Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Scoobydoofan1

#1
Off-topic / SV: Coronaviruset
Igår kl. 11:09:54
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 17 april 2024 kl. 15:54:15Det korta svaret är väl att till viss del hade alla rätt. För 95% av befolkningen runt om i världen är nog Covid-19 relativt ofarligt - jobbigt och irriterande, men inte farligare än den årliga influensan. Men så har vi en mindre andel som drabbas hårt av Covid-19, i synnerhet de första gångerna, och som blir inlagda på sjukhus eller ännu värre dör.

Det de flesta är överens om är väl att det inte är hållbart i längden att upprätthålla tillräckliga restriktioner för att det ska få någon större effekt, då det skulle få så enorma konsekvenser på ekonomi och folkhälsa att stänga ner hela länder i två års tid.

När pandemin började trodde ju många att allt skulle vara över på några veckor eller max ett par månaders tid, och utifrån den tankegången fanns det en logik att stänga ner länder och få folk att stanna hemma så mycket som möjligt - men så blev det ju inte riktigt; och vem som helst förstår ju att om man inte träffar en enda levande människa på två års tid, och aldrig far till jobbet, så lär man drabbas av helt andra problem...

Alla experter är ju överens om att vid det här laget har nog alla i världen haft Covid-19 minst en gång, de flesta troligen mer än en gång, vare sig man vet om det eller inte.
Fast frågan är hur hårt Sverige egentligen drabbades i jämförelse med våra grannländer...? Faktum är att sett till hela pandemin hade Sverige lägst överdödlighet i hela Europa, ungefär jämförbart med Norge och mycket bättre än Danmark och Finland:
https://www.dagensmedicin.se/specialistomraden/infektion/sveriges-overdodlighet-lagst-i-europa/

Nu är visserligen överdödlighet ett något trubbigt verktyg, då det inte säger något om vad någon har dött av - men det finns inte så många andra sätt att jämföra olika länder, i och med att alla länder mäter dödsfall på olika sätt så att det inte går att jämföra officiella siffror mellan olika länder.

Däremot är det ju tydligt att Sverige drabbades väldigt hårt precis i början av pandemin, då många dog på framförallt äldreboenden. Men sen svängde det, och under resten av pandemin klarade sig Sverige bättre än de flesta länder i Europa. Det har givetvis att göra med att många andra länder hade så hårda restriktioner precis i början att de med tiden insåg att de inte gick att upprätthålla i längden - och om man knappt har träffat en enda människa på flera månader säger ju sunt förnuft att man istället inte har någon som helst motståndskraft när man väl börjar träffa människor igen efter några månader...

Och som sagt: det går inte att isolera sig i två års tid och aldrig träffa en enda människa; om inte annat så kommer hela landets ekonomi att gå under och alla företag går i konkurs - plus att det knappast är bra för folkhälsan heller.
Förstår den delen till en punkt men det förklarar ändå inte med tanken på att det ar runt 30x som gick bort jämfört med Norge, Danmark och Finland. Såklart att det var många som gick bort i äldreboende och det är nånting som hälsomyndigheterna borde skämmas över, men som du har skrivit tidigare Daniel så har den nuvarande och dom tidigare regeringarna inte gjort nånting när det gäller pensionärer eller dom äldre, det var dom som drabbades hårt av det här från början.
#2
Off-topic / SV: Grattis på födelsedagen!
16 april 2024 kl. 06:52:54
Grattis i efterskott Adam.
#3
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 11 april 2024 kl. 11:23:21Även om jag håller med dig i sak, så är det ju faktiskt två DVD-boxar; så det går inte riktigt att jämföra med enskilda filmer - dessa två boxar innehåller ju faktiskt 7 olika DVD-filmer (3 + 4), som utöver boxarna även har sålts individuellt.

