Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Steffan Rudvall

#1
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
Igår kl. 23:16:18
Citat från: Sabelöga skrivet Igår kl. 23:11:40Jag är ganska säker på att dom aldrig togs bort, men ja, se dom för all del. Det är ett välgjort bakom kulisserna-program.
Själva programmet togs inte bort från SVT Play men ett tag var det bara avsnitt 1 som var tillgängligt.
#2
Off-topic / SV: Personliga bekännelser
Igår kl. 21:56:06
Citat från: MoonFace skrivet Igår kl. 21:33:47Finns det folk som verkligen ogillar Thomas Engelbrektsson röstinsats som Shaggy?! :o
Är väll helt klart den som är mest likt Peter Harryson. (Enligt mig själv)
Dock är jag själv en person som inte gillar "röstbyten" speciellt om den Svenska originalrösten fortfarande är vid liv (Exempel är Toy Story Woddy, Monsters Inc Mike W)
Självklart går jag inte runt och hatar på folk som gör andras röster XD Alla tolkar karaktärer olika!


Men ja. Man kan inte få allt!
Alla tolkar ju karaktären med sin egna version :)
Ja, tyvärr finns det faktiskt personer som hatar röstskådespelare för karaktärer de har gjort. Eller om någon som man själv tycker är sämre har tagit över en roll så har det hänt att man hatat på den också.

Jag själv har tidigare kritiserat Jonas Kruse här på forumet på grund av att han tog över som Fred i Scooby Doo.

I flera inlägg påstod jag att hans insats som Fred var dålig och att de borde ha valt någon som faktiskt kunde göra Freds röst ordentligt. Efter att ha vant mig vid hans insats insåg jag dock att jag hade fel. Hans insats som Fred var faktiskt inte dålig, snarare tvärtom. Det var inget fel på hans insats men jag insåg inte detta då för att han tog över rollen från Peter Sjöquist.
#3
Off-topic / SV: Personliga bekännelser
Igår kl. 21:26:41
Citat från: MoonFace skrivet Igår kl. 21:16:32Jag håller helt klart med dig! eller ja... nu hör jag ju skillnad!
Men Thomas (Helt klart 2ndra platsen i shaggys röster :) ) gör en galet bra Shaggy. Synd att han inte höll på längre. Samma gäller väll Peter som är vid liv han med.
Jag har ärligt talat aldrig förstått folk som hatar Thomas Engelbrektssons insats den är inte dålig speciellt inte om man jämför med Musikservice gamla dubbningar.

Peter Harryson var jättebra som Shaggy och gjorde rollen helt perfekt men det förminskar inte att Thomas också var bra.

Det är något vissa här på forumet inte verkar förstå att även om någon är bäst kan någon annan var bra.
#4
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Igår kl. 20:55:04Ärligt talat har jag svårt att se vad det skulle ge - när både jag och BPS lagt upp Scooby-Doo - Var är du?, och båda två togs ned (och min redan efter 2 - 3 dagar), så kan vi väl vara 95% säkra på att serien kommer att plockas ned (och ge varningar) oavsett vem som lägger upp den. :(

I så fall skulle jag behöva skapa ett nytt och mer anonymt konto för det, för jag vill inte riskera Dubbningshemsidan-kontot med ytterligare en varning - där är jag ju dessutom ganska utsatt juridiskt, då det mig veterligen bara finns en enda med mitt namn i Sverige...
Det som är konstigt är att vissa uppladdningar verkar försvinna medans uppladdningar av samma person där rättigheterna ägs av samma företag får vara kvar.
#5
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Igår kl. 11:42:41Nyckelordet här är kan. Inga licensavtal varar för evigt, så egentligen kan ingen i världen garantera att någonting ska fortsätta att sändas. Förmodligen är det 99% chans att det fortsätter, men 100% kan det aldrig någonsin bli; oavsett vad det gäller.

Så egentligen skulle de kunna skriva en likadan artikel om precis vartenda program som sänds på någon TV-kanal, men det skulle väl bli jobbigt att läsa 8735 likadana artiklar... ;)
Rentav en väldigt rejäl nypa salt...

Ärligt talat verkar MSN överlag skriva många nyhetsartiklar på ganska lösa grunder, av mer eller mindre nonsensartad karaktär.
Jag förstår inte riktigt vad MSN är för tidningstjänst de samlar in artiklar från andra men dessa är alltid orelevanta.

