Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Hur skulle ni ha gjort det?

Startat av Skokaka, 17 mars 2023 kl. 23:11:15

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Disneyfantasten

Jag har hört att många inte är nöjda med Önskan som film, men jag är det, så då är jag nyfiken att höra era tankar om hur ni personligen skulle ha gjort filmen för att ni skulle vara nöjda?

Lillefot

#166
Citat från: Disneyfantasten skrivet 11 januari 2024 kl. 18:00:10Jag har hört att många inte är nöjda med Önskan som film, men jag är det, så då är jag nyfiken att höra era tankar om hur ni personligen skulle ha gjort filmen för att ni skulle vara nöjda?
Sidokaraktärerna (Ashas vänner) hade jag gett mer unika karaktärsdrag som första sak. I slutfilmen känns de lite för lika de sju dvärgarna för att helt sticka ut, framförallt de manliga och det hjälpts inte heller av deras klädsel.
Om jag är en Apatosaurs.
Hur kan jag då vara här i Cenozoiska eran?
Kloning, teleportering, eller tur?
I alla fall, ni får ha en dino till äran

Lillefot

För Kapten Sabeltand från 2003 så hade jag lagt till Flammenes Herre, skurklåten för Muntre Max/Glade Gorm som skrevs till teaterpjäsen baserad på filmen 2005. Den svänger helt enkelt riktigt bra:

Ja, låten skrevs efter filmens release, men det hade varit kul att få höra den även då. Eftersom den passar in med hans handlingar efter att
Spoiler
han får Sabeltand i en fälla, tar över svarta damen/jungfrun och börjar bränna ner Månviken/Kjuttaviken.
[close]

Jag har som kuriosa även skrivit en svensk översättning av den på fritiden av nyfikenhet.
Om jag är en Apatosaurs.
Hur kan jag då vara här i Cenozoiska eran?
Kloning, teleportering, eller tur?
I alla fall, ni får ha en dino till äran

gstone

Jag skulle get rollen som Matriarken i KM Studios omdubbning av Dumbo till Iwa Boman isället


Som du andra tre elefanterna skulle jag haft Marie Kühler, Birgitta Fernström och Louise Raeder.

Jag är i alla fall miss nöjd att två av elefetarna utöver Dumbos Mamma spelas av Monica Forsberg( det blir lite för mycket Monica ;D ;) ,
[[George]]
I care about many things-

[[Dot]]
Things-not people.

[[George]]
People, too. I cannot divide my feelings up as neatly as you,
and I am not hiding behind my canvas-I am living in it.

Disneyfantasten

#169
Citat från: gstone skrivet 19 januari 2024 kl. 17:22:48Jag skulle get rollen som Matriarken i KM Studios omdubbning av Dumbo till Iwa Boman isället


Som du andra tre elefanterna skulle jag haft Marie Kühler, Birgitta Fernström och Louise Raeder.

Jag är i alla fall miss nöjd att två av elefetarna utöver Dumbos Mamma spelas av Monica Forsberg( det blir lite för mycket Monica ;D ;) ,
Sen hade jag låtit Hans Lindgren, John Harryson, Charlie Elvegård och Gunnar Ernblad reprisera sina roller här, och framförallt hade jag behållit Doreen Dennings översättning och i synnerhet sångtexterna. (jag hade även låtit Hans Josefsson dubba Cirkusdirektören)

Dessutom hade jag låtit Olof Thunberg och John Harryson reprisera sina roller i omdubbningen av Taran och Den Magiska Kitteln eftersom deras ersättande röster i omdubbningen inte var särskilt lyckade.

Jag hade även låtit den smale heta Jeppe och den tjocke heta Hjalle precis som det egentligen ska vara i omdubbningen av Dalmatinerna, dessutom hade jag låtit andra personer dubba den smale samt Tuff och Mulle.

Jag hade även låtit Stephan Karlsén dubba Kusken Barker i Pinocchio.

Disneyfantasten

Citat från: Disneyfantasten skrivet 20 mars 2023 kl. 12:10:53Några som jag vill nämna som jag tycker kunde ha haft detta;

Peter Pan (1953): jag hade gett Tigerlilja dialog samt att Tingeling och Sjöjungfruna hade gottgjort för Lena.

Törnrosa (1959): tycker det är synd att huvudkaraktären har såpass lite dialog i filmen, så jag hade gett henne ännu mera.

Svärdet i Stenen (1963): tycker synd om ekorrflickan, så jag hade gett henne större roll i filmen.

Djungelboken (1967): jag hade gett Rakscha mer dialog, sen hade jag behållit Rocky (en karaktär som plockades ur filmen).
Och just det;

I Dumbo (1941) så hade jag sett till att samtliga vagnar i cirkuståget som Casey Junior drar efter sig hade fått visa sig i varenda scen där tåget förekommer då de i filmens resultat alldeles för ofta försvinner och kommer tillbaka och i alldeles för många scener så fattas det alldeles för många vagnar.

Och i Djungelboken (1967) så hade jag även behållit Beaky som också plockades ur filmen. (Beaky är en gam)

MOA

Citat från: Disneyfantasten skrivet  8 april 2024 kl. 12:00:53Och just det;

I Dumbo (1941) så hade jag sett till att samtliga vagnar i cirkuståget som Casey Junior drar efter sig hade fått visa sig i varenda scen där tåget förekommer då de i filmens resultat alldeles för ofta försvinner och kommer tillbaka och i alldeles för många scener så fattas det alldeles för många vagnar.

Och i Djungelboken (1967) så hade jag även behållit Beaky som också plockades ur filmen. (Beaky är en gam)
Hitt på nåt!

