Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Märklig fransk kortfilm utav "Lionel Kerjean" dubbad till svenska?

Startat av paddingtonbear, 22 april 2016 kl. 20:17:11

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

paddingtonbear

Hittat en märklig kortfilm dubbad till svenska utav Lionel Kerjean med ytterst udda stil. Någon som vet mer exakt vilken detta kan tänkas vara? Sändes på SVT om jag inte misstar mig med svenska röster utav bland annat Fredrik Dolk, Gärd knutsdotter och Bert-Åke Varg

Gunnar Fält som översättare


Daniel Hofverberg


paddingtonbear

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 23 april 2016 kl. 04:26:12
Det borde väl ha stått någon titel i början av filmen...?

Varför tror du jag frågar om titeln isåfall  ::)  Har hittat liknande filmer utav regisörren men inte exakt samma. Och hittade ingen information på svenska kring denna franska kortfilmen. Exempelvis hur många SVT faktiskt visat och vid vilka tillfällen/årtal.

Daniel Hofverberg

Vilka förtexter och eftertexter fanns det då? Det låter väldigt ovanligt att inte sätta ut en titel antingen i början eller slutet...

paddingtonbear

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 23 april 2016 kl. 07:02:20
Vilka förtexter och eftertexter fanns det då? Det låter väldigt ovanligt att inte sätta ut en titel antingen i början eller slutet...

I klartext nu då..  ;) titeln finns alltså inte med på bandet..........  Och titeln för min del är inte så relevant. Det jag undrar över är mer vid vilka tillfällen man visat franska kortfilmer dubbade till svenska med rösterna i Topic, av Lionel Kerjean.  :o

Daniel Hofverberg

Aha! Det förklarar saken...

Fanns sluttexterna med, och fanns det i så fall några andra namn (eller möjigen produktionsbolag) angivna som skulle kunna leda till en titel? Jag har tittat på IMDb, men där finns Lionel Kerjean inte crediterad som regissör för någon film alls utan "bara" som animatör eller animationsassistent.

Det är väl knappast troligt att SVT skulle ha sänt flera kortfilmer gjorda av samma person med samma röster, men vet man titeln kan man kanske söka i Svensk Mediedatabas och dra fler slutsatser (om det exempelvis var så att de samma dag eller varje vecka sända nya liknande kortfilmer).

Elios

Går denna filmen att hitta och se någonstans?
Undrar om man hade kunnat ladda upp den här på Archive.org eller något!? 

Daniel Hofverberg

Citat från: Elios skrivet  8 januari 2024 kl. 16:42:01Går denna filmen att hitta och se någonstans?
Undrar om man hade kunnat ladda upp den här på Archive.org eller något!?
För att kunna svara på det måste vi ju veta vilken kortfilm det faktiskt var, och jag vet inte om trådskaparen någonsin lyckades bli klokare med det...?

Elios

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  8 januari 2024 kl. 18:02:49För att kunna svara på det måste vi ju veta vilken kortfilm det faktiskt var, och jag vet inte om trådskaparen någonsin lyckades bli klokare med det...?
Trodde den hette Lionel Kerjean nånting men då var det bara skaparen av den kortfilmen alltså.  :P

LK

God morgon,
Detta är en serie av Michel Ocelot som heter "Cinesi"
LK

Erika

Citat från: LK skrivet 17 mars 2024 kl. 17:13:14God morgon,
Detta är en serie av Michel Ocelot som heter "Cinesi"
LK
Sprang precis, av en ren slump, över den svenska titeln på tv-serien - Bio fantasi. Fyra avsnitt tycks ha sänts i svensk tv.

Ovanliga dubbningar

Citat från: Erika skrivet  4 april 2024 kl. 21:21:14Sprang precis, av en ren slump, över den svenska titeln på tv-serien - Bio fantasi. Fyra avsnitt tycks ha sänts i svensk tv.
Jag försöker rannsaka mig själv: varför låter Bio Fantasi så bekant? ??? Jag undrar om jag kanske har den inspelad, eller om det är något annat med någon snarlik titel.

Jabberjaw

Citat från: Ovanliga dubbningar skrivet  5 april 2024 kl. 13:56:08Jag försöker rannsaka mig själv: varför låter Bio Fantasi så bekant? ??? Jag undrar om jag kanske har den inspelad, eller om det är något annat med någon snarlik titel.
Det skulle kunna vara "Midvinterbio" du tänker på som sändes mellan 1988 - 1990 på kanalen. Eller så är det samma kortfilm som du har. Jag har för mig att jag sett den på något band, men det var så många år sedan så jag har glömt vart det tagit vägen.. :( Har kanske det uppskrivit i något av mina pappersblock.