Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Författare Ämne: Vad är anledningen till att arkiven endast är för forskning?  (läst 121 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Jabberjaw

  • Hjältemedlem
  • *****
  • Antal inlägg: 628
  • Jag får ingen respekt, yuck,yuck,yuck
    • Visa profil
Vad är anledningen till att arkiven endast är för forskning?
« skrivet: 27 augusti 2021 kl. 17:39:09 »
Har funderat på detta ett tag nu och blir inte riktigt klok på varför det skall vara låst för allmänhetens beskådning egentligen.  ??? ::)

Ta till exempel https://tidningar.kb.se/, där kunde man under förra året en kort period läsa dom faktiskta tidningsklippen via nätet. Varför inte låsa upp denna funktionen i perioder så att dom som är intresserade kan få läsa och anteckna saker?

Och Kungliga Biblioteket. Endast tillgängligt för forskning och artiklar eller hemsidor som gör research. Det är ju inte direkt svårt att ordna för den händiga, men varför skall det inte vara tillgängligt för alla som bor i det här landet. Man lånar ju endå inte hem någonting utan tittar på materialet på en kontrollerad yta på en viss tid/bokning.  :-\


Är alternativet att jaga VHS inspelningar en bättre lösning för oss "få" som faktiskt är intresserade av gamla Tv sändningar och annat..