Skokaka

#172
Okej, nu var det ändå ett bra tag sedan som jag kom på något att skriva om... Jag har pratat om Don Bluths filmer och filmer som jag faktiskt tyckte var bra eller okej, förutom om ni räknar när jag snabbt skrev om de enda tre Disney uppföljarna som jag gillade minst, förstås... På tal om Disney... Nu så tänker jag att prata en film som jag faktiskt inte är så galen i, faktum är, detta ses även som Disneys sämsta film, och jag håller med, detta och de tre nämnda uppföljarna är nog de enda Disney filmerna som jag inte tyckte om... Just det, jag snackar om inget annat än: Lilla Kycklingen! Nå, först av allt, jag brukade väl tycka om det bättre när jag var barn, förmodligen så gillade jag saker bättre när jag var yngre, men när jag blev äldre... Då så började min åsikt om filmen ärligt talat försämrats! Och jo, jag blev tyvärr tvungen att först kolla hela filmen igen innan jag började denna recenseringen för typ en eller två veckor sedan, kanske några mer, jag vet inte... Men hur som helst, jag blev ärligt talat mest uttråkad bara av att kolla igenom den igen... När jag kollade den när jag för första gången började att ogilla den så var det nog mest bara för att huvudkaraktären mobbas utav alla invånarna i staden, särskild hans mobbare Lollo Listig och hennes gåskompis (som jag inte minns namnet på) och jag gick väl igenom mobbning, så då störde jag mig mest utav dessa två... Nåja, jag vet att båda bättrar sig själva, fast Lollo blev dock bara hjärntvättad, hon blev knappast bättre... Och jag håller med alien polisen, Pluttens plötsliga romantik med Lollo är... Läskigt... :-\ :-[ Förresten, Lollo har tandinställning och Gåsen pratar inte, hur kommer det då sig att de är mobbare och är inte själv mobbade? Just saying, dessa personer brukar ju tyvärr bli mobbade, så detta är bara förvirrande... Förresten, om man ser från den ljusa sidan så ser vi egentligen inte mycket utav dessa två, så vi slipper se båda utav dom och känna cringe rätt mycket... Men, i hela fall... Den mest hatade karaktären i filmen är ju, av någon anledning, Tupp Kluck!

Ja, när jag var liten så har jag ärligt talat aldrig tänkt på hur usel han är som en farsa... Förresten, hans namn är Tupp? Hur sjutton översatte de "Buck" till "Tupp" som ett förnamn, egentligen? ??? Eh... Förresten, huvudkaraktären heter bokstavligen bara "Lilla Kycklingen" och jag tror dock att hans riktigt namn är Ace. Men, men... För att förkorta namnet så kan jag väl kalla honom bara för Kycklingen eller LK, ja?... Men hur som helst, Tupp är faktiskt en usel farsa som aldrig försvarar sin son och även skäms över honom. Plus så ger han dåliga moraler. Han sa till och med till LK att han skämmer ut honom! Jag vet att han är bokstavligen en kyckling... Eller, ja, en tupp... Men han är en riktig fegis eftersom han bara inte vill att staden ska tycka illa om honom som de tycker om hans son, men... Kom igen, även om hans fru har tyvärr dött så borde han ändå inte vara så här hemsk! Förresten, denna fakta att han inte är alls en riktig skurk (som man SKA hata på ett bra sätt) och är bara protagonistens pappa, gör honom ännu mer unlikeable! Dock så är jag osäker på om detta verkligen räknas som "misshandel" men han är nog förmodligen den sämsta farsan från Disney! Så, om ni någonsin blir pappor i framtiden... Snälla, var ALDRIG som Tupp Kluck! Som tur är så har Disney MÅNGA bättre pappor än han, dock... Förmodligen en opopulär åsikt dock att jag inte hatar honom lika mycket som Lollo, men, ja, jag håller med om att han suger som en karaktär. Han kunde ha varit en antagonist hellre.

Å andra sidan... I de bortklippta scenerna så var hans fru vid liv, och han VAR en lite bättre farsa då... Förresten, LK var tänkt att vara en tjej just när dessa gjordes... Men, i hela fall, i en bortklippt scen så klagar han till sin fru om att LK är inte som alla andra... Dock så hörde hon detta, och, blev uppenbarligen sårad. Såklart, frugan blev arg på honom, och han BLEV faktiskt besviken på sig själv, istället för att känna sig utskämd. Just det ja, i själva filmen så var han aldrig besviken på sig själv, utan han var ALLTID utskämd på grund utav sin egen son! Dock i denna bortklippta scenen så gick han till sin dotter för att be om ursäkt, som en bra pappa SKA faktiskt göra! I en annan bortklippt scen så kallade han LK för "galen" när de filmade honom på TV, och LK blev såklart sårad över detta också... Eller är detta samma scen? Jag har ärligt talat glömt, ja... Men åtminstone så visade Tupp skuldkänslor just då... Förresten, filmen skulle ärligt talat vara mycket bättre OM de använde de bortklippta scenerna. I filmens förra manus så skulle Kycklingen vara i en camp för att... Må bättre? Och där så träffade LK sina vänner. Plus så var den där piggsvinet där som en utav vännerna. (Ärligt talat... Fisk och Piggsvinet är nog de enda karaktärerna som jag kan stå ut med, även om Piggsvinet har bokstavligen bara fyra scener och säger bara tre ord. Men han såg cool ut, och plus så är han inte ett asshole som de andra invånarna, så jag skulle gärna ha haft med honom som en utav Kycklingens vänner.) Och filmen visar typ i fodral eller i affischer annars att karaktärerna har spiondräkter på sig, men... De använde ALDRIG dräkterna i filmen! Det skulle vara coolt om de gjorde det! Förresten, trailern avslöjade några scener i filmen, vilket gör den ännu mer MINDRE spännande! ::)

