Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Scoobydoofan1

Sidor: [1] 2 3 ... 176
2
Filmer och TV-serier / SV: Invincible
« skrivet: Igår kl. 22:55:56 »
Det kankse inte blir någon säsong 2.
Verkligen? Varför?

3
Filmer och TV-serier / Invincible
« skrivet: Igår kl. 21:21:42 »
Undrar om nån har information om vad som händer med säsong 2 med tanken på att säsong 1 är färdig med 8 avsnitt. Är amazon på gång med säsong 2 eller?  Serien heter Invincible.

4
Filmer och TV-serier / SV: Cartoon Network (söker avsnitt)
« skrivet: 24 januari 2022 kl. 22:09:45 »
Carolineosv   Har lite gott o blandat från de gamla tiderna och nya :)      tänkte du på något speciellt avsnitt?   


Vilken dubbning är the Scooby doo show, familjen jetsons och familjen flinta?

5
Dubbningar och röster / SV: TV-SERIER SÖKES: Yu-Gi-Oh! GX
« skrivet: 23 januari 2022 kl. 18:34:26 »

Har du kvar alla avsnitt från första säsongen(Yu-Gi-Oh GX) och skulle du ha möjlighet isåfall att skicka dom till mig! Tack på förhand.
Dom finns på nätet.

6
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: 20 januari 2022 kl. 23:35:45 »
Nej, för mig har det inte gått 5 månader än sedan andra dosen, så det har tyvärr inte varit möjligt.

Annars hade jag med allra största sannolikhet inte blivit så här sjuk, och kanske inte blivit smittad alls... :(
Det var synd att höra.

7
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: 20 januari 2022 kl. 10:49:15 »
Jag har provtagit mig under onsdagen och bett en släkting att lämna in PCR-testet. I normala fall ska man ju få svar om 1 - 2 dagar, men nu när testkapaciteten slår i taket i många delar av landet kan det säkert ta längre tid än så...

I skrivande stund har dock 15 personer som var på min mosters begravning alla testat positivt för Covid-19, så med utgångspunkt från det råder det ju knappast någon tvekan om att det är det som jag också har... :'(

Det bör nämnas att det "bara" var 27 personer som närvarade på begravningen, så 15 av dessa är alltså en stor andel. De som hunnit få sin tredje vaccindos verkar antingen inte ha blivit smittade alls eller har fått oerhört milda symptom (nätt och jämnt märkbara), medan nästan alla andra är sängliggande och påtagligt sjuka - det talar ju sitt eget tydliga språk.

Det oroväckande i sammanhanget är att ingen hade symptom vid begravningen, och till råga på allt att flera av personerna som insjuknat aldrig var i närheten av varandra under begravningen - de satt inte bredvid varandra i kyrkan eller vid samma bord på minnesstunden/lunchen, och var alltså aldrig närmare varandra än 3 - 4 meter. Därav kan man alltså misstänka att Omikron-varianten är så smittsam så att det inte längre räcker att hålla avstånd, eller åtminstone verkar det inte längre räcka med en meter som myndigheterna runt om i världen alltid tjatat om tidigare... :(


Med utgångspunkt från det här skulle jag således rekommendera att alla ni som ännu inte fått er tredje vaccindos är väldigt försiktiga tills ni fått den tredje dosen. Begravningar och liknande kan man ju inte gärna undvika, men mycket annat är ju faktiskt av mer frivilligt slag. Det kan alltså vara en bra idé just nu att undvika biografer, teatrar, konserter, ishockeymatcher och allt sådant, då det tydligen inte (alltid) räcker att hålla en meters avstånd; som det nuvarande lagkravet är mellan sällskapen. Och inget sådant är i mina ögon värt risken att bli så här sjuk... Restauranger och caféer kan nog också vara klokt att undvika den närmaste tiden, om man inte måste av någon anledning. Att handla mat däremot måste man ju alltid, men har ni möjlighet så besök livsmedelsbutiker vid sådana tider där det är så lite folk som möjligt i affärerna.

De som inte har sådana yrken att de kan jobba hemifrån ligger däremot risigt till, då arbetsplatser alltid stått för största delen av smittspridningen, och framförallt då om man måste jobba relativt nära andra människor - och då smittspridningen fortfarande ökar lavinartat är nog risken överhängande att en relativt stor andel av de som inte kan jobba hemifrån kommer att bli sjuka inom den närmaste månaden... :( Är man vaccinerad med åtminstone två doser blir man förhoppningsvis inte allvarligt sjuk, men även så som jag känner mig just nu - 39 graders feber, hosta, snuva, halsont och ont i kroppen - är inte direkt någon höjdare...
Har du fåt dos 3 av phfizer?

8
Off-topic / SV: Uttråkad
« skrivet: 19 januari 2022 kl. 21:14:35 »
Så sant, men ingen går ju i skolan längre... Hur fanken detta blev till vet visst inte jag.
Det är ju på grund av pandemin. Det är ännu värre med tanken på att det finns många som inte kan hantera distans osv.

9
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: 18 januari 2022 kl. 17:49:50 »
Nu har jag blivit sjuk, och har plötsligt 39 graders feber... :'(

Jag ska försöka få någon att hämta ut PCR-test vid lasarettet, så jag kan provta mig - men med tanke på att tre personer som var med på min mosters begravning har bekräftad Covid-19, så verkar det väl tyvärr väldigt sannolikt att det är det... :(

Jag vet inte hur det fungerar i andra regioner, men här i Skellefteå kan man bara hämta ut PCR-test på ett enda ställe bredvid Skellefteå lasarett; och det är också där man måste lämna in testet när man har gjort det - och eftersom det är en dryg mil från där jag bor så kan jag omöjligen ta mig dit själv när jag är sjuk, utan måste hitta någon symptomfri att göra det...
Det var synd att höra. Krya på dig och hoppas att det går bort snabbt.

