Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Scoobydoofan1

#2611
Citat från: Erika skrivet 18 november 2020 kl. 20:26:33
Ja, det har de. Fast den är inte baserad på den animerade filmen utan på en musikal av Rodgers & Hammerstein, båda är dock baserade på Charles Perraults (insamlade) version av Askungen.
En film som skulle kanske va bra, beroende på vem som redigerar osv.... skulle kanske kunna handla om forntida Egypten och dens sista drottning och hålla sig nära historien om landet då, tills romarna tog över Egypten. Det är bara ett förslag.
#2612
Citat från: MOA skrivet 18 november 2020 kl. 20:04:24
Gjorde dom?
Som Erika sa, ja dom har gjort då många filmer. Dom borde verkligen ta paus från den sagan.
#2613
Citat från: gstone skrivet 18 november 2020 kl. 16:17:33
DOM FÅR INTE STANNA STÄNGA LÄNGRE  :-\ :-\ :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Vad ska dom annars göra? Låte det vara öppet och ha det uppfylld med folk som kan smitta varandra?
#2614
Citat från: Erika skrivet 18 november 2020 kl. 14:12:29
Sneakerella är baserad på Askungen, men utspelas i nutid. Läs mer här.


Tillägg: tyckte det började bli OT, så jag bröt ut ett par inlägg och skapade en ny tråd.
Har inte dom gjort den berättelsen 5 gånger nu? Askungen, askungen igen, askungen igen dans version, askungen som fick pengarna och huset..... dom borde ta en paus från det här.... dom har också gjort live action askungen i 90 talet.
#2615
Off-topic / SV: Coronaviruset
18 november 2020 kl. 12:47:20
hur länge kan coronavirus leva utanför kroppen?
#2616
Citat från: Erika skrivet 18 november 2020 kl. 12:05:26
Fast sådant har ju förekommit så gott som hela tiden i filmhistorien, men absolut - jag tror folk kommer att ledsna. Den där kommande Askungen-filmen från Sony (?) ser ointressant ut, liksom Disneys kommande film Sneakerella...

För att komma med något positivt, så tycker jag ZDF:s och Das Erstes kommande sagofantasyfilmer (allihop har premiär i nästa månad) ser intressanta ut, även om en av dem är en nyinspelning...
Sneakerella? Va för namn är det för en film? Media bolagen har varit långsamma med det här, dom måste skapa nya material med hur dom skriver manus för avsnitt och filmer har gåt ner toaletten.
#2617
Filmer och TV-serier / Reboots, nyinspelningar osv.
18 november 2020 kl. 11:51:43
Citat från: Erika skrivet 18 november 2020 kl. 11:31:21
Jag lär nog inte gå och se den på bio (trots att jag var mycket förtjust i Tom & Jerry när jag var liten), men kan tänka mig se den på tv, streaming alt. "annat håll". Annars verkar den vara betydligt mera intressant än Disneys kommande filmatiseringar av sina animerade filmer (t. ex. Den lilla sjöjungfrun).
Man blir nog trött på reboots av filmer och serier. För det mesta så har dom tappat kreativitet när det gäller nya filmer och serier.
#2618
Är det fel om man inte gillar det här? Hittills är inte förtjust i vad som pågår med reboots.
#2619
Off-topic / SV: Coronaviruset
18 november 2020 kl. 00:41:06
Citat från: Simon Axelsson skrivet 18 november 2020 kl. 00:08:36
Ungefär 2 procent av Sveriges befolkning är smittade och ungefär 0,6 promille av Sveriges befolkning har dött av viruset. 2 hundradelar har smittats och 0,6 tusendelar har dött, det är inte jättemycket.
I USA har närmare 4 procent av befolkningen smittats och ungefär 0,8 promille dött.
I Storbrittanien har ungefär 2 procent av befolkningen smittats och ungefär 0,8 promille dött.
I Norge har 0,5 procent av befolkningen smittats och endast 0,05 promille dött.
I Finland, 0,4 procent smittade, 0,07 promille döda.
I Danmark, 1 procent smittade, 1 promille döda.
På Nya Zeeland har, hör och häpna, 4 promille smittats och 0,005 promille dött.
Inget land slår ju dock Nordkorea där ingen är smittat om man ska tro en knäpp diktator.

