Forumnyheter:

På grund av missbruk den senaste tiden går det inte längre för oregistrerade gäster att skriva nya inlägg. Det är en tillfällig åtgärd för att få bukt på problem med skräpinlägg, och genomförs högst motvilligt. Jag vill därför be alla som brukar skriva inlägg som gäst att registrera er som medlem - det går på 30 sekunder, och är givetvis gratis.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Steffan Rudvall

#1
Off-topic / SV: Angående vår planet!
Igår kl. 23:40:26
Citat från: Racnar skrivet Igår kl. 23:35:52Du ljuger Malmö har dieselbussar också
Det finns 12 stadsbussar med dieselmotor men Skånetrafiken kör de med HVO.
#2
Citat från: Goliat skrivet Igår kl. 21:43:24Stämmer, slarvfel ska stå Minerva, körde lite för fort med copy paste. Stämmer bättre under filmen, ska rätta i morgon, står rätt i filerna iaf. My bad. Bra att du märkte detta. Gick förbi mig totalt.

Edit: vem gjorde lektordubben?
Lektorsdubbningen av säsong 2 har jag inga säkra belägg på vem som gjort men dubbningen är i alla fall gjord i Köpenhamn. Därför gissar jag på att det antagligen är Salut Audio & Video eller Adaptor D&D.
#3
Citat från: Goliat skrivet Igår kl. 21:03:39Aha på så vis. Då är jag med. Ska åtgärda listorna i morgon och återkomma med ljudklipp.

Btw. Det finns en tredje utgåva av Daisy Town också som har intro-talet (inte samma som vinylen). Glömde skriva ner vilket vhs men kan fråga och postar klipp också för den som vill höra.
Är det alltså en tredje dubb? Eller har man lagt dit en berättarröst på den första dubbningen?
#4
Citat från: Goliat skrivet Igår kl. 20:56:41Aha, då måste jag byta namn på alla muxade filer i så fall. Från vart vet vi att det är Eurotroll förresten? Står det på dvd-utgåva eller vhs eller hur känner vi till det?

Verkar lite smått rörigt det hela. För de andra verkar säkra på att det är Media Dubb International och inte Eurotroll. Har inte sett logga i filmerna heller. Men det är alltså gått efter vilka som gör rösterna?

Jag har jämfört dvd o vhs på säsong 2, har enbart två källor o ena är dubb och andra lektordubb enbart.

Kan posta lite klipp sedan men nu säng.
Den riktiga dubbningen av säsong 2 kommer från Filmnet och vi kan utesluta alla andra studios än just Eurotroll. Eftersom att Eurotroll var verksamma i Filmnets egna lokaler och dubbade för dem. Att de använder sig av samma röstskådespelare är helt enkelt för att Lasse Svensson som ägde Mediadubb blev tvingad att sälja och då startade han Eurotroll
#5
Citat från: Goliat skrivet Igår kl. 20:48:05Men... Så säsong 2 är inte Media Dub International utan Eurotroll? Har inte tillgång till dvd eller vhs just nu så kan inte dubbelkolla.
Så vit vi vet finns det bara två dubbningar av säsong 2 en av Eurotroll och en lektorsdubbning. Men det är ju lätt att tro att det också är Media Dubb International deras och Eurotrolls rollbesättning skiljer sig ju inte särskilt mycket. För att vara säker på att ni inte upptäckt en tredje dubbning skulle det vara bäst med ljudklipp.
#6
Citat från: Goliat skrivet Igår kl. 20:44:24Har dubbningsstudion blandats ihop? Fick precis ett par avsnitt från andra vhs-dubben (säsong 2) och det är en lektordubb. Vem har gjort den då? Kan lägga upp ljudklipp i morgon.
Lektorsdubbningen är gjord av något danskt bolag och berättarrösten i den är Håkan Mohede. Filmnets dubbning av säsong 2 är en vanlig dubbning och är gjord av Eurotroll.
#7
Citat från: Goliat skrivet Igår kl. 20:38:38Jag är lite osäker på säsong 2, om det är samma dubbning som är på den andra vhs-dubben.

Säsong 1 är det enbart enstaka avsnitt som finns tillgång till, det får personen bakom kontot svara på. Främst ska de samlas ihop.

Men ja det verkar finnas två dubbningar på varje. Jag råddar egentligen inte i det hela utan det finns två personer till som har koll. Jag berättar bara vad jag fått till mig.