Nåja, först av allt, här är många utav filmens fel: Animationen är mycket fult! Jag tror dock att när man gör en datoranimerad film för första gången så kan animationen vara inte ganska perfekt, men, ändå... Jag skulle ha gjort animationen annars bättre eller så borde den vara handritad till att börja med! Att utomjordingar är med i filmen passar inte alls, det kom plötsligt från ingenstans. Och Tjippen, den lilla utomjordingen (som heter Kirby på engelska, som har inget med den rosa utomjordingen att göra med samma namn som också är en utomjording), kunde ha passat bättre i en annan film, han kunde annars bara ha haft sin egen kortfilm, ärligt talat. Eller, ja, utomjordingarna borde ha haft en helt annan film, annars... En del scener i filmen må ha fått mig att skratta, men det räddar inte filmen och de överstannade inte välkommet! Detta känns som en barnfilm och många scener är barnsliga! Nästan alla karaktärer är assholes! Och för de som inte är det är bara irriterande... Och dubbningen är ej perfekt, även om en del röster var bra, men, igen, dessa överstannade inte välkommet! Jag kan väl erkänna att sångerna i filmen ä' rätt okej, och låten i början är rätt catchy, men... De hjälpte inte heller... Och för att inte också tala om alla dessa referenser som en del barn inte fattar, eller ens passar in som skämt i filmen, vad malplacerat... Jag tror dock förresten att Zootropolis var som ett sätt att säga förlåt för att de gjorde Lilla Kyckligen, dock så har den BARA däggdjur i den, och den ÄR ett utav Disneys många BÄTTRE filmer! Plus så är rävmobbare med i båda filmerna (inte Nick, han var lite retsam i början, men han är faktiskt en bra skrivet karaktär), men här är det en liten skillnad: Gideon bad om ursäkt till Judy när de återförenades i vuxen ålder efter att han mobbade henne i barndomen och erkänner att det var fel. Jag har för mig att det var officiellt att han annars hade kanske problem med sina föräldrar, vilket kan ju förklara varför han var en mobbare till att börja med. Men Lollo, däremot... Hon bad inte ens om ursäkt för hur hon behandlade LK och hans vänner, så hennes "reformering" hjälpte ingenting, inte heller faktumet att hon bara var hjärntvättad... Nåja, om denna filmen var ansvarig till detta så kan jag väl säga att detta annars är ett utav de få snälla sakerna som jag kan säga om Lilla Kycklingen... Plus så är filmen inte alls som sagan som den är ens baserad på, men... Tyvärr så har den ändå ett olyckligt slut, så att göra en film utav sagan vore ingen bra idé, heller...

Men, i hela fall, låt oss gå igenom själva filmen, också... Det började med om hur filmen skulle börjas, och de ville också att inte vara för generisk... Dessutom så visade dom början utav Lejonkungen i ett par sekunder... Suck... En film som jag själv skulle vilja hellre se än denna äggröran... Eh? ;D Men, i hela fall, filmen börjar sedan med att Kycklingen drar i klockan och varnar till staden om att himlen håller på att falla ner, och då blev det kaos i staden! Förresten, de kollade på Indiana Jones... Dock så är detta, riktigt mycket, ett "endast djur universum" och att det är live-action känns lite udda blandat här... Hm... Fanns människor i deras universum, då? Eller, är människor "fiktiva" för dom? Detta är bara förvirrande! Sedan när LK beskriver om att en bit utav himlen föll på hans huvud och att den är formad som en stoppskylt, ett ekollon föll på huvudet, och då trodde de och hans far att han syftade annars på ett ekollon... Och... Vad sjutton är det han säger förresten när han stammade? ??? Förresten så verkar de stamma eller snubbla på orden rätt mycket, vad irriterande! Och de kallar honom för galen, också. Vad är värre? Staden höll på att göra en film utav honom, kallad för: "Knäppa Lilla Kycklingen: The Movie", eller så har filmen redan gjorts... Förresten så snackar de om att en bok baserades på Kycklingen och hans pinsamma ögonblick... Öh, så, de menar att sagan som filmen är baserad på ÄR baserad på filmen? Detta är det närmaste referensen till sagan i filmen, dock... Lollo var även en riktig skurk i själva sagan, vilket hon borde hellre bli... Så, Tupp säger till sin son om att gömma sig och att hålla sig borta, vilket betyder att han inte bryr sig om sin egen son alls... Nåja, eftersom LK är så utstött utav allt och alla i filmen så hejar jag på honom, förresten så hade han alltid rätt medan de andra invånarna är bara assholes som annars inte kan bara släppa den pinsamma händelsen! Vi ser ju redan att LK ä' smart som till exempel hur han kommer undan tuggummit som han fastnade på eller att använda en läsk för att ta sig upp till skolan, utan att någon ser honom...

Herr Ullsson medverkar endast i denna scenen och i sluttexterna, han har inte gjort så mycket, poänglös karaktär... Åh! Har jag nämnt vilken hycklare han är? För det första: När Lollo kallar Anki för "Fula Ankungen" så säger han till henne att vara snäll, men sen så blir han rädd utav Ankis utseende och var på väg att kalla henne för "Ankskrälle". Och för det andra: Det är som om de gjorde så att hon är ful faktiskt ska vara roligt! Har du någonsin hört talas om: "Det är insidan som räknas" hm? Förresten, Lollo är förresten rätt ful hon själv, att hon har mage! Senare i gymnastik så bestämmer tränaren seriöst vilka som är populära eller opopulära... Filmen påstår att populära barn SKA mobba opopulära, eller, ja... Tränaren gör ju det... Och när Lollo kastade en boll på Anki så försökte LK att försvara henne och säger till Lollo att hon ska straffas... Och, hur svarar hon? Hon knäpper med fingrarna så att Gåsen attackerar Kycklingen, och sen KASTAR honom på fönstret medan alla de andra eleverna skrattar! Förresten, tydligen så använder de samma animation här och även i den förra delen med Her Ullssons klass... Vad lata de animerade filmen! Och när hans vänner försöker att hjälpa ner honom så försöker Gåsen att skrämma dom! JÖSSES! Lollo tål inte alls kritik och hon är SÅ jävla lat att inte just hon själv kan attackera LK när hon seriöst stör sig på honom och kräver sin gåskompis att annars attackera honom!... Äh, och de fortsätter bara att trakassera LK och hans vänner! Jag upptäcker förresten att dessa två mobbarna säger nog inte så mycket heller... Lika bra det! Ja! Och när LK råkar att blöta ner alla så blir just HAN straffad, fast Lollo orsakade ju detta! Så hon blev fri utan att förtjäna det!

Fortsättning i nästa inlägg...