Men fortfarande lite väl mycket pengar; inte minst då man ju vid begagnade filmer aldrig kan veta hur skicket är och om skivorna är repiga eller inte - att köpa begagnat medför ju alltid en viss risk. Dessutom vet vi ju som sagt inte var auktionerna stannar, då en tusenlapp bara är utgångsbudet...
(Hade det varit "Köp nu", så man hade varit säker på att få boxarna för det priset, så hade det varit en liten annan femma; om än fortfarande för mycket pengar)
Men man kan se med tydligt öga att båda boxarna är inplastade, samma sak för DVD utgåvorna, allting är oöppnad och helt nytt, det är ovanligt med tanken på att Snobben samlingen av Scanbox är ute ur print och inga nya exemplar är tillgängliga i marknaden, det är bara vad redan finns i andrahands DVD marknaden och personliga samling, om nån vill sälja DVD utgåvorna osv, det är likadant med andra eftertraktade DVD utgåvor av vare sig det gäller filmer eller serier. Samlingen kommer säkert att vara dyrare med tanken på att slutpriset på den andra annonsen utan DVD box omslagen var 2550 kr. Varför skulle inte den här samlingen gå upp till liknande pris med tanken på att det är sällsynt DVD samling av Snobben?
#4
Här är en till annons av Snobben. Det är box set 1 och box set 2, båda är inplastade och nya. Vem vill lägga bud på samlingen?

https://www.tradera.com/en/item/302154/629780045/snobben-dvdboxar-pa-svenska-inplastade-
#5
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  9 april 2024 kl. 11:50:37Visst är det en verklig risk, men risken är inte speciellt stor. Det har väl hänt någon enstaka gång att någonting på någon streamingtjänst har klippts om i efterhand med borttagna scener (åtminstone Tretton skäl varför/13 Reasons Why på Netflix), men mig veterligen har det hittills aldrig hänt att någon film eller serie har fått ny dubbning på en och samma tjänst i efterhand.

Om musik byts ut är det förstås olyckligt, men i 9 fall av 10 gäller detsamma i så fall även på DVD och Blu-Ray; om nu filmen/serien finns tillgänglig någonstans.

Att specifika avsnitt saknas förekommer, och är helt klart ett problem, men är inte jättevanligt. Så nog är det fortfarande en betydligt större risk att hela serien försvinner än specifika avsnitt...
Men frågan är då vad man kan göra när det inte finns fler alternativ utan fysisk media?
#6
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  9 april 2024 kl. 11:08:07Det ena behöver väl inte utesluta det andra...? Streamingtjänster är här för att stanna; därom råder ingen tvekan. I många fall är det också ett ypperligt påfund, som fungerar stabilt och bra.

Jag skulle gissa på att 80% av allt som gemene man ser på är sådant som man förmodligen inte kommer vilja se om, utan som är trevligt att se en gång men sen är man nöjd - eller så är det åtminstone för mig, och förmodligen är jag inte ensam om det. För sådant fungerar streamingtjänster utmärkt, och det vore slöseri med både plats och pengar att ha dessa fysiskt.

Men sen har vi de resterande 20 procenten, där streamingtjänster inte är så lyckat - sådant man kommer vilja se om, sannolikt mer än en gång, och där man knappast vill förlita sig på att filmen/serien finns kvar på streamingtjänsten nästa gång man vill se det. Trots allt försvinner ju ett antal filmer och serier från nästan varenda streamingtjänst varje månad, och att det även tillkommer mycket nytt hjälper inte mycket om det man faktiskt vill se har försvunnit...

Då återstår digitala hyr- och köpfilmer. Där fungerar hyrfilmer alldeles utmärkt för allt sådant som man knappast kommer vilja se om, och som inte finns på någon streamingtjänst just nu. Jag hyr filmer i stort sett varje månad, och det är både smidigt och praktiskt.

Men digitala köpfilmer är något annat - där kan man inte förneka att det medför vissa risker, då man inte kan garantera att en film man lagligt köpt verkligen finns tillgänglig "för evigt". Har du betalat några tior för en film kanske du kan leva med den risken, men har man betalat över 150 kr skulle åtminstone jag vilja ha mer garantier.