Världen över rapporteras det om att drygt 0,7 procent av hela jordens befolkning har smittats, 0,5 procent har friskförklarats och enbart 1,7 promille har dött. Det är ju dock ganska stora tal.
Saken är att spridningen av covid 19 har ökat snabbt. Undrar hur mycket den har spridit utan prövningarna.
#2620
Det var uppenbarligen att darkwing duck skulle få en reboot, nu så kommer dom andra serierna också få en, det är bara en tidsfråga.
#2621
Off-topic / SV: Coronaviruset
17 november 2020 kl. 23:03:13
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 17 november 2020 kl. 21:09:56
Det är alldeles för tidigt att dra sådana slutsatser än, då pandemin är långt ifrån över. Trots allt har en del länder klarat sig bättre än Sverige och andra sämre, och hittills har det inte gått att se något tydligt mönster utifrån vilka åtgärder som vidtagits i respektive land. Det man kan säga generellt är väl att de länder som hade den mest brutala nedstängningen i våras (såsom Italien, Frankrike och Spanien) drabbades av en kraftig andra våg mycket tidigare, då smittspridningen ökade kraftigt redan i augusti - nu har samma sak hänt i Sverige, men har dröjt ett par månader längre än många andra länder.

Utifrån de data som går att tillgå verkar Norge och Finland än så länge ha klarat sig ganska bra, bättre än de flesta länder i världen - svårt att säga om det bara är en tillfällighet, ett tecken på att de ligger efter, om de var bättre förberedda eller om någon åtgärd de vidtog har fått så bra effekt. Det är ju nämligen många andra länder som i våras vidtog ungefär samma åtgärder som Norge, och som ändå var och är mycket hårt drabbade; så därför är det inte så lätt att dra någon slutsats vad det beror på.


Men nu bör det ju påpekas att det är svårt eller omöjligt att göra rättvisa jämförelser mellan olika länder.

Antal bekräftat smittade är ju helt och hållet beroende på hur många som provtas, så länder som provtar väldigt få kommer framstå som att de har väldigt lite smittspridning oavsett hur det egentligen ligger till. Och olika länder provtar olika mycket och under olika premisser - i våras var det ju i Sverige i stort sett bara personer som blev inlagda på sjukhus som blev testade (och i vissa regioner riskgrupper med kraftiga symptom), och ser man på siffrorna ser det ju därför ut som att Sverige nu har 5 gånger fler smittade än i våras; även fast så mest troligt inte är fallet. Tyvärr har vi ju ingen aning hur många som smittades i våras, då ytterst få testades, så att ingen kan veta hur stort mörkertalet var.

Dödsfall säger också väldigt lite vid jämförelser mellan olika länder, då olika länder mäter och definierar dödsfall på olika sätt. En del länder räknar dödsfall som personer som bekräftats smittad och därefter avlider oavsett dödsorsak - så gör vi ju i Sverige; så om någon blir smittad, får milda symptom och tre veckor senare dör i en bilolycka så räknas det ändå med i statistiken som dödsfall med Covid-19. En del andra länder räknar dödsfall som personer som dött med Covid-19 som primär dödsorsak. Det gör väldigt stor skillnad, för de två regioner i Sverige som gått igenom alla dödsfall har ju kommit fram till att bara 15% av de som dött hade Covid-19 som primär dödsorsak - om samma resultat står sig i övriga regioner, så gör ju det enorm skillnad på hur man räknar.

Ytterligare en del länder (såsom Italien och Frankrike) räknar bara dödsfall som skett på sjukhus, medan de som dör i hemmet eller på äldreboenden aldrig kommer med i statistiken; vilket förstås även det gör stor skillnad. Ytterligare en del länder (bl.a. Belgien) räknar även med dödsfall med misstänkt Covid-19 - d.v.s. om någon dör och haft symptom som stämmer överens med Covid-19 räknas det med i statistiken, även om de faktiskt inte har bekräftats smittad. I och med att Covid-19 för många har väldigt snarlika symptom som influensa lär det ju innebära att dödstalet blir för högt i dessa länder, då inte alla dessa lär ha haft just Covid-19.