Skokaka

#173
Senare så bestämmer sig LK att vara med i ett baseball spel, dock så ser vi seriöst att han är inte så bra på detta spelet... Och, såklart, Lollo får all ära och kärlek som hon inte förtjänar alls! Senare efter montaget så börjar den sista delen då på riktigt, men... Really, de påstår då att spelet seriöst handlar om att reta upp det andra laget, så de är taskmörtar som vanligt, vad fan... Eller fasiken... Och när kommentatorn nämner LK så blir alla skockade, såklart, riktigt "moget" av er... Förresten, varför säger tränaren till honom att inte slå bollen? Då förlorar de ju bara!... Och när hans sista försök äntligen händer... Så lyckades han! Då så springer han till sitt mål... Och när det såg ut som att han var ute... Usch, de säger att det var hjärtskärande, medan farsan känner sig utskämd, som vanligt... Men när det visade sig att han faktiskt vann på riktigt, då så blev han populär! Lollo skulle ha sett sig själv! XD Men, seriöst... Tupp var glad att hans son annars vann... BARA för att detta får invånarna att glömma om händelsen med ekollonet... Ja, så han var inte nog stolt över sin son på riktigt... Förresten, att LK pratar med stjärnan känns som en rip-off utav Disneys andra filmer... Nåja, om man ser från den ljusa sidan så förlorade han inte spelet så att det blev som en viss inhemsk avsnitt utav The Simpsons.  

Men... Vad nu? Detta blev helt plötsligt till en HELT annan film! En bit av himlen faktiskt föll ner på honom, och detta känns konstigt... Förresten, vad sjutton var det Tupp kokade ens? Det såg konstigt ut! Och när LK säger att han bara hade en mardröm och föll ner från sängen medan Tupp frågar honom hur han hämnade där och LK bara svarade: "Vem snackar vi om?" Okej, okej... För det första: Det heter: "VAD snackar vi om?", för det andra: Detta är en liten running gag i filmen, riktigt udda... Och slutligen: Han kunde bara ha ljugit om att han rörde sig själv eller något... Sen, när Anki och Plutten sjunger karaoke tillsammans, så ser de ut som om de är kära i varandra. WTF?!? :o Men när LK kallade på sina vänner så började de helt plötsligt, utav någon anledning, att prata om kiss, och Plutten började att prata om detta genom att repetera detta ordet. Vad äckligt! Sen så går de off-topic och börjar att komma på andra ord för kiss... ::) Suck... Vad irriterande Plutten är... Han skriker väldigt mycket och svimmar också, så, seriöst... Sedan så började de att få större problem, Fisk och "biten utav himlen" åker iväg, så de följde efter deras kompis och sen så... Jag vet seriöst varför inte Plutten ens sjunger "Stayin' Alive" på svenska... Borde inte låtar vara kvar på engelska? Sedan så började de helt plötsligt att bli jagade utav utomjordingarna efter att de hittade deras vän... Och förresten, filmen påstår att alla de andra planeterna förintades medan Jorden står på tur, men de finns ju annars kvar i verkligheten, vad i?...

Förresten, när de sedan flyr så rapar Plutten medan han snubblar, och han äter en majskolv, vilket orsakar oljud, VILKET leder till att utomjordingarna hittar dom! Hur kan en majskolv förresten ens leda till detta, eh!??... Sedan ringer LK på klockan igen och alla invånarna kommer för att följa efter honom. Men, gissa vad? De MISSADE utomjordingarna, BARA för att borgmästaren, Stroppe Kalkon, såg en slant! Och han stoppade alla de andra invånarna bara för en enda liten slant! Tänk om någon annan tog upp den innan honom? Och, såklart, inget där när LK försöker att bevisa för alla om rymdskeppet, igen, de tror att han är galen. Men även hans vänner försöker att säga till dom att de också såg den, men det hjälper tyvärr inte... Men tycker de inte att det är misstänksamt att HANS VÄNNER också säger att de såg den, HM?!?... Och, när Kyckligen ber sin pappa om att tro honom... Tupp bara kollar på de andra invånarna, hur besvikna de är, och bestämmer själv att säga att han inte tror sin son, vilket gör honom hjärtkrossad! Även om det vore logiskt att annars inte direkt först tro på sin son i början, i just DET HÄR ögonblicket, om han var en bra farsa, så så skulle han seriöst våga att tro på sin son, och skita hur arga invånarna blir på honom. Det är att vara en modig pappa! Men eftersom att han, mycket vanligt, passar mest på att fega ur som den stora feta kycklingen han är, så tvivlar han på sin son! Stroppe är också ganska mycket av en urusel karaktär, även om han har några roliga scener. När han repeterar vad LK säger efter att någon frågade vad han sa, och senare i filmen när han ger sig och bestämde sig för att ge bort stadens nyckel till utomjordingarna, även om han är en riktig rejäl idiot för att han gör så! Men, i hela fall, när han frågar om en halstablett var också roligt, och åtminstone så är han så snäll nog att åtminstone göra detta. Men seriöst, Borgmästaren från Powerpuffpinglorna ä' en MYCKET roligare borgmästare, tycker jag... Han kunde förresten inte ens lära sig att säga något utan att hans hund-agent visar skyltar som säger vad han ska göra och säga i sluttexterna... Suck... ::)

Morgonen därpå, några lämlar är rädda och hoppar ner från en bänk, men jag har alltid annars tyckt att de ser mer ut som små björnar. Plus så är de riktigt för stora för att vara lämlar... Dock när Tupp får hat-mejl så förtjänar han allt och varje utav det, förresten... Och sen när utomjordingarna börjar att invadera staden så försöker LK att berätta för sin pappa, som bara blir förvirrad över det han sa. Såklart, han har fått nog eftersom han ALDRIG tror på honom, så Kycklingen springer iväg medan Tupp följer efter honom. Förresten, när utomjordingen skjut Lollo så tycker jag att hon borde ha blivit till aska, samma med de andra invånarna för att de har varit skitstövlar. Hon var förresten dum som trodde att kasta en sten på utomjordingen skulle hjälpa något, och Gåsen är en riktig fegis som knappt visar sorg över att hennes vän försvann. Sedan så säger Kyckligen ÄNTLIGEN hur han känner till sin pappa, och, för en gångs skull, han erkänner att han var en dålig farsa... Men, gissa vad? Han är för sen för det där! Skadan har redan skett och går inte att tas bort! Sedan så får han veta vem Tjippen är. Så... Medan Plutten kör en brandbil så sjungen han "I Will Survive" på svenska, också... Varför översätts sångerna ens i filmen, va? Sångarna kommer inte ens från filmen till att börja med... Sedan så säger Tupp att han för en gångs skull faktiskt tror på sin son, även om han är för sen, här också. Så när de äntligen får Tjippen tillbaka till sina föräldrar medan Tjippens farsa klagar om varför de tog Tjippen från dom, Tupp är en hycklare som klagar till dom över detta och påstår att han vet hur han skulle göra, och han är ju en usel farsa, själv... Nåja, åtminstone så visar sig utomjordingarna inte vara SÅ läskiga...