Häromdagen hade dem en ny artikel om John Harrysons bortgång. Texten fick det att låta som att han nyligen gått bort den var bara 15 år försenad.

https://www.msn.com/sv-se/noje/entertainment/john-harryson-somnade-in-omgiven-av-sin-familj-sonen-peters-ord-om-sista-m%C3%B6tet/ar-AA1kFwqM
#7
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
Igår kl. 07:55:17
Citat från: gstone skrivet Igår kl. 06:44:12Så Kjell Bergqvist har tid att göra Trolltider : Legenden om bergtrollet men inte Flykten från Hönsfabriken 🤨⁉️
Det är ju hans yrke så ja han måste ha tid för synligt skådespel.
#8
Citat från: Henrik Karlsson skrivet  4 december 2023 kl. 21:04:59Kan du lägga ut Scooby-Doo, Where Are You! då?
Han har ju redan sagt att han inte har tillgång till avsnitten.
#9
Off-topic / SV: Djur stereotyper
4 december 2023 kl. 21:39:55
Citat från: MOA skrivet  4 december 2023 kl. 21:36:56Nu började Ruffle att laddas,om detta verkligen e sant kommer jag göra en video på de
Allt funkar tyvärr inte men det lilla som gör det kan det kanske bli något av.
#10
Off-topic / SV: Den trevliga och positiva tråden!
4 december 2023 kl. 19:32:15
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet  4 december 2023 kl. 17:06:30Var det något speciellt som fick dig att tänka på det? Har du hört han sjunga den i något nyligen eller?
Ja, den sista Pokémon serien med Ash som protagonisten Pokémon: Att vara en Pokémon-mästare där Måste fånga fler är tillbaka som introlåt.

#11
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet  4 december 2023 kl. 19:02:43Var det ett recensionsexemplar du fick? Och hur troligt är det då att just de har andra dubbningar? Och varför säger Steffan att dubbningen inte finns.
Jag sa aldrig att den inte fanns jag undrar bara var den skulle komma ifrån i så fall. För som jag sa tidigare är inte det avsnittet med på DVD utgåvan av serien som Sun Studio Köpenhamn dubbade.
#12
Citat från: gstone skrivet  4 december 2023 kl. 19:03:25Filmer borde alltid släppas på fyiska media :D

Men det kankse är smidigast om Serier främst finnsd på streaming ;)
Ska man ge ut serier på fysisk media vilket jag tycker att man borde så tänker jag att man borde överge det gamla sättet med volymer och istället fokusera på säsongsboxar.
#13
Off-topic / SV: Den trevliga och positiva tråden!
4 december 2023 kl. 13:45:09
Jag tycker att det är väldigt fint att så fort Måste fånga fler/Pokémon introt dycker upp så är det fortfarande Joakim Jennerfors som sjunger! Med undantag för ett fåtal gånger så är det uteslutande 
Joakim Jennerfors som sjungit den i svenska dubbningar. Jason Paige som sjunger den engelska versionen har ju inte kommit tillbaka...
#14
Dubbningar och röster / SV: Önskan (Wish, 2023)
4 december 2023 kl. 09:41:57
Citat från: Elios skrivet  4 december 2023 kl. 09:34:55Känns som att jag är nästan den ända, men jag ser ändå lite fram emot vad dom har att visa med denna jämfört med dom förra två disney filmerna som var katastrofalt dåliga.  ??? ??? ???
Encanto kan väl inte klassas som katastrofalt dålig den blev ju en succé men En annorlunda värld fick ju dock sämre bemötande.

Eller vad menar du med "dom förra två disney filmerna"?
#15
Off-topic / SV: Djur stereotyper
3 december 2023 kl. 23:30:07
Citat från: MOA skrivet  3 december 2023 kl. 21:39:23Gamla Drakens Värld,hur länge fanns de?Om de funnits ända till 2012 har jag säkert spelat de men har inga minnen alls. Nu e Nya Drakens Värld också död & de verkligen sorgligt att dagens barn inte får uppleva Barnkanalen som vi gjorde
Det fanns 2012 vill jag minnas det är möjligtvis så att det fortfarande går i alla fall att spela delvis på Internet Archive

http://media.svt.se/upload/bolibompa/gamladraken/html/flash.html