Angående Filmnet, gäller det säsong 2? Kan det inte vara så att det är andra vhs-dubben?
Filmnets dubbning av säsong 2 är den dubbningen som finns på senare VHS utgåvor och DVD utgåvorna. Den dubbningen är gjord av Eurotroll och är en riktig dubbning till skillnad från dubbningarna som släpptes tidigare på VHS.


https://youtu.be/h8rMJ50JLw8
#8
Citat från: Goliat skrivet Igår kl. 18:47:20TV1000-dubbningen har bland annat samma som Media Dubb dubbningen, men det är ett par röster som är utbytta samt ett annat intro. Calamity Jane och Ömfotingen som visades på TV5 och även finns utgivna är unikt enbart dubbade av Eurotroll på VHS, tv1000 har dessa två en helt annan dubbning.

De är inte rippade än så du får avvakta, prio 1 är nu vhs dubbning nr 2 på Säsong 2. Så du får vänta lite med smakprov på ljudet tyvärr, kan inte svara på när jag hunnit så långt. :)
Bara så att jag har fattat, du har alltså hittat flera avsnitt av en TV 1000 dubbning och det är inte Eurotroll avsnitt från VHS och TV5?
#9
Citat från: Oskar skrivet Igår kl. 18:10:09Ja Jan modin är i pensionsåldern. Martin stenmark är dyrt och han har inte tid. Dom är underkänd av Disney och disney gör röstprov vika röster som tar över. Disney bestämma över vilka röster ska göra rollerna.
Om de kan få Modin att komma tillbaks som Benjamin Syrsa för en enda kortfilm så är det nog inget problem. Vem har sagt att de är underkända? Han kan väl inte vara så dyr när alla jobbar för samma löner.
#10
Nu har personen laddat upp Münchhausen fantastiska äventyr även den tagen från archive.org.
#11
Citat från: Goliat skrivet Igår kl. 17:21:20Ja precis, inklusive unik tv1000-dubb på serien, samt ytterligare en annan dubbning av Säsong 2 som också släpptes på VHS.
Har du fått tagit i TV1000 dubbningen? Är du säker att det inte är vhs-dubbningen av några avsnitt som inte dubbades för TV? Skulle man kunna få ljudprov?
#12
Citat från: Skokaka skrivet Igår kl. 15:12:20Tycker du dock inte att Anders Byström låter lik Tommy Nilsson på sätt och vis? Jag tänkte på Anders som Homer i (den ökända Svenska dubbningen av) The Simpsons: Filmen. Jag vet att hans insats som Homer var helt malplacerad, men själv så tyckte jag att han lät lik Patrik, så därför tänkte jag också att han vore en bra ersättare i denna roll...
Det skulle väl funka men jag föredrar nog Tommy Nilsson och Björn Bengtsson
#13
Citat från: moviefan skrivet Igår kl. 14:56:15Finns inte Anastasia på Disney plus också ?  Hoppas fler av Dons filmer hamnar på D plus. 
Ja, Anastasia finns den har inga rättighetsproblem
#14
Citat från: Skokaka skrivet 12 augusti 2022 kl. 22:46:44Jag är glad att SvampBob och gänget har fortfarande rösterna som de haft, men jag har några ganska små förslag om de hade andra röster i några tillfällen...

SvampBob: Hasse Jonsson eller Andreas Nilsson

Patrik: Anders Byström eller Dick Eriksson

Bläckvard: Dan Ekborg

Herr Krabba: Johan Hedenberg eller Steve Kratz

Plankton: Johan Ulvesson
Tyvärr måste jag säga att jag inte håller med dig i alla fall inte om de flesta. Johan Hedenberg som Herr Krabba och Johan Ulveson som p
Plankton skulle väl dock funka helt okej
#15
Off-topic / SV: Angående vår planet!
Igår kl. 09:41:56
Citat från: Disneyfantasten skrivet Igår kl. 09:34:16I Malmö har man dessbättre fixat mer och mer miljöbussar.
Biogasbussar har funnits i Malmö nästan 30 år så att det skulle börja bryr sig om miljön mer och mer nu stämmer inte helt. Men jag förstår att du antagligen menar införskaffningen av elbussar och besluten att låta vissa linjer endast köra med elbuss.