Förresten, filmen som de kollar på i slutet tycker jag faktiskt, ärligt talat, vore en HÄSTLÄNGDER bättre film än denna ******** som vi fick. Den filmen såg ärligt talat coolare ut, plus så har de väl gjort ett spel baserat på filmen i slutet, plus så har jag hört (om jag gjorde rätt) att Lollo och Gåsen är skurkar i spelet, vilket de borde förtjäna. Och så, bara så där, så blev Kycklingen för en gångs skull accepterad utav staden som den hjälten han är.

Så... Hade jag själv gjort filmen så hade jag antingen använt storyn utav filmen som de kollar på i slutet, den förra storyn som aldrig blev till i de bortklippta scenerna eller helt enkelt ta bort den otrevliga handlingen att huvudkaraktären är utstött och jag hade helt klart gjort filmen på ett bättre sätt... Asså inga otrevliga karaktärer, inga aliens och inget cringe. Då hade den kanske inte varit en flopp. Förresten, i Det var en gång en filmstudio så har jag själv ärligt talat inget problem alls med att LK har en cameo i delen med Gaston... Men, men, det är ju i hela fall trevligt att även de mindre populära filmerna i Disney var med, så även denna filmen som jag ogillar så mycket har jag inte så mycket problem med att den är med i den kortfilmen. Så... Nåja...

Men, ja. Detta var mina tankar om filmen... Vad tycker ni? Nu när jag är klar så känns det bättre... Inget mera negativt att säga... Vad tycker ni om en del saker ändrades i denna, dock?

Disneyfantasten

#174
@Skokaka

Jag håller med om många av de saker du tar upp angående filmen, jag tror att många utav de saker du nämner hade kunnat göra filmen bättre och även kunnat fungera för vuxna.

(även om jag också finner det motbjudande att grisen pratar om "kiss" så kan jag iallafall vara glad över att de inte skämtade om "bajs", det tror jag hade varit mycket värre, usch, så, skönt det iallafall)

Jag håller med om det där med räven som blev hjärntvättat, att gåsen inte visade några känslor samt att de inte ens har en förklaring till varför de är mobbare, likaså att kycklingens pappa aldrig försvarar honom.

Gällande karaktärs-designerna så ser kycklingen och ankan minst fula ut (på kroppsbyggnaderna, ansiktena är fortfarande lika fula) medans resten bara ser konstiga ut, bakgrunderna ser inte vidare snygga ut heller, men, grisen ser nog fulast ut av huvudkaraktärerna, det finns många karaktärer i olika filmer och serier som är överviktiga utan att det ser konstigt ut, men detta gäller definitivt inte grisen.

Men, det finns vissa intressanta saker som jag gillar i filmen, till exempel att en random kanin-mamma drar ut sina många kanin-ungar från deras barnvagn, att en kameleont är trafik-ljus, att en get är gräsklippare, att hundar dricker ur hundskålar, att kycklingens hus ser ut som ett hönshus (trappan till exempel, och även staketet), att kycklingens överkast ser ut som ett hönsnät, filmens färgläggning är också fin, men, annars finns det egentligen inte så mycket jag gillar med filmen.

Många Disney-föräldrar som hamnar i gräl med sina barn bryr sig synligt om sina barn, Kung Triton till exempel är orolig för Ariel och vill inte att hon ska komma till skada, George Darling och George Banks är praktiska och vill att deras barn ska sköta sig, Sultanen vill att hans dotter ska ha det bra, Drottning Elinor vill att Merida ska vara en bra tronföljare, Marwin har mist allra största delen av sin familj och är rädd om Nemo, även i uppföljarna finns det exempel, Simba vill inte att något hemskt ska hända Kiara, Ariel vill skydda Melody från Morgana, Lena vill att Jane ska sköta sig.

Det finns många filmer där huvudkaraktären är utstött som fungerar MYCKET bättre än denna, som till exempel Dumbo, Askungen, Svärdet i Stenen, Skönheten och Odjuret, Aladdin, Ringaren i Notre Dame, Herkules, Mulan, Lilo och Stitch, Röjar-Ralf, Frost, Zootropolis...

På tal om det, Fru Jumbo är ett tydligt exempel på den raka motsatsen till kycklingens pappa när det gäller föräldraskap, hon älskar Dumbo och försvarar honom från allt och alla som är taskiga mot honom, till exempel hur hon är mot den där avskyvärda killen som drar och blåser i Dumbos öron (Smitty/Skinny) och kastar höbalar på de andra elaka killarna, och när en av vakterna tar hennes son ifrån henne och en annan kedjar fast henne och de andra attackerar henne med rep och harpuner kastar hon omkull dem och när Cirkusdirektören piskar henne flera gånger får hon nog och kastar honom i vattenbaljan, även musen Timothy försvarar Dumbo genom att skrämma de andra elefanterna som stöter ut honom, och han berättar för kråkorna om Dumbos tragiska historia som gör att kråkorna börjar tycka synd om Dumbo och vilja hjälpa honom.

(Smitty/Skinny kan nog vara bland de absolut värsta Disney-karaktärerna någonsin enligt mig tillsammans med Sköldis och hans mamma i Hos Musse & Musses Verkstad, skillnaden är att jag gillar dessa serier och filmen till skillnad från Lilla Kycklingen)

(nåja, att Smitty/Skinny och Sköldis och hans mamma inte framträtt i fler sammanhang efter Dumbo respektive Hos Musse & Musses Verkstad kan glädja mig)

Och när det gäller de andra nämnda filmerna jag nämnde ovan:

Askungen har vänner i form av djuren (bortsett från styvmoderns katt Lucifer, som är lika bortskämd som styvsystrarna Petronella & Gabriella), samt den goda fen.

Arthur/Pysen är utstött av alla andra i borgen där han bor men har vänner i form av trollkarlen Merlin, ugglan Archimedes, Sir Pelinor och Svarte Riddaren Bert.

