Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Vem är Sveriges statsminister just nu?

Startat av Marcusen, 24 november 2021 kl. 21:55:06

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Marcusen

Jag fattar inte vad är det som händer, Först skulle Magdalena bli statsminister men nu har hon bett om att bli entledigad. Så Vem är statsminister?

Steffan Rudvall

Citat från: Marcus R skrivet 24 november 2021 kl. 21:55:06
Jag fattar inte vad är det som händer, Först skulle Magdalena bli statsminister men nu har hon bett om att bli entledigad. Så Vem är statsminister?
Just nu är det ju fortfarande Stefan Löfven.

Daniel Hofverberg

Ja, Stefan Löfven leder en övergångsregering med begränsade befogenheter, tills dess att en ny statsminister officiellt tar över. Om inget oförutsett inträffar kommer det ju fortfarande bli Magdalena Andersson, men eftersom Miljöpartiet avgick från regeringen för att de vägrar regera med en budget som Sverigedemokraterna förhandlat fram så måste hon formellt avgå och en ny statsministeromröstning tar vid. Så sen blir det med största sannolikhet en ren socialdemokratisk regering utan miljöpartistiska ministrar (MP har sagt att de kommer att rösta gult, d.v.s. lägga ner sina röster, och därmed indirekt släppa igenom Magdalena).

Eftersom Moderaterna/Kristdemokraterna/Liberalerna/Sverigedemokraterna har ett mandat för lite i riksdagen, så är ju en högerregering i praktiken inte möjlig; så den enda realistiska kandidaten är fortfarande Magdalena Andersson (under förutsättning att inte Centerpartiet hinner ändra sig innan den nya omröstningen eller att någon röstar fel).