Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

TV6-rösten

Startat av GaBBe, 10 augusti 2010 kl. 01:53:18

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

GaBBe

Vem är TV6-rösten? Han har dubbat en del, gjort mycket radioreklam, men vem är han?

Igthorn

Skulle jag också bra gärna vilja veta. Jag är bra nyfiken på hur karln ser ut, föreställer mig typ en 30-åring med mörkt kort hår och ev. mustasch.

GaBBe

Det är Mattias Åkesson! Hans internationella namn är Matt Åkesson. Han bor i London. Bild: http://www.rhubarbvoices.co.uk/artist.php?id=50

AlexanderM

#3
Precis, Mattias Åkesson heter han enligt den stora Flashback-tråden tillägnad honom (även om han använder sig av det lite mer internationella Matt Akesson då han är skriven utomlands (bosatt i Hertsfordshire en bit norr om London). Det passar ju rätt bra då Viasats kanaler sänder via England.

Han har jobbat som hallåa på TV3 sedan mitten på 90-talet (född slutet på 60-talet kanske? Är han sisådär 45 år?). Har själv en del svaga minnen av att ha både hört hans röst och sett honom i bild som liten :)

Via Rhubarb länken får man ju faktiskt veta (som Gabbe påpekade) att han även dubbat en del  (Actionman bla). Nån som vet vilka serier det handlar om i det här klippet? Runt 1:25 och framåt är det

http://www.rhubarbvoices.co.uk/audio_play.php?id=118
"Får jag gissa? Ni snubbar är tandfeèrna inte sant?

Nej det finns inte 4 tandfeèr idiot! Det där är de 7 dvärgarna!"

Bebop & Rocksteady, Teenage Mutant Hero Turtles ("Shredderville")

Elios

Har länge undrat vem han är och om han spelade inte allt från London? ?