Belle är ansedd konstig av de flesta av byns innevånare med undantag för Bokhandlaren och hennes pappa Maurice som bryr sig om sin dotter.

Aladdin som vuxit upp på gatan och är hemlös måste stjäla mat för att överleva så att palatsets vakter alltid är efter honom och har sin vän apan Abu som sällskap.

Quasimodo är utstött på grund av sitt utseende och har bara de tre statyerna som sällskap och när han väl kommer ut på gatan så försvaras han av Esmeralda som ser honom som precis vad han är: en snäll människa som behandlats illa och vaktkaptenen Phoebus vägrar att skada oskyldiga.

Herkules blir utstött av de andra innevånarna när han växer upp men försvaras av sin fosterfar Amfitryon.

Mulan känner att hon inte passar in som vanlig feminin kvinna och vill till varje pris bevisa att hon är så mycket mer än bara en tjej.

Lilo blir utmobbad av de andra eleverna i Hula-kursen och vill ha en vän och har en storasyster som bryr sig om och försvarar henne.

Röjar-Ralf har alltid varit spelets skurk men är i själva verket godhjärtad.

Anna har i många år varit skild från sin storasyster Elsa för att hon har isfrafter (Elsa alltså).

Sen gällande Zootropolis, Judy Hopps är den första kanin-polisen i kåren och blir satt som lapplisa vilket hon inte alls är nöjd med, och med all rätt eftersom bilägarna blir upprörda, och när polischefen Bogo försöker få henne att ta av brickan så försvaras hon av Nick Wilde som senare berättar om sin tuffa barndom om att han var det enda rovdjuret bland scouterna.

Men tillbaka till Lilla Kycklingen: jag håller med om att det inte är några större problem med att fyra av karaktärerna medverkar i jubileums-filmen (kycklingen som snyggar upp sig tillsammans med andra killar i Herrarnas som Gaston som du nämnde, sen att alla fyra deltar på fotot), och oavsett vad geneme man tycker om filmen så är ju filmen fortfarande producerad av Disney och därför har jag förståelse för att karaktärerna var med i filmen.

När det gäller den andra filmen från Disney-huvudstudion som många anser vara en av Disneys värsta, Kogänget, så skulle jag säga att den fungerar mycket bättre än Lilla Kycklingen, jag tyckte väldigt mycket om Kogänget när jag var barn, nu i vuxen ålder tycker jag dock (precis som med Don Bluth's Trollet i Parken som nämnts tidigare i tråden) att den mest är okej, inte i närheten av lika bra som många andra av Disneys filmer, men långt ifrån dålig, och liksom Trollet i Parken så tycker jag att Kogänget är "överhatad", på tal om det, så finns det lite saker med den filmen som jag har lite funderingar över, som, att Alameda Slim stulit alla Abners boskap så att han inte har råd att behålla sin ranch och blir arbetslös och måste sälja Maggie till en annan gård, och gården hotas att säljas och efterlysningen av Alameda Slim har exakt den lön som gården behöver, sen nämner Alameda Slim att han förr i världen jobbade på branscher men att de snobbiga ranchägarna inte accepterade hans begåvning (förmodligen hans joddling) så att han därför blivit hämndlysten, jag är nyfiken på vad det kan ha varit för förödmjukelser som han fick utstå och därmed bli ond och påbörja med att genomföra sin hämnd mot rancherna.

Så då är jag nyfiken: hur är dina tankar kring Kogänget:)

Skokaka

Citat från: Disneyfantasten skrivet 17 april 2024 kl. 10:18:21@Skokaka

Jag håller med om många av de saker du tar upp angående filmen, jag tror att många utav de saker du nämner hade kunnat göra filmen bättre och även kunnat fungera för vuxna.

(även om jag också finner det motbjudande att grisen pratar om "kiss" så kan jag iallafall vara glad över att de inte skämtade om "bajs", det tror jag hade varit mycket värre, usch, så, skönt det iallafall)

Jag håller med om det där med räven som blev hjärntvättat, att gåsen inte visade några känslor samt att de inte ens har en förklaring till varför de är mobbare, likaså att kycklingens pappa aldrig försvarar honom.

Gällande karaktärs-designerna så ser kycklingen och ankan minst fula ut (på kroppsbyggnaderna, ansiktena är fortfarande lika fula) medans resten bara ser konstiga ut, bakgrunderna ser inte vidare snygga ut heller, men, grisen ser nog fulast ut av huvudkaraktärerna, det finns många karaktärer i olika filmer och serier som är överviktiga utan att det ser konstigt ut, men detta gäller definitivt inte grisen.

Men, det finns vissa intressanta saker som jag gillar i filmen, till exempel att en random kanin-mamma drar ut sina många kanin-ungar från deras barnvagn, att en kameleont är trafik-ljus, att en get är gräsklippare, att hundar dricker ur hundskålar, att kycklingens hus ser ut som ett hönshus (trappan till exempel, och även staketet), att kycklingens överkast ser ut som ett hönsnät, filmens färgläggning är också fin, men, annars finns det egentligen inte så mycket jag gillar med filmen.

Många Disney-föräldrar som hamnar i gräl med sina barn bryr sig synligt om sina barn, Kung Triton till exempel är orolig för Ariel och vill inte att hon ska komma till skada, George Darling och George Banks är praktiska och vill att deras barn ska sköta sig, Sultanen vill att hans dotter ska ha det bra, Drottning Elinor vill att Merida ska vara en bra tronföljare, Marwin har mist allra största delen av sin familj och är rädd om Nemo, även i uppföljarna finns det exempel, Simba vill inte att något hemskt ska hända Kiara, Ariel vill skydda Melody från Morgana, Lena vill att Jane ska sköta sig.

Det finns många filmer där huvudkaraktären är utstött som fungerar MYCKET bättre än denna, som till exempel Dumbo, Askungen, Svärdet i Stenen, Skönheten och Odjuret, Aladdin, Ringaren i Notre Dame, Herkules, Mulan, Lilo och Stitch, Röjar-Ralf, Frost, Zootropolis...

