Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Scoobydoofan1

Sidor: [1] 2 3 ... 175
1
Dubbningar och röster / SV: Pål plutt
« skrivet: Idag kl. 03:36:10 »
När det kommer till Pål plutt så är frågan vem har rättigheterna till att streama serien på en streaming tjänst? Vart kan man kolla på serien om den dyker up?

2
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: Idag kl. 03:34:44 »
Det låter inte alls bra, och minst sagt besynnerligt. För din del är det som sagt inte kris, för än så länge räcker det med två doser för allting; så att du fortfarande kan gå på bio eller teater. Men det pågår ju diskussioner om det här på EU-nivå, så förr eller senare kommer de säkert att besluta att tre doser krävs för att anses vara fullvaccinerad; det är bara en fråga om när.

Just nu är det som sagt värre för de som fick sin andra dos som inte finns med på vaccinbeviset, så att de därför inte kan gå på bio, teater eller konsert. Men du bör nog kolla upp saken ändå. På eHälsomyndigheten finns denna artikel om vad man gör om doser saknas:
https://www.ehalsomyndigheten.se/nyheter/2021/saknar-du-vaccindoser-i-ditt-covidbevis-sa-har-gor-du/

Har du provat att begära ett nytt vaccinbevis och dos 3 fortfarande saknas, så bör du alltså maila till eHälsomyndigheten på adressen som anges på den sidan, så att de kan kolla upp saken. Kanske bäst att göra det ganska snart, ifall det tar tid att åtgärda, för i och med Omikron-varianten (som ju två doser ger ett väldigt dåligt skydd mot) är det inte alls otroligt att EU kan besluta inom någon månad att två doser inte längre räcker för att anses som fullvaccinerad. :)
(Texten med om "du ska ut och resa inom kort" kan man förstås bortse från, då artikeln skrevs innan det blev klart att vaccinbevis behövs vid andra sammanhang än bara resor. Det är säkerligen betydligt fler som vill gå på bio än de som planerar att resa utomlands inom kort...)
I ett par länder så börjar ju dom med dos 4. Hur länge kommer allt det här pågå med tanken på att man måste få en till dos varje 6 månader. Inte bara det utan så många har Inter fått vaccinet i andra delar av världen medan dom behöver doserna så att inte nya varianter dyker up osv..... allt det här gör en snurrig.

3
Filmer och TV-serier / SV: Äldre serier från 60 till 90 talet
« skrivet: Idag kl. 03:31:41 »
The Golden Girls hette Pantertanter i Sverige. Alla sju säsonger av serien finns på Disney+ sedan några månader tillbaka. :)

The Golden Palace finns tyvärr inte att streama någonstans i de nordiska länderna, och har mig veterligen heller inte släppts på DVD här. Serien sändes på TV3 under 1990-talet, men efter 1997 tycks den vara helt uppslukad av jorden. I USA finns serien på den Disney-ägda streamingtjänsten Hulu, men den tjänsten finns inte i Sverige varför serien också lyser med sin frånvaro här. :( Men serien producerades av Disney-ägda Touchstone Television, så jag hoppas att den kan dyka uop på Disney+ i Norden inom en inte alltför avlägsen framtid.
The golden girls finns på Disney+? Det är nya nyheter, hoppas då att the golden palace dyker up på Disney+ också. Utan bortklippta scener osv.

4
Filmer och TV-serier / SV: Äldre serier från 60 till 90 talet
« skrivet: Idag kl. 01:34:01 »
The golden girls är också en serie från 80 talet, inklusive serien som kom efter som heter the golden palace. Finns båda serierna nånstans att se på?

5
Dubbningar och röster / SV: DuckTales - Disney+ (Nydubb på Svenska)
« skrivet: 14 januari 2022 kl. 23:03:13 »
Varför inte ha VHS utgåvorna, jämför dom med Disney+ och dvd utgåvorna och kolla med andra användare osv om dom har saknade avsnitt inspelade på svenska. Behövs dom andra nordiska ljudspåren med tanken på att mer än 50 avsnitt blev omdubbad ut av 65 avsnitt?

6
Dubbningar och röster / SV: Snobben (Eurotrolls dubbningar)
« skrivet: 12 januari 2022 kl. 20:38:04 »
De gjorde ett bra jobb för att de är Eurotroll och dubbningen är beställd av SVT. Både SVT och Eurotroll är kända för att bry sig om kvalitativa dubbningar.
Det syns när man hör på rösterna.

7
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: 12 januari 2022 kl. 19:55:25 »
Med tanken på att den nya vågen är här osv hur ser situationen ut för cinema & biografer? Med tanken på att det har pågått så här långt så är frågan om biografer kommer kunna överleva det här eller bli ett minne i det förflutna med hur det såg ut do med att kolla på filmer då.

8
Dubbningar och röster / SV: Snobben (Eurotrolls dubbningar)
« skrivet: 12 januari 2022 kl. 19:49:33 »
Jag tänkte väl det, att man inte vill ha något man inte gillar.
Där har du rätt, men man måste erkänna att eurotroll gjorde ett bra jobb med dubbningen för scanbox snobben dvd utgåvorna.

