Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - ddubbning

#16
Filmer och TV-serier / SV: Carlo Bonomi (1937-2022)
21 augusti 2022 kl. 00:10:38
Carlo Bonomi var utan tvekan en mycket skicklig röstskådespelare.

Vila i frid.
#17
Mycket sorgligt. Rolf Skoglund var en mycket bra skådespelare. Dessutom var han mångsidig, jag minns mycket väl när jag i SVT såg musikalen Chess på svenska där han spelade Schackdomaren, vilket han gjorde mycket bra.

Vila i frid.
#18
En legendarisk och mycket skicklig skådespelare, komiker och programledare har gått bort. Sällskapsresan, Nöjesmassakern med mera, ja det är många sammanhang man minns honom ifrån, både i olika roller och som programledare och medverkande.

Vila i frid.
#19
Ingvar Oldsberg var en bra programledare och han var bra som julvärd också.

Vila i frid.
.
#20
Dubbningar och röster / SV: Liza Öhman (1951-2022)
20 januari 2022 kl. 20:13:23
Sorgligt att höra om hennes bortgång, bara 70 år gammal. Hon var en mycket bra sångerska. Vila i frid.
#21
Jag har också noterat att IMDB nu crediterar Danny Webb istället för George Johnson, vet tyvärr inte vad förändringen beror på. Svensk Filmdatabas crediterar Pinto Colvig men engelska Wikipedia crediterar Danny Webb och under External Links så länkar Wikipedia bland annat till IMDB, så förmodligen kommer Wikipedias creditering till Webb därifrån. Det där med Clarence Nash visste jag dock inte, intressant! Engelska Wikipedia crediterar faktiskt George Johnson och Svensk Filmdatabas crediterar berättarrösten John McLeish som Långben!

Nämnas kan också att webbsidan Behind The Voice Actors har en Voice Compare (dvs. man kan höra korta ljudklipp på de olika amerikanska originalröster en karaktär har haft genom tiderna) om Långben https://www.behindthevoiceactors.com/voice-compare/Disney/Goofy/ och där finns ett klipp från Goofy and Wilbur, crediterat till Danny Webb. Dock står det inte att det är från den filmen men det är det ingen tvekan om.
Både det klippet och det med Pinto Colvig står under rubriken "Goofy (1939)",vet inte varför.
Goofy and Wilbur kom ju det året, men det passar ju bara in på klippet som är crediterat till Webb.Colvig gjorde ju Långbens röst tidigare än så. Klippet med Colvig är dock tror jag från senare datum än 1939, kan eventuellt vara ihopklippt från mer än en senare film. Hur allt egentligen ligger till med Långbenrösterna är nog dock tyvärr svårt att få reda på, det skulle kanske kräva en djupdykning i Disneys arkiv.

Will Stewart Tack, tror inte jag har hört talas om sammanställningarna förut! Har sett Långbenklippet, intressant och kul att se!
#22
Beklagar verkligen sorgen! Och krya på dig från sjukdomen!
#23
Dubbningar och röster / SV: Gunnar Ernblad 1946-2021
24 oktober 2021 kl. 20:28:55
Det är mycket tråkigt att höra om Gunnar Ernblads bortgång och det är verkligen en dubbningslegend som har gått ur tiden.

Droopy är en karaktär som jag förknippar honom med, men som redan har nämnts i denna tråd har han ju gjort så oerhört mycket mer än så.

Vila i frid.
#24
Det korta inslaget finns nu tillgängligt i en version där de har rättat så att hon säger Dubbningshemsidan.
https://sverigesradio.se/artikel/streamingsajtens-nya-satsning-dubba-till-svenska.

#25
Att få reda på vem E.H. Brochmann är/var är nog tyvärr väldigt svårt nu.

Det är ju dessutom inte det enda som är okänt vad gäller originaldubbningen. Vi vet ju tyvärr inte vem som gjorde den svenska rösten till flickan Luana och tyvärr inte heller vem/vilka som gjorde de svenska rösterna till Edgar Bergen och hans dockor.
#26
Mycket sorgligt och det kom verkligen helt oväntat. Svante Thuresson var en legendarisk och mångsidig artist och hans insats som Rafiki är också legendarisk, jag håller helt med om att ingen kan göra den bättre än vad han gjorde.

Vila i frid.
#27
Vila i frid.
#28
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 10 januari 2021 kl. 21:12:21
Nu när det framkommit att Knattarna i H-trafiken bygger på de serier som publicerades som "reklam" från Statens högertrafikkommission, såvitt jag förstår i Kalle Anka & Co., så tror jag vi kan vara hyfsat säkra på att det precis som Anders skriver rör sig om stillbilder (sannolikt taget rakt av från serierna); eventuellt i kombination med mycket enkel animation. Det är väl troligt att dessa stillbilder/enkla animation kombinerades med skådespelare som gjorde röster till Knattarna och övriga karaktärer.

Vore ju dock ändå intressant att se, och hela Janne Långben i H-trafiken hade varit värdefullt att ta del av - men tyvärr verkar den inte finnas bevarad hos Svenska Filminstitutet. :(

Framförallt är jag nyfiken på om den kortfilmsfestivalen verkligen var helt och hållet dubbad till svenska, som annonserna har gjort gällande - det vore i så fall nog första gången, då alla kortfilmssamlingar från bio som jag sett bara har haft en del av kortfilmerna dubbade. Och var verkligen Kalle och Musse dubbade i exempelvis Mickey's Trailer, och vem spelade i så fall dem...?

Ja, det kan nog mycket väl som du och Anders M Olsson säger ha rört sig om en kombination av stillbilder och animation.

Man skulle absolut vilja se hela filmen, men det är nog tyvärr mycket svårt i dagens läge. Och finns den inte hos SFI lär den ju inte läggas upp filmarkivet.se. Och det hade kanske inte gjorts ändå med tanke på rättigheter.

Ja, en fullständig rollista med vem som spelar vem hade varit bra. Kanske var det Bosse Parnevik som var Kalle och Musse? Han är ju som alla vet mycket skicklig på att härma röster. Även Olof Thunberg var för övrigt en riktigt bra imitatör. Men Hans Lindgren kan det förstås också ha varit.
#29
Så intressant med all ny info som framkommit om Janne Långben i H-trafiken sedan jag senast besökte denna tråd!

Ja, onekligen spännande med den mystiska kortfilmen/ramhandlingen med Knattarna.

Jag har aldrig hört talas om någon svensktillverkad kortfilm med Disneyfigurer, men visst kan det vara möjligt. Det  skulle ju förändra historieskrivningen om svensk animerad film! Det rörde nog då isåfall som sagt om en enkel variant av animation. Live-action är inte omöjligt, kanske har man helt enkelt filmat dockor med stop motion-teknik?

Eller så kanske det var skådespelare. Mystiskt och spännande är det som sagt i vilket fall!
#30
Off-topic / SV: God nytt år!
2 januari 2020 kl. 23:07:08
Gott nytt år!