Dessutom ska vi ju inte glömma bort risken att inget bredband i världen är 100% stabilt - det finns alltid en risk att ens bredband dör under kortare eller längre perioder, antingen av olyckshändelse (exempelvis en avgrävd kabel) eller genom sabotage. Vi har väl alla varit med om att vara utan internet i någon period, i värsta fall flera veckor, och har man bara en del filmer och/eller serier fysiskt klarar man sig säkert och hittar någonting att se på - men har du precis allt digitalt, via streamingtjänster och/eller digitala köpfilmer, så blir det inte så roligt att stirra in i en vägg och inte ha någonting alls att se på...

Allt lär knappast komma att släppas fysiskt, så där skulle filmbolagen behöva överge sin prestige och sluta med idiotiska DRM-skydd så att man faktiskt kan ladda hem filmerna/serierna.
Nja, det är knappast bortkastade pengar med abonnemang - för gemene man är det praktiskt och smidigt för 80% av det man ser på, då det mesta de flesta ser på trots allt är sådant man knappast kommer vilja se om. Kriminalserier är ju exempelvis ganska meningslöst att se om, när man väl vet vem gärningsmannen är. Man skulle snabbt bli ruinerad om man skulle köpa allt man ser på fysiskt, om det ens hade funnits tillgängligt...

För att ta ett konkret exempel: De senaste två månaderna har jag sett 12 TV-serier och runt 15 långfilmer - serierna är (om jag inte har glömt bort någon) The Gymnasts (TV4 Play), Det forsvundne ravkammer (DR), Mysteriet på Bornholm (DR), Mysterierna på Rock Island (Viaplay), Som en gnista (SVT), Veronika (SkyShowtime), Painkiller (SVT), Dr. Death (TV4 Play), Palmemordet - Den stora mörkläggningen (HBO Max), Surviving Summer (Netflix), Nora Sand - Flickorna på Englandsbåten (TV4 Play) och Astrid och Raphaëlle (TV4 Play). Alla dessa var bra eller åtminstone fullt sevärda, men av dessa är det möjligen Mysterierna på Rock Island och Som en gnista som jag kan tänka mig att se om framöver - de resterande tio serierna lär jag knappast se om inom överskådlig tid. Nu finns de flesta av dessa inte att köpa fysiskt, men även om de hade funnits vore det vansinne att lägga ut en massa tusenlappar på serier jag kommer se en gång och som därefter kommer att ligga och samla damm för evigt (plus att ingen ännu har lyckats uppfinna en bokhylla som rymmer obegränsat med DVD-filmer... ;))...

Nu ser jag förmodligen på mer än många andra, men jag gissar att fördelningen mellan sådant man lär vilja se om och sådant man bara vill se en gång är ungefär densamma för merparten.

Men då återstår som sagt sådant man faktiskt vill se om, och där är det ju väldigt olyckligt om fysiska medier försvinner. För min del är det exempelvis de flesta Oscarsnominerade filmer, där jag definitivt inte vill förlita mig på streamingtjänster där filmen kanske eller kanske inte finns kvar.