9
Dubbningar och röster / SV: Snobben (Eurotrolls dubbningar)
« skrivet: 10 januari 2022 kl. 17:04:06 »
Det kallas att vara samlare.  :P
Det också, men ännu bättre för att kolla på serien.

10
Dubbningar och röster / SV: Snobben (Eurotrolls dubbningar)
« skrivet: 8 januari 2022 kl. 21:46:36 »
JO.
Varför sa du då att du inte gillade serien?

11
Dubbningar och röster / SV: Snobben (Eurotrolls dubbningar)
« skrivet: 8 januari 2022 kl. 11:55:38 »
Jag gillar inte Snobben.
Ville inte du ha scanbox dvd utgåvorna?

12
Dubbningar och röster / SV: Snobben (Eurotrolls dubbningar)
« skrivet: 7 januari 2022 kl. 19:34:00 »
Har andra snobben specialer lagts till nån streaming service där man kan se på dom?

13
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: 7 januari 2022 kl. 19:32:55 »
Jag har ett vanligt jobb också. Dubbningshemsidan tjänar jag inte ens i närheten av tillräckligt genom för att kunna leva på...

Annars hade det inte varit något problem, för Dubbningshemsidan går alldeles utmärkt att sköta hemifrån. Det går i och för sig med mitt ordinarie arbete också, men det verkar inte arbetsgivaren inse... :(
Är du vaccinerad, så med allra största säkerhet nej.

Dock bör du absolut boka tid för en tredje vaccindos när det gått 6 månader efter din andra dos.
Va försiktig och ha mask på dig osv, gör så gott du kan för att undvika covid 19.

14
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: 7 januari 2022 kl. 04:36:04 »
Nu har jag och mina föräldrar fått corona  :'( :'( :'( :'(

Jag är så ledsen :( :( :(
Bette ni er som om allting var normalt?

15
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: 6 januari 2022 kl. 12:26:56 »
Sommaren är alldeles för långt fram för att börja sia om nu. Nu får man först och främst koncentrera sig på resten av vintern och våren.

Nu har ju tyvärr smittspridningen börjat öka kraftigt även i Sverige, och omikron-varianten börjar sakta men säkert ta över även här; precis som den redan gjort i våra grannländer. Tyvärr verkar ju två doser av vaccinet inte skydda särskilt bra mot omikron-varianten, och att ha varit sjuk i Covid-19 tidigare ger heller ingen nämnvärd immunitet mot Omikron-varianten - så även de som redan har varit sjuka kan alltså mycket väl bli sjuka på nytt. Så nu är det alltså akut att så många som möjligt får en tredje vaccindos, som fortfarande ger ett bra skydd mot omikron-varianten.

Tyvärr verkar många regioner vara ganska långsamma på att ge den tredje vaccindosen och har inte varit lika duktiga på att öka resurserna som vid den första och andra dosen. Det är helt klart inte bra, då den tredje dosen är det enda som på sikt kan få ner smittspridningen - restriktioner i all ära, men det handlar egentligen mest om att vinna tid, och är inget som kommer kunna stoppa smittspridningen på lite sikt. Mina föräldrar har exempelvis inte lyckats få sin tredje spruta än, trots att det för dem är över 7 månader sedan de fick sin andra spruta. De är förmodligen inte ensamma om det, så det gör ju sitt till att smittspridningen ökar.

Omikron-varianten är ju tyvärr mycket mer smittsam än de tidigare varianterna, så att det förmodligen inte räcker att "bara" hålla avstånd - plus att det ju finns många situationer där man inte kan hålla avstånd, hur mycket man än hade velat. Så särskilt ovaccinerade kommer med ganska stor sannolikhet att bli sjuka framöver. Så de som inte har vaccinerat sig alls borde verkligen göra det genast.
Australien är dock inte helt jämförbart med Sverige och övriga nordiska länder, då Australien har en färre andel vaccinerade. Australien gjorde ju felberäkningen att de hösten 2020 satsade allt på att köpa in stora mängder av AstraZenecas vaccin, som sen bara har kunnat användas till äldre p.g.a. biverkningarna med blodproppar. Därför fick de i våras på nytt försöka köpa in vaccin från andra tillverkare, så att de förlorade några värdefulla månader.

Sen har Australien haft oturen att få in Omikron-varianten tidigt, och eftersom två doser vaccin ger ett ganska dåligt skydd mot Omikron-varianten - samtidigt som väldigt få har fått en tredje dos i Australien - så innebär det att de flesta är relativt oskyddade där.

Innan det blir sommar i de nordiska länderna bör väl däremot alla som vill ha hunnit få sin tredje dos vaccin, vilket borde innebära att smittspridningen blir avsevärt lägre än vad den är i Australien nu.
Du har rätt där men det är också somrar där och mängden som får covid är hög.

Sidor: [1] 2 3 ... 175