På tal om det, Fru Jumbo är ett tydligt exempel på den raka motsatsen till kycklingens pappa när det gäller föräldraskap, hon älskar Dumbo och försvarar honom från allt och alla som är taskiga mot honom, till exempel hur hon är mot den där avskyvärda killen som drar och blåser i Dumbos öron (Smitty/Skinny) och kastar höbalar på de andra elaka killarna, och när en av vakterna tar hennes son ifrån henne och en annan kedjar fast henne och de andra attackerar henne med rep och harpuner kastar hon omkull dem och när Cirkusdirektören piskar henne flera gånger får hon nog och kastar honom i vattenbaljan, även musen Timothy försvarar Dumbo genom att skrämma de andra elefanterna som stöter ut honom, och han berättar för kråkorna om Dumbos tragiska historia som gör att kråkorna börjar tycka synd om Dumbo och vilja hjälpa honom.

(Smitty/Skinny kan nog vara bland de absolut värsta Disney-karaktärerna någonsin enligt mig tillsammans med Sköldis och hans mamma i Hos Musse & Musses Verkstad, skillnaden är att jag gillar dessa serier och filmen till skillnad från Lilla Kycklingen)

(nåja, att Smitty/Skinny och Sköldis och hans mamma inte framträtt i fler sammanhang efter Dumbo respektive Hos Musse & Musses Verkstad kan glädja mig)

Och när det gäller de andra nämnda filmerna jag nämnde ovan:

Askungen har vänner i form av djuren (bortsett från styvmoderns katt Lucifer, som är lika bortskämd som styvsystrarna Petronella & Gabriella), samt den goda fen.

Arthur/Pysen är utstött av alla andra i borgen där han bor men har vänner i form av trollkarlen Merlin, ugglan Archimedes, Sir Pelinor och Svarte Riddaren Bert.

Belle är ansedd konstig av de flesta av byns innevånare med undantag för Bokhandlaren och hennes pappa Maurice som bryr sig om sin dotter.

Aladdin som vuxit upp på gatan och är hemlös måste stjäla mat för att överleva så att palatsets vakter alltid är efter honom och har sin vän apan Abu som sällskap.

Quasimodo är utstött på grund av sitt utseende och har bara de tre statyerna som sällskap och när han väl kommer ut på gatan så försvaras han av Esmeralda som ser honom som precis vad han är: en snäll människa som behandlats illa och vaktkaptenen Phoebus vägrar att skada oskyldiga.

Herkules blir utstött av de andra innevånarna när han växer upp men försvaras av sin fosterfar Amfitryon.

Mulan känner att hon inte passar in som vanlig feminin kvinna och vill till varje pris bevisa att hon är så mycket mer än bara en tjej.

Lilo blir utmobbad av de andra eleverna i Hula-kursen och vill ha en vän och har en storasyster som bryr sig om och försvarar henne.

Röjar-Ralf har alltid varit spelets skurk men är i själva verket godhjärtad.

Anna har i många år varit skild från sin storasyster Elsa för att hon har isfrafter (Elsa alltså).

Sen gällande Zootropolis, Judy Hopps är den första kanin-polisen i kåren och blir satt som lapplisa vilket hon inte alls är nöjd med, och med all rätt eftersom bilägarna blir upprörda, och när polischefen Bogo försöker få henne att ta av brickan så försvaras hon av Nick Wilde som senare berättar om sin tuffa barndom om att han var det enda rovdjuret bland scouterna.

Men tillbaka till Lilla Kycklingen: jag håller med om att det inte är några större problem med att fyra av karaktärerna medverkar i jubileums-filmen (kycklingen som snyggar upp sig tillsammans med andra killar i Herrarnas som Gaston som du nämnde, sen att alla fyra deltar på fotot), och oavsett vad geneme man tycker om filmen så är ju filmen fortfarande producerad av Disney och därför har jag förståelse för att karaktärerna var med i filmen.

När det gäller den andra filmen från Disney-huvudstudion som många anser vara en av Disneys värsta, Kogänget, så skulle jag säga att den fungerar mycket bättre än Lilla Kycklingen, jag tyckte väldigt mycket om Kogänget när jag var barn, nu i vuxen ålder tycker jag dock (precis som med Don Bluth's Trollet i Parken som nämnts tidigare i tråden) att den mest är okej, inte i närheten av lika bra som många andra av Disneys filmer, men långt ifrån dålig, och liksom Trollet i Parken så tycker jag att Kogänget är "överhatad", på tal om det, så finns det lite saker med den filmen som jag har lite funderingar över, som, att Alameda Slim stulit alla Abners boskap så att han inte har råd att behålla sin ranch och blir arbetslös och måste sälja Maggie till en annan gård, och gården hotas att säljas och efterlysningen av Alameda Slim har exakt den lön som gården behöver, sen nämner Alameda Slim att han förr i världen jobbade på branscher men att de snobbiga ranchägarna inte accepterade hans begåvning (förmodligen hans joddling) så att han därför blivit hämndlysten, jag är nyfiken på vad det kan ha varit för förödmjukelser som han fick utstå och därmed bli ond och påbörja med att genomföra sin hämnd mot rancherna.

Så då är jag nyfiken: hur är dina tankar kring Kogänget:)
På tal om kycklingar och bondgårdar... Jag tycker att Flykten från hönsgården och dess uppföljare Flykten från kycklingfabriken är MYCKET bättre kyckling-filmer än Lilla Kycklingen. Tänkte ta upp detta, också...

Men i hela fall, jag tycker också att Kogänget är överhatad och gillade också den som barn, och nu så tycker jag fortfarande att den är ganska hyffsad, i min åsikt. Och nu när du säger det så undrar jag nu också varför Alameda Slim är ond till att börja med... Kunde ha utforskat hans anledningar ännu mera...

Jag antar att folk ogillade toalett-humorn som är med i filmen, vilket jag förstår för det kan vara äckligt. Och en del kanske inte tycker att det känns som en Disney film, utan kanske Warner Bros.? Jag tycker att Alameda Slim är rätt lik Råbarkar-Sam, plus så ser Lycko-Jack ut som en äldre Snurre Sprätt, blandat med Marsharen från Alice i Underlandet. Började också tycka att han är rätt lik Kanin från Nalle Puh, också... Och att humorn inte känns som Disney på grund utav lite slapstick och komiskt våld? Nåja, jag undrar om folk skulle gilla den bättre om den var i en annan studio eller om dessa felen som jag nämnde rättades? Det var ändå ett utav de sista hanritade Disney filmerna, men... Jag tycker även att dubbningen var rätt bra, och att tre kor fångar en västern-bandit låter unikt. Men som sagt, det är en film som jag inte stör mig på alls, synd dock att man inte ser något annat som har med filmen att göra i framtiden...