Jag tror nog att gemene man just nu ännu inte har insett nackdelarna med streamingtjänster, men det gissar jag att fler kommer få upp ögonen för allt eftersom att filmer och serier försvinner - det var exempelvis inte mer än ett halvår sedan som min bror frågade mig "Varför ha nånting fysiskt? Allt finns ju ändå på streaming!"; något han sedan dess har börjat inse inte är fallet...
Det som är mest störande med streamingtjänster är om ändringar, ny dubbning eller ändring på musik, borttagna scener, eller om avsnitt inte är tillgängliga på grund av rättigheterna, vad exakt har kunderna kvar? Särskild om det inte är utgiven på DVD eller Blu-ray osv? Det är den största nackdelen med streaming och digital köp.
#7
Citat från: KurageDHH skrivet  9 april 2024 kl. 08:11:06Kan du själv förklara varför du är besatt av att få folk att överge streaming och gå tillbaka till fysisk media??? >:(
Gång på gång skall du hålla på att gnälla om den. Nån gång är du illa tvungen att acceptera att det finns folk som inte är (längre) intresserade av fysisk media.
Är du rädd för att en dag i framtiden inte kommer finnas människor som bryr sig om fysisk media?
Inte besatt, accepterar det men som kund så borde man ha alternativ med tanken att det är mycket man ger upp jämfört med när man köper fysisk media så äger man det tills vidare, det som mediaföretagen gör när det gäller fysisk media är ett skämt med tanken på att dom kan ändra vad som helst, inte bara det utan hela poängen med streamingtjänster var att det skulle vara bättre än tv och göra filmer, serier tillgängliga till allmänheten, det är tvärtemot, det finns mycket som saknas och vissa avsnitt som är inte tillgängliga på streamingtjänster och filmer kan ha scener censurerad eller ha borttagna scener jämfört när film eller serie är utgiven på DVD eller Blu-Ray. Inte bara det utan dom lägger reklam man vände sig till streaming för att undvika reklam och abonnerar varje månad.
#8
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  7 april 2024 kl. 20:21:50Ja, jag är också väldigt funderad över hur sjutton de tänkt med The Holdovers - kan det ens vara lönsamt att trycka upp omslag och sköta distribution och logistik, om DVD- och Blu-Ray-utgåvorna i Norden inte ens har med nordiska undertexter...?! Då vore det väl som sagt lika bra att låta intresserade importera den själva, så slipper SF Studios allt arbete. Annars brukar man ju ta för givet att nordiska utgåvor har nordisk text, så jag fattar absolut ingenting... :(

Dessutom är ju det här en kritikerrosad (smått otroliga 4,4 av 5 i snitt av svenska kritiker) och Oscarsnominerad storfilm, som trots allt var nominerad till 5 Oscars i år för bland annat bästa film och bästa originalmanus - är det någon film som förtjänar en påkostad och fin Blu-Ray-utgåva, så är det väl en sådan film; så varför behandla den så styvmoderligt...?

Det här är dessutom den enda av årets Oscarsnominerade filmer för bästa film som jag inte har sett än, och som jag inte hann se på bio, så jag hade verkligen sett fram emot Blu-Ray-utgåvan av filmen... :'(


Jag har visserligen sett förr om åren att enstaka TV-serier på DVD har saknat svensk text i Sverige, bland annat senare säsonger av kriminalserien NCIS, men där är det väl lite mer förståeligt när det rört sig om en "enkel" TV-serie som gått på TV länge och där intresset gissningsvis är begränsat - och när då tidigare säsonger haft svensk text, så kan man väl köpa att de ändå velat distribuera säsongerna även om de saknat svensk text (om det är så att distributören inte haft rätt att använda den befintliga svenska texten från TV3).
Kan nån förklara varför det inte är mer intresse av att bevara fysisk media och kämpa för att den ska öka i salu som det var tidigare innan Netflix och streaming kom fram? Vet att det är vissa som vänder sig tillbaka till fysisk media och inte bryr sig om streaming med tanken på att det är bara bortkastade pengar på abonnemang.
#9
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  2 april 2024 kl. 21:32:24Antagligen har man väl försökt rikta in sig på samlare eftersom att fysiska medier i trots allt inte är någon så värst stor marknad längre.
Om dom riktar sig mot samlare så borde dom kanske fokusera på vissa serier eller när det finns en efterfråga beroende på vilken serie det är.
#10
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  2 april 2024 kl. 10:24:11En trevlig överraskning, och glädjande att formatet inte är dött trots allt. Men lite märkligt att bara släppa serierna på Steelbook, och inte som vanlig Blu-Ray...?
Vilka äldre serier? De som togs upp här var ju Marvel eller Star Wars, och det finns väl inte så jättemånga sådana från bakåt i tiden...? Och ärligt talat tror jag inte intresset är tillräckligt stort i dagens läge för de serier som finns...
Vilket förstås i sin tur beror på att ingen tror att det vore ekonomiskt lönsamt, då de flesta äldre serier nog inte är alltför eftertraktade av gemene man.
Hur ser det ens ut idag när det gäller försäljning av fysisk media? Har mängden ökat när det gäller försäljning av fysisk media?
#11
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  1 april 2024 kl. 20:47:31Intressant att om man kollar på SF Studios presssida så ska de tydligen distribuera flera steelbook-utgåvor av Disney+ serier som The Falcon and The Winter Soldier, Obi-Wan Kenobi, Moon Knight & Andor.

