dessutom dykt upp en ganska enligt mig tokig ansökan mot FDA att få ta del utav Pfizers aka biontechs testdata. Och då vill dom försöka påstå att det skulle ta runt 50 år att presentera denna datan och statistiken. Medan samma myndighet godkände tillverkningen på runt 100 dagar, vilket inte får mig att tycka särskilt mycket bättre om Pfizer och deras metoder. Att mörka statistik är aldrig bra, oavsett vem som tycker att det kanske är för individens bästa att inte veta allt så lever vi ju och tror jag iallafall?? vill fortsätta leva i ett demokratiskt samhälle.

Annars kan vi lika gärna byta taktik och bli nya Nordkorea. Själv så arbetar jag ju som sagt på sjukhus och vi har inte direkt sett några tecken i min region på att det här är ett problem sedan restriktionerna avtog. Man tog exempelvis bort obligatoriskt uppvisande utav remiss för att komma in på sjukhuset, där vaktbolag säkerställde att detta uppfylldes. Men det hjälpte ju egentligen inte när dom som jobbar inom vården uppenbarligen själva gick runt inne på sjukhusen och hostade och ursäkta sig med att det bara är rethosta. Som om alla människorna som jag såg hostade helt plötsligt skulle få det sammtidigt.  ;D

Skolorna och bussbolagen har exempelvis inte gjort något som helst för att minska smittspridningen. Skolorna börjar precis som vanligt när alla andra åker till jobbet, och med kollektivtrafikens nya QR-kod system för att uppvisa en giltlig biljett så står ju folk nästintill på varandara nuförtiden. Fattar själv inte riktigt vad människor har så jävla bråttom till att dom inte kan hålla lite avstånd när dom går av bussarna eller köa när man ska på. Även om den stora skaran människor här i världen bara tänker på sig själv när allt kommer till, så borde vi inte göra forcerade medicinska "test" injectioner på folk där bolagen bakom vaccinen frånsäger sig allt ansvar kring biverkningar som kan komma att uppkomma och vägrar dela sina kliniska testresultat med öppna kort.


12
Filmer och TV-serier / SV: Söker serier
« skrivet: 19 november 2021 kl. 18:46:42 »
Snart finns hela Transformers Armada, med svenskt tal, på vår Youtube-kanal;

(Uppe i 30 avsnitt nu)

https://www.youtube.com/channel/UCOmlxK4iTxutzvtoUHnnoGg

Väldigt beundradsvärt projekt och en sjuk personlig insats från alla inblandade. Kollade lite på ett dubbat avsnitt som ni gjort själva och fastnade såpass att jag bokmärkte episoden.  :) :D

Förtjänar helt klart större spridning. Går det att donera till "projektet"?

13
Dubbningar och röster / SV: Lucky Luke
« skrivet: 7 november 2021 kl. 18:53:36 »
Sändes 14 eller 15 avsnitt första gången under slutet av 80-talet? Tror jag har 12 avsnitt inspelade på VHS och vill minnas att ganska många var dubbade runt 1984-1986 från SVT/TV1.

Minns tydligt (Le grand duc). Tror dom avsnitt jag har inspelade bara visade den franska titelskylten. Sedan gavs avsnitt 14. Oljeligan (A l'ombre des derricks) ut på hyrfilm av Select Video.

Och när Kanal 5 sände avsnittet 15. Bröderna Daltons skatt (Le magot des Dalton) så var det med KM Studios dubbning.  :)

Det bör ju isåfall vara om Eurotroll dubbade Säsong 2 och att även Kanal 5 sände dessa med samma dubbning isåfall.

14
Dubbningar och röster / SV: Lucky Luke
« skrivet: 7 november 2021 kl. 18:21:35 »
Jag har ett vagt minne av att Kanal 5 ska ha visat Lucky Luke både med KM Studios dubbning och även några avsnitt med en gjord av Media Dubb eller möjligtvis Eurotroll, Stämmer det?

Jag kan ha jättefel nu.. men tror inte särskilt många Media Dubb avsnitt sändes på Kanal 5 utöver dom som klipptes ihop till filmen Det stora äventyret.

KM Studios version sändes väl som mest på kanalen.

15
Off-topic / SV: Dåligt ljud vid vissa spel
« skrivet: 7 november 2021 kl. 09:33:41 »
Har själv spelat igenom dom här spelen utan problem på min Win10 maskin i virtuell Win98 miljö.

I något fall fick jag cappa framerate med Rivatuner och Msi Afterburner då min i7:a var för snabb helt enkelt. Så kolla vilken FPS det är vid mov filmerna och se om det är något där som spökar.

När jag spelat igenom spel från förr har jag uteslutande använt

https://digiex.net/threads/digiex-exclusive-premade-windows-98-virtual-machine-for-use-with-older-games.1022/

Fungerar för många "icke krävande" spel som sagt. Finns metoder dock för köra 98 virtuellt med mycket GPU minnesmängd också om du söker runt lite på nätet.

Om inte metoden ovan och FPS capp hjälper där 30-60 borde räcka så kan du ju alltid prova

https://duncanbowring.wordpress.com/2015/12/04/windows-98se-on-virtualbox-with-video-and-audio-drivers/

Sidor: [1] 2 3 ... 44