10
Dubbningar och röster / SV: Prinsen av Egypten & Josef drömmarnas konung
« skrivet: 18 januari 2022 kl. 17:48:07 »
Hittade ingen bättre tråd att skriva detta i.

Vilka är resterande röster i Prinsen av Egypten? (utöver Elina Raeder som Miriam som barn)

Det verkar inte stå någonstans trots att det definitivt bör vara fler som medverkar...
Finns inte det på dubbningshemsidan röstskådespelare?

11
Dubbningar och röster / SV: Pål plutt
« skrivet: 16 januari 2022 kl. 19:30:27 »
Den chansen är nog liten, eller till och med väldigt liten. :(

Det är trots allt ingen jättekänd serie för gemene man, och således knappast det första som streamingtjänster eller SVT kommer att prioritera när det gäller nya inköp...
Du här rätt om det... iallafall få se vad som händer.

12
Dubbningar och röster / SV: Pål plutt
« skrivet: 16 januari 2022 kl. 18:53:19 »
Nej, tyvärr finns Pål Plutt inte på någon streamingtjänst i världen, vad jag kan se. :(

Det är en kinesisk-kanadensisk samproduktion, och rättigheterna verkar ägas av kanadensiska Nelvana. Därmed hamnar man i ett moment 22-situation, då Nelvana inte har någon egen streamingtjänst och merparten av streamingtjänsterna mer satsar på sina egna produktioner. Serien sändes ju i Sverige på SVT, men de har inte sänt serien sedan 2012 så de har förstås inte kvar några rättigheter till själva serien längre (bara till dubbningen) - och sannolikheten att de ska sända serien på nytt efter nio års tid är nog väldigt liten.

Störst chans är det förmodligen på Viaplay eller möjligen Netflix, men chansen lär nog vara liten även där då det kräver att de dels licensierar serien från dess rättighetsinnehavare och dels lyckas köpa loss eller licensiera dubbningen från SVT.
Hur stor är chansen att serien dyker up på viaplay eller nån streaming service osv? Eller SVT?

13
Dubbningar och röster / SV: Pål plutt
« skrivet: 16 januari 2022 kl. 03:36:10 »
När det kommer till Pål plutt så är frågan vem har rättigheterna till att streama serien på en streaming tjänst? Vart kan man kolla på serien om den dyker up?

14
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: 16 januari 2022 kl. 03:34:44 »
Det låter inte alls bra, och minst sagt besynnerligt. För din del är det som sagt inte kris, för än så länge räcker det med två doser för allting; så att du fortfarande kan gå på bio eller teater. Men det pågår ju diskussioner om det här på EU-nivå, så förr eller senare kommer de säkert att besluta att tre doser krävs för att anses vara fullvaccinerad; det är bara en fråga om när.

Just nu är det som sagt värre för de som fick sin andra dos som inte finns med på vaccinbeviset, så att de därför inte kan gå på bio, teater eller konsert. Men du bör nog kolla upp saken ändå. På eHälsomyndigheten finns denna artikel om vad man gör om doser saknas:
https://www.ehalsomyndigheten.se/nyheter/2021/saknar-du-vaccindoser-i-ditt-covidbevis-sa-har-gor-du/

Har du provat att begära ett nytt vaccinbevis och dos 3 fortfarande saknas, så bör du alltså maila till eHälsomyndigheten på adressen som anges på den sidan, så att de kan kolla upp saken. Kanske bäst att göra det ganska snart, ifall det tar tid att åtgärda, för i och med Omikron-varianten (som ju två doser ger ett väldigt dåligt skydd mot) är det inte alls otroligt att EU kan besluta inom någon månad att två doser inte längre räcker för att anses som fullvaccinerad. :)
(Texten med om "du ska ut och resa inom kort" kan man förstås bortse från, då artikeln skrevs innan det blev klart att vaccinbevis behövs vid andra sammanhang än bara resor. Det är säkerligen betydligt fler som vill gå på bio än de som planerar att resa utomlands inom kort...)
I ett par länder så börjar ju dom med dos 4. Hur länge kommer allt det här pågå med tanken på att man måste få en till dos varje 6 månader. Inte bara det utan så många har Inter fått vaccinet i andra delar av världen medan dom behöver doserna så att inte nya varianter dyker up osv..... allt det här gör en snurrig.

15
Filmer och TV-serier / SV: Äldre serier från 60 till 90 talet
« skrivet: 16 januari 2022 kl. 03:31:41 »
The Golden Girls hette Pantertanter i Sverige. Alla sju säsonger av serien finns på Disney+ sedan några månader tillbaka. :)

The Golden Palace finns tyvärr inte att streama någonstans i de nordiska länderna, och har mig veterligen heller inte släppts på DVD här. Serien sändes på TV3 under 1990-talet, men efter 1997 tycks den vara helt uppslukad av jorden. I USA finns serien på den Disney-ägda streamingtjänsten Hulu, men den tjänsten finns inte i Sverige varför serien också lyser med sin frånvaro här. :( Men serien producerades av Disney-ägda Touchstone Television, så jag hoppas att den kan dyka uop på Disney+ i Norden inom en inte alltför avlägsen framtid.
The golden girls finns på Disney+? Det är nya nyheter, hoppas då att the golden palace dyker up på Disney+ också. Utan bortklippta scener osv.

Sidor: [1] 2 3 ... 176