https://press.sfstudios.se/line-up/home-entertainment/65fbdac5852ac/page

https://press.sfstudios.se/line-up/home-entertainment/65fbe0d3563de/page

https://press.sfstudios.se/line-up/home-entertainment/65fbe286d54a2/page

https://press.sfstudios.se/line-up/home-entertainment/65fbf4d8d4bd9/page
Vad händer då med dom andra äldre serierna? Varför ges inte dom ut på DVD?
#12
Off-topic / SV: Gnälltråden
1 april 2024 kl. 12:36:03
Kollar in på tråden och det här är vad man läser?..... konstigt.


Går tillbaka till ämnet, vill gnälla på att företagen har så urusel mängd av DVD utgåvor som inte är kompletta serier av det som är utgiven på DVD och det som inte finns i Europa från Nickelodeon, Cartoon Network, Disney osv.... Deras utbud är ganska skrattretande och patetisk jämfört med vad som är utgiven i Nordamerika.
#13
Citat från: gstone skrivet 31 mars 2024 kl. 12:10:31Dan Schneider var en pedo :(
Och Brian Peck var en pedofil och våldtäcksman, att bestraffningen var bara 16 månader av fängelse är helt sjukt med tanken på att det rätta straffet borde vara livstidsfängelse.
#14
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 26 mars 2024 kl. 11:04:56Tyvärr verkar Drake & Josh inte ha släppts i sin helhet fysiskt någonstans i världen - det som finns (eller rättare sagt har funnits) är två "Best Of"-volymer, som släppts i USA och som innehåller 15 avsnitt vardera:

https://www.amazon.com/Drake-Josh-Best-Seasons-Bell/dp/B001EO5JSE/
https://www.amazon.com/Drake-Josh-Best-Seasons-Bell/dp/B001EHDSNY/

Så totalt alltså 30 av de 56 avsnitten, så lite drygt halva serien. Båda dessa är utgångna numera, men går nog att få tag i utan alltför mycket detektivarbete.

Med tanke på att DVD-utgåvorna släpptes 2006, och serien knappast har blivit mer populär de senaste åren, så har jag svårt att tro att det kommer att släppas fler DVD-utgåvor av serien. :(

De flesta (men inte alla) avsnitt finns på Paramount+ i USA, men eftersom den tjänsten inte längre finns i Sverige är det ju inte så lätt att få tag i den då det inte bara räcker med VPN. Det går säkert på något sätt, men lätt blir det knappast...
(På iTunes finns visserligen att köpa vad de kallar för "hela serien", men det innebär i praktiken samma 30 avsnitt som släpptes på DVD)
Serien är väldigt populär i Latinamerika, med tanken på att dubbningen av serien på spanska är inte bara populär utan den har varit i repris i över 20 år nu. Det tyder på att serien inte bara är väldigt omtyckt i Latinarika utan att folk där är stora fans och repris får folk att kolla på den där.
#15
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 28 mars 2024 kl. 21:41:56Jo det har hänt tidigare till exempel skådespelerskan bakom Amanda från Amanda Show som jag tyvärr har glömt efternamnet på. Men hon ignorerades och man sa att hon var tokig.
Amanda Bynes, det var hon som var stjärnan av The Amanda Show, det värsta är också att Drake bell blev våldtagen av den där pedofilen under säsong 2, det var ju när han var runt 14 - 15 år gammal..... herregud..... Är fortfarande ordlös över det som hände inte bara honom utan Brynes, MCcurdy, Cosgrove och dom andra skådespelarna, det är fortfarande sinnessjukt att allt det här pågick bakom scenerna i Nickelodeon serierna.