Disneyfantasten

Citat från: Skokaka skrivet 18 april 2024 kl. 00:00:23På tal om kycklingar och bondgårdar... Jag tycker att Flykten från hönsgården och dess uppföljare Flykten från kycklingfabriken är MYCKET bättre kyckling-filmer än Lilla Kycklingen. Tänkte ta upp detta, också...

Men i hela fall, jag tycker också att Kogänget är överhatad och gillade också den som barn, och nu så tycker jag fortfarande att den är ganska hyffsad, i min åsikt. Och nu när du säger det så undrar jag nu också varför Alameda Slim är ond till att börja med... Kunde ha utforskat hans anledningar ännu mera...

Jag antar att folk ogillade toalett-humorn som är med i filmen, vilket jag förstår för det kan vara äckligt. Och en del kanske inte tycker att det känns som en Disney film, utan kanske Warner Bros.? Jag tycker att Alameda Slim är rätt lik Råbarkar-Sam, plus så ser Lycko-Jack ut som en äldre Snurre Sprätt, blandat med Marsharen från Alice i Underlandet. Började också tycka att han är rätt lik Kanin från Nalle Puh, också... Och att humorn inte känns som Disney på grund utav lite slapstick och komiskt våld? Nåja, jag undrar om folk skulle gilla den bättre om den var i en annan studio eller om dessa felen som jag nämnde rättades? Det var ändå ett utav de sista hanritade Disney filmerna, men... Jag tycker även att dubbningen var rätt bra, och att tre kor fångar en västern-bandit låter unikt. Men som sagt, det är en film som jag inte stör mig på alls, synd dock att man inte ser något annat som har med filmen att göra i framtiden...
Har har fortfarande inte sett Kycklingfabriken så där kan jag inte uttala mig, men jag instämmer fullständigt i att Hönsgården är oändligt mycket bättre än Disneys kyckling-film. (fast Kycklingfabriken ser onekligen mycket bättre ut än Disneys kyckling-film av det jag sett i trailers, bilder, osv.)

När du säger "toaletthumor" så förmodar jag att du syftar på när Maggie i början sa "de är äkta, sluta glo" vilket åsyftades på hennes juver.

Jag gillar sångerna och västern-temat, det temat är något som inte finns att se i någon annan Disney-film såvida man inte räknar Melody Time och Toy Story franschisen. (den lyckan hade inte Lilla Kycklingen)

Dessutom finns det ett och annat i filmen som jag finner roligt.

Sen håller jag även med om att svenska dubbningen är mycket bra.

Skokaka

Citat från: Disneyfantasten skrivet 18 april 2024 kl. 15:30:09Har har fortfarande inte sett Kycklingfabriken så där kan jag inte uttala mig, men jag instämmer fullständigt i att Hönsgården är oändligt mycket bättre än Disneys kyckling-film. (fast Kycklingfabriken ser onekligen mycket bättre ut än Disneys kyckling-film av det jag sett i trailers, bilder, osv.)

När du säger "toaletthumor" så förmodar jag att du syftar på när Maggie i början sa "de är äkta, sluta glo" vilket åsyftades på hennes juver.

Jag gillar sångerna och västern-temat, det temat är något som inte finns att se i någon annan Disney-film såvida man inte räknar Melody Time och Toy Story franschisen. (den lyckan hade inte Lilla Kycklingen)

Dessutom finns det ett och annat i filmen som jag finner roligt.

Sen håller jag även med om att svenska dubbningen är mycket bra.
Tja, jag tänkte mer på att Maggie rapar och att kultingarna gör också det. Har glömt om något fisande var med i filmen, men jag tror nog inte det. Detta menade jag med "toalett-humor". 

Men såklart, även om Claes Ljungmark som Wessman och Kristian Ståhlgren som Patrick är bra så vore det mer passande annars om Jan Mybrand och Fredrik Hiller var dom, på grund utav de engelska rösterna.

Disneyfantasten

Citat från: Skokaka skrivet 18 april 2024 kl. 22:22:03Tja, jag tänkte mer på att Maggie rapar och att kultingarna gör också det. Har glömt om något fisande var med i filmen, men jag tror nog inte det. Detta menade jag med "toalett-humor".

Men såklart, även om Claes Ljungmark som Wessman och Kristian Ståhlgren som Patrick är bra så vore det mer passande annars om Jan Mybrand och Fredrik Hiller var dom, på grund utav de engelska rösterna.
Jag tror inte att någon pruttade i filmen.

Den sistnämnda raden håller jag helt med om. (och på tal om det så har Grace exakt samma röst som Celia Mae från Monstrrs Inc både på engelska av Jennifer Tilly och på svenska av Vanna Rosenberg)

Disneyfantasten

#179
Jag kom att tänka på något som är kontroversiellt och som fått ökad kritik tiden, jag pratar såklart om;

Pepe Le Pew från Looney Tunes;

Han är alltid på jakt efter en svartvit honkatt som han misstar för en skunk, och med hans beteende mot katten så är han tyvärr alltför lik en våldtänktsman, visserligen var det skapat för humorns skull, och när han skapades var det förmodligen inte många som tänkte på det, men tider och attityder och acceptabel humor förändras med åren.

Jag personligen har ingenting alls emot karaktären i sig men jag kan absolut förstå problematiken med honom, och det går inte att förneka att hans beteende inte alls är vidare lämpligt med tanke på hur han beter sig mot katten i en samling tecknade kortfilmer som dessutom brandar sig till familjer med barn, alltså att han jagar henne när hon springer iväg, att han håller fast henne och vägrar släppa taget samt att han låser dörren för att hon inte ska smita iväg.

Så är jag nyfiken: hur skulle ni ha framställt honom?

Jag är nyfiken på vad @Skokaka  har för tankar kring karaktären?  :)