Jag har inte lyckats ta reda på om Norge och Finland mäter dödsfall på samma sätt som i Sverige (d.v.s. någon som dör som varit bekräftat smittad, oavsett dödsorsak) - om de gör det så har de i så fall klarat sig riktigt bra än så länge.

Våra relativt sett höga dödstal i Sverige lär ju till ganska stor del bero på äldreboenden och till viss del även hemtjänst, som ju tyvärr varit underfinansierade och dåligt skötta i decennier. Besöksförbudet på äldreboenden fram till den 1 oktober lär nog också ha haft en ganska begränsad effekt, för till största delen är det förmodligen via personal som smittan kommit in på äldreboenden hellre än via besökare. På äldreboenden och inom hemtjänst är det alldeles för mycket personal som har osäkra timanställningar, och då lär man varken ha råd eller våga stanna hemma vid minsta lilla symptom... :(
Ingen verkar riktigt veta vad som gäller där. På pressträffen idag var det en journalist som frågade Anders Tegnell om 8-personersgränsen innefattar bio och teater, och svaret blev att han inte längre vet - Folkhälsomyndigheten har frågat flera jurister, där somliga säger att 8-personersgränsen gäller även bio och somliga säger att det inte gör det. Så med så motstridiga besked kan vi alltså inte veta än vad som gäller, och det är förstås det som avgör om biograferna kommer hålla öppet eller inte - för med 8 personer blir det ju meningslöst att hålla öppet... :(

Till på torsdag skulle de försöka få fram ett definitivt besked om vad som gäller, så vi får väl veta då också om Filmstaden och Svenska Bio håller öppet eller stänger för en månad.
Som sagt så är situationen tragisk när det gäller äldreboende osv, men saken är att Sverige BORDE ha stängt tidigare, nu kläcker äggen och vi har 200k sjuka och ÖVER 6000 döda på en befolkning som bara NÅR 10.3 millioner. Snälla säg om dom Numren låter rimlig med befolknings storleken. Hela situationen är helt sjukt. Menar inte att låta arg eller nånting men påpekar bara att Sverige kunde ha gjort mycket bättre an vad regeringen och hälsomyndigheterna har gjort hittills. Regeringen och hälsomyndigheterna har verkligen gjort pajas av sig själva.
#2622
Dubbningar och röster / SV: Tom & Jerry
17 november 2020 kl. 22:56:20
Citat från: MOA skrivet 17 november 2020 kl. 21:38:42
Skärp dig
Tack för försvaret. Förstår inte varför andra inte få ha åsikter om den nya filmen.
#2623
Citat från: MOA skrivet 17 november 2020 kl. 21:35:26
Mammy Two Shoes
Ja, hon var ägaren sen så bytte dom ut henne. Såg ingenting rasistisk mot henne. Trodde alltid att hon var ägaren och hade det bra, ser ingen ändring på det nu heller.
#2624
Citat från: Lilla My skrivet 17 november 2020 kl. 20:49:16
Ja, den gamla goda tiden, med blackface och yellow-face humor etc ::)

Den nya verkar inte SÅ dålig, inget jag vill se personligen men har å andra sidan aldrig varit mycket för Tom & Jerry.
Menar inte att vara rasist men det var så på dem tiden, dom visade det här på cartoon network och boomerang, det må va racistisk men det är ändå roligt med hur tom och Jerry var mot varandra med spike. Dom hade ju också en ägare så allting var inte så dåligt då. Den där damen som ägde huset i början.

Åtminstånde så hade dom nånting som dagens serier inte har vilket är kvalité. Inte den biten du säger utan animation, röstskådespelare, händelser och musiken i backgrunden.
#2625
Dubbningar och röster / SV: Tom & Jerry
17 november 2020 kl. 20:12:42
Citat från: gstone skrivet 17 november 2020 kl. 18:19:18
Här är första trailern får den nya biofilmen om Tom och Jerry


https://www.youtube.com/watch?v=ig1AWUbw0hQ

Detta är ingen billig dvd sörja :D
Det är ändå sörja.